Idex og eventuelt pengebehov

Sente
IDEX 10.01.2019 kl 22:54 11404

For å forsøke å holde diskusjonen om dette evnet litt mer seriøs, lager jeg en ny tråd om dette som er åpen for alle. Jeg stoler på at folk som ønsker å komme med noe fornuftig (eller ufornuftig) holder en høflig tone, om ingenting annet.

Anywho, Idex hadde et underskudd på 60 millioner i Q3 og en kontant beholdning på 130 millioner ved utgangen av Q3. Selv om inntekten steg fra 0,3 til 1 mill i Q3 så kan en ikke regne med inntektene har steget veldig mye mer i Q4, mtp ingenting av salg har blitt børsmeld. Den eneste bestillingen vi kjenner til er Fransabank og den kan ikke være stor før home enrollment er på plass.
Svir de av pengene like fort i Q4 og Q1, vil de ha penger ut Q1.

Jeg vet ikke hvor lang tid det tar å tilrettelegge for kapital henting (lån eller emisjon), men dette arbeidet bør vel starte i løpet av Februar?

Mastercard meldte i sommer: "2Q /2019 : Dual interface (i.e., contactless) cards to be launched"
Så jeg tror ikke vi får noe særlig inntekter fra Vesten med det første. Jeg regner med de fleste banker venter på home enrollment og dual interface før de vil satse på kort med sensor.
Da gjenstår inntekter fra Østen, nærmere bestemt Unio Pay. Per nå har Idex og Feitian en trial gående i Asia, med en anonym bank som bruker et anonymt betalings nettverk(MC/VISA/Unionpay?) Men det ville være urealistisk å tro dette vil bringe inntekter i nær fremtid.

Jeg regner med det vil komme en emisjon rundt Q4 rapporten 27. Februar.
Redigert 10.01.2019 kl 22:54 Du må logge inn for å svare
11.01.2019 kl 23:55 4087

møyfrid sitat: "ingen - kan svare på et eneste kritisk spørsmål. Thats the beauty of it. Samtidig raser kursen."
- Her ser man holdningen, hen gleder seg over at kursen raser osv osv... kritiske spørsmål som man ikke kan svare på her å nå. Standardspørsmål som ikke kan besvares. og kritisering osv osv.. på tide å legge seg nå møyfrid.
12.01.2019 kl 13:15 3898

OK, jeg skal ikke legge meg opp i leken mellom dere to, men for oss andre ser det jo merkelig ut at dere må bruke så sterke ord og stadig hakke på hverandre, en skulle tro det var noe annet som lå bak. Da ville jeg jo prøve å møtes og å få oppklare ting og tang!
Møyfrid
12.01.2019 kl 15:49 3838

Tror nok vikingen bare er forbannet over hvilken vei dette har tatt, med rette.

Jeg har ikke noe problem med at han tar det utover meg.

Hva han sier vet jeg heller ikke da han er blokkert. Si fra om han poster noe om verdenslederen, så er jeg atter lutter øre.
IFA
12.01.2019 kl 16:45 3807

Det finnes alltid en grense for hvor lenge mennesker klarer å høre på gjentakelser med de samme formuleringene av de de samme påstandene, de samme spådommene og de samme anklagene. På et eller annet tidspunkt reagerer ofrene på ulike måter. Første reaksjon kan være å diskutere saklig, så gjerne med en påminnelse om hvordan slikt oppleves, så med humor, så med forbannelse - og til slutt med den mest fornuftige reaksjon av alle: Å forlate åstedet.
Ganske mange unner seg likevel iblant å la seg underholde av fenomenet mennesker som opplagt må slite med nerver i ubalanse - eller fenomenet skadefryd..

Men så gjør en seg til slutt mange tanker om hvilket liv mennesker med nervene på høykant kan ha med konstante bekymringer dag og natt - og gjerne opplevelser av glede når den ene av alle aksjer på børsen går i minus. Hvilke type menneskelige behov er det da som blir oppfylt når skadefryden åpenbart blomstrer?
Kan det være en form for selvrealisering?
En annen forklaring kan være at slike bevegelser må til for å utløse adrenalin hos noen investorer som ser sine indre bilder av pengebinger som skrumper mens en eller annen forbannet Donald driver og bader i bingen!

