Strongpoint nr. 1-19 Bare muligheter

STRONG 01.01.2019 kl 16:55 36185

Første stopp er et trolig godt Q4 med kontrakter som også blør inn i Q1. Q2 er mer usikkert men det er også langt frem dit.
Redigert 02.01.2019 kl 11:33 Du må logge inn for å svare

Forrige ukes endringer på topp 50:

Jeg får vel fortsette med å oppdatere dere om de ukentlige endringene blant topp 50 en stund til, og forrige uke fikk vi en bekreftelse på at Holmen ikke er ferdigkjøpt. De nærmer seg nå Strømstangen der i toppen, og økte til 3 650 000 aksjer. De har kjøpt totalt 1 250 000 aksjer siden de begynte å hamstre i oktober i fjor.

Holmen spesialfond kjøpte 100 000 aksjer
Bernhard Næss kjøpte 8 326
Avanza bank AB kjøpte 1 681
Morgan Stanley kjøpte 238


Nordnet livsforsikring AS solgte 4 712 aksjer
Middelboe AS solgte 3000
Daniel Bjørnstad solgte 1 000
Skandinaviska enskilda banken AB solgte 341

Nok en gang ble posten "øvrige investorer" størst på selgersiden, denne gangen med et salg på 101 192 aksjer.
Redigert 07.01.2019 kl 20:30 Du må logge inn for å svare

STRONG er et Cashforetak. Det må være bedre enn et finansforetak. For å kunne starte et finansforetak i Spania, krever den spanske sentralbanken E20M i garanti (i kontanter) = 200 millioner kroner ca.
Redigert 07.01.2019 kl 18:41 Du må logge inn for å svare

Hahaha, glimrende foto, PSI- Investor !
Cash is King. Det installeres flere og flere minibanker her i Almuñécar. Har mistet tellingen. Det utrolige er at antall bankfilialer i en liten fillelandsby som heter Otívar øker også !
Redigert 07.01.2019 kl 18:33 Du må logge inn for å svare
JosMag
07.01.2019 kl 12:05 3471

Burde være en gylden mulighet for Evaldis å laste opp igjen nå. Han har tross alt et salgssnitt på 11,30. Over 230 tusen aksjer ligger nå og venter på en kjøper...

Jeg foreslår vi fortsetter på Theatercafén etterpå. Det er sikkert frokost servering der så tidlig. Så kan vi planlegge dagen videre for de som vil være med på det. Og jeg håper så mange som kan stiller! Og forventer at noen der i styret og ledelse blir med på Theatercafén.
ps. jeg tar bare regningen for meg selv så det er sagt.

Kun 3 dager med handel denne uka, men legger inn ukes-tallene allikevel. Det viser ståa okke som:


Ukes-statistikk, uke 01

Ukens sluttkurs: 8,88
Tot.omsatt volum: 62 699
Tot.verdi: 539 576
Ukes-snitt pr.aksje: 8,61
Tot.antall handler: 40
Ukens laveste: 8,00
Ukens høyeste 9,00
05.01.2019 kl 22:40 3930

Jeg håper Q4 gir mange svar på den usikkerheten som aksjekursen lider under. Det med ordrereserve har jeg tatt opp etter møtet vårt på Rælingen også. Jeg har sjelden vært borte i en mann som lytter så godt som JT og han har hørt på de fleste innspill og ønsker vi har hatt så langt jeg kan se? Pricer rapporterer ordrereserve, så hvorfor ikke Strong også?
Vi står igjen med denne evinnelige gnålingen om styrehonorar som slettes ikke er på et ublu nivå? Vi ønsker også å tiltrekke oss de beste, gjør vi ikke? Det er mer jobb i et lite ASA enn i de større meg kjent. Det med tvungen egenkjøp av aksjer er i vinden og flere selskaper har innført dette, også samtidig med økning i styrehonorar. Styret har null prosent rabatt ved kjøp av aksjer. Ledelsen har 20% og også tvungen kjøp ved bonusutbetaling. Så for 2018-talla mener jeg det trigger en rekke innsidekjøp i 2019 sammen med styret.
Det med Nabobil er selvfølgelig relevant i og med at de var nær konkurs i 2018 og behøvde ny kapital. Nabobil brenner penger og det spørs om det går an å få til noe drift i og med konkurransen og de siste års resultater? Det er jo nettopp slike ting vi kan ta oss råd til å diskutere på et slikt forum som HO. Det skal være fritt til å tenke og å spille ut de tanker vi alle sitter inne med og det gir oss kanskje noen svar på hvorfor ting er som de er?
Jeg synes det er flott at JT har kjøpt 20K midt oppe i restrukturering i Nabobil og med påfyll av kapital der. Vi sitter vel egentlig igjen med at det slettes ikke er så galt i Strong, selv om aksjekursen hinter om negativ vekst? Så får vi se på Q4 talla om markedet har rett i sin pessimisme? Å selge med begrunnelse at så mange har solgt før meg? Og nå også Pinnås? Nei, jeg står på mitt. Sta som ei beist og sammen med Holmen spesialfond. God lørdag og husk å gå ut å titte opp på himmelen i kveld så kanskje du ser Aurora? Pål Brekke mener så.
Redigert 05.01.2019 kl 22:44 Du må logge inn for å svare

