Glem for et øyeblikk kursmål...

Slettet bruker
PHO 06.01.2019 kl 13:07 10440

Det er kanskje ikke en ny PHO tråd vi trenger her på HO - samtidig opplever jeg at diskusjonen i stor grad er på villspor, og med all respekt til Focuss mfl så tror jeg dessverre at all skrivingen om kursmål til dels har vært villedende, og at i stedet for å diskutere det fundamentale har det blitt en "krangel" om kursen skal opp 200, 400 eller 1000 %. Jeg skjønner godt forskjellen på kursmål og kurspotensialet - og at det er viktig å ta med tidsperspektivet i sine betraktninger - men jeg tror at mange har nå trodd at en skal bli millionær over natten - og som ikke har forstått hva som skal til/hvilke forutsetninger som ligger bak disse beregningene, og det har vært forvirrende for mange (i stedet for oppklarende). Jeg har satt stor pris på innleggene til Focuss, LM, BB, Elvo, thepower (kunne helt sikkert nevnt flere) - og jeg er også imponert over tålmodigheten og sakligheten til mange av dere som velger å skrive på HO (og bruker masse tid på å finne relevant informasjon), samtidig merker jeg at også for dere kan tålmodigheten ta slutt og det ender til dels med sjikanering. Her mener jeg mange må ta skylden for at diskusjonene i stor grad den siste tiden har vært lite konstruktiv - inkludert meg selv. Jeg står fortsatt fast ved at alle sammen har en egen agenda - og det som også irriterer meg grenseløst er alle "sannhetene"/påstanden som blir slengt ut - og som en fortsatt fremmer som sannhet etter at det har blitt tilbakevist, som er med på å skape mye støy/usikkerhet. Husk - gjør alltid deres egne undersøkelser/vurderinger, vurder hva DU mener kursen vil være i fremtiden!!

La oss derfor glemme alt som heter kursmål - og jeg tror for tanken sin del (for å få en viss formening over hva som vil være førende for den videre kursutviklingen på sikt) kan det være greit at vi starter diskusjonen med det "banale";

- Nå vet vi ikke resultatet fra Q4 ennå, men det ser ut til at omsetningen i PHO i 2018 vil ende på rundt 20-21 mUSD (se plansjene Schneider brukte i presentasjonen før jul). Av dette vil omsetningen i USA ligge på ca 60-70 mill NOK (vekst på ca 45 %), mens omsetningen for øvrig i verden ligger på noe over 100 mill NOK. Ved å basere seg på tallene PHO selv har presentert (se bl.a. Q3) ift det totale markedet (TURBT og Surveillance) vil det innebære at PHO har er markedsandel i USA på ca 0,5 %. Er vi enig om dette? Er vi også enig i at PHO, basert på dagens omsetning, er på vei til å gå break even (hadde i Q3 underskudd på 3,1 mill NOK)? Er vi enig om at PHO har hatt mye kostnader (2017/2018) knyttet til å få til en vekst i USA - se børsmeldingen ifm Q3?

- Det har vært mye diskusjoner rundt utplassering av Scope - og det er riktig at siden ikke alle utplasseringene blir registrert på Cysciev.com (og at det er etterslep) - er det vanskelig å få en fullstendig oversikt over antall utplasseringer. Men gitt at statistikken over hvor mange som ikke blir registrert - og de som vi ser har blitt registrert i løpet av 2018 - kan vi være enige om at det ser ut til å bli en økning på ca 50 %? Her vil det være av interesse hvor mange som ev. er flexiscope

