Å kalle Paul Ince for stjerne er vel å overdrive

KalleQ
15.01.2019 kl 10:16 550

https://www.vg.no/sport/fotball/i/m6oV3O/tidligere-united-stjerne-advarer-mot-solskjaer-hysteri-jeg-kunne-gjort-det-samme

Han var en middelmådig fotballspiller, når ikke Solskjær til anklene som trener en gang. Ren misunnelse, hva har han oppnådd som trener,. En ting er sikkert. med Ince som trener, hadde ikke United vunnet stort
Redigert 15.01.2019 kl 14:17 Du må logge inn for å svare

Vel, han var en god fotballspiller såvidt jeg husker, så at han fortjener betegnelsen «tidligere stjerne» er nok fortjent selv om jeg sterkt misliker uttrykket stjerne.

Ince spillte 53 landskamper for England, og ble første svarte spiller til å bære kapteinsbindet, en prestasjon i seg selv, selv om han spillte på midtbanen ble det også en god del mål, at han ikke nådde Solskjær til anklene er selvsagt bare sprøyt, hadde Solskjær vært engelsk hadde han muligens fått noen landskamper, men aldri i verden 53.

Nå er ikke han den eneste tidligere forballspiller som har kritisert valget av Solskjær. Felles for de som kritiserer er at de er negre. De har bl.a sagt at Solskjær var «stille i garderoben» og «ikke virket som et manageremne».

Vel, det er nok felles for disse folkene at de forventer at en leder er den som er mest aggressiv, som skriker høyest og som har for vane å herse og mobbe folk til å gjøre som lederen vil.

Det er ikke nødvendigvis slik ledere oppfører seg i Skandinavia, så dette har nok mye med kulturforskjeller å gjøre.

Og når det gjelder Ince’s kapasitet som trener er det nok slik med han som de fleste andre svarte spillere, veldig gode på banen, men ikke som trenere. Kan ikke huske at en eneste svart person har gjort det bra som manager, men klart, det finnes sikkert unntak.
Redigert 15.01.2019 kl 13:18 Du må logge inn for å svare

Paul Ince har ikke fått til mye som manager men som spiller var han en stjerne. Han var på et tidspunkt landslagskaptein for England og man har en viss status og autoritet for å oppnå dette.
Solskjær virket alltid beskjeden den gangen han spilte og jeg ville aldri tippet at han vil gjøre det bra som manager, i motsetning til typer som feks Rekdal, som alltid har vært kaptein og fremstått som en leder med autoritet.
Foreløbig surfer Solskjær på en medgangsbølge men hvor god manager han vil bli vil vi først se når de møter motgang.

Korrekt, de fleste ville nok ikke tippet at Solskjær ville havne som manager i Manchester United eller noen annen stor klubb for den saks skyld, og de fleste tviler vel også på om han fortsatt har jobben f.eks om et år.

Når det gjelder svarte spillere som blir managere er det tynt i rekkene, noen påpeker at dette kommer av rasisme, og at de svarte spillerne rett og slett ikke får sjansen som managere.

Man kan selvsagt diskutere dette uten å komme til noen konklusjon, fakta på dette nå er at kun en svart manager har fått jobben for en premier league klubb, og det varte i 6 måneder før han fikk sparken, kan hende Solskjær varer i akkurat 6 måneder selv, vi får se.

Det virker som de folkene som lykkes som managere i engelsk fotball som regel er hardhauser med tykk hud, en tøffere jobb skal man nok lete litt etter.
Redigert 15.01.2019 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
atnorhe
15.01.2019 kl 12:58 516

Selvsagt var Paul Ince en stjerne. Når du er landslagskaptein for England og spiller på MU, er du en stjerne. Han ble solgt til Inter, og ble en klippe der også etter en vanskelig begynnelse.

Solskjær var innbytter med mål-teft, men spranget i fra Engelsk landslagskaptein til Norsk innbytter er svært i prestisje. Så når det gjelder å "rekke til knærne", tror jeg er sjåvinisme som ikke holder.
Nå scoret Solskjær i bøtter og spann, men det var den avgjørende scoringen mot Bayern i CL som gjorde ham til legende. Han stakk frem foten etter en stuss, og ballen føk opp i nettaket slik goalgettere gjør. Men uten tåa på ballen den gangen, hadde han ikke vært en legende, men kun en superinnbytter.

Ince har åpenbart et godt poeng, med tanke på Solskjær sitt forrige stunt i PL. Cardiff var en katastrofe både i forsvar og angrep, og uten navnet sitt ville han fått fyken lenge før. Spillerkjøpene hans var det ingen som skjønte noe av..Solskjær har ikke oppnådd noe som helst som tilsier at han skulle bli MU manager, men SAF ville nok ha et ord med i laget, og det fikk han med sin mest trofaste elev.

