Glem for et øyeblikk kursmål...

Slettet bruker
PHO 06.01.2019 kl 13:07 10446

Det er kanskje ikke en ny PHO tråd vi trenger her på HO - samtidig opplever jeg at diskusjonen i stor grad er på villspor, og med all respekt til Focuss mfl så tror jeg dessverre at all skrivingen om kursmål til dels har vært villedende, og at i stedet for å diskutere det fundamentale har det blitt en "krangel" om kursen skal opp 200, 400 eller 1000 %. Jeg skjønner godt forskjellen på kursmål og kurspotensialet - og at det er viktig å ta med tidsperspektivet i sine betraktninger - men jeg tror at mange har nå trodd at en skal bli millionær over natten - og som ikke har forstått hva som skal til/hvilke forutsetninger som ligger bak disse beregningene, og det har vært forvirrende for mange (i stedet for oppklarende). Jeg har satt stor pris på innleggene til Focuss, LM, BB, Elvo, thepower (kunne helt sikkert nevnt flere) - og jeg er også imponert over tålmodigheten og sakligheten til mange av dere som velger å skrive på HO (og bruker masse tid på å finne relevant informasjon), samtidig merker jeg at også for dere kan tålmodigheten ta slutt og det ender til dels med sjikanering. Her mener jeg mange må ta skylden for at diskusjonene i stor grad den siste tiden har vært lite konstruktiv - inkludert meg selv. Jeg står fortsatt fast ved at alle sammen har en egen agenda - og det som også irriterer meg grenseløst er alle "sannhetene"/påstanden som blir slengt ut - og som en fortsatt fremmer som sannhet etter at det har blitt tilbakevist, som er med på å skape mye støy/usikkerhet. Husk - gjør alltid deres egne undersøkelser/vurderinger, vurder hva DU mener kursen vil være i fremtiden!!

La oss derfor glemme alt som heter kursmål - og jeg tror for tanken sin del (for å få en viss formening over hva som vil være førende for den videre kursutviklingen på sikt) kan det være greit at vi starter diskusjonen med det "banale";

- Nå vet vi ikke resultatet fra Q4 ennå, men det ser ut til at omsetningen i PHO i 2018 vil ende på rundt 20-21 mUSD (se plansjene Schneider brukte i presentasjonen før jul). Av dette vil omsetningen i USA ligge på ca 60-70 mill NOK (vekst på ca 45 %), mens omsetningen for øvrig i verden ligger på noe over 100 mill NOK. Ved å basere seg på tallene PHO selv har presentert (se bl.a. Q3) ift det totale markedet (TURBT og Surveillance) vil det innebære at PHO har er markedsandel i USA på ca 0,5 %. Er vi enig om dette? Er vi også enig i at PHO, basert på dagens omsetning, er på vei til å gå break even (hadde i Q3 underskudd på 3,1 mill NOK)? Er vi enig om at PHO har hatt mye kostnader (2017/2018) knyttet til å få til en vekst i USA - se børsmeldingen ifm Q3?

- Det har vært mye diskusjoner rundt utplassering av Scope - og det er riktig at siden ikke alle utplasseringene blir registrert på Cysciev.com (og at det er etterslep) - er det vanskelig å få en fullstendig oversikt over antall utplasseringer. Men gitt at statistikken over hvor mange som ikke blir registrert - og de som vi ser har blitt registrert i løpet av 2018 - kan vi være enige om at det ser ut til å bli en økning på ca 50 %? Her vil det være av interesse hvor mange som ev. er flexiscope

- Videre er det mange som har bemerket at brukerfrekvensen har vært lav. Er vi enige om at jo flere Scope som utplasseres - er i alle fall muligheten for økt bruk til stedet (ville noen brukt mye penger på å kjøpe dyrt utstyr uten å ta det i bruk)? Hva skal derimot til for at brukerfrekvensen skal økes? Schneider er godt kjent med at brukerfrekvensen er lav - og han har stort fokus på å få økt brukerfrekvensen (se det som står i hans siste presentasjoner) - og med hans lange erfaring i dette markedet, har vi noe grunnlag for å betvile det han sier om at den nye refusjonsordningen er "the golden key" for å få økt vekst? Jeg har ikke noen medisinsk bakgrunn - og her for de av dere som har medisinsk bakgrunn korrigere meg - men jeg har gjennom møte med kreftleger erfart at de er veldig godt kjent med de ulike behandlingsmetodene, og ønsker selvfølgelig å gi den beste behandlingen. Samtidig har de også vært klare på at selv i Norge dekkes ikke kostnadene til alle behandlinger - og jeg vet om personer som har vurdert å bruke millioner på kreftbehandling. Jeg kjenner ikke det medisinske systemet i USA veldig godt - men slik jeg har oppfattet det, vil ikke en refusjonsordning som ut i fra det PHO selv har sagt dekker 100 % av kostnadene i Surveillance / ca 50 % i TURBT ha enda stor betydning ift hvilken behandling som blir gitt? Vil ikke en tilgang til et marked som er 4 ganger så stort - og refusjonsordningen fra 2019 - ha en effekt på omsetningen i USA/muligheten for å øke markedsandelen?