JW sa vel noe om målet av og til ja, jeg er igrunnen vel så opptatt av hvordan slagplanen/ strategien ser ut for å komme dit. For meg blir målet da mye mer troverdig.
Og angående det du nevner til slutt Collin: nå er det egentlig ikke min mening å kritisere noen her i kveld, men det kan jo være at nabobil lider av at det ikke er full fokus og 100% innsats for selskapet?

Jeg er enig ned deg om at vi bør la JT rekke å få resultater av det han driver med. Å drive et milliardkonsern krever likevel full fokus.
Nå ble jeg imponert over ham på den videoen som ble lagt ut for en stund siden, det sprudlet av energi, og brukes alt det på Strong vil han lykkes!
Jeg skal nå uansett være med en del år til jeg, men håper på økte resultater så snart som mulig nå og en viss økning i utbytte for hvert år hadde vært supert.
tunktee
05.01.2019 kl 22:19 3946

Hei folkens!

Så bra hvis mange stiller på Q1!
Dere må selvfølgelig få til en lang lunsj eller middag sammen etterpå. Vi er så pass reservert i Norge, at slikt ofte sklir ut i sanden. Men det pleier ikke stå på lysten hos den enkelte, bare viljen til å stikke snuten frem og foreslå noe :)
De som ble med videre etter Rælingen i sommer tror jeg hadde en både lærerik og kjekk ettermiddag. (Hvertfall jeg!)
Håper å kunne stille på Q1. Må se an muligheten, og viljen til å gjøre en ting som jeg virkelig syns er stressende; Næmlig å fly! ;)

Collin, Jeg tror spørmålet om ordrereserver ble tatt opp med ledelsen. Er ikke helt sikker, men pratet vi så vidt om det på Rælingen?
05.01.2019 kl 20:59 3985

PSI: det er da ikke nødvendigvis dumt, men vi ser hvordan Waaler feilet med å komme med et slikt mål den gang han satt på gullstol. De kan si noe mer om hvert marked vi er i og hva som skjer der. Vekst eller problemer? Hva skjer i problemmarkedet Tyskland? Har jo ventet på postenordre som aldri kom, ei heller Rewe. Gutta i Irland slo jo rekord i 2018, så la oss få vite det da. Nå ser vi at vi er på messe i US. Synes det begynner å bli mange land for et så lite selskap? Få trøkk i Spania hvor vi er godt i gang tenker jeg samt øke markedsarbeidet i APAC som har gått på sparebluss.

Angående Nabobil, så er JT største aksjonær og egenkapitalen var så godt som tapt i 2018 og det kom også på plass en konvertible på slutten av året. De kan ikke fortsette å blø 10 mill i året over for lang tid...
Redigert 05.01.2019 kl 21:10 Du må logge inn for å svare
bernes
05.01.2019 kl 16:43 4043

Ordrereserve og guiding bør være standard på alle presentasjonene.
De har sikkert en intern oversikt og interne mål.
Dette bør være tilgjengelig for eierne og ligge som et press på styret og ledelse for å oppnå disse målene.

