(Oslo, 30. januar 2019) Nel ASA ("Nel" eller "Selskapet") har beholdt Carnegie og SpareBank 1 Markets som joint bookrunners og Norne Securities som salgsagent (sammen "Ledere") for å gi råd om og påvirke en ubevisst privat plassering av nye aksjer rettet mot norske og internasjonale investorer etter Oslo Børs i dag (den "Private Plassering").

I Private Placement tilbyr selskapet opptil 84.906.560 nye aksjer, som representerer opptil ca 7,6% av selskapets utestående kapital. Prisen i den Private Plasseringen vil bli bestemt gjennom en akselerert bokbuildingsprosess. Minste søknads- og tildelingsbeløp er satt til NOK-ekvivalenten på EUR 100 000. Selskapet kan imidlertid etter eget skjønn tildele et beløp under 100.000 EUR i den grad det gjelder gjeldende unntak fra prospektkravet i henhold til verdipapirhandelloven og tilleggsforskrifter er tilgjengelige.

Nettoprovenuet fra Private Placement vil bli brukt til fortsatt investering i utvikling og innovasjon på tvers av segmenter og teknologier for å holde seg innenfor teknologisk forkant og dra nytte av de attraktive markedsmulighetene, blant annet i) oppgradere eksisterende H2Station®-teknologi for å bedre imøtekomme Heavy Duty Vehicle ("HDV") søknader (ref. Børsmelding publisert etter Oslo Børs i dag angående annonsert kontrakt på H2Station® for Heavy Duty Vehicles), ii) utvikling av høykapasitetskjøling / komprimeringsteknologi for å imøtekomme fremtidige Nikola-stasjoner som samt andre fremtidige HDV-applikasjoner (tog, ferger, etc.), og iii) utvikling av neste generasjons elektrolyserteknologi for industrielle applikasjoner som ammoniakk (ref. Yara-prosjekt), raffinaderier osv. Nettoprovenuet vil også finansiere tilleggsarbeid kapital som følge av økt ordrevolum og forbedret posisjonering for å dra nytte av markeder med høy aktivitet og vekstmoment, samt generelle bedriftsformål.

Bokføringstidspunktet for Transaksjonen åpnes i dag klokken 16:30 og lukkes 31. januar 2019 klokka 08:00. Ledere og Selskapet kan imidlertid når som helst beslutte å stenge eller forlenge bookbuildingperioden etter eget skjønn og med kort varsel.

De nye aksjene som skal utstedes i forbindelse med Private Plasseringen, vil bli utstedt basert på en styremyndighet gitt av generalforsamlingen den 15. mai 2018. De nye aksjene som er tildelt i den Private Plasseringen, vil bli avgjort gjennom en levering mot betalingstransaksjon på en Vanlig t + 2 basis ved levering av eksisterende og ubestemte aksjer i Selskapet som allerede er notert på Oslo Børs i henhold til en utlånsavtale mellom Forvalterne, Selskapet og nøkkelaksjonærene i Selskapet. Aksjene som leveres til abonnentene vil dermed kunne omsettes ved levering.

Oppsigelsen av fortrinnsrettene som er knyttet til en rettet emisjon anses for nødvendig i tidens interesse og vellykket gjennomføring. Imidlertid vil selskapets styre overveie å innkalle ekstraordinær generalforsamling for å gjennomføre et etterfølgende tilbud rettet mot eksisterende aksjonærer i Selskapet ved utgangen av handelen i dag, 30. januar 2019 (og som registrert i VPS ved utgangen av 1. februar 2019) som ikke er bosatt i en jurisdiksjon der et slikt tilbud ville være ulovlig, eller ville (i andre jurisdiksjoner enn Norge) kreve prospekt arkivering, registrering eller lignende handling som ble ikke tildelt aksjer i den Private Plasseringen ("etterfølgende tilbud"). Tegningskursen i et potensiell etterfølgende tilbud vil være lik abonnementsprisen i den private plasseringen. Med tanke på tidspunktet, kostnader og forventede vilkår for alternative metoder for sikring av ønsket finansiering, samt det etterfølgende tilbudet som vurderes, har styret konkludert med at konklusjonen av den Private Plassering på akseptable vilkår på dette tidspunkt er i felles interesse av selskapets aksjonærer.

