Stein Erik Hagen er en tragedie for Norge!

Garmis
19.01.2019 kl 21:34 2348

Ved å utføre utbytte fra Norge gjør denne Hagen familien Norge fattigere, og seg selv rikere. Finans departementet burde konfiskere slike Qvislinger sine eiendeler, og vise de ut fra landet.
Redigert 19.01.2019 kl 21:35 Du må logge inn for å svare

vel,på samme tid takker vi de rike for arbeidsplassene vi har fått av den innsatsen de har belaget et langt liv til å tilføye den velferden vi opplever idag!

dette sett bort ifra treet som Hagen satte opp og som står og blinker på Oslo`s vestkant.
Smisen
19.01.2019 kl 22:19 2263

Enig, helt hjernedødt. Først påberoper man seg retten til å flytte ut en haug med penger, tjent I Norge av norske folk. for så å "gi tilbake til befolkningen" et plast tre med led lys kjøpt i utlandet. At den mannen får spalteplass er meg et under.
ynot
19.01.2019 kl 23:20 2194

Hadde Hagen brukt utbytte, og annet han tjener, på forretningsdrift i Norge så hadde det vært enklere å forholde seg til.
Men det er noe vanskeligere å forsvare når familien bare bygger opp en formue i Sveits.

Artikkelen i DN i dag kan tolkes som om han er i ferd med å trekke seg mer tilbake.
Vi han selge sin andel i Orkla?
Det har det jo vært spekulert i det lenge.
Hektar
19.01.2019 kl 23:30 2176

Selv om Hagen helt klart utnytter seg så grådig som mulig så kan du ikke skylde på han heller, mannen er bare et symptom. Vårt økonomiske klima er sånn at det lønner seg, hvem har lagt til rette for det? Sveits har hverken olje eller fisk, men er ikke fattigere enn Norge.

Husk at eneste grunnen til at Orkla overlever i Norge er pga beskyttelse via det ekstreme avgiftstrykket på varer fra utlandet. Uten dette hadde Orklas drift i Norge kollapset på dagen. Men dette er det heller ikke Hagen som har bestemt.

Rett sinnet dit det hører hjemme.

Har ingen økonomisk utdannelse, men min formue er skapt på økonomisk forståelse med interesse for aksjer og eiendom m,m.
De aller fleste politikere har meget begrenset forståelse for samfunnsøkonomi, selv om de besitter utdannelsen i faget.
Nå skal denne 4 parti regjeringen sette seg ned ,se på hvordan de skal få endene til å møtes. Politiet er underbemannet så det holder. Eldrebølgen er større en noen gang og eldreomsorgen er under fall. Listen er lang! Hvor forutsigbar er oljeinntektene for Norge?
Det må kjøres en detaljert statistikk kontroll på alle utgiftsposter i stat og kommuner. Nei her har dem vel nok med å få endene til å møtes ,skatter og avgifter blir større enn noen gang og kaken blir delt lenge før den er påbegynt..
For å si det enkelt det er en grunn til at Tesla aldri kunne vært Norsk. Musk måtte da betalt ca 700 mill i året i formueskatt til den Norske stat.
Er selvfølgelig viktig med beskatning. Men dette må ikke gjøres før selskapene tjener penger.
Vi har en alt for dårlig utnyttelse/potensiale av de mrd som norske skattebetalere sitter på. Første bud fjern formueskatten og skap veksten.
Redigert 20.01.2019 kl 01:13 Du må logge inn for å svare
vicktor
20.01.2019 kl 01:50 2066

Garmis
Her tar du nok grundig feil.
Rimi Hagen, Rema gjengen og Kiwi, har blitt rike pga. det norske skattesystemet, som har lagt alt til rette
for å slippe å betale skatt. De har nok alle, IKKE tatt ut noe lønn til seg selv de første årene.
Dette er et hull i skattesystemet som burde vært tettet for mange år siden.
Så har de investert og reinvestert og ganske sikkert vært flinke med svinnet ( mye frukt og brød som må kastes).
I dag har de samme " FLINKE" forretningsfolk ofte gratis arbeidskraft ( betalt av NAV ).
Naiviteten til norsk forvaltning har ingen grenser. Dette svekker selvfølgelig konkurransen i markedet, slik at de små
butikkene på hjørnet må gi tapt.
Hektar
20.01.2019 kl 03:54 2020

For forbrukeren er vel det totalt likegyldig? Savner du å betale dobbelt pris på alt hos de små butikkene på hjørnet kan du sikkert betale ekstra neste gang du er på butikken om det virkelig stikker. Den lille butikken på hjørnet er nå Kiwi, Coop og Rema. Who cares...

Jeg husker jeg skrev en oppgave om skjermet konsumvarer og måtte muntlig forklare for sensor: Hva er skjermet konsumpris? Det er vel noe korn og mulig kjøttprodukter i grandisen.. så noen får sitt. Ellers går oljefondet foran som et godt eksempel og Hagen har kastet seg på bølgen for dempe inflasjonsfaren og hjelper således til med å holde boligrenten lav.
20.01.2019 kl 08:20 1890

Jeg vil påstå at matbaronene ikke skaper mer arbeidsplasser. De monopoliserte markedet ved å danne kjedebutikker. Kjøpmann Hansen på hjørnet er ikke lenger, istedenfor fikk Hagen og Reitan lov til å kjøpe og innkludere butikkene vi var så glad i i Rema og Rimi. De fikke kontroll over grossist og distribusjon i hensikt å berike seg selv. De har ikke tilført verdier til samfunnet, heller tvert imot, vi har vel de dyreste varene og kjedeligste matbutikker i hele verden.

De bidrar til mer enn hva vi er viten over,-da mener jeg investormiljøet i det store bildet,ikke bare innen matvarer.
Redigert 20.01.2019 kl 08:38 Du må logge inn for å svare
Smisen
20.01.2019 kl 12:48 1717

Det er jo ganske sinnsykt at 4-5 nordmenn er på Forbes 400 liste pga salg av matvarer til 4-5 millioner nordmenn.
Garmis
20.01.2019 kl 18:53 1585

Smisen,
Her treffer du poenget mitt direkte, disse kjeltering familiene burde avhendes........

Vi bruker mindre andel av lønnen vår på mat enn de aller fleste i Europa, og fremdeles grines og sutres det om folk som har skapt et sofistikert logistikksystem som gir oss relativt billigere matvarer. De hadde vært enda billigere om ikke myndighetene beskyttet overprisede norske varer via statsbudsjettet.

Grunnen til at kjøpmannen på hjørnet ikke finnes lengre er fordi de ikke greier å drive billig nok. Og hvis det er noe vi nordmenn bryr oss om, er det prisnivå, og at ingen skal tjene mer penger enn oss selv.
Smisen
20.01.2019 kl 20:13 1509

Garmis, det burde vært splittet akkurat som de gjorde med Rockefellers Standard Oil, er altfor likt et monopol. Er jo helt sykt at det skal sitte en trønder å bestemme at vi skal ha 1000 matvarer å velge i for det gagner han økonomisk.