- Videre er det mange som har bemerket at brukerfrekvensen har vært lav. Er vi enige om at jo flere Scope som utplasseres - er i alle fall muligheten for økt bruk til stedet (ville noen brukt mye penger på å kjøpe dyrt utstyr uten å ta det i bruk)? Hva skal derimot til for at brukerfrekvensen skal økes? Schneider er godt kjent med at brukerfrekvensen er lav - og han har stort fokus på å få økt brukerfrekvensen (se det som står i hans siste presentasjoner) - og med hans lange erfaring i dette markedet, har vi noe grunnlag for å betvile det han sier om at den nye refusjonsordningen er "the golden key" for å få økt vekst? Jeg har ikke noen medisinsk bakgrunn - og her for de av dere som har medisinsk bakgrunn korrigere meg - men jeg har gjennom møte med kreftleger erfart at de er veldig godt kjent med de ulike behandlingsmetodene, og ønsker selvfølgelig å gi den beste behandlingen. Samtidig har de også vært klare på at selv i Norge dekkes ikke kostnadene til alle behandlinger - og jeg vet om personer som har vurdert å bruke millioner på kreftbehandling. Jeg kjenner ikke det medisinske systemet i USA veldig godt - men slik jeg har oppfattet det, vil ikke en refusjonsordning som ut i fra det PHO selv har sagt dekker 100 % av kostnadene i Surveillance / ca 50 % i TURBT ha enda stor betydning ift hvilken behandling som blir gitt? Vil ikke en tilgang til et marked som er 4 ganger så stort - og refusjonsordningen fra 2019 - ha en effekt på omsetningen i USA/muligheten for å øke markedsandelen?

Dersom en mener at ovennevnte ikke vil ha noen betydning for at PHO vil få til en økt markedsandel i USA (historikken vil gjenta seg) - og at det Schneider har sagt på de siste presentasjonene, herunder målsettingen om markedsandel på 70 %, er helt på jordet - er jeg helt enig i at en ikke bør investere i PHO. Mener dere at det har betydning - og at vi enn så lenge ikke har grunnlag for å betvile det Schneider har sagt - får dere selv vurdere hvor mye en kan se for seg at markedsandelen kan økes i 2019/2020/2021 mv og hvilken effekt det vil få på kursutviklingen fremover. Hvis dere ønsker noen innspill på hva andre mener kurspotensialet vil være, så får dere lese noen av de andre trådene:) Men gjør dere først selv noen meninger om det som er nevnt ovenfor - tenk selv!!

Ønsker dere alle sammen lykke til!
Redigert 21.01.2021 kl 06:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2019 kl 17:31 2699

Updated guiding will be given when full year 2018 results are published. That's what it says in the latest presentation.

That does not necessarily mean Q4 does it? Suppose we can see when they release the financial calender.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
rischioso
07.01.2019 kl 17:33 2692

focuss,

det er som med markedandelene som med refusjonen - om man ser det slik og ikke slik så har de ikke 5-6%, men 0,5% markedsandel og ikke 100% eller 90%, men 30-50% refusjon.

Så kan vi jo diskutere det opp i mente, men uansett hva vi blir enige eller uenige om så kan vi ikke annet enn være enige om at selskapet ikke har tjent penger ei heller tjener penger - så uenigheten ligger i om og når selskapet vil tjene penger og slik jeg ser det så vil det ikke gå helt slik noen har et sterk ønske om.

Schneider er Hestdal sin motsats når det kommer til ambisjoner om guiding, men det hjelper jo lite når selskapet fortsetter å prestere like svakt som Hestdal har guidet og ikke minst fått mye ris for opp gjennom årene.

Vi trenger ikke å gå lengre enn til Biotec Pharmacon hvor produktet har vært på markedet i flere år, hvor det er investert stort i salgsapparatet over tid og ikke minst har fått invilget refusjoner for en god stund siden, men fortsatt ikke noe salg av betydning og det i et enormt marked.

Så det jeg etterlyser er litt edruelighet inntil selskapet legger frem status fremover så blir også skuffelsen mindre og en eventuell fremtidig overraskelse så mye større for det å skape urealistiske forventninger er absolutt ingen tjent med - ikke du heller...:)
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
focuss
07.01.2019 kl 17:33 2685

Rishioso
Du fortsetter med dette 8 år tullet ditt.

Jeg gjentar:Så langt har PHO kun vært i TURBT markedet i MSA. Og det kun ett år med refusjon og organisasjon. Dine 8 år har ingen relevans. Mesteparten av denne tiden har gått til å gjennomføre fase 3 studiet, vente på godkjennelser og etter det bygge organisasjon.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
focuss
07.01.2019 kl 17:38 2667

Rishioso
Takk for praten. Vi kan trygt legge til grunn at du ikke skjønner et dugg av dette. Og det er faktisk alvorlig, for dette er ikke vanskelig.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
rischioso
07.01.2019 kl 17:42 2656

Det kan jeg leve med så lenge jeg skjønner kursretningen for det er det og ingenting annet som er viktig for meg og som også burde være viktig for både deg og resten av gjengen som er investert på børs men dessverre så er det noe de fleste først oppdager litt sent....

