Quo vadis - NANO 2019?


2019 bør bli bedre for NANO. Selv om de langsiktige ikke tolket resultatene ved ASH som samlet sett negative, så er det ingen tvil om at markedet vendte tommelen ned. Ihvertfall deler av markedet hadde nok høyere forventninger på forhånd enn det de langsiktige hadde, eller så var evnen eller viljen til å se litt mer bak tallene mindre . Vi vet jo at mDOR veldig fort kunne ha vært helt annerledes, og at det i stor grad var rene tilfeldigheter som skjulte seg bak disse tallene. Det mest sannsynlige er at verdien igjen øker, og så får vi se hvor sterkt dette slår ut på kursen. Kursen kan også ha blitt drevet opp i forkant av ASH basert på at mange så for seg at det kunne være større interessenter på vei inn i aksjen. Det er isåfall en interesse som foreløpig er satt på vent. Min optimistiske tilnærming er at det er ubegrenset hvor mange som kan tenkes å oppdage NANO og ønske seg inn, mens det er svært begrenset hvor mange som sitter med aksjer de ønsker seg ut av.

Skal vi forholde oss til ledelsens føringer så er det ingen tvil om at Bravo mener NANO er skrekkelig underpriset. Det mente han også før fallet, og han mener også at resultatene var nærmest utrolig gode. Mange sammenligner tallene for Betalutin med tallene for konkurrenter, og konkluderer med at de ikke er spesielt imponerende. Da glemmer man at Betalutins styrke ligger i den totale pakken. Vurderer man inngang i aksjen så bør man jo heller ikke glemme at det er i kombinasjonen med Rituximab de virkelige verdiene ligger - uten at dette synes å være priset inn i aksjen i det hele tatt.

Selv i vanskelige tider for børsene har NANO demonstrert solid støtte ved 48 kr, og det er vel noe markedet vil ta inn over seg og til enhver tid forholde seg til fallhøyden ned mot dette nivået. Det gir rom for oppgang, og med roligere og gjerne stigende børser fremover bør nok NANO kunne ta forsiktige steg oppover, om enn ikke nærme seg DNMs analysemål på 110 kr. Tror 65-68 kr vil by på motstand som aksjen ikke vil passere med det første - uten påfyll av en eller annen form for nyheter. Forlenget mDOR er nøkkelen her, og forlenges denne til 15 måneder så vil aksjen fort kunne etablere seg på riktig side av 65-68. Uansett er dette et kursbilde man kan se for seg hvis ingenting spesielt skjer, men selvsagt kan det når som helt dukke opp en eller annen nyhet som endrer bildet delvis eller totalt. Selv om sjansen ikke er stor så kan det også når som helst dukke opp et oppkjøpstilbud for hele selskapet. Pr idag synes lite eller intet av dette priset inn i selskapet, selv om mange vil hevde at NANO fortsatt har en betydelig prislapp. Men uansett hvordan man snur og vender på det så kommer man ikke bort fra at det er en usedvanlig lav LOA som er priset inn, noe som selvsagt står i grell kontrast til selskapets egen klare oppfatning av at "Betalutin blir medisin".

Hvordan tror dere 2019 blir for NANO?
Redigert 30.12.2018 kl 11:37 Du må logge inn for å svare

Fra to studenter ved BI, som har laget en masteroppgave.

This papers estimated company value equals NOK 3.946.287.020 with a
corresponding share price of NOK 80,39. This is approximately 57,8% higher
than the observed market valuation, and thus implies a significant upside potential
for the stock. We therefore provide a buy recommendation for the company stock,
and urges current stockholders to remain patient and keep it as part of their
portfolio.
In our opinion, the static NPV method demands to much stability and unrealistic
assumptions in order to work, and as a consequence significantly overvalued the
company stock with a stock price of NOK 124,94. The ENPV method, averaging
thousands of future scenarios, yielded the much more precise and reliable estimate
of NOK 66,42. This is because the model incapsulates much more of the
uncertainty. The model, however, still failed to account for the large value of the
remaining flexibility currently in Nano’s possession. The real options method,
which used the ENPV as its base case value, yielded the share price of NOK
80,39. This is the most reliable and appropriate share price because the value of
flexibility is accounted for, by adding it on top of the ENPV estimate.
focuss
30.12.2018 kl 11:49 6526

