Arabere gikk amok på fly fra Oslo – slapp straff

Load
02.01.2019 kl 10:00 1046

De åtte personene som truet kabinbesetningen på et Norwegian-fly og tvang det til å lande i København, kunne spasere ut fra den danske lufthavnen uten noen form for straff. De fikk ikke engang en bot.

Den dramatiske hendelsen på Norwegian-flyet fra Oslo til München i mars i fjor ble kjent gjennom et oppslag på flysmart24.no mandag.

Flyvingen utviklet seg høydramatisk og ble beskrevet i en detaljert redegjørelse som flyets kaptein sendte til Luftfartstilsynet.

En gruppe på åtte personer med arabisk opphav var beruset og gikk til angrep på kabinbesetningen mens flyet var i luften nord for Göteborg.

De ansatte klarte ikke å håndtere situasjonen, og følte seg truet av passasjerene. Det mest truende, fortalte de etterpå, var at de opptrådte som en gruppe. Kapteinen måtte be om prioritet landing på Kastrup i København, en mulighet man bare tyr til når det oppstår en nødsituasjon om bord.

Saken vakte stor oppmerksomhet også i Danmark. Ikke minst fordi det var en amerikansk politimann, og spesialist på flyterror, som kom kabinbesetningen til unnsetning og ordnet opp i situasjonen om bord. Han befant seg tilfeldigvis på den aktuelle flyvingen til Tyskland.

Det gjorde at kapteinen kunne avbryte flyvingen og gå ned i København. Der sto politiet klar til å ta seg av bråkmakerne, mens flyet returnerte til Oslo noen timer senere. Bl.a. måtte alle passasjerene forlate flyet fordi det ble undersøkt for gjenstander som de åtte passasjerene kunne ha plassert om bord.

Men hvilken reaksjon politiet kom med overfor de åtte som ble tatt av flyet, kunne verken Luftfartstilsynet eller Norwegian fortelle oss.

I dag kan imidlertid flysmart24.no avsløre hva som skjedde med dem etter at de nærmest var blitt slept ut av flyet av seks polititjenestemenn etter at flyet tok bakken på Kastrup.

Ingenting.

Presseansvarlig Sara Schlüter ved Københavns Politi bekrefter at de åtte verken ble anholdt, eller fikk bot for sin opptreden.

– Det er korrekt. Det som skjedde var at vi tok opp personalia til alle sammen, i tilfelle flyselskapet ville anmelde saken til politiet i etterkant. Det skjedde ikke, derfor har det heller ikke vært noen reaksjoner mot de aktuelle personene.

– Men er ikke situasjonen i Danmark lik den i Norge, at politiet kan anmelde saken selv dersom den er alvorlig nok?

– Jo, vi har samme ordning. Men alt jeg kan si er at det ikke ble foretatt noen juridiske skritt mot disse, fordi jurisdiksjonen i denne saken var komplisert. Det var en hendelse på et norskregistrert luftfartøy, det skjedde i svensk luftrom, mens flyet landet i Danmark. Det var derfor ikke åpenbart hvilket land som skulle håndtere en eventuell sak mot disse, sier Schlüter.

Hun vil ikke opplyse om hvilket land de åtte personene kom fra.

En stadig vanligere reaksjon hos flyselskap som opplever slikt er å kreve erstatning for sine utgifter når passasjerer forårsaker hendelser som gjør at selskapet blir påført ekstra kostnader. En mann som røykte på flytoalettet på SAS i fjor og som forårsaket kansellering og hotellovernattinger, ble for eksempel avkrevd hele 170.000 kroner i erstatning.

Hos Norwegian foretok man seg ikke noe slik tiltak etter episoden som gjorde at flyet måtte gå tilbake til Oslo, passasjerene innlosjert på hotell og sendt med nytt fly til München neste dag.

Presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian har sendt oss denne uttalelsen når vi spør hvorfor selskapet ikke anmeldte saken til politiet:

– Vi har vært i dialog med dansk politi på stedet om dette, og vi har stilt all tilgjengelig informasjon om hendelsen om bord på flyet til politiets rådighet. Det er praksis, når noe sånt skjer, skriver han.

På spørsmål om det er slik at Norwegian ikke automatisk anmelder slike saker, men overlater den avgjørelsen til politiet, svarer han:

– Det beror på den enkelte situasjon, for å si det generelt.