Noe som forundrer meg her på forumet er enkelte som legger sin prestisje i å lansere sine profetier om hvor mange måneder frem i tid en vil måtte oppleve uten søvn før en får vite fasit på hvor store volum Idex får selge - som om selskapet skulle vært en dronningbie som dauer etter sin første parring.

Da faller det seg naturlig å reflektere over hvor mange investorer det er her på forumet som kun investerer i aksjer hvor hele den endelige fasit foreligger?
Etter litt refleksjon må en da anta at selskaper som får sin endelige fasit lagt frem, er blitt avviklet eller gått konkurs.
Kan det da virkelig være så store gevinster å hente ved å investere i selskaper som får sin fullstendige fasit fremlagt?

Erfarne investorer har lært seg å sove om natten når investeringene er grundig vurdert på forhånd og strategi for bla. langsiktighet, diversifisering og andel kontanter er lagt. For egen del har jeg gjort gode penger i selskaper som har fortsatt sin drift under krig og usikkerhet om betaling for salg av sitt produkt i det hele tatt - som sikkert mange av dere har opplev med DNO. Like mange har sikkert tjent gode penger på noen kjappe "klipp" under lettelsesrallyer i selskaper som er truet av konkurs. For egen del regner jeg fortsatt med at Idex blir en av mine bedre investeringer basert på min vurdering av risk/ reward - på tross av det lille flerstemte hylekoret her på tråden. Dette uavhengig av kortsiktige kurssvingninger.Redigert 12.01.2019 kl 16:58 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
12.01.2019 kl 23:36 3710

"kortsiktige kurssvingninger."

Den var god.

Ser du på grafen siden tidenes morgen er det enkelt å forklare topper og bunner siden den tok av i 2013. Nå er den på full fart ned mot 2 tallet igjen, for andre gang siden 2013, men denne gangen er kassen tom (i et kapitaltørt marked) og alle jokerne spilt.

Dette markedet ble godt forklart da FING kjøpte egen presse for å få kapasitet nok til å sende ut PW`s.

Og hovedgrunnen til at FING begynte å trykke disse PW`ne burde bekymre enhver aksjonær som har tro på at verdenslederen skal lykkes i Kina.

For de som ikke har fulgt med det er bare å lese seg opp!
13.01.2019 kl 01:50 3656

Det kan være at investorer vil ha nedgang, for Next er et lite selskap i forhold til Idex, jeg vil påstå at det er lettere for Idex å hente inn penger enn for Next. Men jeg vet jo ikke, bare antar.
Møyfrid
13.01.2019 kl 12:13 3550

På hvilken måte mener du NEXT er mindre enn verdenslederen?
Gi_Fan
13.01.2019 kl 12:58 3517

Next brenner litt mindre penger enn Idex.
Next bruker sannsynligvis mindre på å kompensere ledelsen, styremedlemmer og konsulenter.
Da må da Next være mindre :)

Jeg vil ikke sette pengene mine i noen av de to idag. Men måtte jeg valgt en så ville det bli Next. De har tross alt en inntekts strøm og greier de å gro den og marginene som de har gjort de siste kvartalene så kan det være at de greier seg med en påfylling for under 1 års brann. Next har også lavere risiko (selv om den er høy nok) fordi de har inntekter fra flerevertikaler. Ingen av de andre vertikalene har potensiale for milliarder av enheter, men de er store nok til å holde Next igang og profittabelt om next gjør jobben sin godt. Men de er ikke store nok til fantasivekst. Konkurransen i flere av disse vertikalene er også mindre blodig enn det har vært for små sensorer.
I motsetning har Idex som har satset allt på at smartkort for betaling skal bli stort og at Idex skal kunne få en stor andel av det. Jeg har stor tvil i forhold til begge deler. Jeg tror fortsatt at betalingskort med sensor vil bli en nisje og at det vil ta mye lenger tid enn både Next, Idex, FPC og Zwipe antyder. Jeg tviler også på idex sin evne til å konkurrere med både FPC med en velsmurt maskin og enda mer med asiatiske konkurrenter som er happy med 8-15% bruttomargin på produktene (det er disse som har fått FPC til å blø på mobil - de er ikke like gode som FPC, men de er "gode nok" for de fleste og da vinner de med lavest margin).
Når det gjelder vurderingen av mulighetene for at sensor på kort blir "allemannseie" så må jeg innrømme at jeg tok feil når det gjelder sensor på telefon. Syntes fingerprint feature var latterlig og unødvendig når det først kom på iphone. Men idag vil jeg ikke ha en telefon uten biometri.
Møyfrid
13.01.2019 kl 14:40 3471

