PCIB - hva skal man gjøre når MCAP 20 mrd NOK?


La oss gjøre en kjent og artig øvelse – selge skinnet før bjørnen er skutt.

Jeg tror mange av oss vil oppleve at investeringen vår vil mangedobles i PCIB. For mange vil 10X utgjøre en stor forskjell i økonomien. Hva gjør man når MCAP på PCIB er 4 milliarder NOK, altså 4x fra dagens mcap? Greier man å motstå fristelsen av å selge seg ned? Hva med MCAP 10 milliarder NOK? Tørr man fremdeles holde seg unna salgsknappen? Hva med MCAP 20 milliarder?

Jeg har i utgangspunktet tenkt å la denne spille ut, altså bli med hele veien til oppkjøpstilbud. Men jeg vet av egen erfaring at det kan bli utfordrende å holde seg unna på vei opp. Jeg vil tro at det er jo ikke hverdagskost å se 10X-20X i urealisert gevinst på en betydelig investering for de fleste av oss. Jeg tenkte derfor å ta luksusproblemene på forskudd slik at man er forberedt.

P.s: Ingen grunn til å komme med formanende pekefingre, investeringen er gjort i full bevissthet
even25
29.01.2019 kl 12:44 6795

Du selger ikke bare skinnet før bjørnen er skutt, men faktisk før den er født. Per i dag er det vel bare pho av de større biotekselskapene på OSE som har et salgbart produkt. I de andre selskapene sitter aksjonærene og venter på nye data. Spørsmålet er når de kommer. Ikke om de er gode eller dårlige. For selvsagt er de alltid revolusjonerende gode.
Noen av disse selskapene innen biotek vil aldri komme på markedet med noe som helst. Men fortsette å trå vannet inntil investorene ikke vil skyte inn mer. Men noen vil kanskje lykkes, og pcib kan godt være et av dem. Biotek er liksom selve lotto-segmentet der drømmene er mange og våte, Og oddsen ikke all verden.

Jeg er enig med Lollert i at det er nyttig å ha tenkt gjennom planene før de skjer. Følger du følelsene underveis vil du garantert selge ut for tidlig.
Biotek er ikke Lotto. Det er vitenskap. Altså det motsatte av Lotto.
Det er lenge mellom hvert selskap som virkelig lykkes. Har du først funnet en vinner er det temmelig dumt å selge seg ut.
Jeg vet at jeg klarer det. Jeg klarte det i Algeta og jeg klarte det i Tandberg Televisjon.
Jeg skal også klare det i PCIB om vi er så heldige......
Jeg mener sjansene er svært gode. PCIB er best i verden på sitt felt. Det har vi FDA som vitne på.
Så får vi se om de klarer å veksle inn kunnskapen i kroner
Lollert
29.01.2019 kl 14:15 6755

Hei Scoop -
Hyggelig å høre at du fikk med deg oppturene i begge selskap.
Jeg har mange spørsmål om dette men skal begrense meg til følgende to:

- Hvor lang tid snakker vi om her fra du investerte de første beløpene til realisering?
- Vil du fortelle litt om tankeprosessen du hadde for å unngå å selge på vei opp?

Til Even25 - takk for velmenende råd angående mine egne disposisjoner som er gjort i full bevissthet, viser likevel til (p.s) i første innlegg
Redigert 29.01.2019 kl 14:17 Du må logge inn for å svare

