REC (Sell tp NOK0.4): Another year of import tariffs in China

Sa2ri
REC 18.01.2019 kl 21:08 22331

SB1M og Jonas Meyer har akkurat sluppet en oppdatering på REC hvor det ser ut til at det er bekreftet at tollen forlenges. De sier følgende:

REC (Sell tp NOK0.4): Another year of import tariffs in China

Conclusion
We downgrade our recommendation on REC to Sell from Neutral and maintain our target price of NOK0.4 per share. The Chinese Ministry of Commerce (Mofcom) announced this evening that it is prolonging the import tariffs on polysilicon to January 18, 2020. Thus, combined with a weak polysilicon market and a limited cash position, we see a high probability for a shutdown of Moses Lake and a need for external funding within 12 months. There are three events that may accelerate the need for external funding, including an indemnity loan of USD25m, a tax claim of USD30m and a change in working capital from USD-32m. The tax claim may in a worst-case scenario result in a payment of USD250m, which could bankrupt the company. Even in a best-case scenario where China cut the import tariff on polysilicon (which it prolonged only hours ago), we believe REC may need external financing to ramp up capacity.

Our analysis
12 months liquidity runway at best. REC had a cash position of USD41m at the end of Q3 2018 and the minimum operating cash is estimated to c.USD20m. We estimate that the liquidity runway is approximately 12 months in the current market, but the aforementioned indemnity loan, working capital and tax case may accelerate the need for external financing. The tax case may result in a payment of USD250m due within two weeks after final decision, which most likely would result in bankruptcy. Thus, we argue that the company deserve a very low valuation, at best.

又一年的关税 – Another year of tariffs. REC’s last straw of hope is that China remove its five-year-old import tax of 57% on polysilicon, which it just decided to prolong for another year. Given the latest trade talk between the US and China, we would never say never, although the case looks weaker. According to a google translation of an announcement from Mofcom, six Chinese companies including GCL-Poly applied for continued import tariffs. The announcement was published in Chinese only minutes before the Oslo Stock Exchange closed today, and we argue that the share should trade down on Monday morning.

Valuation. We value REC on a scenario based SOTP approach, which gives an equity value below zero in several of the scenarios.

Analysts
Jonas Meyer"

Sluttauksjonen i dag var derfor ikke styrt av shortere som ønsket å "presse" kursen ned slik enkelte hevder.
Redigert 18.01.2019 kl 21:12 Du må logge inn for å svare
Falco1
23.01.2019 kl 07:19 2234

Tydelig tidlig for noen ja. Hadde det vært det minste tegn for at denne skulle gå konkurs, hadde man tilbakekalt aksjene i en fart. Tror du virkelig de hadde ventet til de hadde blitt nullet hvis de var redd for en konkurs.
Uansett de fleste vet at ikke Rec går konkurs, men det blir brukt for alt det er verdt som skremsels propeganda fra Meyer og Sa2ri. Mens vi andre tror på selskapet er noen tjent på å skremme andre her inne tydeligvis.
Sa2ri
23.01.2019 kl 07:24 2210

@Falco1:

Du skjønner åpenbart ikke at jeg kun har forsøkt å forklare hva som kan skje ut fra et par konkrete spørsmål fra andre brukere. Hva du ellers legger i dette får stå for din egen regning, men jeg er ferdig med å diskutere dette frem og tilbake med deg. Det er bare å krype tilbake til Shareville (Lavogna/Takeoff/INVESTOR) hvor du får svar du liker bedre og som passer din "sits".

Edit:
@bel68 under @07.34:

Du skjønner nøyaktig like lite som førstnevnte i denne kommentaren. Man skulle tro dere var eneggede tvillinger eller nært beslektet.
Redigert 23.01.2019 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Tbra
23.01.2019 kl 07:31 2189

Nå må ein holde på aksjene , fyrst blir ein lurt av Meyers å selge på feil opplysninger . Nå blir de prøvet på avlyse møte mellom amerikanane og kineserene som ikke har vert planlagt. Ikke selg , de er nå de er mørkest at de er lurt å handle aksjer .
bel68
23.01.2019 kl 07:34 2182

REC går IKKE konkurs Sa2ri få det inn i nøtta no diskutere et ikke scenario fan du skulle ha vært politiker du har gått rett inn i toppledelsen til AP :p
questi
23.01.2019 kl 07:59 2119

Det avlyste møtet er jo positivt, siden det er en reaksjon fra Trump (på REC-saken? *haha* :P )
Enhver reaksjon er jo positivt nå :)
KAWAS
23.01.2019 kl 08:01 2116

Dersom et selskap skal gå konkurs må det være fordi de ikke klarer sine betalingsforpliktelser. Dersom et selskap går konkurs selges einedeler og inntekten av dette fordeles på de som måtte ha noe krav i mot selskapet, dvs. kreditorer og aksjonærer. REC har verdifulle eiendeler. Gjeldsgraden er egentlig ikke spesielt høy i forhold til verdien på assets. Problemet er at de tjener for lite i forhold til sine kostnader og det kan selvfølgelig ikke vedvare i all evighet, da vil dagens "relativ" solide situasjon forverres med tiden.