Skulle Solskjær seile igjennom resten av sesongen, er det mulig han får jobben permanent, men da begynner hverdags-jobben og med tanke på hvordan Molde har sett ut i begynnelsen av noen sesonger, vil jeg råde MU å ikke ta sjansen. Seierne mot Tottenham var en kamp de ville tape 10 av 10 ganger med samme fordeling i målsjanser.

Norske trenere faller igjennom gang på gang utenfor den trygge Norske toppserien. Henning Berg har klart seg bra, og Trond Sollied hadde suksess i Belgia begynnelsen, men rotet seg bort på personlig rør. Solbakken er gud i Danmark, men var en katastrofe både i Køln og Wolves, og selv Drillo floppet totalt.

Da er det bare Hareide igjen med rimelig suksess på internasjonalt nivå.
KalleQ
15.01.2019 kl 14:17 501

Kanskje litt drøyt å si det, men negre (hvis det er lov å si det) har mindre stuktur på ting henerelt enn hvite. Mange av dem tar mye på "hælen". Avslappet forhold til livet. Hvis ting går imot på fotballbanen, sier de bare "oh, thats football"

Ince har ikke fått til noe som manager, så der rekker han ikek Solskjøær til anklene. Var det jeg mente da. han var en ok spiller, men var med fordi det på den tiden var et pre å ha en spiller som omtrent drepte mostanderne, noe ala Roy Keane, Dennis Wise, Vinny Jones og noen flere. Hardhauser som gikk i bresjen. Den tiden er fordi, slike typer hadde aldri spilt seg inn på et topplag i Premier League igjen.
KalleQ
15.01.2019 kl 14:23 498

Da spør jeg deg, hvor har Henning Berg klart seg bra?
Joda, han berget Stabæk i år..men gjorde det vel ikke spesielt bra i hverken Lillestrøm eller Lyn. Ei heller i Legia Warzawa der han fikk sparken og enda verre i Blacburn der han fikk 58 dager før han ble sparket. Han gjorde det bra økonomisk da hvis det var det du tenkte på. Gjorde det kanskje Ok i en bakgårdsklubb i Ungarn ( videoton)
KalleQ
15.01.2019 kl 14:34 493

Drillo, Nils Arne Eggen, Ståle Solbakken, Trond Sollied, Ole Gunnar Solskjær og Åge Hareide er de 6 norske som er i en særlassen når det gjelder nasjonal og internasjonal suksess som trenere. I litt tilfeldig rekkefølge. Bare det at Solskjær har vunnet 6 seiere på rad for Manch.U, gjør at han er topp 6 nå.

- Drillo med det han gjorde for landslaget. Bortsett fra det hadde han ingen spesiell suksess noen steder.
- Nils Arne Eggen for det han gjorde med RBK. Et RBK som på sitt beste kanskje var blant de 10 beste klubbene i Europa, nå er det ikke engang blant de 500 beste.
- Åge Hareide med stor suksess i Molde, Helsingborg, Brøndby, Malmø og nå Danmark. Seriegull i 3 land. Ikke så stor suksess med Norge, men var nære på å kvalifisere oss for mesterskap da også. Hadde vi bare hatt keeper på den tiden. Vi hadde bare Frode Olsen og Thomas Myhre.
- Trond Sollied med flere ligatitler for flere lag i Belgia. Gjorde det bra med Bodø glimt og Rosenborg også. Ellers gjorde han det ok i Hellas. vet ikke om han har litt høy partyfaktor?
-Ståle Solbakken er gud I københavn. Nærmest et norsk svar på Alex Ferguson, der treneren bestemmer alt som skjer i klubben. Gjorde det imidlertid ikke bra i Køln eller Wolves, men gjorde det bra i starten som trener i Hamkam med begrensede midler.
Nei, Solskjær har nok ikke kommet seg til «topp 6» ved å vinne noen kamper.

Det skal mer til, ikke bare over noen uker/måneder, men over flere år.

En manager må også kunne være i stand til å håndtere lengre perioder med uflaks og dårlig form etc, personalproblemer og feider med klubbledelsen.

Ønsker Solskjær all lykke på veien, håper virkelig han gjør det bra.
KalleQ
15.01.2019 kl 16:28 475

Da vil jeg gjerne høre hvem du mener burde være på topp 6 blant norske trenere i steden for Solskjær ;) blir interessant

Jasså, du mener det blir interessant.

Mht internasjonal erfaring vil jeg trekke fram Jørn Andersen, han har trent en rekke klubber internasjonalt, Solskjær har et stykke fram til han tangerer Jørn Andersen selv om Andersen ikke hadde mye suksess, men det har jo heller ikke Solskjær hatt internasjonalt.

Men du har rett i at det ikke akkurat er flusst å ta av mht norske trenere med internasjonal erfaring og suksess.
Redigert 15.01.2019 kl 17:27 Du må logge inn for å svare
atnorhe
15.01.2019 kl 17:45 462

Han gjorde det bra i Lyn, med et ungt lag, og Lillestrøm ville ha ham uten stor suksess. Han gjorde også bra i Liega, som er en adskillig større klubb en alt vi har i Norge. Han fikk sparken etter at de misset et mesterskap. i Liega er det kun mesterskap som gjelder.