- Vi snakker om flere år
- Jeg lever av investeringer (investor) derfor kan jeg ikke bare spille på 1 "hest". Jeg bruker bare 10% av min kapital til å lete etter "stjerneskudd". Av disse 10%ene har jeg ca 50% i PHO, 35% i PCIB og 15% i Nano. Hele poenget med denne kapitalen er å finne stjerneskudd, ellers ville det vært mer fornuftig å sette pengene i arbeid sammen med de andre, trygge.
Hvis forutsetningen er å finne stjerneskudd er det jo temmelig dumt å selge rett etter at lunta tenner. Jeg sitter så lenge det brenner, for jeg vet at det er vanskelig å finne neste kandidat. "Man blir aldri millionær om man selger straks man har tjent en tusenlapp."
Fordelen med biotek er at hvis det først lykkes blir det store penger, men kanskje viktigere er at man ikke trenger tenke på å selge, for før eller senere blir det trolig budkamp.
Jeg sitter så lenge jeg har tro på at teknologien kan veksles inn i penger. Så enkelt, så vanskelig.
Durable
29.01.2019 kl 14:29 6701

Det er nok av avgjørende betydning å innta en ydmyk holdning, samtidig som man holder en pragmatisk innstilling til de fundamentale verdiene.
Det krever at man ikke «tar av», selv om aksjekursen gjør det.

Jeg håper jeg klarer å la være å selge, dersom jeg fortsatt ser betydelig urealisert potensiale og oppside, noe som forøvrig forhåpentligvis ikke vil være noe problem på denne siden av tusenlappen.

Det er også viktig å ha tenkt igjennom på forhånd hva man ønsker å oppnå med investeringen.
Det vil ikke være noe poeng for meg å selge på 300kr, selv om det ville gitt meg tosifret milliongevinst.
I alle fall ikke uten at jeg hadde funnet et tilsvarende godt case å flytte investeringen til.
fabian2
30.01.2019 kl 09:14 6534

He-he ….hva skal man vel finne på ? Kanskje få montert en Skoda-grill på Bentleyen så naboen ikke blir misunnelig.? P.S. Gjelder bare hvis naboen ikke har greie på bil :)
Kvasi
30.01.2019 kl 09:56 6478

Ligger det mange flere haussere med skrivekløe og venter? Det finnes over 100 hausse-tråder allerede. Bør være mulig å finne noe for enhver smak.

Irriterer det deg at andre hygger seg, Kvasi ?
Kvasi
30.01.2019 kl 10:23 6423

Du har rett. Folk må få hygge seg og drømme i hverdagen, så klart.

Turen opp til en eventuell 10x eller 20x vil ikke gå langs noen rett linje. Der vil bli brutale opp og nedturer hele veien oppover. Og nedturene vil øke i brutalitet etterhvert som kursen klatrer oppover. For en 10% korreksjon på kurs 100,- utgjør et fall på kr 10,- men en 10% kurskorreksjon på kurs 500,- vil bety et fall på kr 50,-, altså et verdifall større enn dagens aksjekurs. Det skal baller og nerver til å tåle den slags svingninger, spesielt når man ikke vet eller er sikker på om kursen vi» ta seg opp igjen eller om det var tippen som ble passert.

Derfor tror jeg at det er et fåtall av dagens aksjonærer som blir med på en 10x og enda færre, om noen, som blir med på en 20x. Det blir spennende å se. Men en 10x er slett ikke urealistisk innenfor er relativt kort tidsspenn, sa brura.
Lollert
30.01.2019 kl 14:59 6184

Takk for fine innspill.

London - det er nettopp dette som jeg mener man med fordel bør stålsette seg for nå i forkant. Selv om vi begge er vant til tilsvarende svingninger på tabellen med vårt kjære by-lag, så er dette hakket opp i alvorsgrad. Kanskje det kan være greit å bruke forum som luftekanal underveis for å lette på trykket? Utblåsinger på Q-presentasjoner?
Uansett, på tide å få fyr på raketten, sa brugdommen.
Fljo
30.01.2019 kl 15:11 6165

Et bra innlegg Even..

Det er vel statistisk 1 av 7 slike selskaper som lykkes. Din avslutning passer bra: " Men noen vil kanskje lykkes, og pcib kan godt være et av dem. Biotek er liksom selve lotto-segmentet der drømmene er mange og våte, Og oddsen ikke all verden."

