IDEX.. masterCard..3.7 millioner Biometriske kort..pr des.2018


I Sør Afrika er det utstedt 3,7 millioner MasterCard ...tipper det er minst like mye i Asia regionen og i Europa..
Bør vel gi litt på grunnlinje dette her...

https://newsroom.mastercard.com/photos/mastercard-innovation-showcase-6/

MasterCard Innovation Showcase
More than 3.7 million South African Social Security Agency (“SASSA”) MasterCard debit cards have been issued to social grant recipients across South Africa, with biometric functionality.

Svært gode nyheter fra Kina..
https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-reiterates-commitment-to-china/

Og idag kom meldingen fra enda en stor aktør i Kina..

Oslo, Norway, 31 January 2019: IDEX Biometrics (IDEX ASA), the leading provider of advanced fingerprint identification and authentication solutions, is pleased to announce that it is partnering with Goldpac Group Ltd. ("Goldpac"), one of the five largest card integrators globally, and the only secure payment solution provider in China to hold simultaneous certifications by China UnionPay, VISA, MasterCard, American Express, JCB and Diners. The objective of the partnership is to launch dual-interface biometric smart cards to customers in China and beyond.

31/1 TOP NEWS on Bloomberg....MasterCards earnings better than expected, and the growth for 2019-2021 will increase year by year..
Redigert 31.01.2019 kl 21:50 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
30.01.2019 kl 14:58 2474

Mange ord på en gang der.

Tja, jeg postet vel at jeg hadde det i tankene, som tilsvar på innlegget før meg. Er du sikker på at du ikke tar feil person her, eller er du bare grinete fordi den ikke er på emisjonskurs? Kjøpte du på 4, eller over?

Forøvrig vil verdenslederen svinge mest nedover om ikke salgene meldes. Man kan som sagt ikke leve på emisjoner alene.

Når det gjelder salg så tviler jeg heller ikke på at det kommer, merk deg det! Min påstand er at disse ikke blir i nærheten av hva prognosene sier, eller til den inntjeningen som prognosene sier. Det er og har vært hele mitt poeng hele tiden. Om en emisjon settes til 2 eller 4 kroner blir sekundært for hva som markedet forventer i 2021-2023.

Printer du ut innlegget og rammer det inn, så tar vi diskusjonen videre om ett par år?
Redigert 30.01.2019 kl 15:01 Du må logge inn for å svare

Jeg tar gjerne en saklig og god diskusjon.

Da kan vi kanskje begynne med at du legger vekk dårlige forsøk på hersketeknikker (hvis du lurer på hva dette er for noe kan jeg forklare deg at det er når du forsøker å skifte tema ved å sikte til at jeg skulle være grinete, at jeg bruker mange ord på en gang etc etc) ispedd forsiktig tilbaketrekning. Jeg regner med at du har kapasitet til å lese mer enn 50 i ord i et innlegg, du har tross alt klart å forutse en dårlig kursutvikling og hatt en begrunnelse for det - noe det står respekt av og som du har tjent penger på, selv om mange har vært uenige med deg (naturlig nok siden de selv har kjøpt og trodd på oppgang).

Imidlertid står det ikke respekt av en påstand/tanke eller en videreføring av denne om at noen skulle bruke 200 mill på å lure noen småaksjonærer - den er i dette tilfellet helt hinsides, idiotisk og fullstendig latterlig - som jeg mener at jeg har grunngitt ovenfor nå. Selvfølgelig er dette like idiotisk av alle som kommer med slikt vås (jf mitt første svar), men du blir ikke noe bedre av å være en god nummer to med idiotien og deretter fortsette å gnege på det i ettertid.

Du må gjerne printe ut dette innlegget og komme tilbake til det når som helst. Som du kanskje ser er det påstanden om at storaksjonærene deltar i en emisjon for å svindle/lure småaksjonærene jeg tar opp som idiotisk. Ift enten å kjøpe eller shorte IDEX kan jeg ikke si at noe av det ville være idiotisk, ettersom aksjene har vært en av de mest volatile på Oslo børs - og således vil resultatet/genialiteten i handelen avhenge av hvordan aksjen svinger over tid, noe den også har gjort. Det som imidlertid er et faktum er at IDEX nå trader ganske lavt i intervallet hvis vi ser på de siste årene. Max gevinst på en short er 100%. Nedsiden er uendelig - således er det du har gjort og lykkes med ekstra tøft. Jeg er long, og det har jeg også vært for noen kroner siden - en del av gamet på børsen er at det svinger, her, i GOGL og andre plasser. Forutsetningen er at selskapet lykkes helt eller delvis - men dette er en annen diskusjon enn "Vi bruker 200 mill på å lure småsparerne". Det kan godt være at du tidvis og kanskje til slutt vil ha rett i at aksjen skal ned (forutsatt konk og vi er etter i dag et solid stykke fra det), men jeg tviler også på at 3,80 blir det høyeste vi kommer. Så shorten din vil sikkert både øke og synke i verdi fremover, på samme måte som den vil det med motsatt fortegn for de som er long. Det er imidlertid, basert på de opplysninger som er gitt og de samarbeid som er inngått duket for en spennende vår enten selskapet leverer eller ikke.
einarha
30.01.2019 kl 15:41 2390

Herregud... hvordan skal denne dagen ende med Fletfrid....
Møyfrid
30.01.2019 kl 16:02 2347

Si meg, har det rablet for dem? Jeg har da aldri beskyldt verdenslederen eller dens investorer for å lyve! Hersketeknikk sa du?

