Kona til en av norges rikeste kidnappet

KalleQ
09.01.2019 kl 09:47 18161

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/VRnge3/anne-elisabeth-68-borte-i-10-uker-politiet-frykter-kidnapping-etter-loesepengekrav?utm_content=row-1&utm_source=vgfront

De skyldige her burde strengt tatt måtte bøte med livet. Denne type virksomhet kan man ikke akseptere og det mener jo alle. Enten det er kidnappere eller hvem det nå enn er. De som er uenige må gjerne være det, men da får de forklare hvorfor vi skal ta vare på slike drittsekker.
Redigert 09.01.2019 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
Change14
14.01.2019 kl 22:51 6007

Det er ett vitne politiet garantert ikke har avhørt og det er bikkja. Her må politiet rett og slett få tak i en dyretolk for å høre om bikkja har noe på hjertet.

Til og med Hegnar har skrevet om dyretolker.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2017/11/Har-sopt-inn-20-mill.-paa-aa-snakke-med-dyr
Redigert 14.01.2019 kl 22:55 Du må logge inn for å svare
kjalar
14.01.2019 kl 23:01 5999

nrk har jo en serie om superhunder, kan hunden stå bak alt?

Det var et tannløst program på TV2. Ærlig talt, å vise oss tv tittere, hvilke tre ruter ut av huset man kan ta, det har vel Brøske & Co allerede funnet ut selv.
Den ene ruta, å rygge en bil inn må vel fremstå som den raskeste, og hvor man har minst risiko for å bli sett. Men kunne ikke disse fire "ekspertene" i panelet heller ha drodlet over hvilke senarier man ser for seg ? Det er sikker ikke brukt mobiler, de lar seg spore, så enten satelittelefoner eller Walkie Talkie ? Og hvem har motiv til slik handling ? Vel, ut i fra det som bl.a. har kommet frem (hittil i media) er det vel: ektemann, eller andre nærstående, eller de som han vitnet mot i kidnappingssaken i 2006, eller folk med tilknytning til Pareto, eller folk med tilknytning til Severstal, eller kanskje hun har iscenesatt sin egen forsvinning ? Å ha en politipost rett ved huset er vel ganske så naivt. Her finnes nok svaret utenfor landets grenser. Forutsetter vi at noen utenforstående står bak, og at det har tatt så lang tid, uten at noe skjer, må vel det tyde på at man ikke er særlig sugen på å få penger likevel. Så hvorfor er man ikke det ? enten gikk det galt og dama strøk med, eller så er ikke penger motivet, men noe man bruker for å avlede, hvor motivet da kanskje rett og slett er å "straffe" Tom Hagen for ett eller annet. Finne ut hvem han har som fiender bør stå høyt på politiets liste
Redigert 14.01.2019 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
Puta1n
15.01.2019 kl 00:19 5970

Politiet kaster bort tiden på kidnappingsteorien.

Ektemannen kommer til å gå fri.

Media og andre burde stenge ned denne saken.
KalleQ
16.01.2019 kl 07:53 5863

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/21ayeB/hagens-nabo-saa-bil-ta-mystisk-snarvei?utm_content=row-1&utm_source=vgfront

Høres meget interessant ut, sier Brøske. Og rådet vedkommende å ta kontakt med politiet om sitt tips. Men det gjorde han for en uke siden da saken ble kjent. Virker ganske sløvt av politiet dette da og ikke ha kontroll på tips som virker interessante. Sløvt politiarbeid hvis dette stemmer
16.01.2019 kl 10:08 5834

Helt klart en meget interessant observasjon. Det er stort sett bare ungdommer som gjør slikt til vanlig. Og tidspunktet stemmer ganske presist med da hun ble tatt. Synd at han ikke klarte å merke seg siffer fra bilskiltet som visstnok var norsk. Hvis dette skulle være en eldre BMW x3 så bør de kanskje prøve å sjekke alle norskregistrerte biler fra 2004 til f.eks 2010. Dette er vel en biltype som er populær i det kriminelle miljøet?
KalleQ
16.01.2019 kl 10:10 5833

Men uansett slett politiarbeid hvis de har fått dette tipset for en uke siden og enda ikke fått det med seg.
16.01.2019 kl 10:13 5826

Ja , dette tipset er såpass viktig at Brøske burde vært orientert om det av de som foretok avhør av observatøren.
Olebole
16.01.2019 kl 11:19 5814

Har jo tidligere blitt spekulert her inne om at blokkene har noe med saken å gjøre, og her kommer altså bilen kjørende fra blokkområdet. Tyder jo på at noen har kjennskap til dette området.