Jeg vil protestere sterkt på at oddsen for PCIB = 1:7
bravi
31.01.2019 kl 22:54 5861

Ser ikke ut som det kommer noen resultater ifra fimaVacc utprøvingen som de sa skulle komme i 2H. Kan det tyde på at resultatene ikke er så opplagte som mange tror. Ser man på kursen så tyder ikke den på at det er noe særlige greier det som forventes heller.
Computum
04.02.2019 kl 14:24 5516

Det ser ut for at PCIB glir tilbake i glemselen. Både på forumet og på børsen. Problemstillinga er ikke hva man gjør ved mCap 20 mrd. Men heller om den vil krype over 1 mrd igjen.

Hyggelig for oss som fortsatt akumulerer aksjer når den glir tilbake i glemselen. Fortvil ikke den kommer raskt nok frem fra glemselen. Mennesker handles den ikke lenger på 27 tallet.
Computum
04.02.2019 kl 15:51 5384

Alt er bare et spørsmål om tid. Og tida går. Tic tac

Forskjellen er at du tror/håper de ikke virker.
Jeg tror de blir fantastiske
Computum
04.02.2019 kl 16:16 5320

"Tro kan flytte fjell" er det blitt sagt. Men vet ikke om hverken din eller min tro er SÅ sterk. Og hva min tro er vet du ingenting om. Mitt håp har derimot lenge vært at PCIB skulle bli en god investering. Den begynte svært godt og var en av børsfavorittene. Men det kan neppe sies idag da omsetningen er laber og bare en brøkdel av det den var da prisen var det dobbelte. Det tyder på lave forventninger. Forhåpentligvis vil selskapet endelig levere noe som kan begeistre et slitent marked?
Andor
04.02.2019 kl 17:06 5274

Håper gullet blir kjøpt opp,dette er sirup ala Pho .Her sitter Pcib på teknologi og levere cellegift lokalt og mange kreft pasienter blir vannseiret for livet om de overlever kreft.Må da for pokker være bedre og selge ut selskap til noen som kan sette fart i og starte opp forsøk på de fleste kreftformer.Vi vet teknologien virker.
Redigert 04.02.2019 kl 18:37 Du må logge inn for å svare

Det er 3 ting dere som investerer i biotek må lære :
1 - Tålmodighet
2 - Tålmodighet
3 - Tålmodighet

Dritt er en dårlig betegnelse, andor, jeg kaller det gull!
Som sagt ovenfor, tålmodig bør du være, hvis du skal høste.
Andor
04.02.2019 kl 18:06 5193

Ja er enig i at det er gull,men det mennesklige aspetet det og hindre lidelser og død burde det ha skjedd mye mer og fortere med det Pcib har bevist.Skal de selv stå for og rulle ut hele spekteret snakker vi sikkert 50 år.
Panis
04.02.2019 kl 20:37 5040

Scoopfinder,
Enig i at man må ha tålmodighet hvis man har vært med i PCIB siden 2016 som har vært en fin reise, og hvor det plutselig ble et voldsomt rykk tilbake til start i august så skjønner jeg veldig godt de som blir utålmodige.
Vi venter på resultater som sikkert er utrolig bra, men det hadde vært fint å fått en begrunnelse hvorfor de ikke kom 2H 2018. Det holder vel ikke at man Einarsson i Radforsk podcast sier det er det samme for han om de kommer i 2018 eller januar 2019 lenger.. det er februar nå.

Den godeste Einarsson har i en annen podcast forklart hvorfor det kan ta lenge tid enn beregnet når resultatet fra studier skal offentliggjøres. Når man hører de redegjørelsen så slår det man at her kan PCIB truffet open gullåret som er langt større enn forventet og som muligens krever etablering av nye patenter.