Når det er sagt vet du svært lite om hvordan markedet fungerer. Les litt mer og skriv litt mindre, det er mitt tips til deg.

Podium
30.01.2019 kl 16:49 2252

Forstår ikke at der er nogen som bruger tid på de 3 idioter. De har deres egen agenda.
Møyfrid
30.01.2019 kl 17:11 2197

Nei, du kan jo muski ta en sweep for egen dør.
Møyfrid
30.01.2019 kl 17:12 2190

Ser forøvrig mange benyttet anledningen til å selge på disse gode nyhetene.
Wrold
30.01.2019 kl 17:13 2185

Og noen kjøper

De rødlistede araene ødelegger ikke dagen,dette krever feiring,26,1% er pos,fortsett sånn?Henrykt.
30.01.2019 kl 17:31 2141

Å selge nå med meldingen i dag er er galskap
Møyfrid
30.01.2019 kl 17:41 2176

Ja, vare å sette en emi til på 5kr i kveld, så gjør du nye 25% i morgen. Rart ingen har tenkt på dette før! Genialt.

ja de har lært leksen til NEXT LOL

hente 10mill til 10kr aksjen next :-)
Sente
31.01.2019 kl 22:53 1687

Siden vi først er helt av topic i denne tråden, som vanlig. :)
https://findbiometrics.com/aerospace-defense-contractor-bio-key-security-601303/
Mange små lager et eller annet...
BIO-key’s SidePass er Idex sensor.
AnnaLyst
31.01.2019 kl 23:20 1661

Det kommer nok snart flere meldinger som tar shorterne på senga!
Møyfrid
31.01.2019 kl 23:23 1656

Tja, om ikke markedet skal reagere mer enn en prosent eller to på disse meldingene så er det vel ikke mye å frykte.

Livlig handel.

Hvor langt ned skal vi i dag?
einarha
01.02.2019 kl 12:01 1471

Kanskje det kan sies slik. Hvor mye skal vi opp.? Nå tar den av snart. Kontraktene renner inn og snart kommer det nye!

Trodde emisjonskursen var kr. 4,-.

?

tok noen dager før Ola Dunk på casinobørsen OSE gjennomskuet IDEX

de store aksjonærene er desperate skjønner at IDEX er et gigantisk luftslott :P

Utelukker ikke at menigheten oppfatter alt av meldinger fra verdenslederen som kontrakter. I så fall har jeg stor forståelse for optimismen. Da finnes det vel knapt noe selskap på denne kloden som har flere kontrakter enn verdenslederen.

Google "luftslott" så skjønner du kanskje bedre :P

må være temmelig tett i pappen for å ikke skjønne at ledelsen er desperate siden de valgte å betale overpris på emiaksjer LOL

Hva anbefaler du da,siden Idex er uaktuell?

vil ikke gi konkrete anbefalinger. alle burde gjøre egne analyser og handle heretter

hvis du har gjort leksen din i IDEX er det bare å sitte videre. det er jo ikke umulig at luftboblen vokser videre basert på tro, håp og kjærlighet. det gjelder å komme seg ut av boblen før dritten eksploderer og dreper alle ombord LOL

Beklager,var ikke klar over tilstanden.
Møyfrid
01.02.2019 kl 13:04 1364

Utviklingen er som forventet. De største satte emisjonen, og de gjorde det over markedskurs, men hadde de noe annet valg?
Så stiger kursen til EMI kurs, fair enough, før det mirakuløst understøttes av en tøysetullekoppmelding i god verdensleder ånd. Med tøysetullekoppmelding menes en melding hvor kompanjongens meritter melkes for alt det er verdt, men det understøttes ikke av ett eneste tall, ene eller andre vegen.

Slik det er nå er Verdenslederen verdt det de har på bok + drømmer, patenter og kontorutstyr. Er siste 3 verdt 2 milliarder kroner?
Menigheten vil nok understøtte prisingen med forventet inntekt. De inntektene man har ventet på siden forrige giga-emisjon.

Vi får se. Det bør snart meldes seriøse meldinger om salg, eller noen få hundre tøyskoppmeldinger til før Q4.
Gjør det ikke det er verdenslederen plutselig under 3,-.

