Do-do-do-Do you wanna buy FUN?


Denne fortjener nok en egen tråd Hektar. Ledelsen tenker fremover, og har nok midler og muligheter til å ekspandere.
Det kan komme mer. Vil det bli muligheter i Kina?


Hektar
I dag kl 17:11
144
https://newsweb.oslobors.no/message/467199

Acquisition of majority stake in Lisbon based Game Service studio ZPX
Funcom N.V. ("Funcom" or the "Company") is happy to announce the acquisition of 50.1% of the Lisbon, Portugal, based company, Zona Paradoxal, Lda (“ZPX”) with whom it has had a working relationship since 2017.

ZPX is a game development company, which has provided services to Funcom on “Conan Exiles”, “Mutant Year Zero: Road to Eden” and other projects and will continue to act independently with Funcom as its main customer.

Strategically this acquisition secures control of an important development partner, allowing for continued development cost savings when compared to Funcom’s main studios and for access to the growing talent pool of Portugal and Spain. ZPX’s quality and client focused attitude and history of providing varied services and executing projects in different time zones is also a good match for Funcom’s growing list of projects in development, allowing them to support both internal and published projects with ease. ZPX currently employs 15 individuals and are searching for great talent to gradually double the team.

Part of the consideration for the acquisition of the 50.1% ownership in ZPX is 102 363 new shares that Funcom will issue to the founders and shareholders of ZPX.

Badhoevedorp, 8 January 2019
Funcom N.V.


Vet ikke helt hvordan jeg skal ta dette. Det er vel positivt, men samtidig så hinsides møkk lei av at de fyrer opp aksjepressa nok en gang.
Hektar
08.01.2019 kl 19:24 4064

Er jo absolutt bra, det som irriterer meg er hvor latterlig lav terskelen for å printe ut aksjer er for Funcom. Så klart måtte de muligens ha betalt litt mer enn de 1 356 309,75 kronene dette tilsvarer om det var i kontant, men det burde gå an å skjønne at å legge konstant press på aksjonærene via utvanning er en av grunnene til at den fortsatt betraktes som jalla-aksje. De mangler ikke akkurat kapital heller nå.

Når det er sagt, dette er da flott siden de tydeligvis sliter med å fylle stillinger og med dette eierskapet får de ikke bare billigere assets til sine egne spill, men også en del av overskuddet når ZPX produserer for andre enn Funcom. Samtidig tar de ikke på seg personalkostnader og de trenger heller ikke holde alle de nye ansatte i konstant arbeid for å opprettholde lønnsomhet. Absolutt en bra måte å gjøre dette på sett i forhold til å blåse opp sitt eget team.
frantici
08.01.2019 kl 19:31 4030

Tja sier vel mer om verdien av selskapet når noen tar imot aksjer for eierskap.

ZPX utover å lage ressurser for funcom har jobbet med et eget spill som vil bli lansert via Funcom.. iallefall alle tegn tilsier det, hvis man vet hvor man leiter :-)
Så her får Funcom også publisher rollen uten å ta nevneverdig investeringsrisiko da dette er betalt av Portugal :-)
Hektar
08.01.2019 kl 19:41 4002

Hehe "vet hvor man leter" :-) Er det denne her du mener: https://www.zpx.pt/portfolio.html ? Som jeg forøvrig linket i forrige i tråd. Der står det "unnanounced games - Funcom" ja, og når du trykker på den ser du følgende:
"Our talented team of software engineers and artists are collaborating with Funcom on two new unannounced games as well as other projects that will be announced in 2019. Our contribution includes production of concept art and PBR assets, level design, gameplay programming, high-level porting and backend development."

Skøyer litt med deg da, denne typisk teknofjott holdningen om "ting bare vi vet" er ganske festlig. Dere skjønte ikke i sommer at ting bare man selv vet er irrelevante om markedet aldri får greie på det, og det ser ikke ut til at man har skjønt det ennå heller ?

