PEN: Utsikter 2-5 år fram

Trond.heim
PEN 27.01.2019 kl 14:07 8962

PEN : Hvorfor tenke 2-5 år fram i tid?

Pen utmerket seg i 2018 som en fantastisk kortsiktig investering. Dette kan skje igjen i 2019, men det store potensialet ligger litt lenger fram i tid.

Det er verdt å merke seg at reservepotensialet som beskrives av oljeselskap erfaringsmessig settes konservativt. De fleste felt i nordsjøen har hatt flerdobling av utvinnbare reserver sammenlignet med opprinnelige estimat.

Panoro viser til at de regner med at det samme vil skje på Dussafu.
De viser til Etame feltet , som har svært sammenlignbar geologi og seismikkresultater, som Dussafu lisensen.

Etame ble i 2002 vurdert som et felt med 20 mmbo ( 20 millioner fat) Pr. 2018 er det utvunnet 100+ millioner fat, det skisseres forventning i framtiden på 150+ millioner fat.

Dussafu opprinnelige reserver 23 millioner fat, litt mer enn Etame opprinnelig estimat.

Selskapet plusser på Torte fase 2, Ruche area development, Moubenga and Walt Withman dicoveries og new discoveries.
De peker videre på Prosjekts A+B som high potensial with 482 millioner gross prospective resources.

Ved å vise til Etame sammenligningen så indikerer dette reserver på flere ganger høyere tall, da passeres 1 milliard fat og Elefantfelt beskrivelser kan bli relevant.

I tillegg til Dussafu ligger AJE der som en potensiell joker.

Tunisia er i støpeskjeen både Tunisia ( TPS) og Tunisia ( SFAX)

Noen år fram i tid vil aksjekurs 15-16 fortone seg som latterlig lav. Om noen år vil etterpåklokskapen igjen vise seg som tragisk.
Redigert 21.01.2021 kl 07:46 Du må logge inn for å svare
Er_mi
31.01.2019 kl 16:11 2972

Det har jo vært ganske åpenbart at siden kjøpet av Tunisia-felten så har Aje ikke vært en en del av PENs strategiske og fremtidlige planer. Dette har vel blitt kommunisert ganske tydelig og, om ikke så veldig detaljert. Vi kan vel anta at de har prøvd å kvitte seg med sine eiendeler der en god stund nå. Uten hell så langt åpenbarligen- og jeg antar at krasjen i oljeprisen i høst ikke har hjulpet akkurat. Vi må nok bare være tålmodige her. Og uansett er kanskje det beste at det rett og slett ikke skjer noe som helst på Aje det nærmeste året- boring og annet vil jo innebære en masse kostnader. Og hvis oljeprisen skal opp til neste år så vil jo det være positivt for eventuelt salgspris av andelen, samt den lille mengden olje som blir produsert der...
Hellothere
31.01.2019 kl 16:14 2963

I utgangspunktet, synes informasjonsflyten og fremtidsplaner var bedre kommunisert i 2017 og store deler av 2018. Synes det har blitt veldig stille siden slutten av 2018 og virker som det ikke er noe større planer før neste boringer som ligger lengre frem i tid. Her skal man bare ri videre på oljesalg. Men hva skal pengene brukes på? AJE? Videre vekst? Utbytte? Gjeld? Derfor kursen ligger stabilt sideleie og beveger seg ikke oppover. Mange triggere, gode meldinger og forventninger i fjor som gjorde at kursen beveget seg veldig mye. Samme optimisme deles ikke av andre kanskje?

Nå skal det sies at selskapet har gjort som de har lovet tidligere og det er ikke vits å melde noe for å melde det, men savner nok litt konkrete planer fremover. At de har lagt lokk på informasjon rundt AJE skremmer meg veldig. Er AJE tapt for PEN sin del? Hvorfor ikke fortelle noe om hva de tenker seg fremover?