Dersom en mener at ovennevnte ikke vil ha noen betydning for at PHO vil få til en økt markedsandel i USA (historikken vil gjenta seg) - og at det Schneider har sagt på de siste presentasjonene, herunder målsettingen om markedsandel på 70 %, er helt på jordet - er jeg helt enig i at en ikke bør investere i PHO. Mener dere at det har betydning - og at vi enn så lenge ikke har grunnlag for å betvile det Schneider har sagt - får dere selv vurdere hvor mye en kan se for seg at markedsandelen kan økes i 2019/2020/2021 mv og hvilken effekt det vil få på kursutviklingen fremover. Hvis dere ønsker noen innspill på hva andre mener kurspotensialet vil være, så får dere lese noen av de andre trådene:) Men gjør dere først selv noen meninger om det som er nevnt ovenfor - tenk selv!!

Ønsker dere alle sammen lykke til!
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
rischioso
06.01.2019 kl 13:45 5471

RE - Dersom en mener at ovennevnte ikke vil ha noen betydning for at PHO vil få til en økt markedsandel i USA (historikken vil gjenta seg) - og at det Schneider har sagt på de siste presentasjonene, herunder målsettingen om markedsandel på 70 %, er helt på jordet - er jeg helt enig i at en ikke bør investere i PHO. Mener dere at det har betydning - og at vi enn så lenge ikke har grunnlag for å betvile det Schneider har sagt - får dere selv vurdere hvor mye en kan se for seg at markedsandelen kan økes i 2019/2020/2021 mv og hvilken effekt det vil få på kursutviklingen fremover.

* Av alt som var skrevet så var vel dette det viktigste og dette igjen er ikke annet enn villedende.

Først må vi få en klarhet i hva man legger i markedsandel for er det antall scope rundt omkring så sier det veldig lite om bruken - mao og igjen så er det bruken som er viktig for inntjeningen.

Sagt på annen måte - hadde bruken vært hyppig med allerede eksisterende scope så ville selskapet ha tjent godt med penger allerede noe som igjen forteller at det ikke hjelper med enda flere scope som nærmest står urørt på flere lokasjoner, men at brukshyppigheten øker for hvert scope som allerede er satt ut.

For skjer ikke det så vil det ikke bli en økning i inntekter av betydning med flere scope, men man får en merkbar økning i utgifter til å plassere ut flere scope noe de røde q3-talla er et bevis på.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 14:20 5388

Takk for et flott innlegg m73102,
Dessverre blir det som det blir når vi har Risch innom på våre tråder, det varer helt til Pho stiger i kurs og han nok engang vil måtte innse at han er på bærtur.
Og for de som ikke er kjent med hva Risch bedriver ønsker jeg å legge fram noen kommentarer fra Nel trådene tidligere og dersom en leser disse vil en lett kunne se at det sammenfaller med hans måte å framstille PHO på.

rischioso
23.02.2018 kl 14:18
7606
Problemene til NEL forsvinner jo ikke om jeg skulle forsvinne eller om tråder forsvinner.

Cashburn og kostnader er helt ute av kontroll, inntektene er for små og interessen for hydrogen er for liten hvor verken ledelsen i NEL eller flere av deres mulige smarbeidspartnere (Nikola og H2V) ikke noen gang har klart og levere og sannsynligheten for at de skal klare det fremover er heller liten...

Det er fakta og man kommer ikke utennom disse realiteter.

Om man på tross av disse realiteter ønsker å fortsette med å kaste gode penger etter dårlige får jo bli opp til den enkelte, men man har i så fall ingen andre enn seg selv å takke...

Ser forøvrig og ikke overraskende at kursen er baktung og at trenden er ned og det på en realtivt blå dag på OSE. Håper det i alle fall var noen som benyttet anledningen til å benytte seg av mitt tips for kort tid siden om å selge på kjøpsanbefalingen...