Utviklingen fremover blir en funksjon av newsflow. Etter det jeg vet så ligger det ikke inne noen spesielle triggere i 2019. Dersom de hadde rapportert fremdrift i Paradigme så hadde det vært noe, men med både pluss og minus fortegn. Har de ikke nå åpnet ca 50 sykehus? Synes det virker merkelig at det med så mange sykehus skal ta så lang tid å rekruttere de 130 pasientene. Tiden går, pengene renner ut og emisjon kommer nærmere. Aksjonærene må jo håpe at positive triggere nærmer seg raskere.

NANO er vel egentlig blitt bortimot en glemt aksje. De fleste aksjer går gjennom slike "dvaleperioder", og når de til slutt våkner fra dvalen får de ofte en ny vår.
focuss
31.12.2018 kl 17:46 5885

Men for tiden er shorten økende.

Da er den i det minste ikke glemt av shorterne, og det fine med shorterne er at de må kjøpe aksjene i markedet senere.

Jeg vurderte å lage en egen tråd for Larry Fink, men hausserne har kanskje ikke plukket det opp enda. Selskapet eier 2% av Nano nå.

https://www.blackrock.com/corporate/about-us/leadership/larry-fink
Redigert 01.01.2019 kl 01:24 Du må logge inn for å svare

Skal ikke uttale meg om "hausserne" har plukket dette opp, men det burde jo være ganske velkjent. Kan for øvrig ta med mitt svar til deg fra før jul siden topicen er 2019.

dr. Stockman
17.12.2018 kl 09:33
1464
NanoVekter skrev
Bare å se frem til ASH19, 1 år med ørkenvandring :-)
1 år med "ørkenvandring" kan også betraktes som 1 år der det er store muligheter for at flere og flere investorer oppdager caset, et case hvor sterke resultater ligger i bunnen og hvor det neppe kan dukke opp dårlige nyheter det nærmeste året. Til sammenligning ville vel de færreste kuttet ut pensjonen selv om den hadde vært frivillig , og det til tross for svært lav avkastning og en tidshorisont på opptil 50 år. NANO er mål i løpet av et par år.

Det er søren meg ikke mange pharma selskaper som har falt over 40% bare på et par uker. Slutt å skriv om oppkjøp fra store selskaper, eller å sammenligne Nano med Algeta. Det er idioti haussing.
Redigert 01.01.2019 kl 22:26 Du må logge inn for å svare
Korsar
01.01.2019 kl 22:51 5043

altinex,
fornuftig holdning.
Det må bli slutt på alt sånt tøv og drømmerier hvis man skal drøfte en aksje seriøst.

altinex
Man får jo ta med i bildet at fallet på over 40% har kommet etter en ganske rask oppgang - et forventningsrally. Når det gjelder oppkjøp så er nok det dessverre en langt større fare når kursen er lav enn når den er høy. Enhver som måtte være interessert i å kjøpe NANO vet at den endelige prisen ville blitt lavere om startskuddet går når kursen er 50 kr enn når den er 120 kr. Men i denne fasen ville uansett ikke et oppkjøp gitt noen Algeta-prising, men av samme grunn vet eventuelle interessenter at et tilbud ikke ville blitt akseptert av de største aksjonærene. Det er ikke småaksjonærene som styrer dette.

En må få lov å spørre om forventingene til hva ?...Var det noe som feilet ? Det er ikke et 10% krakk vi snakker om. Det er nesten halvering av aksjen.
Vist den infoen som ble gitt var så negativ..er da selskapet verd den verdien det hausses om.
Det finnes jo flere second hand selskaper å velge ?

Helt siden begynnelsen av 2017 har det bare vært klaging over NANO.