Til dels enig med deg i forhold til valg, om man kun hadde mulighet for å velge mellom pest eller kolera,

For meg det helt utrolig at man ikke heller setter pengene på FING om man først skal krydre porteføljen med risiko fra denne sektoren.
14.01.2019 kl 00:59 3283

Møyfrid: Du har liksom "ikke problem" med at jeg kommenterer svarene dine, men samtidig "BLOCKER" du meg... ?? Vi begge vet at du leser mine kommentarer.. du har jammen meg sunket dypt. Ikke bare klager og griner du, men nå lyver du også..
Redigert 14.01.2019 kl 01:01 Du må logge inn for å svare
14.01.2019 kl 01:10 1998

Jeg vet ikke om jeg er velkommen her til denne diskusjonen, for jeg ser et nick som vil si noe uten at jeg forstår hvorfor eller hva som menes, eller om det er til meg, "Gi Fan", er ikke innenfor min sosiale swære.
Men for å glemme det, så vil jeg tro at IDEX klarer fint å
hente inn penger, da de har allerede fått ganske store kontrakter i Kina som vil gi utslag.
Jeg svarer fordi det var ønske om svar, hvorfor jeg mente at det var lettere for Idex å hente penger enn for Fing og Next.
Gi_Fan
14.01.2019 kl 02:19 1971

Det jeg reagerte på var "Idex er større enn Next" brukt som argument for at det vil bli lettere for Idex å gjøre emisjon. I min bok er Next 30 ganger så stor som Idex (vurdert fra salg siste rapporterte kvartal). Trenden er også positiv for Next med økende salg kvartal til kvartal og fra 2017 til 2018, mens Idex har en bratt nedadgående trend enten en ser på kvartal til kvartal eller 2018 vs 2017.
Den første tanken som slo meg var at Telys sammenlignet brenningen av penger og der er Idex større, for ikke å snakke om brenning av penger i forhold til salg.
Men det er vel kanskje MCAP Telys har sammenlignet. Der er Idex 4 ganger så stor som Next. Tror det betyr at et av selskapene er feilpriset, og jeg tror ikke Next er for billig til 0.5MRD
Møyfrid
14.01.2019 kl 09:08 1846

Det var da voldsomt til start.

Skal vi se 2 tallet allerede denne uken?
Sente
14.01.2019 kl 09:13 1834

Håper det, lønning snart og med to tallet i sikte får vi gode kjøpsmuligheter ?

3,18-3,38,swinging bitch.
14.01.2019 kl 09:35 1790

Møyfrid: HER nevner du framtidig kurs denne uken. Men siden du setter et spørsmålstegn så tror du selv at du slipper noen som helst ansvar for kommentaren. FEIL, det viser hva du tror, ellers hadde du aldri stilt spørsmål om det. Et spørsmål er det samme som å si: JEG TROR........ Så hvis noen kommenterer at du har nevnt kurs mål denne uken, så kan du glemme å nekte på det. Eller forresten, glemte at du er en løgner.
- ET SPØRSMÅLSTEGN = JEG TROR (BLIR DET SLIK JEG TROR?)
Redigert 14.01.2019 kl 09:38 Du må logge inn for å svare
IFA
14.01.2019 kl 09:41 1789

I og for seg en logisk uttalelse fra Møyfrid:
- "For meg er det helt utrolig at man ikke heller setter pengene på FING om man først skal krydre porteføljen med risiko fra denne sektoren."