Kursen er nå på god vei ned og tilbake mot 3 og siden gulvet ble brutt for bare kort tid siden så er det tekniske gulvet på 3 svært svakt og sjansen stor for at den igjen faller igjennom for å etablere seg på 2 tallet som forutsagt...;)

God helg og lykke til!
Redigert 23.02.2018 kl 14:19


rischioso
27.02.2018 kl 10:20
5284
Bengt

Forskjellen mellom casene NEL og ELEMENT er at sistnevnte case hausser seg selv...;)

Hele verden er avhengig av og vil for frermtiden fortsette med å være avhengig av og ha tilgang på jern i forskjellige former og kan man i tillegg sikre fremtidige leveranser ved å investere i nettopp jern uten lagringskostnader gjennom Jern Token så er det ingenting som er bedre enn det.

Verden har alltid bestått av hydrogen uten at man har hatt noen stor interesse av å bruke den i den formen NEL prøver å selge den. Ikke har det vært interesse, ikke er det interesse og ikke ser det ut til å bli noen interesse av betydning for fremtiden...

Ser du forskjellen...??...;)

Kurs Nel på tidspunkt Risch uttalte seg var 3,18 den 23.02.18 og hadde sluttkurs 5,245 fredag 4.1.19, en oppgang på 65% siden Risch mante aksjonærene om å selge.
Kurs Ele på tidspunkt Risch velsignet sin tro på selskapet var 4,50 den 27.02.18 og hadde sluttkurs 0,70 fredag 4.1.19, en nedgang på 84,4%.

Dette kun til opplysning for de som måtte tro at Risch er en som treffer med sine uttalelser.
Og ovenstående er naturligvis hvorfor jeg har null respekt for vedkommende da jeg var Nel aksjonær på det tidspunktet og opplevde samme støyen på de trådene som han lager her.
Han har og utviser null forståelse og tro på annet enn hva han selv kaster ut. Årsaken til at ikke alle gjennomskuer dette umiddelbart er at han har en god framstillingsevne og gode skriveferdigheter, men dersom en går etter slike i sømmene finner en raskt brister.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
rischioso
06.01.2019 kl 15:01 5317

Vedkommende som mener at jeg tok feil har nok en gang tatt dette ut av en sammenheng.

RE - rischioso 23.02.2018 kl 14:18Kursen er nå på god vei ned og tilbake mot 3 og siden gulvet ble brutt for bare kort tid siden så er det tekniske gulvet på 3 svært svakt og sjansen stor for at den igjen faller igjennom for å etablere seg på 2 tallet som forutsagt...;)

* NEL kursen stod i 3,18 og jeg hadde siden kursen stod i 3,6 ment at den skulle ned å krysse emi kursen som ble satt på 2,5nok til sterke protester blant annet fra Elvoquest og hva skjedde?

Jo, den 06.04.18 - knappe 6 uker senere så var kursen nede på 2,51 intradag og endte på 2,62 noe Elvoquest forståelig nok ikke hadde noe ønske om å huske - så får den enkelte selv vurdere hvem som fikk rett.

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/aksjeopplysninger/logg/finance/fi-174.1.NEL.OSL

Hva som skjer med kursen i ettertid har jo ikke noe med meg å gjøre da jeg ikke har sagt noe om den videre utviklingen.

Det er akkurat det samme som i dette caset, jeg snakker om kursutviklingen i det korte og mellomlange sjiktet hvor jeg har vært tydelig på hvorfor og ikke noe om den uendelige kursutviklingen. Hadde Elevoquest solgt seg ut på 3,6 når jeg først snakket om at kursen skulle ned til 2,5 så ville han ha fått med seg nærmere 30% flere aksjer videre om han kjøpte den 06.04.18, men det også glemte han å fortelle - forståelig nok....)

Men så er jo også dette en PHO tråd og da bør man vel kunne forvente at den enkelte respekterer akkurat det og ikke minst TS og spesielt om man er PHO aksjonær som nettopp Elvoquest….

Fortsatt God Helg!
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 15:09 5276

Da synes jeg du burde utrykke deg litt tydeligere om hva dine hensikter er Risch.
Siden du åpenbart ikke eier aksjer i PHO finner undertegnede mistenkelig hva du gjør på disse trådene.
Hva er din oppriktige og ærlige hensikt?

Forøvrig et par kommentarer til ditt siste innlegg:

* NEL kursen stod i 3,18 og jeg hadde siden kursen stod i 3,6 ment at den skulle ned å krysse emi kursen som ble satt på 2,5nok til sterke protester blant annet fra Elvoquest og hva skjedde?

