Hva skjer i cxense


Emi? Voldsom dipp ned
SomSa
17.01.2019 kl 10:12 3965


Er dette en ny trend hvor emisjonskursen settes fryktelig lav pga av noen skal garantere emisjonen og samtidig garantistene får prosentandel av garantibeløpet? Dette vandaliserer verdiene til småaksjonærer. PCIB gjorde det samme og aksjekursen er under emisjonskursen nå. I tilfellet CXENSE er emisjonskursen uforståelig lav. Jeg sitter med noen biotec aksjer og disse må hente penger på slutten av året. Vurderer å redusere kraftig eller selge alt innen 3Q 2019. Det er Idiotisk at folk reduserer sine verdier kraftig pga slike tulle emisjoner.

Det kan være mange grunner til at aksjen faller så kraftig. Mest sannsynlig er det en investor som ikke har kapital til å delta i emisjonen, eller noen aksjer som blir tvangssolgt. Uansett er det en god kjøpsanledning. Har selv kjøpt aksjer i dag.

Var det så lurt Christian? annonsert emisjon til kr 7,00 i dag
pengex
17.01.2019 kl 16:09 3597

Kjøpte en haug sjøl rundt 10kr.
Svaret får vi i morra. Rett ned eller opp igjen
Tror bare det er litt panikk nå. Mye trading på krona.
9mil laksjer a 27kr,+12mill a 7kr ,snitter godt over 10kr.
Pluss at det blir vel en repemi etterhvert. Sitter over egf.
Kansje alt blir stemt ned.
Redigert 17.01.2019 kl 16:17 Du må logge inn for å svare

Aksjen har ikke hatt ex-dato ennå. Kjøper du aksjer nå får du tegningsretter + aksjen. Emisjonbeløpet skal brukes til investeringer i fremtiden.
pengex
17.01.2019 kl 17:49 3473

Det er jo bare ett forslag som må godkjennes på egf.
De største aksjonærene ned til 1% eier 70% av aksjene.
Ikke sikkert det går igjennom.

Emisjonen er til selskapets beste. Cxense trenger kapital for å bygge en organisasjon som kan holde på kundene lenger gjennom analyse av datamateriale og tettere kundekontakt, samt salg av ny software innen "subscription economy". Det krever kapital å bygge opp denne kapasiteten. Derfor emisjon.

Hvilket svar får vi i morgen? Dette er ikke en rettet emisjon, men en fortrinnsrettemisjon. Alle aksjonærer deltar på like vilkår. Man må bare eie aksjen når den går ex-utbytte. Ingen rep.emi.

bare 3,5 kr igjen til 7,00

Cxense på 10 kr er en gavepakke. Aksjen har falt 60 % siden nyttår, og den har ennå ikke gått ex tegningsretter. Fornuftig pris før ex-dato er 20-25 kr. Etter ex-dato bør aksjen være rundt 15 kr.

Etter emisjonen, vil Cxense ha en bokført egenkapital på ca 200 MNOK. Selskapet vil bestå av 21.946.519 aksjer. Hvis vi tenker at Cxense står i 10 kr etter fullført emisjon, prises selskapet til en P/B = 1,1, hvilket er ufattelig lavt. Jeg sjekket snittet for softwareselskaper i USA. Der er gjennomsnittlig P/B = 7,6. Med slike multipler ville Cxense stått i 70 kr. For 9,60 kr kan man kjøpe Cxense, og i tillegg får man med en tegningsrett på kjøpet. Jeg forstår ikke helt prisingen. Nå emisjonen er over, investeringen er derisket, og klar for vekst, vil investorer strømme til, og vi vil se aksjen stige til 15-18 kr rimelig fort. De langsiktige kan være med opp til 70 kr igjen på lengre sikt.
Rockall
31.01.2019 kl 19:33 2389

Spørs om det er det store grunnlaget for videre «cxeksistense»...

Bare ei krone igjen, så spørs det vel litt hvor mange som ikke kommer til å benytter TR?

Kan jeg spørre hvorfor ingen kjøper Cxense? Aksjen burde vært over 12 kr i dag. Handles nå under bokførte verdier. Kan de som selger vennligst fortelle meg analysen bak salget? Gjerne også hvilke andre tech-selskaper som handles under verdien av datamaskinene og skrivebordet slik som Cxense gjør nå.
Rockall
09.02.2019 kl 07:27 2092

Handles trolig ikke under framtidig bokført verdi, og kursen ligger fortsatt over emi-kurs, så kanskje noen i emien selger for å finansiere tegning i emien. Videre tror jeg flere er drittlei av denne aksjen og at de ikke vil røre den igjen.