Egentlig ganske tullete for en milliardær å bo i et vanlig område. Hadde dette vært i et rikere område hadde mange hus i gaten vært kameraovervåket, og dette hadde vært mye vanskeligere. De har nok plukket ut denne familien pga. svært lav sikkerhet både hjemme og i nabolaget.
kjalar
17.01.2019 kl 16:32 5739

Skal visstnok ha blitt funnet viltkamera i hagen etter at politiet gikk over med rf detektor, så de gikk over innendørs og.
Magasaki
17.01.2019 kl 17:06 5730

Har de kikket i fryser'n?

På denne bortgjemte tråden på et bortgjemt forum preget av nesten bare agenter, må det gå an å servere
litt sannhet. Saken er et set up som bl.a. støyskjerm mot regjeringsforhandlingene.

så ble det stille fra politiet, og fra media... Det har gått meget lang tid, så begynner mer og mer å helle til følgende teorier,
1) hun har selv valgt å "forsvinne"
2) ektemannen eller noen andre nærstående har kverket henne
3) noen som bærer nag til ektemannen har tatt henne og kanskje ført henne ut av landet og eller tatt livet av henne, og de er ikke interessert i penger men å lage et set up som først får oss til å tro at de vil ha løsepenger, men når tiden går og ingen ting skjer så begynner politiet å miste troen på kidnapping og ektemannen får til slutt mistanken rettet mot seg og får skylden, og da har de oppnådd det man ønsket, å skade Tom Hagen. Penger har de sikkert nok av, det var bare noe man måtte skrive for å gi det et skinn av troverdighet

4) klassisk kidnapping men utført av (førstegangs)amatører. Gikk galt tidlig. Spredt for alle vinder.
Problemet med slike saker i media er at de kjører det på forsiden, men man skal helst ikke spekulere.
Det bør kanskje komme en ny lov der "the usual suspects" blir mistenkt umiddelbart og automatisk avhørt i tortur, slik at det ikke knyttes til stigma å bli mistenkt, dermed raskere frikjent om mulig.
Redigert 19.01.2019 kl 00:50 Du må logge inn for å svare
19.01.2019 kl 10:19 5576

Det man kan frykte er at de har tatt livet av henne , men satser likevel på at de får utbetalt penger. Det er ganske unaturlig at kidnapperne ikke er mer 'på' for å få en løsning
KalleQ
22.01.2019 kl 14:36 5385

Er det en grunn til at ikke saken har noen oppmerksomhet lenger? Jeg tenker mitt om hvem som kan stå bak, men det er det nok mange andre som gjør også
kjalar
22.01.2019 kl 16:30 5372

Man kan hyre folk til spaning og skrive et brev på det beryktede "mørke nettet", kanskje hyre en forskjellig til hver av oppgavene, alt helt anonymt. Så ene får kun i oppdrag å gå på en vei, og komme seg ut av landet.

Utdrag fra db.no i dag :
Nå forklarer politiet hvorfor de har besluttet at det vil bli gjennomført søk i innsjøen.

- Vannet grenser til Hagens eiendom, og vi anser det derfor som en del av det utvidede åstedet for søk etter relevante spor. Dette har ikke kunnet vært gjennomført tidligere av fare for eksponering av saken. Vi kommenterer ikke dette søket ytterligere i dag, og kommer tilbake med tid og sted på et senere tidspunkt, sier politioverbetjent Christian Berge i en pressemelding.
___________________________________________________
Dette var en tynn forklaring for hvorfor de vil søke i innsjøen der.
Hvorfor i allverden skal det være angivelige spor å muligens kunne finne der ?