Men så er det tolkningsspørsmålet da. Betyr setningen to spill som skal ha reveal i 2019, eller bare et prosjekt som skal ha reveal i 2019? Sistnevnte har vi allerede en god pekepinn om, nemlig spillet som kommer ut på Halloween.
frantici
08.01.2019 kl 19:57 3961

Nope grav dypere, det er et eget utviklet spill, basert på robert e. howard innhold (ikke conan, eller solomon kane).
De startet på dette før Conan Exiles, og referanser til det er for det meste borte fra nettet.

Funcom forvalter alle figurer/historier Robert E. Howard (digitale) spill.
Noen av disse historiene er mer populærere i spesifikke regioner, f.eks Portugal, Spania, Frankrike ..

De har bildet plastret på siden sin, men er antagligvis litt obskurt for oss Nordmenn.
solid1
08.01.2019 kl 20:14 3912


Dere virker å være rimelig godt opplyst.
Har dere noen formening om Funcom har ting på gang i Kina?
Hektar
08.01.2019 kl 20:15 3904

frantici skrev Jepp :-)
Tok jo søren nesten et helt minutt å finne også ? Hehe bare tuller

Greit nok det, men muligens litt for obskurt til at det er verdt noe særlig at spillet er basert på det. Forstår jo hva Funcom forsøker å gjøre med IPene de sitter på, bygge varemerker osv. Spørsmålet er om det faktisk er bra IPer det er snakk om da. Jeg synes selv ikke det er så voldsomt interessant, men med bra spill kan det jo bli det. Mutant IP gjorde ikke det spillet noen voldsom tjeneste akkurat. Tror samme spillet, med character customization istedet for and og gris, hadde solgt langt bedre.
frantici
08.01.2019 kl 20:31 3858

Obskurt for Nordmenn .. på lik linje som Fantonald er ukjent i USA :-)

Conan er #1 og verdenskjent med ny lansert Marvel tegneserie i år :-).
Mutant har gjort det usedvanlig bra, og tror ikke de kunne ha lansert det med så stort engasjement som de har fått uten en and og gris.

Men akkurat nå så er det et utsalg av aksjer, så er nok fortsatt en sjanse for fall.

frantici
08.01.2019 kl 20:37 3841

Ikke noe annet en de avtalene de har med H2 Interactive og Spike Chunsoft, som begge antagligvis vil sniffe innom Kina som marked.
Men Conan er ikke stort der, og de færreste har hørt eller kjenner til historiene, de kan derimot rebrande spillene, men det vil være risky.

Hvis Conan blir en fast Marvel figur så vil selvsagt det endre seg.
https://www.youtube.com/watch?v=gzvFsuLXgVw

Selvsagt en nisje i Kina = suksess i Norge :-)
Hektar
08.01.2019 kl 20:38 3881

Ingen krangler på verdien av Conan og Solomon Kane, selv om sistnevnte vil nok gå hus forbi hvemansen.

Jeg tror selv at Mutant ville hatt større suksess om man kunne konfigurere sine egne figurer, og jeg tror også at and og gris er en del av grunnen til at det ikke har gjort det "usedvanlig bra". Man kan stirre på topplister dagen lang, men om man ikke ser det i kontekst av alt annet så er det litt meningsløst. Ser man på antall spillere (ja, selv om det skrikes om singleplayer og at det ikke betyr noe), så ser bildet meget annerledes ut. Steamspy estimerer fortsatt 50-100k. Ikke at den er til å stole på, men en bedre pekepinn enn manuell telling og "review metoden" (som jeg selv kaller fritidsproblemer-metoden).
Og det hele kunne blitt oppnådd med noe såpass enkelt som å hive Mutant IP ut vinduet og erstatte hele herligheten med en sort skjerm og hvit tekst når du starter spillet, der det står "In the near dystopian future...". Og that's it. For meg er det verdien av Mutant IPen ?
frantici
08.01.2019 kl 20:49 3848

Verdien av Mutant IPen er at Bearded Ladies kom tuslende til Funcom med et nesten ferdig spill som de ønsket å lisensere Mutant IPen til.
Funcom slipper å bruke tid og penger, de får spill og kan sitte som Simon Cowell og hyle Next hvis de ikke liker det.
AksjeRik
09.01.2019 kl 00:17 3629

Funcom har problemer med å få tak i flinke nok folk/ kvalifiserte nok folk til å hjelpe dem med utviklingen av spillene sine. Folka er rett og slett ikke flinke nok, dette ser man med alle problemene de har hatt i Conan Exiles. De vet ikke helt hva de driver med og Funcom er ikke populære å jobbe for.
kimh
09.01.2019 kl 00:39 3606

Legg gjerne ved litt kjøtt på beina AksjeRik. Tar man en titt på innleggene dine så handler det som oftest om å overbevise folk om at ting ikke går bra. Du henger til og med på forumet for børskrakk.

Conan Exiles går bra nok til at den har positive anmeldelser på Steam. Resten blir bare spekulasjoner, men lykke til med hva enn det er motivet ditt er.
Hektar
09.01.2019 kl 00:52 3589

Erik var da en av de mest positive og skrålte mye om hvor flott Fønnikom var. Et realt tap senere er situasjonen en litt annen. Men, han gjør uansett et godt poeng der. Det er ting som ble gjort i Conan Exiles som et profesjonelt selskap med 20 års erfaring ikke skal gjøre. Ting nyutdannede og uerfarne ville tenkt på lenge før. Kråkekoret påstår det var fordi de "hadde det travelt" eller at det var pga "mangel på pre-production". De kan lite om å lage spill.

Samma kan det være, det går nok bra til slutt med Funcom og svært mye må gå galt for at du ikke skal tjene på denne aksjen. Likefullt, nissefar dro på med ettermiddagsdump og satte seg derfor litt dumt posisjonert for denne meldingen. Kunne gitt god fart oppover men om det blir som før vil det komme noen massive salg for å forhindre at den stiger før beholdningen er tatt tilbake. Kjedelig men sånn er det nå.
AksjeRik
09.01.2019 kl 08:41 3390

Jeg har faktisk ikke tapt, jeg solgte meg ut der jeg ca var i null. Jeg mistet trua på selskapet og pga omstendighetene i verden.
Nettopp, "De kan lite om å lage spill*. Jeg hadde trua på Funcom men i ettertid tror jeg de var heldige med Ce. Rykte de har etablert er ikke bra og jeg er ikke akkurat overbevist om at de i framtiden får det til, selvom de nå har kjøpt seg 50% inn i Zpx , en gammel samarbeidspartner.

Ja, jeg henger på krakk tråden fordi jeg ikke ser en god fremtid i verdensøkonomien og denne verden generellt. Alle problemene i denne verden henger sammen med dårlige egenskaper vi verdslige mennesker har , tegnene nå er faretruende. Jeg kan forutse hva som kommer til å skje.

Denne korreksjonen er nok bare begynnelsen på serdeles vanskelige tider.
Redigert 09.01.2019 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
Hektar
09.01.2019 kl 09:44 3288

Jeg tok feil, noe "massivt salg" var ikke nødvendig siden interessen for aksjene er bånn i bøtta.
VIC20
09.01.2019 kl 09:51 3268

Blir uansett dyrere å presse ned. Håper han snart er tom og må laste.
solid1
09.01.2019 kl 10:16 3224


Til å ha solgt deg ut i 0.-, så kommer du med mye tull.
Du hevder om Funcom: "De kan lite om å lage spill“ men at “de var heldige med Ce“

Om deg selv fremstår du som en form for Messias som vil forbarme deg over alle aksjonærers villfarelse.

Du hevder å, sitat “henge på krakk tråden fordi jeg ikke ser en god fremtid i verdensøkonomien og denne verden generelt“

En tidligere “Messias“ er det laget en rekke spill og filmer om. Det tok bare noe tid, men du har mulig en potensiell fremtid?
Erik. Se deg selv i speilet samtidig som du leser egne innlegg. Prøv å forstå deg selv, da jeg antar at få andre gjør det.
frantici
09.01.2019 kl 10:47 3183

Botten sin metode virker kjent for meg.. jeg er bare litt usikker på om det er ønske om å innhente aksjer til lavere pris eller om det er for å få tak i flere aksjer, det kan også være et spill på derivater som er med på dette, siden det er Avanza sine aksjer den leker med og den har allerede kjøpt og solgt med tap flere ganger.