REC er vel for tiden langt en konkurs. Tvert i mot tydet pareto-presentasjonen på optimisme og framtidsplaner. Analogien med en fotballklubb som sparker trener eller manager og to dager etter at man er i media med ny trener og sier at alt er bare fryden og gammen holder ikke. Dette er hvordan utskifting av ledelse skjer i fotball, og hvor man har en noe "unormal" tradisjon i forhold til andre deler av arbeidslivet.

Sist kursen for kort siden var på her nede ble det ingen short-skvis selv om antall shortede aksjer ble redusert. Kan man tolke det på annen måte at mange i short-leiren mener kursen skal lenger ned. Tiden vil vise. Jeg synes det er veldig vanskelig å mene noe om kursretning nå. Ser ut som alt kan skje. Vi registrerer at ledelsen er rimelig passiv i forhold til å orientere sine eiere. Gårsdagens dementi av påstandene fremsatt av Meyer kom som følge av at en av de aktive aksjonærene her på HO tok direkte kontakt (takk for det!). REC har potensial til å gå både til himmels og til dass - så ærlige kan vi vel være å innrømme.
høstlys
23.01.2019 kl 08:06 2095

De amerikanske børsene falt på tirsdag etter meldinger om at USA hadde avlyst planlagte møter med kinesiske representanter denne uken. Dette ble senere avvist av Det hvite hus som «falske nyheter».

https://www.dn.no/utenriks/kina/usa/handelskrig/markeder-pa-ta-hev-for-avgjorende-og-viktige-handelsmoter/2-1-525518
KAWAS
23.01.2019 kl 08:17 2062

Se litt ned på denne siden inntervjuet med Kudlow, som forklarer denne historien med avlysning av et møte som ikke var planlagt....
https://www.cnbc.com/2019/01/22/us-cancels-trade-planning-meeting-with-china-source-says.html
nemi's
23.01.2019 kl 22:24 1752

Bernreuter er vel omtrent eneste utenom oss som har skrevet om forlengede antidumping-tariffer. På engelsk i hvert fall.

Dere kan jo se hans forklaring her:
https://www.linkedin.com/company/bernreuter-research

Her ser dere prosentsatsene til tre koreanske navngitte produsenter, mellom 5-10%:
http://www.bernreuter.com/en/references/library.html
questi
23.01.2019 kl 23:34 1639

Nå har jeg sendt brev til Trump og bedt ham ta opp dette med MOFCOM forlengelsen...
samt 'fake green energy'.. der Kina pøser ut høykvalitets poly produsert med energi-sløsende gammel teknologi som liksom skal være miljøvennlig, men i realiteten er produsert ved hjelp av nær gratis kullkraft.
Redigert 23.01.2019 kl 23:43 Du må logge inn for å svare

Da har jeg lastet i Rec, så nå kan oppgangen starte for min del.

Hipp og hei , REC skal opp i dag !

Får nå for guds skyld håpe det går opp:)
Sa2ri
24.01.2019 kl 19:06 1674

REC sluttet i dag på dagens laveste (LOD) og omsetningen var det man kan kalle "normal". Spørsmålet nå er hvorvidt dette var slutten på den normale "tre-dagers-bevegelsen" man ofte får når det kommer nyheter som påvirker en aksje (i.e. en reaksjon på fredagens nyheter om at det ikke ble noen slutt på tollen), eller om det fortsetter nedover, eller om det skal snu oppover.

For de som fortsatt er aksjonærer i REC håper jeg aksjen henter seg inn igjen og får et løft, men signalene ser dessverre ikke helt bra ut for øyeblikket. Aksjen landet på LOD og kursen har i tillegg brutt ned gjennom støtten på 0,57. Samtidig har aksjen også brutt ned av en rektangelformasjon (brudd på 0,56), hvor target ved etablert brudd av denne formasjonen (på kort sikt) er 0,45 eller lavere. Det er marginal støtte på 0,52 på mellomlang sikt, samt noe psykologisk støtte på 0,50. Det blir derfor spennende å se hva som skjer i morgen fredag, og den kommende uken.