Flysmart24.no spør også om det ikke gir uheldige signaler at passasjerer kan stelle i stand bråk som får store konsekvenser både for andre reisende og selskapet, uten å bli anmeldt. Dette svarer ikke Norwegian på.



https://flysmart24.no/2019/01/02/passasjerer-gikk-amok-pa-fly-fra-oslo-slapp-straff/
Slettet bruker
02.01.2019 kl 11:06 1020

Selvsagt skal det nye herrefolket slippe straffereaksjoner. -Det skulle jo bare mangle.
Tenker politietatene var redde for at møkkamenneskene kunne risikert å blitt krenket hvis de fikk straff. -Og det må jo ikke skje skal vi vite.

(Vet om en kar i distriktet her som lagde faenskap på et fly som måtte lande et annet sted enn planlagt pga dette. Han fikk erstatningskrav på over Kr. 300.000,-)
Behøver jeg å si mer?
ladaen7,30
02.01.2019 kl 11:31 1010

En mann som røykte på flytoalettet på SAS i fjor og som forårsaket kansellering og hotellovernattinger, ble for eksempel avkrevd hele 170.000 kroner i erstatning.




Litt av en prioritering får man si, litt røyklukt på badet er altså verre enn at personer truer personale og medpassasjerer slik at flyet må "nødlande" utenfor ruten sin.
Jaja, røykere er jo en forfulgt gruppe om dagen:-))
Slettet bruker
02.01.2019 kl 11:36 1004

Er det Marrakesh-avtalen som er i sving allerede?
Ikke lov for media å sette/formidle negativt fokus på migranter. Nåh...de var kanskje ikke migranter...
Redigert 02.01.2019 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
Clevage2
02.01.2019 kl 13:15 982

Herrefolket ler av de vantro,for her kan de berike uten konsekvenser!
Slettet bruker
02.01.2019 kl 14:08 966

Uten konsekvenser?? Vet ikke om vi ikke lager ris til egen bak.
Hva med neste gang, og gangen etter den f.eks. Det er naivt å tro at slike episoder tar slutt ved å ignorere dem.
Slettet bruker
02.01.2019 kl 14:31 950

Skulle jo vært kastet ut av flyet. Ingen tvil om det..gjerne fra 40.000 fot
Load
02.01.2019 kl 14:35 947

Hva hadde skjedd om en gruppe nordmenn blant passasjerene hadde tatt ansvar og grisebanket arabergjengen om bord i flyet?
Skal vi tippe at de hadde røket på en ørliten fengselsstraff og et aldri så lite erstatningskrav?
Slettet bruker
02.01.2019 kl 14:37 944

Med all denne forskjellsbehandlingen i Skandinavisk disfavør er det på et eller annet tidspunkt nødt til å smelle noe skikkelig en dag.
Det er så horribelt at det ikke er til å tro.
kokkohill
02.01.2019 kl 15:00 934

Norwegian opptrer rasistisk som ikke behandler passasjerer likt i slike tilfeller ,de er bare å anmelde.
Blåveisen
02.01.2019 kl 15:18 926

Med et profesjonelt vitne som er politimann i USA burde dommeren forstått at dette var en slvorlig sak som av preventive grunner skulle gitt straffer.
Når blir politimannen anmeldt for å ha krenket deres ære og rezzzpekt og kanskje tatt litt i dem?
polemiker
02.01.2019 kl 15:21 924

Flyselskapene bør nok tilpasse seg den nye virkeligheten og ansette noen kraftige mannlige flyverter (flyvektere). Det holder ikke lengere med noen spinkle kvinner eller homser. Muslimene har ikke noe respekt for noen av dem. Bør vel sterkt vurdere å utstyre dem med elektrovåpen, batonger el.l.

Litt pussig at de kommer med dette argumentet om komplisert jurisdiksjonen. Kan ikke huske at det har vært noe problem tidligere hvor det har vært norske statsborgere som har skapt kvalme.
Slettet bruker
02.01.2019 kl 15:34 916

Det vigtigste i Norden er at muslimer spyttslikkes uansett hva dem gjør mot oss.
Men pk burde begynne å tenke over at slik mangel på reaksjon skaper veldig mye skjult hat, og det kommer til overflaten før eller senere.
Og da kommer det gjerne ukontrolert.
kokkohill
02.01.2019 kl 15:41 910

Klart de som har betalt slike bøter har en god sak om de anmelder flyselskapet for rasisme . Alle som har betalt slikt må få pengene tilbake omgående
Slettet bruker
02.01.2019 kl 16:17 890

Da er det bare å booke hos sas,om ikke norwegian har bjeller nok til å anmelde f@nskapet!
Evt andre charterselskap,når man skal til syden,det er noe de forstår med en gang.
Og hvem er det som plukker opp regningen,etter herrefolkets sprell denne gangen?
Sotah
02.01.2019 kl 19:35 866