Men du kunne like godt sagt det samme om ulike oljeselskaper - som for eks. en sammenligning mellom Equinor og DNO:
- For meg det helt utrolig at man ikke heller setter pengene på Equinor om man først skal krydre porteføljen med risiko fra denne sektoren.

Men så viser det seg at mange investorer har krydret porteføljen sin de siste 10-15 årene med DNO likevel - en aksje som opp gjennom årene har svinget mer i kurs enn Idex med stort omsetningsvolum og større usikkerhet - ikke minst på grunn av en febrilsk markedspsykologi blant traderne. Det betyr ikke at mange av de samme investorene har latt være å investere i Equinor. Det hele handler om risk/ reward - og hvordan den enkelte investor vil balansere porteføljen sin.

Selvsagt kan en i perioder velge å følge markedspsykologien.
For meg er det likevel åpenbart at store kurssvingninger i aksjer med lavt omsetningsvolum som i Idex, lett kan la seg manipulere av tradere - og gjerne av investorer som driver og akkumulerer aksjer med ulike investeringsformål i selskaper med stort potensiale. Slike bevegelser kan en også av og til observere når små selskaper blir interessante for oppkjøpere - også for å eliminere en strammere konkurransesituasjon som er i ferd med å bygge seg opp.


Møyfrid
14.01.2019 kl 09:55 1771

Vel, man kan ikke sammenligne verdenslederen/FING med Norol/DNO.

Det er faktisk ikke lenge siden verdenslederen hadde omtrent samme markedsverdi som FING.

Det man heller kan se på er feks salg pr dd og antall vertikaler.

Der blir verdenslederen en pølsebod i sammenligning.
IFA
14.01.2019 kl 10:15 1752

Markedsverdien på DNO ble også utrolig høy i rekordfart basert på markedspsykologi etter et foto i media som viste en dam med flytende olje i Kurdistan - uten inntekter og stor reell usikkerhet om inntektene ville komme i det hele tatt.
For egen del satt jeg med en aksjepost tidlig på 2000-tallet som halverte seg. Like etter at jeg hadde doblet investeringen, gikk kursen opp 1000% på kort tid.
Dvs. en investering på 100 000 kr kunne på kort tid realiseres for 1000 000 kr.
Så jeg viser til et prinsipp - ikke en kopi av to helt ulike case ellers..
Møyfrid
14.01.2019 kl 10:18 1747

Med dagens prising av verdenslederen tror jeg den har hatt sin "DNO".

Du kunne jo blitt med fra 1 kr til 11 i sin tid. Den gangen var det vel også luftspeiling.

Those days are over. Nå er det fakta som gjelder.
14.01.2019 kl 10:26 1731

Møyfrid: Du klarer ikke la være å være nedverdigende/spydig. Alle skjønner at du mener ironisk når du skriver verdenslederen. Klarer du ikke å være respektfull å skrive navnet som er IDEX? eller.. jeg har jo allerede fått svaret her..
14.01.2019 kl 10:29 1724

Møyfrid sitat: "Med dagens prising av verdenslederen tror jeg den har hatt sin "DNO"."
- Da for vi se om det stemmer det du tror... regner med vi får svaret i H1 2019.
Redigert 14.01.2019 kl 10:29 Du må logge inn for å svare
14.01.2019 kl 10:31 1719

Møyfrid:
- tror IDEX går ned til 2-tallet denne uken. (Får vi svar på denne uken)
- tror IDEX har hatt og er ferdig med sin "DNO" tid. (Får vi svar på H1 2019)
IFA
14.01.2019 kl 10:34 1715

Har jeg sagt noe om på hvilket nivå jeg realiserte? Du kan doble ditt tall og mer til. Du må se på eksemplet som en illustrasjon av et prinsipp.
En merkelig påstand:
De dager hvor markedspsykologien tok styringen er over!
Nå er det fakta som gjelder!

