Børsen åpner ned

tare
17.01.2019 kl 08:14 2135

Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.57. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,3]%. De asiatiske børsene endte blandet torsdag, det til tross for at flere store amerikanske selskaper leverte sterke resultater i går. Investorene (de asiatiske) er bekymret for kinesisk økonomi som har vist flere svakhetstegn den senere tid. I Natt tilførte for øvrig den kinesiske sentralbanken ekstra likviditet inn i banksystemet som en respons på de rådende forholdene. Når det er sagt, aksjemarkedene verden over, har startet 2019 på den positive siden (opp mellom 2 og 8 %). Det kan godt tenkes at den jevne investor tror det meste av negativiteten er bak oss og at 2019 blir et år der flere problemer løser seg, som f. eks. handelskrigen mellom USA og Kina, at Storbritannia velger å forbli i EU og at WTOs regelverk for global handel blir forbedret.
tare
22.01.2019 kl 07:56 1902

Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.38. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,2]%. Pilene peker nedover tirsdag morgen, dermed må vi belage oss på børsfall fra start i dag. Investorene frykter svakere økonomisk vekst etter at IMF (International Monetary Fund) nylig nedjusterte sine globale vekstprognoser til hhv. 3,5 % i 2019 og 3,6 % i 2020. IMF viser til den pågående handelskrigen/uenigheten mellom USA og Kina som en viktig faktor i sin analyse. Når det er sagt, den senere tid har det kommet flere positive meldinger fra både USA og Kina knyttet til de pågående forhandlingen om en fremtidig handelsavtale. Mao. kan det tenkes at optimismen, eller vekstimpulsene, kan komme tilbake dersom konflikten løses innen rimelig tid.
omans
22.01.2019 kl 08:22 1802

Etter beste start på et nytt år siden 1987, leter aktører etter faktorer som gir grunnlag for å ta ptofitt.
Utspillet fra IMF inneholder imidlertid ingenting nytt.
Resesjon var priset inn nærmest, og de fleste har fått med seg utsiktene for vekstanslag nedjusteringer. Men vekst er det fortsatt, og ingen tegn på resesjon ref siste sak på marketwatch.

Mulig noen nye støttenivåer skal testes, før neste motstandsnivåer testes igjen.

Hvordan åpner Oslo Børs i dag?
Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.35. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%. De asiatiske børsene er relativt flate onsdag morgen, dermed er det ingen hjelp å få fra den regionen i dag. Investorene venter på nye signaler hva angår handelskrigen mellom USA og Kina, da rykter skal ha det til at USA er misfornøyd med progresjonen i forhandlingene. Enn så lenge er det "våpenhvile" landene imellom. Denne våpenhvilen, mens forhandlingene pågår, ble inngått i månedsskifte november/desember og varer i 90 dager. Oljeprisen er for øvrig noe opp fra gårsdagens nivåer, noe som potensielt sett kan påvirke de oljerelaterte selskapene på Oslo Børs positivt. I tillegg slipper flere store internasjonale selskaper sine resultater for 4. kvartal senere i dag, deriblant; Procter&Gamble, Ford og United Technologies. Vi venter at de store merkevareselskapene, som Procter&Gamble, Nestlé, Unilever mfl. vil vise marginforbedringer i de kommende kvartaler, pga. større prisøkninger på deres varer. Orkla, et av våre favorittselskaper (jfr. Netfonds Xtra-porteføljene som undertegnende forvalter), bør også vise tilsvarende utvikling.
omans
23.01.2019 kl 07:55 1648

Flink kar, Roger'n.

Hvordan åpner Oslo Børs i dag?
Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.40. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%. I dag er det duket for rentemøte i Norges Bank, samt den europeiske sentralbanken. Gitt det underliggende økonomiske bakteppet, det være seg; børser i korreksjonsmodus, uavklart handelssituasjon mellom USA og Kina, uavklart budsjettsituasjon i USA, samt uavklart situasjon knyttet til Brexit mm., vil begge sentralbanker mest sannsynlig forholde seg rolig hva angår rentesetting. Mao. forventer vi uendret rente, samt en varsom tone hva angår renteutviklingen fremover. Når det er sagt, resultatsesongen fortsetter med full styrke internasjonalt, med bl.a. selskaper som Microsoft og Intel. Her hjemme har for øvrig Gjensidige sluppet gode tall for 4. kvartal. Oljeprisen er svakt ned fra gårsdagens nivåer.
pengex
24.01.2019 kl 11:13 1398