Skal du ha det inn med teskje?
De søker etter henne.
grantre
30.01.2019 kl 13:05 5160

https://www.vg.no/spesial/2019/ti-topphemmelige-uker/

Utdrag fra linken :

«EN KRITISK FASE» er ordene som blir brukt for å beskrive saken i denne perioden. Det vil være kritisk en uke til, kanskje mer, er den kryptiske beskjeden som blir gitt.
På Fjellhamar har det blitt kaldt igjen. Langs turstien rundt Langvannet er grantrærne tunge av snø. Stopper turgåerne ved den fredede Svenskefurua og kaster et blikk over innsjøen, ser de rett på åstedet.
Et stykke ut i desember får VG for første gang opplysninger om at man ikke vet om Anne-Elisabeth Hagen er i live. På dette tidspunktet skal politiet ha få ledetråder, og fraværet av spor skal være et stort problem, får VG opplyst.
____________________________________________________________________________________________
En kan merke seg :
grantrærne tunge av snø. Stopper turgåerne ved den fredede Svenskefurua

Her har grantre en del kommentarer. Så skriver VG om grantrærne tunge av snø etterpå. Og noe med Sverige.
Det er noe fishy her folkens.
Sverige er ikke så lett for folk å skjønne. Men dette er en kode.
Fins det noe fredet Svenskefuru der ? Hva er en fredet Svenskefuru ?
Inngikk det i designen da ?

gest
17.02.2019 kl 20:17 4894

Politiet bekrefter at det er HO sin teori er den de jobber etter, lenge etter at den ble lansert her på forumet.
vg.no/nyheter/innenriks/i/L0rwGQ/undersoeker-om-noe-annet-enn-loesepenger-er-motivet

Bruken av monero var egentlig en giveaway, det er antagelig narkosmuglere i oslo øst som har begynt å selge på "det mørke nettet" og lært seg bitcoin, og i kjølvannet av det monero. Før i tiden var det kun nordmenn på "det mørke nettet" visstnok.
Redigert 17.02.2019 kl 20:17 Du må logge inn for å svare

Jeg tror politiet jobber etter helt andre spor enn de går offentlig ut med. For hvert døgn som går reduseres "timebetalingen" for kidnappingen dramatisk. Det er ikke noe mål for kidnappere å beholde et offer så lenge - tvert om er det forbundet med stor risiko og store vanskeligheter å holde et voksent menneske kidnappet over lang tid.

Uten å ta stilling til den aktuelle saken, men forelagt 15 ukers kidnapping med "vanskelig kommunikasjon" og "komplisert betalingsmetode" som ikke akkurat befordrer raskt oppgjør og tilbakelevering av et vrangvillig offer, så ville jeg vurdert følgende hypotese:

1) Kvinnen ble drept i sitt hjem ved kvelning uten spor natten til den dagen hun liksom skal ha blitt kidnappet.
2) Mannen kontakter østeuropeiske forretningsforbindelser om å fremskaffe kriminelle som kan fjerne liket mot en større sum i kryptovaluta som er umulig å spore.
3) Mannen sender en SMS fra kvinnens mobil neste formiddag som "et siste livstegn" mens de kriminelle lar seg fange av overvåkningskamera med "mystisk spaneoppførsel" samme formiddag.
4) En bil henter kvinnen og dumper henne langt unna (gjerne utlandet) samtidig som et krav fremsettes i en uvanlig type kryptovaluta som er vanskelig å innfri raskt.
5) Politiet kobles inn i saken og spiller med på narrativet fordi de vet at uten at det begås en feil, vil det bli umulig å finne liket, og jo lenger etterforskningen pågår, dess mer øker presset på gjerningsmannen - og til slutt vil det bli begått en avslørende feil.
6) Den østeuropeiske forretningsforbindelsen sender en fiktiv faktura på noe som fremstår som "et normalt forretningsoppdrag"; denne fakturaen betales ved forfall på vanlig vis, og den kriminelle banden får sitt oppgjør fra forretningsforbindelsen i utlandet.
7) Det er litt trøblete at politiet henger rundt, så etter noe tid må det etableres en kontakt og en litt umulig betalingsmetode. For disse tjenestene gjentas opplegget med en fiktiv utenlandsk faktura som betales på normalt vis og at oppgjøret til de kriminelle skjer som en forretningstransaksjon i utlandet.
8) Mannen holder seg med advokat så han ikke skal trå feil (advokaten kjenner ikke sannheten).
9) Politiet øker presset med søk rundt boligen og i vannet, men det vipper ingen av pinnen, for det finnes ikke noe drapsvåpen, blodspor eller noe lik i nærheten.
10) Presset blir ulidelig når politiet krever livstegn. Da er det plutselig mulig å gjøre alt som skulle vært gjort i løpet av 3 dager dersom det hadde vært håp.