Investorer som lever i troen på at det nå bare er fakta som gjelder, har ikke lært leksa si.
Da forstår jeg hvorfor enkelte daglig spør etter fasit som bare kan fortelle fakta - eller som hele tiden markedsfører sin oppdiktede fasit.
Hvor mange investorer på børsen investerer i fasiter for å tjene penger?

Møyfrid
14.01.2019 kl 10:39 1702

Jeg er ikke uenig i det du sier på generelt basis, men for verdenslederen kan jeg ikke tro seriøse investorer sitter å venter på dette "oljeflaket" for ørtende gang.

Les historien.
14.01.2019 kl 10:47 1686

Møyfrid: Problemet ditt er at du kommuniserer det DU TROR som fakta!

Og problemet ditt er at du simpelten ikke tåler at noen har et syn på verdenslederen som avviker fra ditt eget. Du bør således rydde med hjullaster for egen dør før du klandrer andre. Her holder det nemlig ikke med bare å «feie for egen dør».

Hvor mye penger brenner Idex pr mnd?
Redigert 14.01.2019 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
14.01.2019 kl 11:54 1623

Møyfrid: Hahhhhaaha ? Jeg kommuniserer med det JEG TROR. Mens du kommuniserer med hva ANDRE BØR TRO!!
Veldig stor forskjell.. du prøver å påtvinge andre din tro. Akkurat slik den katolske kristendom holdt på i 1200-tallet, kjent som korstoget.

Her tok jeg jammen meg feil igjen. Det var jo Havutsikt som svarte.. jaja.. samme møljen..
Redigert 14.01.2019 kl 11:58 Du må logge inn for å svare

Jeg har ellers stor forståelse for at det tærer på humøret ditt når det går så dårlig for verdenslederen, men du må ikke la det dårlige humøret ditt gå utover andre og helt uskyldige debattanter her på forumet.
14.01.2019 kl 12:00 1613

? og du tror dette handler om kursen? du kan få lov til å tro det du måtte ønske. Hvis du leser mine kommentarer så skriver jeg veldig spesifikt hva jeg kommenterer og hva jeg mener om det.

----

Du kan jo selvfølgelig prøve å få fokuset over på noe annet enn å faktisk kommentere det jeg skriver.. ? lykke til.. ?
Redigert 14.01.2019 kl 12:03 Du må logge inn for å svare

Du må forsøke å få tilbake den gode mestringsfølelsen; TheViking. Det gjør du best ved å «tegne» biler. ?
Redigert 14.01.2019 kl 12:05 Du må logge inn for å svare
14.01.2019 kl 12:05 1629

godt forsøkt med å distrahere fra det jeg faktisk kommenterer... ? ???

Nei, se der. Der var du tilbake i godt gammelt slag.
14.01.2019 kl 12:08 1622

og ditt mål med denne samtalen er??
----
Hahhaha ? se der.. ingen mål og mening.. Bombe!
Redigert 14.01.2019 kl 12:12 Du må logge inn for å svare

Et signifikant brudd av biomertics card fra noen millioner til 5-6 milliarder om få år.
signi
Møyfrid
14.01.2019 kl 12:16 1604

Ja, alle skal få.
Møyfrid
14.01.2019 kl 13:33 1543

Tenker du da alle kort eller kun via bank?

I følge menigheten skal bankene ta kostnaden. Med en pris på 10 USD (i følge enkelte) for sensoren, før øvrige kortkomponenter, så vil jeg ikke bare tro dette er realistisk, men heller noe undervurdert.

Vi kan like gjerne si 12-14 milliarder kort. Alle bør få (minst) to hver. (Via og Master).

Da har jeg trukket ut innbyggerne fra Nord Sentinel øya, da disse nekter enhver form for bankevesen. Dette kan dog endre seg.

Sente
14.01.2019 kl 13:50 1522

"I følge menigheten skal bankene ta kostnaden. "
Og du mener vel Idex skal gi dem bort?