Sjeldent å se noen som er så ivrig på å holde prisen nede, og virker som den er villig til å gjøre alt den kan for å holde den under 15.

Som jeg nevnte igår så er sjansen for fall sannsynlig, siden det er tydelig at det er noen som selger.
Ikke kjøp med mindre du tåler og aksepterer at den kan falle, dette er ikke basert på verdi av selskapet men et spill på børsen.

Vekstpotensialet er stort hvis man er villig til å sitte på aksjen i noen måneder.

Vill spekulasjon er at Disney sniffer på Conan lisensen, siden relanseringen av Marvel Conan har hatt stor suksess.
VIC20
09.01.2019 kl 11:00 3158

Hehe, nå var det vel ikke du som var nissefar ?
Hektar
09.01.2019 kl 11:01 3159

Hehe ja da så. Leste noe om call en god del lavere men det nevner vi ikke ?
AksjeRik
09.01.2019 kl 12:05 3093

Jeg fikk høyere i etterkant for de gjorde en feil (!) og jeg begynte å selge meg ut dagen før på 16.
Redigert 09.01.2019 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
solid1
17.01.2019 kl 23:15 2711


Nå søker Funcom nye medarbeidere.

Tror det kan bli interessant å følge ZPX som Funcom nettopp kjøpte 50,1 % av og vi vet at ZPX har som mål å doble mannskapet sitt fra 15 til 30 ansatte.
I tillegg søker nå Funcom etter enda flere medarbeidere.Hektar
22.01.2019 kl 09:23 2348

Var da voldsomt til driv i dag da...
solid1
22.01.2019 kl 10:40 2285

Det har vel roet seg mye siden Bagger trolig har tatt ferie?
Registrerer i hjemmesiden til Funcom at en DaddyLP imidlertid tar aktivitetene til topps. Vi andre kan nok (som Bagger) roe ned til slutten av februar.

@Boots_DaddyLP Our character artist spent significantly more time on the in-game hair than on penises and vaginas,… https://t.co/K2qRasgbdZ

22 Jan 09:13 @funcom
Encore
23.01.2019 kl 11:13 2016

Steady stock price on extremely low volume is a solid signal of stock owners holding on to their stocks.

Funcom will move hard north on the tiniest interest from the market.
Redigert 23.01.2019 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
23.01.2019 kl 11:17 2006

Nytt nick Bagger? Vi ser 9 kr iløpet av våren/sommer. Men noen venter vel på 19 kr pga suksessen av MYZ? Eller fikk heth rett? Problemet i funcom kort fortalt. 1. Traderaksje 2. Det er gått inflasjon i denne for lengst. Små topper med nye bunn noteringer er det som vil fortsette å skje.

O store heth.
Hektar
23.01.2019 kl 11:44 1969

Logisk sett så burde Q4 resultatene gi litt futt i aksjen, historiske tall vil da peke på en solid investering på nåværende mcap. Men når den er såpass upopulær så er det absolutt ingen garanti. 1 milliard mcap, altså kurs 12,97, er ingen urettferdig pris selv om det så klart er i lavere enden av spektrum ift multiplikatorer. Det kan jo rettferdiggjøres med litt tvil angående hva de leverer i fremover (så klart basert på mitt eget syn på CU, selv med suksessen til They Are Billions), samt at de virkelige kostnadene for utviklingen av Conan Exiles må synliggjøres i regnskapet etter hvert. Sistnevnte vil nok Funcom helst legge til en periode hvor de forventer sterk inntjening fra nye spill så at det blir i år tror jeg ikke, men det er en stor post der som alltid vil henge over resultatene de presenterer.