Takk for praten så prates vi igjen plutselig...:)
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Panis
07.01.2019 kl 18:17 2601

rischioso,

Kanskje du skjønner mer enn kursretningen når du ser presentasjon til PHO i San Fransisco idag? For du kan lese selv om det er på engelsk...

https://mb.cision.com/Public/17498/2712264/a1e17da1e1e8beff.pdf
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
rischioso
07.01.2019 kl 19:52 2482

Selv amerikanske investorer kan lese q talla og det er det og kun det som vil bety noe fremover. Det er ingen hemmelighet selv for amerikanerne at selskapet ennå ikke har tjent penger selv etter hele 8 år med produktet i markedet og flere år med massiv investering som ikke har bært frukter og akkurat det faktum trigger jo ikke forventningene...

De la sikkert også merke til at den påståtte refusjonsprosenten på 100% ikke ble gjengitt i presentasjonen - ikke nå heller selv etter en liten bedring nå ved årsskiftet. Favourable reimbursement skrives det så fint - finnes det noen reimbursement som ikke er akkurat det...??... Nei selvfølgelig ikke og hadde den vært 100% eller i nærheten av høy så hadde det blitt brukt for alt det er verdt, men det ble det altså ikke - forståelig nok når den ikke er det, ikke en gang i nærheten og det på tross av at den fremstilles som om den skulle ha vært det og mer til her på forumet...:)
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Panis
07.01.2019 kl 20:01 2466

På side 8 står det:
«Strongly recommended by national guidelines and expert panels New reimbursement (Jan ‘19) for Medicare and Medicaid patients»

Så de kan muligens ikke guide på det hvis presentasjonen er laget i 2018, men alle som kan lese ser hva som står skrevet.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Scoopfinder
07.01.2019 kl 20:03 2462

Riskokeren : «Det er ingen hemmelighet selv for amerikanerne at selskapet ennå ikke har tjent penger selv etter hele 8 år med produktet i markedet og flere år med massiv investering som ikke har bært frukter»

Tror du på dette vrøvlet selv ?
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Scoopfinder
07.01.2019 kl 20:09 2445

1 - Hvis man investerer penger man har tjent, har man da ikke tjent dem ???
2 - Er det 8 år siden Cysview ble godkjent og fikk refusjon i USA ?
3 - Har du noengang skrevet noe som ikke er bullshit ?
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2019 kl 20:25 2404

For de som er møkka lei den støy som enkelte her sprer så er de av dere som ikke enda er medlemmer på Facebook gruppen hjertelig velkommen.
Den heter Photocure Investors.
Her er det i det store og hele medlemmer som har tro på PHO og som er aksjonærer. Der finner dere også medlemmer som er store aksjonærer i selskapet uten å nevne navn, men det finner dere selv ut.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
rischioso
07.01.2019 kl 23:01 2283

Så hva gjør du her da...??…;)
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
rischioso
07.01.2019 kl 23:08 2266

Det er ikke vrøvl at utstyret har vært på markedet i 8 år uten at selskapet tjener penger.

Det er ikke vrøvl at selskapet har investert massivt de siste årene også det uten at selskapet tjener penger.

Det er ikke vrøvl at q4 mest sannsynlig ble rødt noe vi får fasit på i neste måned.

Det er heller ikke vrøvl at de fleste investorer leser seg opp på caset før de investerer og da leser de jo nettopp det.

Dette sett i sammenheng så er jo det alt annet enn vrøvl at det ikke er den største investeringstriggeren.

