Kinesisk tolltariff på 57 % mot REC utløper søndag 20. januar


Kinesisk tolltariff på 57 % mot REC utløper søndag 20. januar 2019 med mindre Kina fatter vedtak om fornyelse.

Hvis Kina ikke gjør noe - da stiger REC.

Redigert 15.01.2019 kl 19:17 Du må logge inn for å svare
halvpris
16.01.2019 kl 16:32 3853

Therese

Hvem er det egentlig som selger nå ?

Shorterne selger og holder Rec nede. Enn så lenge.
Redigert 16.01.2019 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
tuja
16.01.2019 kl 16:33 3839

Sluttet på HOD. Meget bra :)

Fint med endelig litt action i denne aksjen. Tipper det fortsetter i morgen.
Redigert 17.01.2019 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
tuja
18.01.2019 kl 16:31 2991

Hentet fra xi:

CHINA IS SAID TO OFFER PATH TO ELIMINATE U.S. TRADE IMBALANCE - BBG
*CHINA IS SAID TO OFFER 6-YEAR IMPORT BOOST OF OVER $1 TRILLION
*U.S. TRADE NEGOTIATORS SAID TO BE SKEPTICAL OF CHINA’S OFFER
*U.S. OFFICIALS SAID TO WANT FASTER REDUCTION IN CHINA TRADE GAP

tuja - now we're talking..... god helg til deg også tuja.

---------------

tuja
I dag kl 16:31
11
Hentet fra xi:

CHINA IS SAID
Redigert 18.01.2019 kl 16:37 Du må logge inn for å svare

Er nok ikke på noen nyhet dette, mer selloff pga nervøsitet. Vi får se på søndag hva det bringer.

Hadde solgt litt på oppgangen i går og i dag som jeg skulle inn igjen med før helga. Var redd sluttauksjonen skulle gå fra meg, særlig etter meldingen om positiv utvikling i tollkonflikten, så får bare takke og bukke for at noen ikke hadde nerver til å sitte over helga og lempet ut i sluttauksjonen. Mandag kan bli en fin dag :)
Sashaa
18.01.2019 kl 17:53 2766

Er ikke redd for shorternes manipulering eller tariff forlengelse, men redd for småtradere her som svinger fra optimisme til pessimisme basert på kursutviklingen som skapes av robotene.
Redigert 18.01.2019 kl 17:55 Du må logge inn for å svare

Ja ja i dag er det jo søndag som jeg skrev i overskriften - men nå vet vi jo mer. "Kinesisk tolltariff på 57 % mot REC utløper søndag 20. januar 2019 med mindre Kina fatter vedtak om fornyelse. "


--------
Kinesisk tolltariff på 57 % mot REC utløper søndag 20. januar
Wonderboy
REC
15.01.2019 kl 19:10
4054
Kinesisk tolltariff på 57 % mot REC utløper søndag 20. januar 2019 med mindre Kina fatter vedtak om fornyelse.


Hvis Kina ikke gjør noe - da stiger REC.

Redigert 15.01.2019 kl 19:17
Redigert 20.01.2019 kl 20:42 Du må logge inn for å svare

Som dere sikkert læst i presentasjonen med Pareto kommer den sluttlige avklaring om tollen senest den 1 Mars.
Så ta det litt rolig imorgen dramaqueens :)
Inger har forandret seg siden fredag.
Ikke bruk for mye magefølelse, de er ikke rationellt ;)
Falco1
21.01.2019 kl 06:35 1884

Ditto screc, morsomt og se traderne slite hele helgen i håp om at noen skal selge. Vi ser at amerikanske sol aksjer knapt rørt seg på dette. Glemt helt er den fine presentasjonen, også glemt at ikke avtalen er forlenget med 1år men inntil 1 år. Å mye kan skje innen 1 mars.
Redigert 21.01.2019 kl 06:50 Du må logge inn for å svare

Ja,

Når jeg leser ordlyden er ikke dette spesielt ille. I ettertid, og som de aller fleste profesjonelle investorer allerede visste (kursen har jo blitt stående omtrent bom stille), så er det lett å se at Kina posisjoner seg til sluttrunden i forhandlingene med usa. Årsaken til at tariffen ikke er fjernet åpenbar, det er ikke at den skal fortsette ett år, men at den skal benyttes som forhandlingskort i handelskrigen. REC sa også selv at de ikke forvent noen endring 20 januar, det er eventuelt i sluttoppgjøret den 1mars dette kommer. De aller fleste profesjonelle aktører har nok visst det samme, og det er kun vi, amatørene på Hegnar, som har spekulert anderledes.

Les ordlyden i avgjørelsen nøye, da mener jeg at Kina ordlegger seg på en måte som ikke provoserer USA, men at de hinter at dette kan ordne seg. Jeg mener derfor sjsnsen for at tariffen blir avviklet i løpet av kort tid har økt. Som jeg sa tidligere så hvis tariffen ikke avvikles i helgen, så kan det skje allerede neste helg (som et resultat av toppmøtet da) eller i 'sluttpakka'. De mulighetene er bedre enn noensinne. Blir derfor spennende å se hvordan REC egentlig reagerer på noen få dagers sikt.
Ipzon
21.01.2019 kl 08:24 1601

Minner om at det kun er her på Hegnar at man er engstelig for Kina. Det har ikke rørt ved markedene der ute. Dessverre er det lett å manipulere REC-Menigheten fordi de fleste ikke skjønner bæret:)
HP17
21.01.2019 kl 12:55 1262

Da er tiden inne for bunnfiske i REC. Nå fikk en senket REC fra over 0,75 (intrade på fredag) og til rundt 0,61 nå. Det er nok duket for en rekyl opp mot 0.65-0,70, kanskje alt i dag. Klassisk bunnfiske i REC?

Hva sier JUM til alt dette som skrives på HO ??
Inord
21.01.2019 kl 15:05 1129

Vurdering gjort av countervailing delen:
Denne var fra før 0% for Rec sin del.

Link https://translate.google.com/translate?hl=no&sl=zh-CN&u=http://solar.in-en.com/html/solar-2328161.shtml&prev=search

Nylig ble det lært at seks innenlandske polysilicon-selskaper, som Zhongyong Silicon og Tongwei (600438.SH), Sichuan Yongxiang, søkte på søknaden. Næringsdepartementet besluttet å importere solenergi fra USA fra 20. januar 2019. Nivået av polysilikonutjevningstiltak ble vurdert ved periodens slutt. Dette er utvilsomt bra for store innenlandske polysilisiumbedrifter. De viktigste mottakerne er GCL-Poly Energy (03800.HK) og Tongwei.

Energi nr. 1 lært at selskapene som sendte inn anmeldelsen inkluderer: Jiangsu Zhongneng Silicon Technology Development Co, Ltd, Xinte Energy Co, Ltd, Luoyang Zhongsi High-Tech Co, Ltd, Xinjiang Daxin Energy Co, Ltd, Sichuan Yongxiang Polysilicon Co., Ltd. og Asia Silicon (Qinghai) Co., Ltd., etc.

Følgende er kunngjøringen fra Næringsdepartementet:

20. januar 2014 utstedte handelsdepartementet nr. 4 kunngjøringen i 2014, og besluttet å gjennomføre endelige utjevningstiltak for importert solcellepolysilisium med opprinnelse i USA, med en implementeringsperiode på fem år fra 20. januar 2014.


Den 9. oktober 2018 utstedte Handelsdepartementet kunngjøring nr. 77 av 2018, og annonserte at utjevningstiltakene for importert polysilisium av polymorfilter med opprinnelse i USA vil utløpe 19. januar 2019. I henhold til forskriftene er det ved vurderingen fastsatt at opphør av utligningstolden kan føre til subsidie ​​og skade vedvarende eller gjentakende. Utligningstiden kan forlenges på riktig måte. Derfor sendte de seks polysilisiumprodusentene en endelig søknad om gjennomgang til handelsdepartementet skriftlig.

Ovennevnte bedrifter har utgjort 65% av den samlede innenlandske polysilikonproduksjonen, med et forhold på mer enn 50%. I henhold til artikkel 5 i interimsreglene for antidumpingundersøkelsen kan de sende inn en søknad om gjennomgang av utjevningsperioden på vegne av den innenlandske industrien. Følgende er en detaljert analyse av de relevante materialene til søkeren for energi nr. 1, som viser det tilstrekkelige grunnlaget for at USA fortsetter å subsidiere lokale polysilisiumprodusenter, og analyserer statusen for eksisterende innenlandske polysilikonprodusenter.

Muligheten for at støtten fortsetter eller gjenopptas

1. Amerikanske polysilisiumprodusenter fortsetter å dra nytte av det engangs subsidieprogrammet som ble identifisert i den opprinnelige anmeldelsen. I den opprinnelige undersøkelsen bestemte utredningsmyndigheten at den amerikanske føderale regjeringens "avanserte energibeskyttelsesskattekreditt" -prosjekt utgjør et subsidie, og prosjektet er et engangsbidrag. Støtten mottatt av foretaket skal være basert på aktivets gjennomsnittlige levetid i 10 år. Lag en vurdering. Det amerikanske polysilikonfirmaet mottok subsidier under prosjektet i januar 2010, slik at amerikanske selskaper fortsatte å motta subsidiefordeler fra prosjektet under gjennomføringen av utligningstiltak.