Rettelse: Mulig kontorutstyret til verdenslederen er leaset, og da skal det ikke regnes inn i de reelle verdiene.


Redigert 01.02.2019 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
01.02.2019 kl 15:20 1288

Hvorfor avslutter du den setningen med LOL.. hvilken holdning er det å le av det inne på en IDEX tråd? Du er utrolig respektløs!
Sente
01.02.2019 kl 21:47 1159

Angående første innlegg i tråden her, det ser ut som XH smart card som leverer kortene:
http://www.china-xinghan.com/gsxw/info_120.aspx?itemid=354

Og i November i fjor inngikk de et samarbeid med Idex for utvikling av biometriske kort:
http://www.china-xinghan.com/gsxw/info_120.aspx?itemid=395

For å spekulere litt i overkant optimistsikt; Sassa fant ut at bruken av kortene må være sikrere, ikke bare registreringen. Selv om de brukte fingeravtrykk for registrering, slik at en person kan kun få et kort, garanterer ikke dette at den samme personen bruker kortet. Med sensor i kortet knyttet opp mot fingeravtrykket som ble registrert, er systemet sikrere. :)
Men så var det dette med at kortene er nå Visa, ikke Mastercard.
Gi_Fan
02.02.2019 kl 04:11 1070

Sassa benytter fingeravtykket også ved bruk av kortet. Terminalene er utstyrt med sensor. Det er sikrere enn å ha sensor på kortet.
Sikkerheten er bedre fordi sensoren kan være av en bedre type (større areal, høyere oppløsning, mer prosesseringskraft) når det kun trengs 4500 sensorer og de er koblet til en terminal med nett-tilkobling eller stort ladbart batteri, i motsetning til 17 millioner (som attpå til må byttes ut med jevne mellomrom fordi kortene blir slitt eller går ut på dato) med kun den strøm som kan høstes fra en terminal eller et NFC felt.
At sensoren er i terminalen er også sikrere fordi det tar vekk en angrepsvektor for den parten som er interessert i riktig verifikasjon "sitter på" sensoren, i steden for den som skal verifiseres. Er det nok penger i det så vil noen hacke disse kortene (i idex sitt tilfelle er det for eksempel en helt åpen kommunikasjon mellom polymersensoren og deres lesechip, denne kan erstattes av noe som gir det riktige fingeravtrykket til lesechippen - jeg sier ikke at det er enkelt, men er belønningen stor nok så går det).

I tillegg så kan du vel være temmelig sikker på at idex ikke leverte 3.7 millioner sensorer i Q2 og Q3?
Det ville nok ha vært synlig i regnskapet. Med de intektene idex har skal det ikke mange tusen sensorer til før det synes. 3.7mill sensorer er sikkert 7.5mill usd eller ca 63 mill nok.
ArtDude
02.02.2019 kl 07:54 1034

Nå ble det opplyst at Idex hadde gått til bestilling av sensor i Q3 da de var sikker på at ordren kom. Også ble det ikke opplyst noe om hva, hvem, hvor mye eller når. Det ble også opplyst at royalty / lisens var en mulighet når ble snakk om kapitalbehov. At det i større grad genererte inntekter, andre krav til finansiering.

Mye tilsier at det vil ligge noe inntekter der på Q4, men jeg vil tro det er marginal endring fra Q3 til Q4. Potensialet er mest på sparte kostnader enn økte inntekter hvis bunnlinjen skal endre seg vesentlig. Typisk at produktutviklingen går inn i en ny fase, hvor utviklingskostnaden er ferdig og man er i en ny fase. Kanskje at man ser noe inntekter.

Jeg har ingen formening om tall, volum og har kun Q3 å trekke på. Hvis Q4 viser noe økt inntekter, og noe redusert kostnader så ville det vært supert. Typisk at vi få ned likviditetstrekket med 15-20 mil. At vi klarer å spore at dette er potente saker!

Vi må se det i tallene på et tidspunkt!
Sente
02.02.2019 kl 08:44 1001

Jeg burde kanskje linket til den norske børsmeldingen:
https://newsweb.oslobors.no/message/462476
Her står det at bestillingen var for å starte integrering arbeidet, hva enn det betyr. Idex hadde ca. 800k NOK ført på "Customer receivables", om dette kun er XH vet en ikke. Jeg spekulerte om Idex kom til å levere noe her på sikt, ikke at de allerede har levert 3,7 millioner sensorer. De første 3,7 millionene er jo Mastercard og som jeg sa så er det Visa kort det går i nå.
ArtDude
02.02.2019 kl 08:50 993

Jeg tenker at man ikke kan inntektsføre ved mottak av ordre. Ordre må være produsert, levert eller på annen måte kommet ut av innboks i en mail før det er faste inntekter. Da vil det heller ikke være noen varekostnader av betydning. Her heller jeg mot at dette er Q4-moro. Fullt og helt.