Det er kanskje vrøvl for deg, men akkurat det betyr jo ikke at det er vrøvl på ordentlig.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
HYPERgris
07.01.2019 kl 23:53 2196

Jeg bekrefter deg rischioso! selvfølgelig har du rett og alt er riktig i det du skriver:)

Heldigvis får vi som sitter på HO aldri blærekreft, og det er nok mat til alle.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.01.2019 kl 23:56 2191

Sier den største møkka-sprederen på HO. Lager kvalm på mange tråder. SKJÆRP deg.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Computum
08.01.2019 kl 00:00 2183

Dette har ikke noe med ondskap å gjøre, Salah. Like lite som det er ondskap at Marshall har satt en short i PHO.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Predator
08.01.2019 kl 00:32 2134

Feilen du gjør risch er at du fremstiller alle dine påstander som den eneste sannhet og kverulerer rundt det meste.
Selv tjener jeg penger som gress men reinvesterer alt pluss litt til for videre «bygging» Problemet som jeg ønsker svar på fra deg er om jeg tjener penger eller ikke. Om man ikke selger noe skal jeg være enig med deg at man ikke tjener penger. PHO selger, gjør de ikke? PHO reinvesterer, gjør de ikke? Selvfølgelig kan man definere dette på flere måter utifra hvilken intensjon man har.
Bunnlinje er det magiske ordet, og forteller om selskaper går i pluss eller minus. Ordlegg deg korrekt i alle dine, ja jeg kaller det baisseinnlegg, og ikke slyng ut «sannheter» i øst og vest. Ingen, selv ikke du vet noe om hvordan bunnlinjen ser ut ved Q4.
Som en motpol til påstanden din, for det er det det er og ikke en sannhet, påstår jeg at «Q4 mest sannsynlig blir å se med blå tall»
Ser du idiotiet i dette. Gi utrykk for hva du tror og ikke fremstill alt som sannheter. Det kan jo skyldes en følelse av mindreverdighet og være en beskyttelse mot dette eller en slags syk tilfredsstillelse og beskyttelse mot å føle seg verdiløs. Ikke vet jeg.

Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
focuss
08.01.2019 kl 00:38 2126

Rishioso
Har du fortsatt ikke forstått hva de har drevet med frem til 2017-18?
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
CanonBoy
08.01.2019 kl 00:46 2114

Ser ikke lengre hva riskokeren skriver, men han tror vel fortsatt at forskning innen «prostata kreft» er de store konkurrentene som skal ta markedsandeler fra Pho, ref innlegg fra romjulen. Har aldri ....... så mye på lang tid?
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Computum
08.01.2019 kl 00:49 2110

Der "satte du skapet på plass", Predator. Det er nettopp denne "jeg vet best"-stilen som får mange til å reagere på rischioso. Minner litt om min bedre halvdel :-)
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
focuss
08.01.2019 kl 00:56 1952

Salgsorganisasjon bygget i 2017-2018
Refusjon Turbt fra 2018
Surveillance fra 2019
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
bravi
08.01.2019 kl 09:49 1835

Når de har bygget salgsorganisasjon i 2017 og 2018 synes jeg det er merkelig hvis det stemner det som hevdes her på forumet at i Q3-17 var plutselig alle selgerne opptatt med ferie og opplæring, i tre (3) måneder. Jeg går ikke på den uten videre. Kan det være andre årsaker til at Q3 ble så dårlig? Noen sier Q3 var bra, i forhold til hva da? Med nesten halvert aksjekurs som reaksjon synes ikke vmarkedet resultatet var godt nok.

Presentasjonene til Schneider kan være bra de mot investorer, han mangler bare tallene som viser at de tjener kr. Før det blir bekreftet er det ikke mange som vil satse på caset. For å overbevise urologer om at skopene bør brukes mere (rent faglig) trenges mere enn en blåruss, de vil ikke høre på andre enn medisinske eksperter. Tror Hestdal var ganske flink på det området innledningsvis.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
petrol
08.01.2019 kl 10:11 1789

Bravi:
1) Hvem har hevdet dette : "hevdes her på forumet at i Q3-17 var plutselig alle selgerne opptatt med ferie og opplæring, i tre (3) måneder"
2) Det var tross alt en omsetningsvekst på 25 % fra Q3/17 til Q3/18.
3) Hvor har du det ifra at de bare har ansatt "blåruss" til salg og opplæring?

Tror du vil stå deg på å opptre litt mer nyansert og mindre hovmodig.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
focuss
08.01.2019 kl 10:42 1744

petrol
Jeg tror Bravi har påtatt seg en rolle som "djevelens advokat" Tror han ikke er særlig kritisk til seg selv når det gjelder hva han kommer med. Legger på litt her og trekker fra litt der.
Redigert 20.01.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare