Tillittsfullt og EBITDA positiv


Endelig innfrir Napatech. Selskapet leverer litt under midtpunktet av guidingen for omsetningen i andre halvår og forbedrer kontantbeholdningen. Dette er svært viktig og bidrar i betydelig grad til å bygge tillitt for CEO Smets og styreformann Boilesen.
Konsekvensen er at vi nå kan si med sikkerhet at selskapet var EBITDA positive i fjerde kvartal. EBITDA blir rundt DKK 7 millioner. Sammenlignet med en børsverdi på DKK 100 millioner og noe gjeld, er prisingen til å le av. Annualisert er EBITDA nå DKK 28 millioner – en alt for enkel analyse – men den gir indikasjoner på et latterlig billig selskap.
Her er det bare å enten la julegaven ligge litt til før den åpnes/selges eller laste opp med nyttårsraketter før det er for sent. Denne går i 5 per aksje før mars har rukket å bli gammel.

Ja, ja så feil kan man ta!

Det selskapet og Verdane lot være å si - var at selskapet ikke lengre stod ved "fully funded 2019" guidingen - en ikke uvesentlig forglemmelse.
Hvordan de plutselig trenger 75 millioner etter å ha nådd sin egen guiding for 2018 - er bare helt umulig å forstå. Selv ikke tilbakebetaling av lånet og nitidig regning på prognosen kan få det til å stemme, så her er det noe vi ikke forstår.

Denne gjengen skal man aldri ha tillitt til. Godt råd - kjøp aldri aksjer her før kursen er 0.