Gunhild Stordalen : Når mennesker leker Gud

Tyr
17.01.2019 kl 23:46 5893

Spis slik, så oppfyller vi Parisavtalen.
Jeg sier det rett ut : Dust.
Du kan gjerne spise slik, men ikke prakk det på oss andre.
Redigert 17.01.2019 kl 23:48 Du må logge inn for å svare

Det enkle er ofte det beste...Lev som oss..!
Mvh Odd,Ole Robert og Magnus.
pengex
20.01.2019 kl 12:08 2628

Hadde alle hatt 500mill på bok og kunne sove til 09.00 hver morgen ,veid 60kg ,dulla rundt hele dagen. Ja da kunne salat holdt deg gående såvidt.
Når man skal opp 06.00 ,stå å grave i en grøft i 8 timer. Ja da hadde salat holdt deg gående en uke, max.
Kjøtt er tregtfordyende og gir næring lenge og masse av det. Salat er sundt og lettfordøyende. Men man ville trengt 1tonn pr dag.
Luna
20.01.2019 kl 13:15 2581

Jeg finner det vannvittig provoserende at rike folk fra vesten vil fortsette å fråtse og leve forurensende og forbruke 10 ganger så mye ressurser som mennesker fra fattige land, samtidig som de nekter å påta seg NOE av skylden for de problemene og utfordringene planeten står overfor.
De rikeste 10% av verdens befolkning står for 50% av klimagassutslippene! De rikeste 20% av verdens befolkning står for 70% av klimagassutslipp! Vi Nordmenn er en del av de 20%, iallefall de fleste av oss.
Men, rike, feite Nordmenn sitter altså og sutrer og harselerer over at forskere, ikke Gunnhild Stordalen men forskere, vil ta fra dem litt av pølsene og kjøttet som gjør dem feite og gir dem hjerteinnfarkt og fører til høye helsekostnader i samfunnet. De vil erstatte det med legumer og nøtter og fullkorn, - og frukt og grønnsaker. Noe som vil gi rikelig med protein og kalorier. Så det er ikke snakk om å måtte spise kilovis med salat for å bli mett.
Hvis dere er bekymret for befolkningsvekst så er den beste måten å bekjempe det på å sørge for bedre fordeling av rikdom. Når fattige får bedre råd, utdanning, økonomisk trygghet, helsetjenester, - så går fødselstallene ned, hver gang.
Men dere sitter altså å nærmest anbefaler et folkemord på flere millioner før dere vil endre livsstil. Selv om vi altså kan ta livet av de 80% fattigste o verden og likevel bare redusere verdens klimagassutslipp med 30%!
Og så ser dere ikke ironien i å kjefte over hvor store utslipp Gunnhild Stordalen m/ familie har når hver av dere i verdensmålestokk ligger langt over verdensgjennomsnittet i klimagassutslipp og en gjennomsnittlig person i Norge slipper ut like mye som hundrevis av mennesker i Bangladesh. Og at vi ved vår livsstil ødelegger livsgrunnlaget til millioner av mennesker i Bangladesh da dette er et av de landene som vil bli først rammet av klimaendringer.
Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!
https://edition.cnn.com/2019/01/16/health/new-diet-to-save-lives-and-planet-health-study-intl/index.html
Hektar
20.01.2019 kl 13:27 2564

Hva spiste du til middag i går?

Når man sitter i glasshus, så bør man ikke komme med slik tullprat, som at man skal kutte i inntak av kjøtt, fordi deres CO2- utslipp er en fare for vår eksistens. Hvorfor kan hun ikke si det rett ut at vi skal gå tilbake i tid, og leve som man gjorde på 1950-60 tallet.
-Da kan hun gå i seg selv, og se på hvor mange tusen kyr, og sauer som må til får å få den samme CO2 utslipp, sammenlignet med det luksus liv hun lever.
-Noen forslag til henne er:
-Man reiser bare på ferie hvert 3. år.
-Hotellnæringen skal trappes betraktelig ned. Dette fordi at kurs, og møter heretter skal gjennomføres via telekommunikasjon. Dette vil gi en enorm miljøgevinst da dette også sparer naturen for bruken av tusener av flyreiser. I denne innsparingen vil man også få en CO2 gevinst i det man sparer på all mat og alkohol, som disse gjestene ville trengt.
-Produksjons forbud av dyre klær, og smykker vil også skape en stor CO2- gevinst.
-En mulighet til å forby mobiltelefoner, og heller bare ha en fasttelefon i hvert hjem ville også gi en stor gevinst, men her får man i tillegg gevinst i form av at man blir kvitt den strålingen de avgir.
Men det mest avgjørende er hvilken vei naturen, og miljøet selv tar, uten vår påvirkning. Forskerne snakker om vår påvirkning og ikke større temperaturstigning enn 1,5-2 grader. Men vi kontrollerer ikke naturen, og hva vi ender opp med tilslutt vet ingen. Det hele blir så naivt, og kan sammenlignes med at det skulle komme en kampanje for å få alle til å tro på Julenissen.
Tyr
20.01.2019 kl 14:36 2500