Må presisere at jeg ikke kjenner til hvorfor det drøyer med en oppdatering, men det betyr slett ikke at det er negativ info som kommer. Men jeg skjønner at det gir grunnlag for usikkerhet og at det trolig er medvirkende til at kursen ligger de den ligger.
Panis
04.02.2019 kl 21:57 4906

Mener det var noe med at resultatene blir analysert, og skal rapporeres av noen andre enn PCIB. Vi får bare vente selv om ventetiden begynner å bli laaaang...
oxion
05.02.2019 kl 06:30 4723

Hvis resultatene presenteres og disse inneholder nye funn, er det for sent å ta patent!!!
Derfor denne ventinga! Utelukkende positivt!!
rockpus
05.02.2019 kl 10:12 4578

Dersom resultatene har ført til ny patentsøknad, så må i det minste PCIB informere sine aksjonærer at de søker patent, selv om resultatene i den perioden da blir hemmelige. I så tilfelle vet vi jo at vi har et så godt resultat at det forsvarer en patentsøknad! Det kan da føre til et halvt år før vi vet mer.
05.02.2019 kl 10:49 4528

Tålmodighet må til ja. Og dette er bare begynnelsen på tålmodighetsprøven. Bare vent til de skal begynne å innrullere pasienter til denne Pivotale studien.
Men når hovedproblemet er å ikke selge for tidlig så er vel disse forsinkelsene et gode og ikke negativt.
fabian2
05.02.2019 kl 13:43 4425

Det er åpenbart at teknologien virker. Derfor er det bare å vente :) TOP 50 sitter i ro.

Vi må vel kunne anta at de i det minste nevner noe om situasjonen med vaksinedata på Q4 den 13de februar, hvis nyheten ikke har kommet innen den tid.......

Tic tac

Hvis ikke de nevner noe, så vil jeg tro der vil være aksjonærer i salen som kan spørre PW om en kommentar til situasjonen. Dersom det ikke er sluppet melding i forkant av Q4 presentasjonen, så er det vel ikke mye han kan si om selve resultatene, men han må da kunne si noe vetugt om prosessen og eventuelt hva det hele henger på.
Panis
05.02.2019 kl 18:17 4188

Enig LM,
De behøver ikke si noe om resultatene, men det hadde vært fint å fått en forklaring på hvorfor de ikke kom som forventet i H2 2018.
Tror de fleste hadde synes det var greit, istedet for å ikke vite årsaken og da begynne å spekulerer i alt mulig.
even25
05.02.2019 kl 18:42 4150

Emien ble satt på 30. Mener kursen da var rundt 53.
Mitra
05.02.2019 kl 19:15 4106

Kursen må opp på ca. 43 for å være på samme nivå som før emisjonen.
Durable
05.02.2019 kl 21:14 3998

Jeg håper virkelig at det ikke vil bli nødvendig å spørre om dette, da jeg forventer at Per Walday adresserer dette temaet helt uoppfordret.

Selv om det først og fremst er styreformannen som er «aksjonærenes mann» synes jeg en CEO også bør være såpass på ballen og kjenne markedets «puls» slik at han forstår hva som opptar aksjonærmassen.

Resultatene kommer når de kommer, så det er null stress, men jeg forventer en redegjørelse for hvordan prosessen utvikler seg, hva som er status nå osv.
Om selve resultatene kommer i mars eller september er ikke så nøye for min del.

Dersom jeg får anledning til å være tilstede på Q4-presentasjonen lover jeg å spørre dersom ingenting nevnes, evt. jeg synes opplysningene som gis er mangelfulle.
Redigert 05.02.2019 kl 21:28 Du må logge inn for å svare
liang
05.02.2019 kl 22:41 3912

https://soundcloud.com/user-972208711/radforsk-podcasten-radium-mal-10-mixdown

Einarsson sine komentarer rundt Q318 start 36:00 slutt 53:00
Aktuell nå rett før Q418

Anbefaler denne til alle PCIB aksjonærer.
Lett å kjenne seg igjen på diskusjonene nå rundt PCIB (Q418) kontra ved Q318.

Trenger ikke bli behandlet mindre verdt enn dritt fordi om en er tålmodig,det burde du vite som regner deg selv som en skarp investor.