For de som er krampaktig opptatt av aksjekursen fra måned til måned kan jeg opplyse om det faktum at siden strategien ble endret 15.okt 2015, og hvor kursen stupte ca. 50% til 12 kroner, og frem til idag har kursen steget fantastisk mye: Fra 2. Januar 2016 frem til idag, 2.januar 2019, har NANO hatt en årlig (CARG) kursstigning på 55,8% (!!)

At NANO året etter strategiendringen greide å få hevet kursen så mye at de kunne hente inn rundt ½ milliard kroner til kurs 114 var jo ikke mindre enn en fantastisk innvannende transaksjon, altså en MEGET POSITIV HENDELSE. Og vi skjønte jo alle den gangen at det kursnivået ikke kunne vedvare (selv om de som sa dette høyt ble skjelt ut som løgnere).

Hadde NANO-kursen istedet bare steget jevnt og trutt med disse 55.8 prosentene i året frem til idag, så hadde alle her vært fornøyde sjeler – på tross av at emisjonen, som jo trengtes, da ville ha vært på mye lavere, UTVANNENDE kurs.

Ut ifra all klagingen, som jeg nevnte innledningsvis, er det tydelig at det er veldig mange her som ikke aksepterer at aksjekurser avviker fra CARG-grafen. Personer som klager over slike stygge kurs-fluktuasjoner har investeret i feil instrument og bør heller gå tungt inn i rentepapirer hvor de slipper slike slemme avvik.
Korsar
02.01.2019 kl 14:38 4475

Trainspotter,
greie resonnementer det der!
sjerkyll
02.01.2019 kl 14:50 4425

Bravo er vell en hauser i dine øyne da. Han drar frem selskap i radium som er solgt for rundt $2-3 milliarder og sier det var billigsalg. Selv om jeg ikke kjøper det rått grunnet habilitet, så anser jeg det mer som en troverdig kilde for å basere min investering på enn de som bare evner å se røde og blå grafer og leker "heads" på utfallet. Finn deg et selskap som ikke er "second hand" du, det er sikkert begrunnet med dyp fundamental kunnskap.
Redigert 02.01.2019 kl 14:56 Du må logge inn for å svare
02.01.2019 kl 20:32 4210

Hvem vet, det blir nok bra skal vi se.
Korsar
03.01.2019 kl 01:07 3926

Neppe, men jeg er ikke den som fyrer opp under misnøyen i morra.
Korsar
03.01.2019 kl 16:37 3497

Ned som ventet i dag.

Årets første fulle børsuke, og verdens børser har roet seg. Kanskje også selgerne i NANO har roet seg slik at aksjen kan begynne å justere seg mot en mer fornuftig kurs?

Man bør nok ta inn over seg at det i det hele tatt er vanskelig for en aksje som NANO å "finne sitt riktige leie". Forskjellen på utfall ved suksess og fiasko er så formidabel at selv små svingninger i den til enhver tid herskende stemningen i aksjen gir store utslag på kursen. I fravær av interne nyheter vil nok stemningen preges av om man oppfatter at det går godt/dårlig for konkurrentene, den generelle markedssituasjonen for farmasiaksjer, valutakurser og mye annet som beveger seg på makroplanet. Tror det skal en god del til for at aksjen skal bevege seg under 48/over 68 med det første. Men man kan selvsagt aldri vite når flere større utenlandske investorer oppdager caset for alvor, og da vet vi at det ikke er all verden av løse aksjer i selskapet.

Så jo lenge ut til at "justeringen mot en mer fornuftig pris" ikke skulle starte igår ihvertfall, men så skjedde det noe på slutten. Enten vi snakker om rommet 50-65 eller 48-68 så føler jeg meg ihvertfall mer komfortabel når aksjen ligger nærmere toppen av handlingsrommet enn bunnen. Neste målsetening får være at vi kommer dit, og det er en målsetning som ikke er mer offensiv enn at den faktisk kan nås idag eller ihvertfall i løpet av uken. Hva foretar shorterne seg? Kanskje blir de aggressive og vil tvinge frem en ny test av bunnen, eller innser de at børstumultene kanskje går mot slutten og at det er tryggest å dekke seg inn. Gårsdagens aksjonærliste på Stocktalk viste også at State Street fortsetter å akkumulere, og det er jo en betryggende utvikling.