Det som er hovedgreia er : CO2 er IKKE en gift. CO2 er en livsnødvendighet for planter. Hele CO2 debatten er et gigantisk feilspor. Og i tillegg; historisk så har all temperaturøkning tidligere gitt økonomisk vekst for verden.
ynot
20.01.2019 kl 15:37 2443

luna
Du er inne på noe, men hvorfor må du komme med slike tåpelige usakligheter?
Du skriver:
"Men dere sitter altså å nærmest anbefaler et folkemord på flere millioner før dere vil endre livsstil"
Folkemord??
Det er snakk om pevensjon!
børst
21.01.2019 kl 15:01 2156

Men hvis de som i dag er fattige blir mindre fattige, vil de ikke da begynne å konsumere mer og derfor også forurense og belaste planeten mer? Er det ikke akkurat dette vi har sett i Kina over flere år? Og hvorfor aksepterer vestlige samfunn å ta imot flere hundretusen fattige hvert eneste år, og gir dem kjøpekraft til å konsumere på nivå med en gjennomsnittlig innbygger i Vesten? Hadde det ikke vært for innvandringen av analfabeter fra feilede og urolige stater med overskuddsbefolkning, ville befolkningen i Vesten ha blitt drastisk redusert, og som en konsekvens av dette også forurensningen og ressursforbruket. Det henger ikke på greip noe av det du skriver, det er innbyrdes motstridende så det holder. Befolkningsveksten må ned i Afrika - betingelsesløst ! Om ikke det gjøres på en kontrollert og human måte, får naturen selv ta seg av det, slik den gjør i Vesten, der både kvinner og menn blir mer og mer ufruktbare og motvillige til det å få barn, og i stor grad benytter virkemidler som prevensjon og abort. Ser du lenger fram, så er det Afrika og Asia som er problemet, ikke Vesten!
Redigert 21.01.2019 kl 15:15 Du må logge inn for å svare
Hektar
21.01.2019 kl 15:04 2148

Samvittighet vs logikk. Verdens undergang.
høstlys
21.01.2019 kl 15:18 2130

Enig penex.

Vil bare tilføye at Gunhild Stordalen ALDRI har vært i jobb/eller i hardtarbeidende yrke. Ho kan gjerne leve på blomster og planter, men vi som jobber MÅ ha mat. GS lever i sin lille verden - ser helst at hun fortsetter med det og ikke være talerør for oss som skaffer inntekt til oss selv og landet.
<pete>
22.03.2019 kl 21:37 716

Knasket i meg 1 kg med koteletter, samt en potet, og en gulerot til middag idag.

Er fremdeles så mett at jeg er en smule irritert.

Men godt var det.
kaliber
23.03.2019 kl 23:09 675

De folke valgte bør ha god nytte av å lytte til fru Stordalen, de burde sannelig spise litt sunnere for det trenges til gangs!
Jeg synes hun kommer med mye fornuftig!

Pete

Du bløffer. Ingen spiser en kilo koteletter til middag. Dessuten knasker man ikke kjøtt.

Du slette tid. Hvor dette hatet mot Gunnhild? Dere vet like godt som meg at hun ikke kommer på døra deres hvis dete spiser kjøtt. Man gjør da som man vil. Ingen kan tvinges til noe som helst. Hvem skulle gjøre det? Slapp av. Hun er ikke farlig.

Ja det er tydelig at Solberg, Jensen, Grande og Bollestad spiser mer enn salater.

Alle som vil redde kloden kan dra på Meny og kjøpe larvebrød. Mer innsektmat kommer etterhvert.

Hvorfor dra til Meny når du får skjeggkre og barkebiller helt gratis.
-Dëë-
24.03.2019 kl 20:11 521

Vil de vi skal slutte spise biff, setter de bare kiloprisen på biff till 5000kr
Den tida kommer. De finner på sykere og sykere avgifter.

Tull og tøys. Kjøttproduksjonen foregår i distriktene og distriktsarbeidsplasser er hellige kuer ?

Kjøttprisen har stått nesten på stedet hvil i mange år.

«Mens kjøtt nesten ikke har økt i pris, har fisk økt med 50 prosent de siste 16 årene. - Dette bidrar ikke akkurat til å øke forbruket av fisk, sier Helsedirektoratet.»

https://www.aftenposten.no/okonomi/i/8RjQ/Prisokning-pa-kjott-6-prosentPrisokning-pa-fisk-44-prosent

Som vanlig er det prisen på sunne matvarer som får på pukkelen.