Bare kort, pole; 15:17, trøndere har hatt en egen evne til å drikke seg snyden før flyet er halvveis og bli satt av nede på kontinentet et eller annet sted. Fulle muslimer er sjeldnere vare enn fulle trøndere helt generelt også. Litt off-topic, men rett skal være rett.
Slettet bruker
02.01.2019 kl 19:54 860

Hei Zoten/folkens:))

Og..jamenn, jamenn politikerne sa jo..., jamenn, jamenn det stod jo i avisene - jamenn, jamenn en aldri så liten link til trøndersaken, Zoten - "vi" er jo etterettelig og farer ikke med tomt znakk, vettu...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Sotah
02.01.2019 kl 20:08 852

Det trodde jeg da alle visste, Lilletull. Du kan google "trønder full på fly" og forsyne deg.
Slettet bruker
02.01.2019 kl 20:20 847

Hei Zoten/venner:))

Og...jamenn, jamenn hvorfor skal Arabere og Trøndere forskjellsbehandles, Zoten - "vi" liker jo rettferdighet, vettu...ZnageZz....


https://www.aftenposten.no/norge/i/184ye/Lagde-brak-i-flyet_-domt-til-a-betale-Norwegian-96-000-kroner-Og-ma-sone-21-dager-i-fengsel

Norwegian kommenterer saken slik:
– Flysikkerheten er vår fremste prioritet og vi har nulltoleranse for oppførsel som kan sette medpassasjerers og besetningens sikkerhet i fare. Denne saken viser at våre kolleger som jobbet på denne flygningen har fulgt prosedyrene og gjort en utmerket jobb for å ivareta alles sikkerhet, skriver Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en epost.


-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla


convert
02.01.2019 kl 20:22 845

Det ekle sotah unnlater å melde, er at trøndere må betale for fylla si, mens norske skattebetalere og aksjeeeiere må betale for det som muslimene finner på. Sptah tjener på det uansett. Sotah er antatt angiver, informant og profitør.
Sotah
02.01.2019 kl 21:25 833

Jøje meg, her gikk det unna. Ganske kort må flyselskapet nesten svare for hvorfor disse slapp unna, jeg har ikke peiling. Ellers får du ha et godt nyttår også, C. Vi sees sikkert på Akershus festning når du og Lysglimten overtar.
balder72
02.01.2019 kl 22:46 814

Hadde dette vært etniske nordmenn, hadde de nok blitt straffet med bøter samt flyselskapet hadde krevd at de skulle betale for mellomlandingen, noe som gjerne kan koste 50-100 tusen kroner. Men både politi og flyselskaper er er livredd for rasisme stempelet, så disse bandittene fra Afrika slipper unna. Dette er ikke uvanlig vil jeg tro. Det nye herrefolket "ruler"
aklm
02.01.2019 kl 22:55 807

Ja, da sluttet jeg fly med Norwegian. Maken til forakt for normale kunder skal man lete lenge etter. Gir Norwegian dem bonuspoeng slik at de kan lage mer f... skap?
Load
03.01.2019 kl 09:36 760

Men, syntes du ikke det er litt uheldig med denne forskjellsbehandlingen?
Trøndere og andre fly-fylle-fanter ender jo opp med regningen etter slike sprell, da er det vel ingen grunn til at man skal slippe unna, selv om man er araber?
Sotah
03.01.2019 kl 09:54 755

Det er et eller annet som skurrer. Drita fulle muslimer på heisatur er i utgangspunktet litt snålt. Kanskje det var noen hotte diplomater eller andre VIP´er ? Det er et eller annet i historien som mangler. Kanskje kommer det mer, vi får se.
Slettet bruker
03.01.2019 kl 14:42 723

Se her ja. Nå kom anmeldelsen. Det var på tide.

https://flysmart24.no/2019/01/03/na-anmelder-norwegian-brakmakerne-til-norsk-politi/
Slettet bruker
03.01.2019 kl 15:03 719

Skal bare se at de har lest påHO,at folk vil begynne å fly med konkurentene om de ikk anmelder rasshølene,pappsatan!
;=)
Redigert 03.01.2019 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
Sotah
03.01.2019 kl 17:26 705

Kommunikasjonssvikt, ifølge flyselskapet. Da går saken sin skeive gang. Jeg visste at det var noe som ikke stemte.
convert
03.01.2019 kl 20:15 684

Godt nyttår, sotah. Festningen har vært godt å ha ved passende anledninger, men den forblir nok museum og restaurant i vår tid. Senere derimot...
HP17
03.01.2019 kl 20:55 676

Det er nesten så en ikke tror det en leser.
Driver politiet og Norwegian med rassisme her når dette er helt greit? En etnisk nordmann hadde garantert vært anmeldt og straffeforfulgt