Er det noen som vil kjøpe Nano aksjer .. eller henger alt på Brent og Ose indeks turbulensen fra dag til dag
Hugoil
08.01.2019 kl 09:24 2638

Ser ut som vi har toppen for i dag nå.
Nor96
08.01.2019 kl 09:31 2600

Big Pharma blar opp:

Ref. New York børsen i går kveld: Loxo Onocology ble dagens vinner med en oppgang på 66,3 prosent på nyheten om at selskapet blir slukt av Eli Lilly for 8 milliarder dollar ( ca. 68 milliarder kroner)

Min kommentar: Loxo Oncologi har et godkjent preparat med et veldig stort potensiale innenfor cancerbehandling; Vitrakvi ( FDA godkjent nov. 2018). Konklusjon: Big Pharma følger med og blar opp innenfor målrettet cancerterapi:

Vitrakvi is for use in adult and pediatric patients with solid tumors that have an NTRK gene fusion without a known acquired resistance mutation, are metastatic or where surgical resection is likely to result in severe morbidity, and have no satisfactory alternative treatments or that have progressed following treatment.

The FDA based its decision on findings from 3 clinical trials. Results published in the New England Journal of Medicine (NEJM) in February 2018 showed larotrectinib induced an objective response rate of 75% (95% CI, 61-85) by independent review and 80% (95% CI, 67-90) by investigator assessment in 55 evaluable patients. Per the independent assessment, there were 7 (13%) complete responses, 34 (62%) partial responses, and 7 (13%) patients with stable disease.

At 1 year, 71% of responses were ongoing. More than half (55%) of patients remained progression-free at 1 year. The median duration of response had not been reached after a median follow-up of 8.3 months. The same was true for median progression-free survival after a median follow-up of 9.9 months.

The FDA reviewed data from 55 adult and pediatric patients with TRK fusion–positive cancers enrolled across a phase I adult trial, the phase II NAVIGATE trial, and the phase I/II SCOUT pediatric trial. The data cutoff for the NEJM findings was July 17, 2017.

Er bare spørsmål om tid før BP kommer inn og sikrer seg en partneravtale som gir de forkjøpsretten den dagen tiden er moden for å kjøpe hele selskapet. Det ønskes garantert mer derisking før man byr på NANO, men å komme inn bakveien via partnerskap er en perfekt strategi, det samme gjorde Bayer i Algeta og fintet ut alle andre BP..
Jeg forventer at det vil skje i løpet av 2019, alt annet hadde vært merkelig. Og som man ser, lommebøkene til NANO's konkurrenter / fremtidige partnere / kjøpere er på vidt gap.
Redigert 08.01.2019 kl 09:44 Du må logge inn for å svare
Nor96
08.01.2019 kl 10:04 2486

Loxo Oncologi er ikke et stort selskap heller; de ble etablert i 2013 og har nettopp fått sitt eneste preparat Vitrakvi FDA godkjent nå i nov. 2018 innenfor målrettet cancerbehandling. Men det skal sies at resultatene er gode og gir nok noe bekymring for andre etablerte tyroxinkinasehemmere eller virkestoffer under utprøvning som har kinaseplattformen som angrepspunkt eller forankring. Vitrakvi fikk Orphan drug destination i 2015 og ble FDA godkjent på et relativt lite pasientgrunnlag i nov. 2018 basert på kun fase 1-2 utprøving på grunnlag av et "unmet need".

Men 66 milliarder betaler altså Lilly Pharma for Loxo.