Jo, den 06.04.18 - knappe 6 uker senere så var kursen nede på 2,51 intradag og endte på 2,62 noe Elvoquest forståelig nok ikke hadde noe ønske om å huske - så får den enkelte selv vurdere hvem som fikk rett.

Jeg svarte deg gang etter gang at kursen ikke ville krysse emi på 2,50 og det gjorde den heller aldri. Men du antydet og hevdet at den ville det i en 20-30 innlegg.
Rischiso:
"Verden har alltid bestått av hydrogen uten at man har hatt noen stor interesse av å bruke den i den formen NEL prøver å selge den. Ikke har det vært interesse, ikke er det interesse og ikke ser det ut til å bli noen interesse av betydning for fremtiden...

Hva kaller du dette, tyder dette på en kortsiktig eller langsiktig tankegang? Bare lurer siden du selv sier at du uttaler deg kortsiktig.

Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
billionæren
06.01.2019 kl 15:22 5267

Når vi snakler om markedsandel så er det andel av cystoskopiene i turbt og surveillancemarkedet. Ikke antal skop.
Videre har ceo uttalt at de vil fokusere på å øke bruken på utsatte skope, hvor det i seg selv er et kjempepotensiale.
Du sier at inntektene ikke øker ved utsetting av flere skope. Ved dobling av antall skope så dobler man inntekten (såfremt brukshyppigheten er den samme).

Hva tenker du om flexiskopene som akkurat er lansert med tilgang til et over fire ganger større marked enn frem til starten av 2018, og som benyttes poliklinisk med refusjon fra 1.1 2019? Her skal bl.a. pasientene som har brukt blcc i turbt følges opp 2.5 g årlig livet ut.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 15:35 5221

Ris - Har hatt aksjer i flere av selskapene du har vært innom. Det er en ting å si om deg, du er en ondskapsfull person, skruppelløs og snur kappen etter vinden. Vinden er om du er inne eller ute av aksjen. Slike som deg fortjener alt ondt og er det karma i verden, så vil ingentlng glede meg mer enn at all ondskap vil slå tilbake. Har avstått å kommentere deg tidligere, men nå fikk det være nok!
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Legoland
06.01.2019 kl 16:18 5157

Fint innlegg m73102. Det eneste som mangler er Hestdals utsagn om at patenttiden ikke er noe problem siden en ev konkurrent maa starte paa scratsh.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
rischioso
06.01.2019 kl 16:19 5147

billionæren,

RE - Du sier at inntektene ikke øker ved utsetting av flere skope. Ved dobling av antall skope så dobler man inntekten (såfremt brukshyppigheten er den samme).

* Jeg sier vel ikke det?

LES - Jeg skrev følgende: For skjer ikke det så vil det ikke bli en økning i inntekter av betydning med flere scope, men man får en merkbar økning i utgifter til å plassere ut flere scope noe de røde q3-talla er et bevis på.

* Altså økningen i inntektene blir små i forhold til den massive kostnaden som påløper for å sette ut nye noe vi så av q3 talla gitt at brukshyppigheten forblir den samme.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
rischioso
06.01.2019 kl 16:29 5092

Å dele reelle ting er ikke ondskap. Om man følger noen på veien inn i et case og vedkommende man fulgte inn snur hvor han også forteller hvorfor så er det ikke å anse som ondskap om man bestemmer seg for å bli sittende. Jeg kjenner ikke til din situasjon men det kan høres slik ut.

Alternativt om focuss som hausser dette caset pr nå hvor han baisset som verst for ikke lenge siden så er det greit fordi han nå hausser?

Den enkelte skibent her inne kan ikke bevege kursen av betydning - mao, det som skrives her er ikke styrende for kursutviklingen - det er det caset i seg selv som bestemmer.

Når det finnes klare risikomomenter som noen velger å dele så er ikke det ondskap - det er vel heller det motsatte for det gir andre en anledning til å kunne revurdere sin posisjon. Om man velger å bli sittende og kursen går ned så blir det derfor feil å beskylde andre som delte risikoen for ondskap - da burde man heller se seg i speilet og spørre hvorfor man ignorerte risken når man fikk den servert....
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Flottesen
06.01.2019 kl 16:38 5040

Hvilke kostnader tenker du på? Klinikkene kjøper ikke scope fra PHO.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 16:43 5016

Du vet veldig godt hvordan du selv opptrer, så ikke prøv å glorifisere deg selv med tøv. Du er en ondskapsfull person, simple as that. Til din informasjonen har jeg aldri lyttet til deg, så det går ikke på vinn eller tap.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
bravi
06.01.2019 kl 17:00 4961

Bare en liten påminnelse i tilfelle nye aksjonærer ikke er helt klar over situasjonen. Q3 underskuddet var på -3,1mill Nok, merk at det er samlet, da er alle inntekter fra partner salg i Eu med 40% markedsandel i Tyskland og selskapets eget salg i norden med 40% ,Danmark 70% markedsandel gått med til å drifte selskapet og subsidiere satsningen i Us. Dette sier litt om kostnadene med satsningen i Us, per i dag er ikke selskapet i nærheten av å gå break-even i Us. Dahl uttalte at det var investert så mye i Us både 2017 og også i 2018 at det ville bli underskudd 2018 også. I debattene på forumet her er det ingen som har stilt spørsmål med om at dette er den optimale innfallsvinkelen til det amerikanske markedet, å gjøre dette selv, kan det tenkes at å lisensiere ut salget av Cysview til et amerikansk selskap som er innarbeidet mot sykehusene der ville gitt mere tilbake til aksjonærene og redusert risikoen. Med den satsningen som har foregått hittil og pengene som allerede er svidd av er 0,5% markedsandel veldig lite etter flere år. Én annen ting er at når denne satsningen begynte var dette mot Turbt, heldigvis fikk de godkjenning og refusjon for surveillance markedet og flex skop, hvis ikke hadde dette blitt en kjempefiasko.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
focuss
06.01.2019 kl 17:02 4944

Jeg er redd TS foreløpig ikke har fått det ut av denne tråden som han hadde ønsket, men har da fått avdekket at rischioso ikke er riktig sikker på hva markedsandel er. Det har faktisk aldri slått meg at er nødvendig å forklare til folk i markedet.

Dette med den lave brukerfrekvensen er et viktig og interessant tema. Hva jeg håper PHO kan forklare oss ved neste anledning er at de har gjort en aktivitet mot sykehusene for å klargjøre årsaken til dette. Derved kunne orientere oss om årsaken og også
om hva Photocure kan gjøre for at brukerhyppigheten øker.

Når brukerhyppigheten foreløpig er så lav så ligger det også i sakens natur at det finnes mulighet for rask og brutal vekst da investeringer allerede er gjort for at slik vekst skal skje. Når det er slik at sykehusene fortsetter å investere i teknologien så er det selvfølgelig et positivt tegn, også når det gjelder forventning til økt brukerfrekvens.

Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:06 4901

bravi,
Du nevner 0,5% igjen.

Registrerer at BB har svart deg på dette på en annen tråd:

braviskrev Benphoben, Jeg har observert akkurat det samme med nettsøk. Søker du på bladder cancer så finner du.. 

At pasienter forlanger blc behandling er jo ikke "direkte løgn", Bellete sier det jo selv bl.a ca 18.30 min ut i q2 presentasjonen:
http://webcast.seria.no/webcast/92017756

TP
Om man legger de siste 4 kvartalene til grunn så ble det solgt til sammen ca 7000 doser cysview. 
Det tilsvarer 2.16%(7000/324094*100) av det totale TURBT markedet i usa, og 5,38%(7000/130000*100) av top25 MSA 
Det er ikke høye tall, men de er høyere enn 0,5 :)

Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
bravi
06.01.2019 kl 17:10 4881

Elvoquest,
Ser at TS også bruker 0,5%, har sett det tallet brukt av mange skribenter i senere tid. Hvorfor har du ikke reagert på det?
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:12 4866

Elvoquest. What was it that BB said about.0.5% I didn't see that.

I recall reading somewhere that for the TURBT markedt the share was 4 kr 5% already ( which means that tge TURBT market is tiny) as the US income per today is minuscule.

Maybe I'm mistaken, but I thought I saw it in a PHO presentation.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:12 4863

Har selv ikke vært klar over hvor mye det er og er det fortsatt ikke.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
focuss
06.01.2019 kl 17:12 4853

En liten raritet er sammenhengen mellom FDA veiledning og brukerfrekvens. FDA så sier etter hukommelsen at BLC Cysview bør brukes når teknologien er tilgjengelig og ingen andre får tilsvarende sterk anbefaling. Det er dette som er grade B fra FDA hvor NBI får grade C. Med dette utgangspunktet så stiller sykehusene seg i en merkelig posisjon når teknologien brukes mindre enn forventet til tross for at de har teknologien er tilgjengelig. Jeg har sett seminarer hvor urologer mener formuleringen til FDA er rar og at de ønsker at anbefalingen blir endret til "skal brukes".
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:14 4828