Eller håper jeg ikke fokuset flyttes til å redde "nabobil" https://e24.no/naeringsliv/bil/bilkollektivet-spaar-blodbad-blant-bildelingsselskapene/24531248

Jeg skrev jo for en stund siden at de burde legge frem vekstmål for de kommende 5 år og en plan på hvirdan de skal komme dit. Men det syntes jo alle her var så utrolig dumt at det gidder jeg ikke nevne igjen...
05.01.2019 kl 12:33 8444

Jeg har allerede meldt inn at vi ønsker å se en type ordrereserve i rapporteringen. Kan vi få opp noen spørsmål her på tråden som bør stilles? Det mest ryddige er vel å sende inn spørsmålene skriftlig i forkant? => om de da ikke besvares så tar vi det muntlig? Hva tenker dere?

Ja.
Vi skal vel få stilt spørsmålene.
Collin skal vel også , så vi får se hvem av oss som tar den ballen men at det skal bli gjort , ja det skal vi få til 100%OSE
100%OSE
04.01.2019 kl 23:35 8622

Bra dere stiller. Ligger nok noen år etter dere gutter. Opptatt med barn, frue og jobb. (Ja i den rekkefølgen?) Klarer rett å slett ikke å få det til. Håper dere kan stille noen spørsmål på webcast. Vikingen tar du ansvar?? Tar meg kaffepause 08:15. H

Hvis ikke det dukker opp noe uforutsett, så stiller jeg på Q4-presentasjonen jeg også. Da må det gå an å få til et lite aksjonærmøte blant noen fra den harde kjerne! Kunne vært artig å møte noen av de man har dialog med her på tråden.

Det har vært mange dummere overskrifter der på HO, men enig. at ikke den traff.. Det har bare kommet flere selgere frem.
Vi snakker om et marked som endrer seg hver dag, Strengen ble startet lenge før jul.
Jeg prøvde å få noen til å lage ny streng og sa flere qanger at overskiften var feil. Jeg vet ikke hvor mye du følger med. Det gikk et par store da den ble skrevet og omsetning var nesten null. Overskriften var feil nå i etterkant, men ikke da!

Jeg har holdt meg lavt i det siste. Mye som har skjedd og familie som skal koses med, men bet meg merke i et innlegg fra PSI-I her på veien nedover strengen.
--------
Slår skapene med C&C skapene til på større steder er ikke 27 slotter nok. Det var mitt spørsmål til JW på et Q. Det er visst en løsning på det uten at jeg fikk vite hva.det var. Kanskje så enkelt som flere skap. Ikke vet jeg. Men PSI har tanken og jeg har den, men plassen?

Måtte vårte drømmer for at Q4 slår til som vi håper. Neppe som vi håper. Da ville vi hatt en positiv PW. SP vet nå. Men gode tall må det bli og med kostnadsbesparelser og ..... Alt dette vet dere som følger tråden.

Jeg regner med å være på Q4 og forventer at JT bestiller den beste frokost.av snitter. Det er tross alt frokosten vår. Det har tapt seg der på Continetal fra den gang jeg begynte å frekvetere den seansen. Tror vi blir en del av oss der denne gangen.
Redigert 04.01.2019 kl 21:51 Du må logge inn for å svare
04.01.2019 kl 13:55 8938

Logistikken må bli mer effektiv og CUB er et må ha løsningen for e-handel. Det gjør hele forskjellen.

Du sier jo at du trader aksjen Collin, så da bidrar du i alle fall til omsetning. Det er jo positivt det.
Nå er det vel ca 4 mnd til utbetaling av utbytte. Dvs et tredels år.
Hvis vi går ut fra 50 øre i utbytte og man får kjøpt for 9,- kr så er det altså direkteavkastning på 5,55%, og sammenlignet med å ha de samme pengene i bank så måtte man fått 16,5% rente på de samme pengene i bank for å oppnå samme sum avkastning på bare 4 mnd. Altså hvis man kjøper aksjer nå.
Og det er jo utrolig bra!
Kanskje blir det høyere utbytte også, neppe lavere hvertfall.
03.01.2019 kl 18:51 9297

Det er vi enige i at det er. Klovneri.
Se på salg gjennom NON som representant for mange små. Lite salg fra den kanten. Skulle likt å se høyere omsetning.
Redigert 03.01.2019 kl 18:56 Du må logge inn for å svare
Titleist
03.01.2019 kl 18:42 9308

Følg nå med fremover da. Det er jo mer enn nok salgsvilje blant mindre aksjonærer som legger seg under storposten. (Naturlig nok)

Klovneri dette her..
03.01.2019 kl 18:41 9287

Titleist: det er slettes ikke dumt sagt når topp 5 har økt kraftig og sitter nå på 30% av selskapet. Mesteparten sitter eller øker. Det er noen helt få store som ødelegger.
Redigert 03.01.2019 kl 18:50 Du må logge inn for å svare
tunktee
03.01.2019 kl 18:20 9304

Glad jeg ikke var våken i morges og opplevde den kursen. Kunne fått kaffen i vrangstrupen, og det er jo ikke sunt ???
Titleist
03.01.2019 kl 17:53 9328

At noen vil selge en større post er greit nok.