(Oslo, 30. januar 2019) Nel Hydrogen Inc., et datterselskap av Nel ASA (Nel, OSE: NEL), har inngått en kontrakt for levering av en H2Station®-løsning for drivstoff av tunge kjøretøyer i USA.

"Vi er glade for å ha sikret en betydelig H2Station®-ordre for drivstoff av tunge kjøretøyer i USA. Fordi utbredelsen av hydrogen som drivstoff til den tunge sektoren beveger seg raskere enn forventet, er vi også i ferd med å utnytte vår innsats og teknologi utviklingen mer mot å tilby løsninger som kan imøtekomme vekst i dette segmentet, sier Jon André Løkke, konsernsjef i Nel.

H2Station®-bestillingen har en totalverdi på over 6 millioner dollar. H2Station®-utstyret vil bli distribuert i USA og vil kunne drive både kraftige lastebiler og lette kjøretøyer. Arbeidet som er knyttet til kontrakten, vil starte snart og nøyaktig leveringstid som skal avtales. Kunden har bedt om å forbli unnamed, og ytterligere detaljer vil bli utgitt på et senere tidspunkt.

"Det er en glede å støtte kunden vår i hydrogenutnyttelsen i USA, og det er oppmuntrende å se et økende antall bransjevennlige tiltak som skifter bort fra diesel som drivstoff til fornybart hydrogen for tunge applikasjoner, sier Løkke .


"Tigeren 11.01.2019 kl 12:02 3147

– Buffett driver ikke veldedighet.
Warren Buffett skal kjøpe seg opp til 80 prosent eierandel i skandaleombruste Pilot Flying J de neste seks årene. Karl-Johan Molnes aksjeanalytiker fra Norne Sequrities, mener kjøpet er godt gjennomtenkt. Han mener det er sannsynlig at selskapet nå vil gå i gang med hydrogen for å være konkurransedyktig også fremover. – Nikola Motors leverer sine første hydrogentrailere om et år. PFJ har 750 fyllestasjoner i USA: Nikola sier de skal ha 750 H2 stasjoner i USA..Merkelig sammentreff? Dette med H2 drift vil senke kostnadene for trailertransport...
Dette er ingen H2 nyhet, med spennende fakta. Tiden vil vise seg om Buffet og Nikola får en hydrogen/elektrolyse H2 fyllestasjon relasjon. Jeg er overbevist om at det skjer. Da smeller det kraftig opp i Nel kursen: "
https://e24.no/naeringsliv/warren-buffett/kjoeper-seg-opp-i-skandaleselskap-buffett-driver-ikke-veldedighet/24156989

"Han mener det er sannsynlig at selskapet nå vil gå i gang med hydrogen for å være konkurransedyktig også fremover.

– Nikola Motors leverer sine første hydrogentrailere om et par år. Dette vil senke kostnadene for trailertransport. Fortsatt vil toget være betydelig billigere, men kostnadsreduksjonen for trailere vil medføre vesentlig økt etterspørsel for trailere som vil skape stor økning i etterspørselen etter trailer-stopp hos Pilot Flying J"

https://e24.no/naeringsliv/warren-buffett/kjoeper-seg-opp-i-skandaleselskap-buffett-driver-ikke-veldedighet/24156989
alph
30.01.2019 kl 23:14 6492

Hva blir emisjonskurs mon tro?
5,45?

Skal vi ned dit innen fredag?

Dow til 25000. Grønne aksjer hetere enn noengang. Vi har minst kr 6 på fredag!
Frekstad
30.01.2019 kl 23:30 6297

Det sies og at Q4 vil få et underskudd på lik linje med Q3, over 60 mill.
Jono
30.01.2019 kl 23:32 6247

Ja, og så -- de "teppe bomber" ørken med sol paneler, havene våre med vind turbiner, nesten like gale som all plasten, som flyter rundt i havene våre, bare mye verre på sikt, ser for meg at en eller et eller annet -- i drift krasjer med eller, at dette har en "avskrivning" på mindre enn 10 år, at selskaper går konkurs, ikke klarer å rydde opp etter seg?

Hvem er det da som må betale, og om de som bygget -- er gått konkurs?