Når det er sagt så vet vi at Panoro sin ledelse KAN det å levere, så meget mulig noe plutselig kommer som en overraskelese og skaper glede for oss aksjonærer.
Spitzer
31.01.2019 kl 19:30 2792

Ikke helt enig med deg der, Hellothere.
Hva skal pengene (fra oljesalg og nåværende cash) brukes til? Kommer vel ganske klart frem fra januar-presentasjonen.
Gabon: Borring Tortue fase 2 med 4 nye produksjonsbrønner + 2 letebrønner (greater Ruche) og muligens ytterligere to (trolig Walt Whitman og prospekt B).
Tunisia: Borring av brønn i updip fra tidligere Salloum-funnet og produksjon fra Salloum. Flere brønner i OMV-lisensen (her skal produksjon økes fra 4000 boed til 6000 boed hvorav TPS eier 50 %. PEN eier 60 % av TPS).
Videre er PEN fortsatt på utkikk etter innvannende M&A-dealer både i Gabon og Tunsia. Har mest tro på at det vil skje noe mer M&A i Tunisia pga at evt. M&A skjer gjennom TPS hvor PEN eier 60 % (altså en spredning av risiko og capex) og de har Mercuria (lånefasilitet) med på laget.
Nigeria (AJE) er ikke fremtrukket som satsningsområde for PEN og selskapet har over flere år forsøkt (tildels ganske offensivt) å selge seg ut. Det har ikke lykkes hittil. Mye pga tidligere konflikt mellom partnerne som løste seg 2017/2018. Videre var det heller ikke veldig salgbart uten en lisensfornyelse (som kom i august 2018). AJE JV har nå fått fornyet lisens så nå ligger i grunnen ting tilrette for mulig salg. Lisensen/AJE JV får ikke utviklet seg videre uten at de alle partnerne er enige. Heri ligger utfordringen for flere av de små partnerne (MXO, EER og delvis PEN) har for lite kapital til å bære sin andel av gassutviklingen av lisensen. Med 5 ulike partnere er blir ting ineffektivt fordi en kan legge ned veto - så langt jeg forstår. For at AJE-JV skal komme seg videre må det enten inn betydelig ekstern lånefinansiering (ala Glencore, RBL el.lign.) eller helst salg av minoritetsinteressentene og få inn en større aktør, gjerne en som kan ta over som operatør og at de blir færre interessenter. Inntil videre ligger AJE mer eller mindre dødt, men går noenlunde i balanse ved løpende produksjon.
Fluefiskeren
31.01.2019 kl 20:59 2689

Men likevel må vi ikke glemme at Dussafu må opp til 270 mmbo i reserver for at det skal tilsvare det vi har av reserver på Aje når vi regner i boe. Jo, olje betales høyere, men jeg tror vi går mer og mer over til et gassamfunn på mange områder.
Alby
31.01.2019 kl 21:53 2624


Hvor når kan vi forvente plusstall fra Pen ?
Idar1
31.01.2019 kl 22:25 2558

Tror det er vanskelig å selge Aje med dagens Operatør og svake partnere, saken hadde nok vært helt anderledes om de kunne vise til velykkede prosjekter som BWOs gjennomføring i Gabon.
Det kan hende jeg må spise ordene mine en dag, men sånn jeg ser det er partnerskapet med BWO noe av det beste Pen kunne håpe på.
Når/om Pen får fornyet lisensen i Tunisia, så er det opp til Pen å vise at de klarer å gjennomføre.
gunnarius
01.02.2019 kl 22:19 2277

Fluefiskeren, du utfordret meg litt på dette her med å følge oljeprisen. Har plukket opp en twitter-sak du anbefales se på og vurdere om du er enig i min tolkning:

Twitter:

HFI Research‏ @HFI_Research

Trued-up US oil production (weekly + adjustment) vs EIA 914.

The trend is important.

#OOTT $USO

Som grafen viser overrasket egentlig EIA også meg ved stort løft i prod. fra oktober til november. Slik jeg forstår grafen er det lagt inn: Trued up US oil production (weekly + adjustment), som er vel så standhaftig/reelt som monthly EIA 914.

Dersom dette legges til grunn kan det være grunn til å anta at det for desember blir et lite løft i produksjonen fra USA, mens den for januar er antatt skal synke.

Enig, i så fall er det trenden som er viktig.