Norske lag har for vane å få store problemer i europa mot "bakgårdsklubber" da de ofte har gode individualister og er flink å holde ballen i laget, er hurtig og presis i kontringsspillet. En helt annen fotballkultur som Norske lag kun møter når de skal prøve seg i Europa ,men mot høyere europeisk motstand faller de selvsagt igjennom.
KalleQ
16.01.2019 kl 10:15 445

Da regner jeg med du mener Legia og ikke Liega. Men enig med deg i det, den norske serien er blant de 5 dårligste ligaene i Europa. Er vel sannsynligvis bare ligaene i Andorra, San marino, Færøyene, Nord Irland og en eller 2 til som er dårligere. Rosenborg ble jo rundspilt i samfulle 6 kamper i europaleague denne seseongen mot litt over middels europeisk standard. Og de fleste av dem kunne vunnet mye mey emer hadde det ikke vært for at Andre hansen var Rosenborgs beste spiller i hver av de kampene. Joda, Henning Berg er blant topp 10 av norske trenere.
16.01.2019 kl 13:39 434

Jørn Andersen skal ha stor kredit for det han utførte i Nord-Korea, og at han i det hele tatt våget. Men han hadde en stor fordel i det at spillerne virkelig viste lojalitet uten å mukke det aller minste. Ikke ulikt forholdene Eggen hadde i RBK ! Åge Hareide er vel den som relativt sett har gjort det best.
En skal vel heller ikke glemme Kjetil Rekdal.
Redigert 16.01.2019 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
atnorhe
16.01.2019 kl 16:40 423

Rosenborg hadde en gang for lenge siden et bra respektert navn i europeisk fotball. De var ikke på øverste nivå, men på Lerkendal når kvikksølvet krøp godt under -10, og en litt hård bane var det ikke mange som gledet seg til å møte dem. De aller fleste hadde mer enn nok med å henge med til U, og selv Real Madrid måtte bite i gresset. På bortebane derimot, var det stort sett tap. Milan seieren var en, og 3-0 over Borussia Dortmund i Tyskland var en klassiker.
Rett skal være rett. De hadde en gull-årgang både i forsvar og fremme, og de aller fleste som ville forsvant ut i europa Ørjan Berg var klasse på øverste nivå og Skammelsrud kunne også være banens gigant. Hoftun stod der ballen kom, og Roar Strand løp alle midtbaner i senk. Det er mange flere. Brattbakk Rushfeldt var en skarp duo, og Brakstad Kvarme (som spilte både i England og Spania)
I dag er det ingen i Europa som skjønner bæret over utviklingen deres som har gått rett i dass.

Årets Europa-liga var en katastrofe, og mtp at de tok the double her på berget, er det døds-flaut hva de presterte som "Norges flaggskip". Den Norske ligaen er en katastrofe når det gjelder kvalitet. Umulig å komme på et europeisk CL lag som etter å ha vært fast deltager i 10/12 år faller helt ut.
(ja jeg mente selvsagt Legia)
KalleQ
05.02.2019 kl 10:42 322

Da er denne middelmådigheten av en fotballmann ute igjen. Misunnelsen råder lang vei. Solskjær kan jo ikke noe for at han er en langt bedre manager enn Ince . Ince hadde vel kanpt fått noen trenerjobb høyere enn 5 divisjon.


Vel Ince trente vel Blackburn eller noe slikt i hele 6 måneder da de var i Premier League, altså lenger enn Solskjær til nå har trent United. Ellers har alle trenerjobbene Ince har hatt vært relativt korte og uten noen som helst form for suksess, ulikt Ole som tok Molde til seriegull på første forsøk, et lag som aldri tidligere vant serien, en prestasjon uansett hvordan du bedømmer det.

Solskjær har også fått relativt sterk kritik av Dwight York var det vel, som mente at han aldri ville tippet Solskjær som trener fordi «han var så stille i garderoben».

Det er muligens et fellestrekk for mennesker fra disse kulturene at de forventer en leder til å være aggressiv, skrike og herse med folk.

Får håpe Solskjær kan få vist at det er mulig å få gode resultater ved å opptre på en mer behersket og rolig måte.
Redigert 05.02.2019 kl 11:11 Du må logge inn for å svare

Litt kritikk er sunt i det overveldende skrytet. Når VG lager egen portal med Solskjær nytt så vet man det har tatt litt for mye av.

https://www.vg.no/direkte/solskjaer-spesialen

Stjernesmell i den kanskje viktigste kampen hittil for Solskjær. Det er herfra og ut sesongen det vil vise seg om han har hva som skal til for å lede et lag som Man Utd. Til nå har de ridd på en medgangsbølge.