Power,

Jeg leste dette fra BB på en annen tråd idag:

TP
Om man legger de siste 4 kvartalene til grunn så ble det solgt til sammen ca 7000 doser cysview. 
Det tilsvarer 2.16%(7000/324094*100) av det totale TURBT markedet i usa, og 5,38%(7000/130000*100) av top25 MSA 
Det er ikke høye tall, men de er høyere enn 0,5 :)
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
focuss
06.01.2019 kl 17:16 4810

Markedsandeler.
Med forutsetning om totalmarked på i USA på ca 15 milliarder kroner er dagens markedsandel ca 0,5%
Ser vi bare på TURBT markedet i MSA så er markedsandelen ca 5-6 %
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:16 4793

Maybe 0.5% is the market share of the total market TURBT and Surveillance?
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:17 4776

focuss,
Hvor finner du dette, siste presentasjon?
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Legoland
06.01.2019 kl 17:22 4751

De som er redde for patentidens utlöp (generica) anbefaler jeg Radium episode 54, fra 22:10 til 25:40 hvor Einarson refererer dagens samtale med Dahl om emnet.

Blir bare mer og mer forundret over skribenter som bruker tid paa Risc. Blir som aa klemme en tennisball til det ugjenkjennelige. Slipper du taket, er formen tilbake, tilsynelatende upaavirket.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:29 4729

Legoland,
Antar at undertegnede er den du sikter til og jeg kan forstå og er ikke uenig i hva du skriver og mener.
Det skyldes nok en historisk greie mellom oss og ingen av oss har forfulgt hverandre etter Nel trådene og det er lenge siden. Men når han dukker opp her og oppfører seg på samme måte blir selv en tålmodig person som meg en smule provosert, sånn er det bare.
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:33 4734

Risch - du viser gjennom innleggene dine at du ikke har satt deg inn i det som skjer i PHO, og når du i tillegg - selv etter at flere har forsøkt å kommentere flere av de feilaktige påstandene - fortsetter i samme sporet, tror jeg faktisk det ikke lenger er viljen men evnen det skorter på. Du er veldig kritisk til mange av de du kaller hausserne- som etter mitt syn har vært åpne på at de har investert i PHO, og flere av de kommer med velbegrunnede og konstruktive svar bak sine antagelser. Da må vi i det minste forlange at du bruker tid på å svare ut spørsmålene vi kommer til deg med, du har ennå ikke svart meg på konkrete spørsmål jeg stilte bl.a i romjula. I tillegg har du heller ikke på denne tråden gjørt et forsøk på å diskutere det tråden tar opp. Her følger noen flere spørsmål jeg har til deg;

- Hvilke kostnader ifm utplassering av scope har PHO?
- Dersom det blir utplassert dobbelt så mange scope - og gjennomsnittlig brukerfrekvens er den samme - vil ikke omsetningen doble seg? Hva tror du skjer med kursen dersom en i tillegg til kraftig økning i utplassert scope får økt den gjennomsnittlige brukerfrekvensen? Hvilken effekt vil flexiscopene kunne få? Kan det være riktig som Schneider skriver at den nye refusjonsordningen vil være "The golden key"?
- Mener du seriøst at det er antall scope som styrer markedsandelen?

Du er veldig klar på at det du kommer med er faktum (og realisme). Med all respekt å melde Risch - du bidrar overhodet ikke med NOE konstruktivt på HO, og mye av det du kommer med er ren villfarelse og bastante påstander uten rot i virkeligheten. Jeg skjønner nå hvorfor du ikke er villig til å bidra konstruktivt inn i diskusjonene - og svare på spørsmålene som stilles.... Jeg tror det skyldes, basert på det du skriver her, at du rett og slett ikke evner å kunne gjøre det.
focuss
06.01.2019 kl 17:40 4706

Elvoquest
Slide 8 Q1 bl.a gir en oversikt over markedene. Så legger jeg til grunn et salg på 66 mill nok i USA i 2018.
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:41 4689

Legoland - enig i dine betraktninger, både når der gjelder patentet og Risch. Jeg har mye å lære av tålmodigheten til flere av dere når det gjelder Risch...:)
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:45 4673

Kan jeg gi et svar?
TS er skrevet kl. 13:07 og BB's svar til deg er skrevet kl. 13:54

Likevel gjentar du et "tilbakevist" tall kl. 17:00 uten å kommentere BB's innvending.

Si meg, bravi, leser du innvendingene som kommer mot dine "kritiske innlegg"? Det virker i alle fall ikke til at du forholder deg til dem, og noen diskusjon våger du deg ikke ut på.

