Hva nå NAPA? Mot bedre tider?


Meldingen i går bidro til vesentlig høyere tillitt til styret og ledelsen i selskapet. Endelig viste selskapet at de kunne levere på mål. Siden bunnen av tillitskrisen har kursen nå mer enn doblet seg. Men hva kan vi nå forvente oss videre?
Basert på omsetningsutviklingen synes det å være grunnlag for å tro at omsetningsbunnen er passert og at selskapet igjen vil vokse. Denne observasjonen samstemmer med selskapets rapport om at salget stanset som følge av fulle lagre og at sluttkundesalget igjen har løsnet og lagrene til kundene er igjen på nivå hvor nye bestillinger kommer inn.
Leker man med omsetningstrender over kvartal og selskapets egne utsagn om at salget har bunnet ut, så synes en omsetning i 2019 på mellom DKK 170 – 200 millioner å være realistisk. I 2017 omsatte Napatech til referanse DKK 206 millioner. Gitt den kommuniserte break-even omsetningen (DKK 50 millioner per kvartal) så er et EBITDA resultat på mellom DKK 27 -37 millioner realistisk. Dersom selskapet ser ut til å nå dette vil kursen kunne ligge rundt NOK 15 -20 ved årsskiftet. Det er et fantastisk potensial.
På kort sikt vil et ytterligere kursløft over NOK 4 – 5 per aksje være avhengig av en guiding i slutten av februar som understøtter overstående. Det betyr et omsetningsnivå som skissert over og en gjentagelse av at selskapet er «fully funded». Da vil kursen kunne løfte seg videre fra 4 – 5 allerede i mars og opp mot 10 frem mot sommeren – om selskapet leverer et 1Q som understøtter guidingen.
Ikke bare ga meldingen i går økt troverdighet til styret og ledelsen, men omsetningsnivået indikerer at Napatech har passert bunnen for denne gang. Nå blir det spennende om Smets og hans bande følger opp med god kommunikasjon, troverdig guiding på riktig nivå – og viktigst av alt – at selskapet fortsetter å levere i henhold til kommuniserte mål. Da ser vi kanskje 15 – 20 på aksjekursen innen julegavene for 2019 skal pakkes opp.

Tak for et fint indlæg, Goldsmith.

Jeg er ganske enig i din analyse af samspillet ml. økonomiske resultater/guidance, ledelsesmæssig troværdighed samt kursudvikling.

Der er særligt 2 forhold som har/har haft/vil få afgørende betydning for Napatech på dette kritiske tidspunkt:

1) Som nævnt er det lykkedes at producere stand-alone-software til et Intel FPGA-netværkskort som i dag implementeres i servere fra en lang række producenter (Fujitsu, DELL, HP m.fl.). Man kan ikke overvurdere betydningen af dette da ordretørken siden H2 2017 netop har baseret sig på at markedet afventede en mulig 'unbundling' af hardware-software. Gudskelov kom Napatech i mål med en stand-alone-software. De næste måneder blir' ekstremt spændende og jeg vil ikke blive overrasket hvis vi inden længe får en melding om en stor software-ordre.

2) Den nye CEO-CFO-duo har et helt andet professionelt 'greb' om virksomheden- og kunderne end de 2 tidligere "amatører". Den tidligere CEO forsøgte at "købe sig fra" personlig interaktion med kunderne igennem oprustning af en ukampdygtig salesforce (årsag til den nu vanvittige omkostningsstigning) og den tidligere CFO kunne slet ikke agere som forretningsmæssig partner/indspark i ledelsen. Jeg er meget tryg ved at CFO Heine Thorsgaard har styringen i Kbh. imens Ray Smets har sin daglige færden i Silicon Valley/US hvor han omgås tidligere kollegaer (og i dag kunder hos Napatech) fra Cisco og NetScout.
repsol
10.01.2019 kl 14:41 466

Har øket litt i dag og ,har sett litt på aksjonærene som sitter her og sjekket dem opp mot proff.no og noen av dem er Stein rike noe som også jeg ser etter når handler aksjer , + at veldig moro og ha noen på Napa trådene her på forumet som har peiling på dette selskapet .
Redigert 10.01.2019 kl 15:26 Du må logge inn for å svare