Argumentet om at aksjonærer selger for å finansiere tegning er jeg delvis enig med. Men jeg mener at dette allerede er innbakt i kursen da emisjonen ble annonsert 17.1.2019, og kursen falt over 60 %. Husk at teroretisk kurs (TERP) ved ex-dato var 15,28 kr, basert på kursen 27 kr som var siste kurs før annonsering. TERP-kursen regnes ut basert på hvor mye aksjen blir utvannet. Nå har Cxense gått ex-tegningsrett, og aksjekursen er 46 % lavere enn TERP-kursen. Cxense burde derfor vært i området 12-15 kr nå. Jeg mener at hovedårsaken til at kursen handles på disse lave nivåene er at folk lar seg påvirke altfor mye av hva emisjonskursen er. Det er ikke noen automatikk at aksjekursen alltid skal ned til emisjonskurs. Jeg vil anbefale at aksjonærene heller ser på hva selskapet er verdt. Etter emisjonen kommer Cxense til å ha en bokført egenkapital på 200 MNOK. Hvis kursen på 8,24 står seg, vil Mcap bare være 177 MNOK! Dette gir jo ingen mening for et tech-selskap. Til info handles Amazon til rundt 10 ganger bokførte verdier, Microsoft til 5-gangen. Grunnen til høye P/B-multipler i software, teknologi etc, er at mesteparten av verdiene i disse selskapene ligger "usynlige" eiendeler som teknologi, know-how og andre verdier som ikke bokføres. i kapitalintensive selskaper som shipping og oljeservice er det ofte motsatt: P/B kan være under 1 fordi man er redde for å ta nedskrivninger for å bryte bond covenants, og det er sjelden store verdier der som ikke er bokført som i teknologi. Derfor verdsetter investorer egenkapital svært høyt i teknologiselskaper, og ofte svært lav verdsettelse av egenkapital i shipping, supply osv. Dette er viktig å huske på når man verdsetter selskaper i ulike bransjer; hver bransje har sin måte å verdsette på.

Når det gjelder argumentet ditt om at du tror folk er lei av aksjen, så høres dette eventuelt ut som en beslutning basert på følelser og ikke fornuft. Skal man lykkes i aksjemarkedet så må man tenke rasjonelt. Selv spiller jeg mye sjakk, og analyserer partiene med hjelp av datamaskin. Når jeg handler aksjer, prøver jeg å tenke, hva ville datamaskinen gjort i dette caset? De som selger, selger basert på følelser, mens de som kjøper nå bruker kalkulatoren og hodet. Jeg er ganske sikker på at det er et godt tidspunkt å gå inn i Cxense nå. Mesteparten av nedsiden er tatt ut. Nå begynner oppturen mot 12-15 kr. Selv har jeg en snittkurs på 9,60 kr, og jeg skal være med på emisjonen.
Rockall
10.02.2019 kl 11:27 1898

Ja, enig. Godt resonnert og sammenfatta.

Flere er irrasjonelle, og denne aksjen er lite likvid, så det skal vel ikke så mye til for at de irrasjonelle klarer å selge ned kursen, men er de virkelig irrasjonelle..? Kanskje ikke ifølge dem selv, kanskje ikke. Om de ser på aksjen som et tapsmareritt som ikke vil snu, og som vil fortsette å være skummel i disse tider, så tenker de vel helst at de ikke er irrasjonelle. Når det er nevnt... Om man tar en sjanse og laster opp, så kan man jo tro og håpe på minst en dobling. Om det skjer også, så kan man jo selge halve posten sin og la resten vandre friere videre. Da har man skaffa seg (minst) gratis inngang.

ikke så langt igjen nå, en ting er hva de burde stå i noe annet hva markedet sier. CXENSE TR er ned over 40% i dag. De som har og ikke ønsker å delta kommer til å selge ut før fristen.
Rockall
14.02.2019 kl 09:58 1642

Markedet har sagt ifra mange ganger til denne. Faller den ytterligere, så skal jeg kanskje vurdere den. Det er jo mangt og mye av dritt som har gått i grøfta som kan ta turen opp igjen. Man vet aldri.

Nå Christian kan det muligens ikke være så dumt å kjøpe, du skulle ventet, men den kommer temmelig sikkert opp igjen.

Ja, jeg burde ventet, men jeg mener fortsatt at kursen aldri burde gått under 10 kr. Jeg mente at nedsiden i emisjonen ble tatt ut, og vel så det, da emisjonen ble annonsert. Lite logikk i denne aksjen. Men uansett, gjort er gjort. Jeg sitter med mine 130.000 aksjer. Mitt oppdaterte kursmål er på 23,50 kr i løpet av 2 år. Sjelden man ser software-selskaper som er priset under bokført EK. Nå ser jeg at medianomsetningen i Cxense-aksjen har kommet opp i 400K per dag, hvilket også er positivt hvis det fortsetter slik. Når investorene som kjøpte for mange aksjer i emisjonen har solgt seg ut, vil aksjen umiddelbart skyte opp til 10 kr igjen. Deretter vil det gå i rykk og napp opp til 20 kr de neste 2 årene.

Har sett det før. Slik ble jeg en formuende mann.
Redigert 06.03.2019 kl 16:57 Du må logge inn for å svare