Ønsker alle lykke til, og en fortsatt god kveld.

Som jeg skulle ha sagt det selv Sa2ri?
Sa2ri
25.01.2019 kl 18:16 1480

REC hentet seg litt inn igjen i dag, men greide ikke å bryte opp gjennom 0,56 og aksjen er derfor svært nær ved å få et etablert brudd på 0,56 (rektangelformasjon). I tillegg ser RSI ut til å være i en nedadgående trend (kort- og mellomlang sikt) og en nedgang til 0,45 (target ved brudd ned av denne rektangelformasjonen) ser derfor ut som en høyst aktuell vei videre. Kommende uke blir derfor (mitt tips) en spennende uke for de som er aksjonærer i REC.

Kan jo ta med denne også som akkurat ble lagt ut på e24: https://e24.no/kommentarer/investtech/investtech-kommentar-tre-aksjer-du-boer-selge-naa/24548227

Ønsker alle en riktig god helg.
Redigert 25.01.2019 kl 18:18 Du må logge inn for å svare

Skulle tro Investtech bruker mine linjer:-)

Innlegget er slettet av spanjolen

Men alt er ikke negativt.

Kursen er nå strukket så langt ned at det faktisk ikke er store ting som kan få kursen til å smelle opp mot 0.7 igjen. Litt bedre resultat for q4 og noen velvalgte ord fra ledelsen ang. Fremtidsutsikter.
Om det nå også kommer meldinger på
At Sil lagrene begynner å tømmes og etterspørselen samt priser begynner å stige så ja da er jaggu ikke 0.9 så langt borte heller..

Men kommer det ikke noe positive nyheter så er den videre kursen ned ganske tydelig..


Åndssvakt er det.. par millioner aksjer triller fem og tilbake og trykker kursen sørover..reeelt er det latterlig lav omsetning.

Det er nervøst og ingen har fasit på hvor det går...
Det som er en ekstra risiko er om en av de store nå sier pass og lemper ut aksjene...

Selv har jeg tro på Rec faktisk. Tror ikke det er mange Pers som slår dem på kostnadskontroll. Bare synd at disse asiatiske selskapene har helt andre spilleregler. Alt fra HMS, lønninger, og ikke minst subsidiering....South Korea kicks off polysilicon duty talks with China.
Nu har Kina press på sig från flera håll. Bra att frågan ligger högt upp på agendan

https://www.pv-magazine.com/2019/01/25/south-korea-kicks-off-polysilicon-duty-talks-with-china/
Falco1
25.01.2019 kl 22:06 1241

Sa2ri fornekter til og med at kursen gikk drastisk ned fra 67 øre med engang artikkelen ble lagdt ut .
Han var selv den som la den ut og baisset ivrig med denne artikkelen osv og at her skulle vi nedover osv osv.
Som han fortsatt sier han ser ingen feil i artikkelen. Dette er første gang SB1 har snakket om konkurs så vidt jeg vet. Så det er ganske alvorlig når disse operer med feil tall og snakker om konkurs.
Han vrir og vrenger på alt det man sier her, så har selv begynnt og lure på rollen hans i dette spillet.

Falco de en sliten gammel mann som søker en syndebukk for å forstå hvorfor han har tapt penger.. jo Jo trading heter det Falco, og du hører på Anton Berg.
Falco1
25.01.2019 kl 22:37 1173

Kan ikke du begynne og svare på spørsmål istedet for dritt slenging Lucky?. har ingen problem med å snitte ned eller kjøpe mer aksjer. . Men at noen skal slippe unna dette her har jeg vondt for. Så ja flere av oss som vil følge opp dette. Spesielt de som fornekter dette her inne.

Falco, dritt slenging er det du har gjort siden mandag, og nedsnitting er ingen fornuftig taktikk. Tenk om du har gjort det siden 300kr? Det håper jeg ikke. Kom bort fra AB sin propaganda, mannen er gal. REC som case er et luftslott og uten Kina tilgang er det en fortapt case, det sier også JUM. Hadde du lyttet på Sa2ri det siste året hadde du blitt rikere og gladere. Sorry for å si det som det er.
Falco1
25.01.2019 kl 22:59 1130

Ok da har vi ingenting å snakke om har vært kritisk og stiller spørsmål at du ikke klarer dette for stå for din regning.