Det er utvilsomt gledelig å se at god medisin og teknologi prises deretter.
Nano sitter med et godt grunnlag for en betydelig reise når man ser de summene de store er villige til å betale for gode plattformer.
Med 3L Betalutin, 2L Archer( kombo) og 1L med Humalutin er det mye som ser bra ut i plattformen deres for NHL, det gjelder vel aller mest at ingen kommer inn fra siden med ny og bedre teknologi i løpet av 2 år nå.

Betalutin i 3L virker ut ifra Lymrit-studiet som stabile og gode nok i dagens konkurranse, men det kreves selvfølgelig bekreftende data fra paradigme.

Stå på!
Jimmi
08.01.2019 kl 10:16 2440


Det er bare et tidsspørsmål for BP sluker Nano, men jeg har mest tro på en partneravtale i første omgang. Avtalen kommer til å være verdt flere milliarder.

De som tror de kan kjøpe billige aksjer fremover kan fort bli akterutseilt. 2020 er neste år, og før den tid er det nok mange som skal inn. Jeg tror 2019 blir året da verdiene vil vise seg i Nordic Nanovector.

Det er begrenset hvor lenge et selskap som Nano kan ligge på kurser som vi ser nå.

Nor96
08.01.2019 kl 10:36 2399

Loxo har en partnerskapsavtale med Bayer inngått i nov. 2017 med en totalverdi på litt over 1 milliard dollar. Hvordan dette løses ved oppkjøpet kjenner jeg ikke til, men her snapper tydeligvis Lilly Pharma Loxo foran nesen på Bayer.
Men tilbake til NANO så går jo livet sin gang, men dette oppkjøpet innenfor målrettet cancerterapi gjør jo at et scenario ved gode nok resultater kan gi betydelige merverdier.
.
Videre:

The hot start to deals in 2019 comes in stark contrast to last year, when there were expectations of a boom in takeovers after a U.S. tax reform bill freed up the billions of cash for drugmakers. Instead, valuations of small biotech companies remained high throughout most of the year, and large pharma companies spent heavily on buybacks. A late-year sell-off in global markets caused the valuations of many smaller drug companies to fall, making them more attractive targets.

The Lilly deal “underscores enthusiasm on the part of large-cap pharma companies to do deals,” Louise Chen, an analyst with Cantor Fitzgerald, wrote to clients on Monday, “This could lift valuations of small- to mid-cap names in our space given potential bids for some companies long thought to be takeout candidates.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-07/eli-lilly-to-buy-loxo-for-8-billion-to-seal-cancer-focus
Redigert 08.01.2019 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
sjerkyll
08.01.2019 kl 10:58 2345

Bra funn Nor96. Det er jo ikke et "hinsides" scenario at det samme kan skje med NANO. Bemerker at du fremhever likheter mellom de to, Loxo skiller seg vell litt mer ut med en bredere pipeline. Markedet de vil konkurrere i vet jeg lite om, men i og med at et selskap klarer bla opp 66 milliarder, så har det nok sine oppsider.
TeeJay
08.01.2019 kl 12:54 2184

Ser ut som vi nådde den toppen igjen hugoil

Kan bli mange topper fremover. Men først hvis 68 passeres med god margin vil jeg anse det som et paradigmeskifte for aksjen. Da vil aksjen for første gang stige på foreliggende informasjon uten at det er forventninger om sterkere resultater rundt neste hjørne inne i bildet. Forutsatt greie børser fremover har jeg en viss forhåpning at vi får oppleve et slikt paradigmeskifte i løpet av våren. Får vi melding om forbedrede mDOR-tall kan det skje fortere enn svint.

NANO maktet ikke å bryte gjennom 60 kr denne gangen heller, og det var jo heller ikke ventet. Så spørs det hvor langt ned aksjen må for å hente fornyet styrke. Hugoil så for seg et fall til 54,50, og der er vi nå. Går vi opp igjen til 60 eller faller vi videre til 50. Det første er mest sannsynlig, men det hele avhenger nok av stemningen på børsen for øvrig.
Korsar
11.01.2019 kl 12:01 1671

dr.,
her er vi ganske enige akkurat nå :-)