For meg er det litt merkelig at de ikke har gjort det til et poeng å presisere hva dette innebærer, kanskje ikke i rapporten skriftlig men i det minste via stream. De vet selv hva slags demografi som er typiske eiere i selskapet og de kunne absolutt gjort en bedre jobb med å sørge for at de har best mulig informasjon. Men, aksjonærvennlighet har aldri vært en prioritet akkurat. Så vidt jeg forsto hadde Funcom lukkete investorpresentasjoner og greier og greier på gang i forrige måned. Nå har jeg ikke sett nyligste topp 20 men har ikke registrert at dette har medført noe særlig interesse fra nye, store aktører.
23.01.2019 kl 12:25 1923

Zbabelstoff..

Lavo var en fin daytrade. Absolutt. Wr er slett ikke feil på sikt. Hvor mye er du minus på Funnycom? -;)

O store heth
Znabel
23.01.2019 kl 12:55 1896


Mhm. To av de mest opplagte konkurscaser på Oslo børs er hva du har valgt å investere i. Skjønner godt at du er bitter.
23.01.2019 kl 13:05 1880

Da sier vi det znabel om det hjelper deg. Du vil nok komme i wr på sikt. Men da til en høyere inngang. Tror du er litt bitter som sitter stuck i funnycom. Selv bagger har skjønt han tok feil. 9 kr kommer. Men du får da litt igjen på skatten. Slik er norge fint. De vanlige skattebetalerne må bidra å dekke dårlige investorers tap.

O store heth
kimh
23.01.2019 kl 15:49 1802

heth. Jeg kan ikke forstå hvorfor du mener Funcom er en dårlig investering? Hva gjør de galt? Er Funcom en dårlig investering fordi Avanza Pension plutselig hiver ut hundretusenvis av aksjer, for å skremme aksjonærer til å selge tilbake på lavere kurser? Hvordan skal jeg forutse at Avanza skal gjøre det? Jeg tror det er dette som har ført til at aksjen er død for tiden. Manipulering fra storeierne. Alle prøver å utmanøvrere hverandre. Ingen tenker på det faktiske eierskapet og verdien av selskapet.

Ellers, som et spillselskap så gjør ikke Funcom det så verst, gjør de vel?
bokaj70
23.01.2019 kl 19:38 1713

De tjener jo ikke så mange penge. At småaktionærerne en gang imellem sender kursen i skyerne fordi de tror Funcom skal prises efter indtjeningen lige efter en større lancering giver dog nogle muligheder.
Redigert 23.01.2019 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
24.01.2019 kl 00:04 1628

Endelig en som har skjønt det

O store heth
24.01.2019 kl 00:16 1614

Kimh..

Funcom har gjort mye bra. Men aksjonærene mer. Jeg tjente selv godt på funcom ved lansering av CE. Og gikk ut i noenlunde rett tid. Poenget er znabel har mye rett og mange andre. Men...funcom driter i aksjonærene sine. De tjener ikke nok penger til å drifte og videreutvikle. De har mye problemer med spill, patcher og plattformer. Orker ikke gå inn på alt der. Men funcom har gjort mye idiotisk. Konvertert hauger av gjeld til aksjer. Hvem må lide for det? De har med å stige på forventninger. Og synke på fakta. Man kan absolutt tjene penger på Funcom. Men da må man inn på rett nivå. Om ikke er det en skummel aksje. Se bagger sin evige haussing og modeller fordelt på 17 000 innlegg. Se hvor det endte? Gå kun inn i funcom på kunstig lave kurser. Og da i forkant av at man vet de skal lansere noe nytt. Og gå ut når leken er god. Da er funcom ok. Ellers er det en fin traderaksje. Funcom har altfor mye aksjer i omløp. Les tidl meld fra Hektar. Han har mye gode poenger. Ingen kan vite sikkert. Men jeg tror funcom skal ned mot 9 kr. På de nivåer er noen lodd god investering. Men p tro den skal tilbake til 25 kr er å tro på julenissen. Og de som er på børs burde være ferdig med nissen for lengst. De lanserte også ce for tidlig. De kunne levert ett mer ferdig spill. Bedre patcher og plattformer, og latt kurs oppgang på forventninget fått lengre livsløp enn det fikk.

O store heth