(1) Avanserte energibeskatningskort

Den amerikanske økonomiske gjenopprettings- og reinvesteringsloven av 2009 etablerte denne skattekredittpolitikken. Det er også kjent som "48C Skattekreditt" fordi det er beskrevet i kapittel 48C i US Internal Revenue Code. Gjennomføringen av prosjektet gjennomføres i fellesskap av US Department of Energy og Finansdepartementet.

Renaissance-loven tillater USAs statskasse å gi skattebetalere totalt 2,3 milliarder dollar i skattekreditter for å investere i avanserte energiprosjekter. Den aktuelle loven inneholder syv kategorier av rene energiprodukter, hvorav det første er "produkter som brukes til å produsere sol, vind, geotermisk eller annen fornybar energi". Hvis skattebetalere investerer i nye eller utvidede anlegg for produksjon av disse syv produkttypene, eller oppdaterer produksjonsutstyret for disse produktene, kan de motta en skattekreditt tilsvarende 30% av den totale investeringen.

Siden polysilikon tilhører "produkter som brukes til å produsere solenergi, vindkraft, geotermisk energi eller andre fornybare energikilder", kan polysilisiumprodusenter få denne skattefritak så lenge de investerer i byggfabrikker eller oppdateringsutstyr.

Listen over fordel selskaper for dette prosjektet viser at Hemlock Semiconductor i USA har mottatt $ 140 millioner, WACKER Polysilicon North America har mottatt $ 128 millioner, og REC har mottatt $ 150 millioner.

Finansiell støtte

Den amerikanske føderale regjeringen gir skattekreditter til polysilisiumprodusenter, som utgjør den økonomiske støtten til antidumpingforskriftene, det vil si at "eksportlandets (regionale) regjeringen frafalder eller ikke samler inntektsinntekt".

rente~~POS=TRUNC

Den amerikanske føderale regjeringen forlater avgiften som skal samles inn, slik at de polysilikonforetakene som mottar denne skattereduksjonen, lagrer det samme beløpet av skatteutgifter, som utgjør "fordel for mottakeren" i henhold til artikkel 3 i antidumpingforskriften. I den opprinnelige undersøkelsen bestemte utredningsmyndigheten at selv om prosjektet er relatert til beskatning, er virksomheten ikke kontinuerlig tilgjengelig i henhold til den daglige driften eller årlig beskatning, men utstedes samtidig på grunn av den eksplisitte myndighetens autorisasjon, og er kvalifisert for anleggsmidler innen en viss tidsperiode. Investeringsrelatert. Undersøkelsesmyndigheten fastslår derfor at prosjektet er et engangsbidrag, og subsidiebeløpet fordeles ut fra gjennomsnittlig levetid for eiendelene i 10 år. Siden det amerikanske polysilikonfirmaet oppnådde skattefritaket under dette prosjektet datert i januar 2010, vil subsidiefordelene fortsatt bli innhentet fra dette prosjektet under gjennomføringen av utligningstiltak.

spesifisitet

Kapittel 48C i US Internal Revenue Code sier klart at bare selskaper som produserer syv typer rene energiprodukter, er kvalifisert for denne skattekreditten. Dette prosjektet har spesifisiteten fastsatt i artikkel 4 i antidumpingforskriften og tilhører "subsidier mottatt av enkelte bedrifter og næringer som klart definert i eksportlandenes lovgivning og forskrifter".

2. Under gjennomføringen av utligningstiltak ga den amerikanske regjeringen nye subsidier til polysilisiumprodusenter. Bevisene som nå er tilgjengelige for søkere, indikerer at den amerikanske regjeringen har gitt nye subsidier til polykarbonatprodusenter i solenergi under gjennomføringen av utligningstiltak.

(1) Tennessee eiendomsskatt fritak

I USA, for å tiltrekke seg bedrifter og investeringer, er en av de incentiver som kommunene vanligvis bruker, å fritage lokale bedrifter for å betale lokale eiendomsskatter.

Ifølge opplysningsdokumentet til PILOT-prosjektet fra Revisorkontoret i Tennessee Department of Finance mottok Hemlock tre eiendomsskatteavdrag i 2014, mottok Wacker fire eiendomsskattekreditter, og i 2016 mottok Hemlock to eiendomsskatteavdrag, og Wacker mottok 7 eiendomsskatt reduksjoner.