Dette var mitt tredje kritiske innlegg til deg i dag. Mulig det ble litt mye, men jeg håper du vurderer oppfordringen til å gå inn i diskusjonene. Jeg skal uansett gi meg nå.

Redigering. Etter å ha lest innleggene under har jeg satt anførselstegn om tilbakevist.
Redigert 06.01.2019 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.01.2019 kl 17:55 4644

Fint at du poengterer dette Bravi - hvilket jeg også forsøkte å synliggjøre ved å vise at PHO har en betraktelig lavere omsetning i USA enn resten av markedene (Og potensialet er desidert størst i USA markedet). Nå har PHO i 2017 og 2018 brukt mye kostnader for å få til en vekst i USA (hatt en vekst i 2018 på ca 45 %) - og det er fortsatt mye fokus på fortsatt vekst og mye arbeid som gjenstår. Det blir spennende å følge med på om Schneider, med sin lange erfaring, får rett i at den nye refusjonsordningen er "golden key", det nye kommersielle salgsapparatet og at tilgangen til Surveillance markedet vil gi en aksellerende vekst. Derfor synes jeg det i stedet er positivt at PHO - selv med en foreløpig lav omsetning i USA og de økte kostnadene for å få sitt gjennombrudd i USA - totalt er nesten break even. Her ønsker jeg gjerne innspill fra deg Bravi på spørsmålene som stilles i TS - siden du har vært veldig opptatt av historikken til PHO.

Når det gjelder tallet 0.5 % markedsandel knytter det seg til det totale markedet PHO nå har tilgang til, og som Schneider har brukt i sin egen presentasjon. Med en omsetning i USA på ca 66 mill NOK - og en tilgang til et marked på mellom 10-15 mrd NOK - har jeg regnet meg frem til en markedsandel på 0.5 %. Men jeg er enig i at om en kun forholder seg til TURBT, er markedsandelen betraktelig høyere. Tar gjerne imot innspill på dette også:)
Redigert 06.01.2019 kl 17:55 Du må logge inn for å svare
BenteBazooka
06.01.2019 kl 18:23 4580

Beklager at det ble litt forvirring rundt innlegget mitt på den andre tråden...
Grunnen til at jeg skrev markedsandelen for TURBT og top25 MSA(turbt) er at jeg mener det blir skapt et feil bilde når det snakkes om at selskapet har brukt 6 år på å oppnå bare 0,5%. Frem til februar/mai i år så holdt de jo bare på i turbt..

Men om man tar hele markedet så er det vel rundt 0,4-0,5% ja?
Redigert 06.01.2019 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
focuss
06.01.2019 kl 19:02 4495

Poenget med at PHO har brukt 6 år på å komme til en markedsandel er lite relevant. Den første tiden så var hovedaktivitetene:

1) Gjennomføre fase 3 studiet for godkjenning i surveillance og gjentatt bruk.
2) Få introdusert Cysview i noen utvalgte signalsykehus.

I fasen med å få etablert Cysview i noen få sykehus så var det ikke fokus på volum, men i det hele tatt å få det innplassert viktige steder. Fase 3 studiet mot surveillance og gjentatt bruk var veldig omfattende og de kunne ikke starte å investere stort i organisasjon i USA før Fase 3 studiet var gjennomført og godkjent. Når man skal vurdere foreløpig markedsandel i USA så bør man se det i forhold til følgende milepæler.

- Fase 3 studiet ferdig: Mai 2017
- Søknad FDA godkjenning: August 2017
- FDA godkjennelse: 16 Februar2018
- Bygging av infrastruktur og organisasjon i USA: 2017-2018
- Refusjon TURBT: Jan 1-2018
- Introduksjon Flexiscope: Mai 2018
- CEO med markedsfokus: Nov 2018
- Refusjon surveillance: Jan 1 2019.