Mye penger kan kjøpe hva som helst. Politiet kan derfor ikke gjøre annet enn å vente på feilsteget og presse på for å fremprovosere den avslørende feilen. Den kommer før eller siden...

Men som sagt - mitt scenario er ren fiksjon - et tenkt tilfelle med en ressurssterk drapsmann som kan betale seg ut av hva som helst og har et forretningsimperium å gjøre det gjennom uten at noe kan spores.
Redigert 17.02.2019 kl 22:24 Du må logge inn for å svare
Change14
17.02.2019 kl 22:38 4853

Noe sånt ja. Politiets ville historie holder ikke mål.
KalleQ
18.02.2019 kl 14:12 4806

Du er nok inne på noe her, Havfruen. Tror nettet snart begynner å snøre seg kraftig rundt enkelte. Alt er sannsynligvis i scenesatt. Noen man kan få til hvis man betaler nok penger. Men politiet har garantert hatt søkelyset på ektemannen hele tiden og har det fortsatt, selv om de i mediene sier de jobber ut fra at henne er kidnappet

Havfruen , Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 09.14, sier politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding.

Teorien står og faller med denne familiemedlemet da?
Redigert 18.02.2019 kl 17:36 Du må logge inn for å svare

Enig med havfruen, dette er ikke noen «vanlig» kidnappingssak.

Så kanskje hun ble drept ETTER den samtalen da (jeg trodde det var en SMS; har ikke hørt om innholdet i noen samtale). Teorien faller ikke selv om hun ble drept om morgenen fremfor om natten. Når ble fx. den merkelige mannen som gikk frem og tilbake nedenfor huset observert?

Politiet mener at 68-åringen ble borte fra hjemmet sitt onsdag 31. oktober i perioden mellom klokken 9.15-13.30 og at siste sikre livstegn er denne telefonsamtalen.
Ektemannen Tom Hagen dro ifølge politiets opplysninger på jobb cirka klokken 9.00, og var tilbake i boligen cirka 13.30.
Ektemann ringte politiet kl 14.00

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/vmoVP5/politiet-dette-er-siste-livstegn-etter-anne-elisabeth-68
*JBJB`
18.02.2019 kl 18:07 4291

Hei folkens:))

Og...det var ikke nedenfor huset, men på veien utenfor Hagens arbeidssted noen kilometer unna(hvis det ikke har vært flere observasjoner)...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Change14
19.02.2019 kl 18:18 4249
Ryktet säger att fruen tyckte mycket om C2H5OH.
gest
21.02.2019 kl 17:21 4204

Samme "trikset" i Sverige, bare enda litt drøyere siden de har flere innvandrere foreløpig, masse politibiler i Mallmø ødelagt.

BROTT Polisen misstänker att gårdagens brand invid ett av Malmöpolisens garage är en hämndaktion från stadens kriminella. Nu görs kopplingar till brottsbekämpningen i staden.

https://www.eposten.se/nyheter/omvarld/malmopolisen-efter-branden-hamndaktion-unt5222283.aspx
grantre
21.02.2019 kl 18:47 4191

Det heter å skape tillit. Ikke opptre som en bøllete idiot.
Redigert 21.02.2019 kl 19:08 Du må logge inn for å svare