Forklarer jo kanskje hvorfor kursen tilsynelatende har blitt holdt nede med jernhånd tross resultatforbedringer og upbeat guiding av CEO. Pr. i dag har vel Atlantis Vest et betydelig papirtap på sin store investering i Q-Free? Således er vel neppe Rieber-familien veldig sugen på billigsalg når Volldal er så optimistisk som han er? Kan vi helt utelukke at Q-Frees styre og ledelse vil fusjonere selskapet med noen? En fusjon som eventuelt vil sende Kapsch's eierandel under 10%? Limer like godt inn børsmeldingen her.

QFR: QFR- ASSESSMENT OF STRATEGIC ALTERNATIVES

12:41

The Board of Directors of Q-Free ASA is running a process to identify and
explore various strategic alternatives for the company. This also includes an
evaluation of potential business combinations, and Q-Free is in this respect
assisted by a financial adviser.

Certain contacts have been established with interested parties, but no
assurances can be given that a transaction will happen as a result of this
process. Q-Free will update the market as required by applicable law and the
Continuing Obligations of companies listed on Oslo Børs.

For further information, please contact:

President & CEO, Håkon Volldal: +47977 19973

CFO, Tor Eirik Knutsen: +47950 50062
Redigert 13.01.2019 kl 16:23 Du må logge inn for å svare

Er vel kanskje dette som har vært Atlantis sin plan hele veien..? :-O Etter siste emisjon og deres inntog har kursen vært mer eller mindre død.

Noen som har tilgang til artiklene kun for abonnenter hos Adresseavisen? Adressa har en artikkel på saken nemlig. Dette er hva man får lest vha Google-søk:


Trondheimsselskap kan få nye eiere
Adresseavisen-For 1 time siden

Normalt er ikke dette noe vi børsmelder, men nå har noen aksjonærer varslet at de ønsker å kvitte seg med Q-Free-aksjene sine, og da ønsker vi at de skal være ...
Redigert 13.01.2019 kl 17:28 Du må logge inn for å svare

Altså, no skjønne æ itj no. Trondhjæms stolthet Q-Free e kanskje i spæll og så finnes det itj ein einasta trønder her på forumet med abonnement på Adressa som kainn hjælp oss med litt informasjon!
Redigert 13.01.2019 kl 20:18 Du må logge inn for å svare
alexak
14.01.2019 kl 10:50 5307

Er du sunmøring? 49kr for litt q-nytt er vel en god investering? ;). Synes det var en utrolig unødvendig og kryptisk melding all den tid det ikke foreligger noe konkret informasjon om aksjonærene. Man er ikke forplikta til å melde slikt - og qfr er ikke akkurat et papir det spekuleres mye i. Får håpe vi hører mer snarlig (og helst av den positive sorten).
Redigert 14.01.2019 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
clanz
14.01.2019 kl 17:54 5157

Hmm.... bra at det ble børsmeldt... men veldig vagt hva det innebærer.
clanz
14.01.2019 kl 23:33 5063

Nå leste jeg artikkelen i Adressa... og den var verdit 49 kr.

Kapch har regnskapsført Q-free som til salgs....
Atlantisk var ikke interessert i å selge uten betydelig påslag i prisen... og er ikke initiativtager
Q-Free har for mange områder.... de trenger å fokusere

Dette har nok vært en prosess som har pågått eller vært planlagt litt allerede ref. at QFR omorganiserte virksomheten i høst med et holding selskap.

Mange av aksjonærene er villige til å selge Q-free nå... om det kom et but på 9-10 kr vil jeg tro..!?
Tipper denne prosessen vil fortsette videre før noe evt. skjer.

Da heier jeg på Atlantis! Vi selger ikke Q-Free billig! Så heia Atlantis! stå nå på! Hvem selger Kapsch til her da hvis det ikke bare er tull og tøys? Er vel et spørsmål om teknologiens konkurransedyktighet, og behøver ikke lykkes i alle segmenter i dagens drift for det forventes sterk generell vekst over hele fjøla når det gjelder det Q-Free driver med. Så hva menes med å fokusere driften, mon tro? Spennende! Spennende å se om Q-Free har en del vinnerteknologi. Nok prat. Hei Atlantis, som sagt, men aner jo ikke hvordan de konkret tenker rundt sin eierandel her, men det de sier om seg selv lover godt og høres for meg ut som en god eier!