Jeg mener dette er milepælene man bør ha med seg når man ser på Dagens markedsandel i TURBT MSA på 5-6% og totalt i USA( TURBT+ Surveillance) ca 0,5%
Redigert 06.01.2019 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
bravi
06.01.2019 kl 20:02 4358

Gotfred,
Skal vi ta dagens kommentarer.
1. Guiding, jeg leste på forumet her at den kom i april sammens med årsrapporten. Har ikke sett noen financial kalender for 2019 så jeg regnet det som riktig.
2. Har gjort endel nettsøk ja. Skrevet både "bladder cancer" og "bladder cancer diagnosis" akkurat som en hvilken som helst pasient vil gjøre. Da kommer det opp masse sykehus som skriver om cystoscopy men ingenting om BLC eller Cysview på skjermen min. Hvis du trykker lenge og vel finner du noe til slutt, mitt poeng er at en vanlig uvitende pasient ikke uten videre vil bli oppmerksom på BLC.
Selv på Bcan side sider kommer det ikke opp noe om dette i første omgang, du må trykke videre for å få opp en pdf.file der er det nevnt men står ikke noe om at det er noe bedre enn noe annet. Hva som er diskutert på forumet om dette vet ikke jeg, forholder meg til egne nettsøk.
3. Markedsandel 0,5% jeg så BenteB sitt innlegg men regnet 0,5%tallet som totalt for Us.
Slettet bruker
06.01.2019 kl 20:20 4315

Du er i din gode rett til å hevde de tre punkter.
Min kritikk går på at du bare gjentar dine påstander uten å forholde deg til innvendingene som kommer.
Ta det som en kompliment. Jeg tror faktisk du kan bedre.
rischioso
06.01.2019 kl 20:37 4271

Skal du kritisere noen for å gjenta seg selv på trådene så har du virkelig en gjørejobb, men det gjelder vel kanskje bare de som har en kritisk twist så da går det nok greit å bidra med ikke annet enn akkurat det...:)
Hayen
06.01.2019 kl 20:41 4256

1. Guiding kommer senest i februar. Det er fakta, iallfall inntil selskapet kommer med evt ny beskjed.
2. Enig i at det kunne vært bedre treff på et så generelt søk. Men hvis du er fra Baltimore, så er det ganske sannsynlig at du drar inn Baltimore sammen med søkeordene. Da vil du med stor sannsynlighet få mange treff relatert til blått lys og cysview. Jeg har gjort det for ganske mange byer/regioner, og får opp hvitt lys der blått ikke er kommet enda og blått lya/cysview der det er rullet ut.
Hayen
06.01.2019 kl 20:44 4241

Og bravi... Avsporingen om at ny guiding kommer i april er allerede dementert (av iallefall undertegnede)
rischioso
06.01.2019 kl 20:48 4229

bravi,

det er helt riktig som du her beskriver også at det kun er snakk om 0,5% og det er hele markedsandelen man kan skilte med etter rundt 8 år på markedet.
Legger man så dette til grunn sammen med mye av det som allerede er nevnt (og som ikke ramses opp på nytt for ikke å plage Godtfred og hans like) så faller det på sin egen urimelighet at man plutselig og over natten skal spise markedsandeler som andre spiser non-stop…

Tror nok de fleste innerst inne er enige i at det finnes muligheter for dette caset, men at ting fortsatt vil ta tid og at det gjerne blir verre før det blir bedre for de er nå i en prosess som koster mer enn det smaker og da blir også de kortsiktige resultatene der etter noe som igjen vil avspeile seg i kursen fremover.

Slike realiteter er jo ikke baissing, men burde være logisk for de fleste selv om det ikke virker å være det man ønsker og høre....

Allerede i februar får vi den første fasiten...:)
Slettet bruker
06.01.2019 kl 20:48 4218

Nei da, jeg er kritisk til alle som bare gjentar påstander uten å forholde seg til motargumenter. Og ja, jeg er enig i at det gjelder like mye de som er positive. bravi er en av de mest aktive på pho trådene, med hundrevis av innlegg pr måned. Derfor, og fordi jeg faktisk har sansen for ham.
Jeg bidrar med annet, når jeg mener jeg har noe fornuftig å si. Min synsing skal dere få slippe.
Redigert 06.01.2019 kl 20:48 Du må logge inn for å svare
bravi
06.01.2019 kl 20:51 4202

m73102,
Kan si noe om en av de største betenkelighetene mine med dette caset, det er bruksfrekvensen, den er ikke mulig å komme bort ifra.
Hva er årsaken til at skopene ikke brukes mere enn en gang i uka i snitt? Bruken burde hvert høyere uansett refusjon eller ikke.
Man må anta at de urologene som har lært seg å bruke utstyret og har skaffet seg erfaring med det ønsker å tilby beste behandling til sine pasienter, i tillegg har sykehuset investert i utstyret. Vanligvis i Norge er det lange ventelister på å bli behandlet med spesial utstyr, skulle tro det var lignende tilstander i Us også hvis man ser igjennom støy som refusjoner, forsikringsordninger osv. og tenker best for pasient, best behandling.
Jeg har enda ikke sett en god forklaring på dette.