Alt er grønt foruten ose , typisk.
omans
24.01.2019 kl 11:35 1367

Pussig at hovedindeksen ikke kan være over 840, men under.
Om spx skal holde seg over 50ma ved ca 2620 vil det være naturlig at osebx også holder seg over 50ma ved 842.
Oljeprisen kommer når den kommer.
Redigert 24.01.2019 kl 11:36 Du må logge inn for å svare
omans
25.01.2019 kl 11:35 1285

OSEBX tok til fornuften og holder seg over 842.
(men egentlig litt svak sammenliknet med bl.a DAX indeks)

Den bør ikke være så svak som den er, hovedindeksen. Ingen grunn til å deppe slik.
(selv om oljepris er på 61 og ikke 63)
Redigert 25.01.2019 kl 11:36 Du må logge inn for å svare

Hvordan åpner Oslo Børs i dag?
Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.31. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,2]%. Denne uken er det rentemøte i FED (den amerikanske sentralbanken). Det er naturlig å anta at styringsrenten holdes uendret gitt at renten ble satt opp i desember, samt at markedsforholdene fremdeles er usikre. Når det er sagt, renten i USA er den viktigste referansen for verdens aksjeinvestorer derfor vil møte få stor oppmerksomhet. Dvs. skulle sentralbanken endre sin fremtidige rentebane vil dette påvirke aksjekursene. De asiatiske børsene endte for øvrig svakt ned i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Ei heller har oljeprisen styrket seg fra fredagens nivåer.

Hvordan åpner Oslo Børs i dag?
Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.57. Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,1]%. De asiatiske børsene endte svakt ned tirsdag. Svake selskapstall fra selskaper som har store inntekter i Kina bekymrer investorene. I dag slipper for øvrig Microsoft sine kvartalstall, dog det er ikke gitt at disse vil påvirke aksjemarkedene i like stor grad da selskapet har få naturlige konkurrenter. Senere i uken skal USA og Kina møtes for nye forhandlinger i et forsøk på å løse handelskonflikten, en konflikt som nå har pågått i ett helt år. Oljeprisen handles så vidt over 60 dollar, dermed er det liten drahjelp å få fra denne i dag.

Hvordan åpner Oslo Børs i dag?
Av: Roger Berntsen. Publisert: 08.00. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,2, 0]%. Rentemøte i FED (den amerikanske sentralbanken) vil oppta de fleste investorer i dag. Når det er sagt, selve rentebeslutningen kommer etter at Oslo Børs har stengt, derfor kan det tenkes at mange vil forholde seg rolig i dagens handel. Det er naturlig å anta at sentralbanken vil dvele med de gjeldene markedsforholdene, det være seg; svekkede globale vekstutsikter, usikkerhet i Europa knyttet til Brexit, handelskrig mm. Mao. vil det ikke overraske oss om FEDs rentebane blir noe nedjustert som en følge av dette. Her hjemme har Telenor levert sine tall for 4. kvartal i dag. Gitt at Telenor er en tungvekter på Oslo Børs vil dette potensielt sett kunne påvirke indeksene i åpningsminuttene. Vi har dessverre ikke hatt tid til å se på tallene i forkant av denne oppdateringen.

Hvordan åpner Oslo Børs i dag?
Av: Roger Berntsen. Publisert: 07.39. Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,1%, eller innenfor intervallet [-1,3, -1]%. Equinor, Aker BP og Orkla har levert sine 4. kvartals tall onsdag morgen, noe som etter alle solemerker vil prege børsåpningen i dag. Ingen av selskapene klarte å slå forventningene, dermed må vi være beredt på kursfall i disse aksjene. Equinor øker for øvrig utbyttet med 13 %. Orklas tall er skuffende gitt at en rekke globale matvaregiganter har lykkes med betydelig prisøkninger på sine merkevarer det siste kvartalet. De asiatiske børsene endte for øvrig relativt rolig i natt, det til tross for ny oppgang på Wall Street tirsdag kveld. Det er ingen ekstra drahjelp å få fra oljeprisen heller, da denne er svakt ned fra gårsdagens nivåer. Merk! Undertegnende har forvalteransvar for aksjeporteføljene i Netfonds Xtra-serien, porteføljer som er investert i både Equinor og Orkla.

Dnb tror på oppgang + 0,1%
-Dëë-
06.02.2019 kl 19:18 539

Det er forøvrig Crash Bandicoot, med c og to o'er.