Vi investerer i et langsiktig perspektiv og legger vekt på å tilegne oss mest mulig kunnskap om selskapene og de bransjene vi investerer i. Vi har respekt og forståelse for den erfaring og kompetanse som er bygget opp i bedriftene. På dette grunnlaget er vi en aktiv medspiller for ledelsen i utvikling av virksomhetene, til beste for ansatte, eiere og samfunnet for øvrig.

http://www.atlantisvest.no/om-oss/

PS) takk for info clanz! har ikke lest artikkelen så er vel noe sunnmøring der da og således høres jo 9 - 10 kroner bare nitrist og totalt uakseptabelt ut. Har Atlantis Vest faktisk en sjanse til bli et norsk svar på svenske AB Latour her? Mitt klare inntrykk ved Q er iallefall at Volldal er optimist og ser stadig større kontrakter komme inn. Vinnerteknologi her er verdifull!
Redigert 15.01.2019 kl 00:41 Du må logge inn for å svare

Veldig, veldig stille på forumet rundt QFR, som vanlig. Det hadde vært interessant å vite hva som foregår bak kulissene for tiden. Den siste meldingen pirret nysgjerrigheten men ga ikke noen svar. Noen trofaste QFR-ere som vet noe???
Redigert 20.01.2019 kl 11:54 Du må logge inn for å svare

Spillet fortsetter. Salg av 40 aksjer til 7.06 rett før børsslutt samt en "skremmepost" på 500 000 aksjer lagt ut for 7.16 rett før børsslutt.
Er det noen som lar seg skremme?

Nei! Selv om det er aksjen fra helvete... ;-)

Jeg kjøpte litt mer i dag. Tiden vil vise om det var riktig. Antar at det kommer en oppklarende melding noen dager for Q4/18 som er 14.februar.

Er igjen 475 000 aksjer av denne posten nå. Er det et spill eller er det en som ikke har troa og vil ut?

Jeg skal ikke påstå at jeg vet det men jeg velger å tro at det er et spill. Spennende tider nå.

Spill ? Bompengebingo ? Du har vunnet en gratis passering ?

deilig! spent på om det kommer noe bud på selskapet snart.

Jeg har litt tro på samarbeid med Siemens og en større felles satsing på parkeringssystemer.
Redigert 30.01.2019 kl 16:17 Du må logge inn for å svare

Det er ikke dumt. Verste scenario er salg av hele sjappa til rundt en tier. Akkurat nå når Håkon har snudd skuta og kastet alt gammelt skrot ut av skapet. :-O

Enn så lenge har ingen flagget dagens 500k...
Redigert 30.01.2019 kl 21:36 Du må logge inn for å svare

Spillet fortsetter - 20 aksjer opp - 20 aksjer ned. Vi venter i spenning. Kommer det en invitasjon til en ekstraordinær generalforsamling snart?

Nå må vi vel snart få noen nyheter. Kan det bli et samarbeid med Siemens kanskje??
Q-free har allerede tidligere samarbeidet med Siemens. De fikk sammen tildelt Slovakiakontrakten i 2009. http://www.itsinternational.com/categories/charging-tolling/features/national-truck-tolling-scheme-compensates-for-transit-traffic/
Per Fredrik Ecker i Q-free ledelsen kom til Q-free fra Siemens hvor han arbeidet som salgsdirektør fra 1992-2007.
https://www.q-free.com/investor_relations/management/
Har skrevet en mail til Q-free og bedt om at oversikten over topp 20 oppdateres.

Veeeeldig stille nå. Har bedt Q-free to ganger nå om å oppdatere topp20-listen. Får ingen respons.
alexak
05.02.2019 kl 15:51 3808

Så rart. De oppdaterte topp 20 umiddelbart når jeg ba dem sist. Hvem har du hatt kontakt med? Du kan sende til rita.isaksen[at]q-free.com - men det vil uansett ikke være de store endringene for det ville vært meldepliktig. Forøvrig så er det jo under en måned siden den ble oppdatert og det har knapt vært volum siden en gang så tror ikke det er de store endringene.


Vi hadde vel de 500k som byttet eier forrige uke..? Sånn ellers burde de snart klare å hoste opp noen meldepliktige kontrakter.

Kom ny liste i dag. Kan se ut som om det er Mark John Phillips som fortsetter å lette seg, tidligere sjef for TDC som qfr kjøpte i 2014

Flott, da hjelper det likevel å purre litt. Mark John Phillips har solgt seg gradvis ned over lengre tid. Ser at KLP-fondene øker. Kanskje god timing å kjøpe litt mer denne uka.

Den karen der har fortsatt en del igjen, og er avhengig av fond eller Atlantis dersom han skal skal kvitte seg med alt.

Nå er det en uke til Q4 - da får vi antakelig utfyllende informasjon om status for de strategiske alternativene det arbeides med.