(2) Skatteincitamenter til produsenter eller grossister av solsystemer i Washington State

(3) Washington State High-Tech Salgs- og brukskattutvidelser og unntak

I følge Washington State Tax Law kan enkelte høyteknologiske selskaper nyte utvidelsen av salgs- og brukskatt for kostnaden for byggeplasser og innkjøpsmateriell. Hvis selskapet opprettholder en kvalifisert kommersiell aktivitet i åtte år, vil utvidelsen bli en skattefritakelse. Denne policyen gjelder for høyteknologiske selskaper i fem bransjer: avansert databehandling, avanserte materialer, bioteknologi, elektroniske enheter og miljøteknologi.

(4) Washington-statens salgs- og brukskattutvidelser og unntak for produksjonsbedrifter som investerer på landsbygda

I henhold til Washington State Tax Law, hvis et produksjonsfirma investerer i et tynt befolket land fylke, kan utgiftene for anleggsbygging og utstyrskjøp forlenges med salgs- og brukskatter. Hvis selskapet opprettholder en kvalifiserende kommersiell aktivitet i åtte år, vil utvidelsen bli en skattefritakelse. . Washington State Inland Revenue nettstedet viser at under gjennomføringen av utjevningstiltakene, er REC Solar Grade Silicon LLCs fordeler under dette prosjektet som følger:

Hvis utjevningstiltakene avsluttes, vil støtten fortsette å skje.

Under gjennomføringen av utjevningstiltakene fortsatte de amerikanske polysilikonforetakene i solenergi å motta betydelige subsidiefordeler fra subsidieprosjektene som ble identifisert i den endelige vurderingen. I fremtiden vil disse tilskuddene fortsette å eksistere, og hvis utjevningstiltakene avsluttes, vil subsidiene fortsette å skje. I tillegg, under gjennomføringen av utligningstiltak, ga den amerikanske regjeringen også et stort antall nye subsidier til noen polysilisiumbedrifter. Etter at dagens utjevningstiltak utløper, er disse prosjektene fortsatt gyldige, og amerikanske polysilisiumbedrifter vil fortsatt ha nytte av dem. I tilfelle dersom utjevningstiltakene avsluttes, vil subsidiet uunngåelig skje igjen.

Status for innenlandsk industri under gjennomføringen av utligningstiltak

Tilsynelatende forbruk: De siste årene har etterspørselen etter polysilikon i det kinesiske markedet fortsatt å vokse. Mellom 2015 og 2017 nådde den tilsynelatende økningen i forbruket 45,76%. I 2018, på grunn av de spesielle markedsforholdene, ble momentumet i etterspørselsveksten redusert, men fortsatt litt økt fra år til år. Den kontinuerlige veksten i innenlandsk etterspørsel har gitt gode markedsforhold for utviklingen av innenlandske næringer. Det forventes at Kinas produksjonskapasitet for silisiumskiver og dens globale andel vil øke i perioden 2019-2023, slik at etterspørselen etter polysilikon vil øke ytterligere.
Inord
21.01.2019 kl 16:02 998

Forrige innlegg indikerer at Rec nå også kan få countervailing toll, denne var som sagt null før.

Dette dokumentet viser at Rec ikke har en snøballs sjanse i helvete å vinne frem i noen antidumping sak.
http://images.mofcom.gov.cn/trb/201901/20190118141639927.pdf

Det viser at Mofcom har kalkulert at Rec sin reelle kostpris inkl. salgs og administrasjonskostnader, er ca 27 dollar pr kg.

Fra side 22:
Production cost plus reasonable cost
Based on the above data, the applicant calculates the “production cost plus reasonable cost” of REC solar grade polysilicon.
The method of "cost" is as follows:
Production cost plus reasonable cost = cash cost + depreciation + general and administrative expenses
=11.39 + 16.31 + 0= 27.70
Production costs plus reasonable costs are $27.70/kg.

Dumping margin, fra side 23:

Structure price
Based on the above data, the applicant calculated the structural price of imported solar grade polysilicon from the United States.
The grid is $51.61/kg.
Table 13. Structure price of US solar grade polysilicon (unit: USD/kg)
Production cost + reasonable cost profit margin structure price
27.70 86.35% 51.61
(3) Dumping margin
According to the applicant's estimate, the dumping of solar-grade polysilicon exported to China by the United States during the review period
The range is 263.86%.
Table 14. Estimated dumping margin (unit: USD/kg)
Adjusted export price 14.35
Adjusted export price 13.75
Normal value (structural price) 51.61
Dumping an absolute amount of 16
37.86
Dumping margin 17
263.86%


Så her nytter det nok ikke med aldri så mye tall fra Rec sin side, her er det bare humbug på kinesisk side. Samme som forrige gang.
Falco1
21.01.2019 kl 16:43 894

Enda mere toll ja, det har vi jo ikke fra før av.