Det blir dog tåpelig når man legger den synlig på børs. Da vil det bare legge seg mindre selgere under og man oppnår aldri prisen man ville ha. (Som ellers ville vært en god pris for kjøper)

Mener å ha sett en overskrift her om at det nå "var tomt for selgere". Det må være den dummeste overskriften på hegnar.no, ever...

Henger meg på Vikingen her.
Og legger til at når man selv går høyt ut med hva man eier ulike steder så skjønner alle hvem man er, likevel sutres det i månedsvis om at noen skrev navnet. Og likevel synes man selv at man kan legge ut andres navn selv om denne 3. person ikke på noe vis har gått ut med samme selvskrytende info.

Skulle igrunnen ønske det var litt mer å skrive om selskapet i stedet.
Når det gjelder de C&C skapene så tror jeg at det blir sukkess, og at de som kjøper dem fort oppdaget at de må ha flere sett. For større butikker som der jeg selv pleier handle vil det neppe holde med ett sett dersom man ikke er pålagt å hente innen kort tid. Og det går jo ikke hvis det skal være fleksibelt. Så det er bare å bestille en to- tre sett med det samme mener jeg.
JosMag
03.01.2019 kl 15:07 9419

9,50 er kanskje en ok pris dersom man har det travelt og tatt i betraktning et forholdsvis surt børsmiljø
bernes
03.01.2019 kl 14:06 9476

"At vi kan synes det er dumt å legge ut synlig 200 k i en aksje som SP er vel de fleste enig i men..."
Jeg synes nå det er greitt at Pinnås flagger alt for salg på 9,50. Da vet vi hvor vi har ham og slipper små drypp over lang tid.
Er det noen storfisker som ønsker å komme inn ligger posten klar.
Liker mindre de robotene som hopper opp og ned hvor ingen vet hva som er planen.
larserne
03.01.2019 kl 13:43 9502

Hehe, ja det hadde vært noe!
Trenger ikke noens like-stemme:-)
Skriver bare det jeg mener og har sett av enkelte her.

larserne skrev Innlegget er slettet
Jeg savner en knapp med "likes" her jeg larserne
Da skulle du fått min like-stemme :)
larserne
03.01.2019 kl 13:23 1479

Innlegget er slettet av administrator

Når krybben er tom så bites hestene er vel et ordtak.
Jeg erindrer når "noen" andre kjente på forumet drev å solgte aksjer i SP for en tid tilbake..
Da var det også litt knurring men alle var vel enige om at det får bli opp til den enkelte hva han eller hun vil gjøre med sine aksjer og så respektere det.
Nå synes det ikke som om den respekten lenger er tilstede.
At vi kan synes det er dumt å legge ut synlig 200 k i en aksje som SP er vel de fleste enig i men å "flame" noen fordi dem tar en liten trade er vel å dra det litt langt.

Jeg gleder meg til Q4 og spesielt til guidinga
Jeg skal stille og sender inn spørsmål på forhånd.
Om det er spørsmål jeg ikke får svar på under presentasjonen skal jeg be om svar på de når jeg er der.
HrDuck
03.01.2019 kl 12:42 9558

Trodde etter Q3 at SP skulle være over ti ved inngangen til det nye året. Markedet har ikke helt vært på vår side siste månedene i 2018, men var det en stygg bom så får det være. Har tross alt vært en bedre aksje enn markedet i samme periode :)
03.01.2019 kl 11:43 9637

Takk. Og, det kan jeg ikke huske å ha skrevet angående PCIB? I så fall beklager jeg det.

Det skal jeg, Collin.
Det samme vil jeg be de om, som omtaler mitt engasjement i PCIB. Sånne uttalelser som at " nå blør...", osv.