Q-Free har tidligere meldt at det vurderes strategiske alternativer for selskapet, og et alternativ har vært "visse strategiske og strukturelle muligheter", men denne muligheten har nå blitt terminert.
https://www.hegnar.no/Marked/?s=qfrIkke ufornuftig av styret det. Men skulle gjerne sett en litt mer offensiv guiding enn det CEO kom med på Q4-presentasjonen. Nå blir det spennende å se hva de melder av større/mellomstore kontrakter framover. De bør trekke noe opp av ermet nå, tatt i betraktning at de trakk seg fra Jakarta (noe som i bunn og grunn var svært fornuftig, men som markedet reagerte negativt på) og den terminerte "strategiske prosessen" (som for øvrig også markedet reagerte negativt på...).
Yngvis
18.02.2019 kl 09:38 3324

Må innrømme at jeg håpte at man var i samtaler med noen som ville kjøpe QFR. Kanskje var det også tilfelle, men strandet. Har buttet litt i lengre tid nå for QFR, men jeg er fremdeles i pluss så sitter på den lille posten min en stund til. Hadde tenkt å få solgt på rundt 10 i alle fall.

I hvert fall litt mer liv i omsetningen nå.
Fink
18.02.2019 kl 15:57 3206

I forbindelse med meldingen 13.januar uttalte Volldal til Adresseavisen at "noen av aksjonærene varslet at de ønsket å kvitte seg med Q-free-aksjene sine". Han ville derfor gjøre aksjonærene oppmerksom på at mulighetene for nytt eierskap eller sammenslåing med andre ble vurdert. I artikkelen framgår det at det først og fremst er storeier Kapsch (ca 15 %) som vil selge. Det heter at Kapsch i sin siste regnskapsrapport varslet at de ikke lenger ser på Q-free-aksjene som en strategisk investering, og at aksjene var å anse som til salgs.
Største eier Atlantis Vest (over 21 %) har ikke til hensikt å selge. De har langsiktig perspektiv, og Atlantis' direktør sa til Adressa at "Vi er ikke selgere av våre aksjer - i hvert fall ikke uten en pris betydelig over dagens aksjekurs."
Etter siste kvartalspresentasjon er det tydelig at storeierne har fått styrket positiv tro på Q-frees utsikter til å vokse og øke lønnsomheten på egne bein - og styret har altså avblåst å vurdere strategiske alternativer.
God grunn til å tro at det blir mer liv i Qfr framover - og oppover ;-)

Hvis Kapsch ønsker å komme seg ut nå blir det antakelig med tap. Mener at de kjøpte til høyere pris.
Mulig det kommer i stand en avtale og en større aksjepost får en ny eier snart?
Fink
18.02.2019 kl 18:28 3188

Atlantis fortsetter å kjøpe Q-free. Minner igjen om hva de tjente på en tudligere investering (Software Innovation). Regner med de ikke har beskjedne mål for sin plassering i Q-free heller:
https://www.vest24.no/okonomi-og-naringsliv/mohn-og-rieber-familien-gjor-storgevinst-pa-it-aksjer/s/5-82-19703
Yngvis
18.02.2019 kl 19:42 3158

Tja. Tyder vel like mye på at de ikke har funnet noen som er lystne på å kjøpe oss. QFR kom ikke i spill for å si det sånn. Da er det ikke annet å gjøre enn å håpe at skuta kan snus og på det viset få kursen opp noen kroner.
Fink
18.02.2019 kl 20:36 3123

Blir selvsagt spekulasjoner så lenge det er lite som kan fastslås sikkert. Men det kan som sagt like godt være at styret (som vanligvis gjenspeiler eiermajoriteten) faktisk mener det de sier - at utviklingen de siste to år gir grunn til å mene at Q-free ikke trenger noen "hjelp" fra andre. Atlantis øker stadig - og har altså i sikte en "betydelig høyere" pris enn dagens. At den prisen ikke kommer i morra, får vi tåle. Men forundres ikke hvis det skjer om ikke altfor lenge.

Godt innspill Fink! Dagen i dag gjør meg bullish. Strategisk prosess avsluttet uten noe konkret tross "gode samtaler". Så blar Atlantis Vest opp nye 7 - 8 millioner og øker sin allerede svulmende aksjepost. Kanskje endte den strategiske prosessen uten noe konkret fordi potensiell kjøper ikke ville betale den prisen største aksjonær forlangte pr. askje? Bare spekulasjoner selvsagt, men dette lukter godt, spør du meg.
Redigert 18.02.2019 kl 21:16 Du må logge inn for å svare