Ja, så har mine foreldre vært med på, ikke minst deres generasjon, og takket være for at det er mulig å fiske i Sørfjorden eller Saudasjøen, og ikke MDG og Venstre, som snakker, som om de har funnet opp hjulet på nytt!

Er så dritt lei "folk" fra Oslo og ikke minst MDG, som tror at alt bare dreier seg om Oslo, men tror DE kan redde verden, og snakk om -- verdens største vits!

Nei, jeg er hverken rasist, homo, og som også nå må være med når man gjør seg til kjenne, snakk om samfunn, glad jeg ikke har barn selv!

Sikkert mye som er bærekraftig, men er så dritt lei av -- at noen skal markere seg, at som om vi ikke slutter å kjøre bil i NORGE -- kan redde verden f.eks.!

Svaret mitt, viser bare så klart -- at vi har så ALT for bra her i landet, og at noen burde ta seg en lang tur, eller lære seg forskjellen på D og K!
Redigert 30.01.2019 kl 23:49 Du må logge inn for å svare
alph
31.01.2019 kl 00:00 6069

Da ble emisjonskursen 5,45.
focuss
31.01.2019 kl 00:04 6020

Veldig bra. Mye bedre enn fryktet.
Jono
31.01.2019 kl 00:07 5895

Beklager, og burde lagt til at jeg vokste opp på 60-tallet, med hytte -- ikke så ikke langt fra Odda, og som min far kalte for den "sorte gryte" fra Kistefjell, og om vi måtte supplere nede i Odda på Påskeaften; vår hvite Saab -- helt grå, og om vi gikk en lang ski tur til Kirken uten, kunne se et like "jævlig" inngripen i Saudasjøen, og om ikke en "sort gryte", ei heller kunne fiske i sin egen fjord!, og ikke mer -- OM hva jeg vil fram til, men er så dritt lei -- alt snakket fra Venstre, SV og ikke minst MDG!
Redigert 31.01.2019 kl 00:15 Du må logge inn for å svare
alph
31.01.2019 kl 00:13 5853

Foreslår blogg.

Eller psykolog.
onuk
31.01.2019 kl 00:18 5792

Jono, det må være noen av de beste to innlegg ever jeg har lest på Hegnars tivoli. Uten tvil!!
Jono
31.01.2019 kl 00:19 5765

Helt enig med deg!, men så er det mange måter med vente tid, og selv ikke har tid til!, fått tilbud -- om 10 dager, at noen skal følge med på min søvn, og da har jeg heller ingen jobb å komme tilbake til, bare en sjekk mao., men takk for dine gode råd Alph -- håper det var i beste mening!
Redigert 31.01.2019 kl 00:20 Du må logge inn for å svare
Jono
31.01.2019 kl 00:28 5696

Takk for det onuk, og håper det var seriøst ment, men har fått med meg at noen mener at jeg burde fått meg en egen "blogg"!

Med så mye piss og svada, som noen skriver om, ikke minst at det nå er mer enn 5 "tråer" eller hva det heter, og noen som bare trigger opp og ned, følte for å få fram min bakgrunn, hvordan det var å være barn på 60 tallet, og om noen ikke forstod meg, håper de kjenner noen i Odda eller Sauda, som er gamle nok til til å huske, og bare å ringe til! :-)
Jono
31.01.2019 kl 01:50 5517

Ja, tok selv kontakt med Norne i går kveld, men fikk beskjed om at "boken" var lukket, og burde legge meg nå, for min synsing, kan være rett, at vi kan se kursen langt over kr. 6 i neste uke, eller kanskje i dag?

Samme det, så skal bli spennende å få vite hva noen var villig til å betale, og om kursen var lavere eller, og som jeg nå håper på, og mener det kan være gode tegn for at har, eller "kan" ha vært solgt for kr. 6 -- ikke vet jeg, men ettersom dette gikk unna så fort, så håper og tror jeg at -- min synsing, kan være nært....
OZZY
31.01.2019 kl 02:00 5484

Åpner vi over kr 6 kl 09:00 ?
Anywhere
31.01.2019 kl 06:17 5190

Kan det virkelig ikke leses? Melding kom lenge før midnatt om 5,45 i tegningskurs...og det kommer repemi på ytterligere 12 mill aksjer til 5,45. Glem 6 og sikt inn på støtte 5,20 kommende uker, som jeg har sagt noen dager nå.

Någonting stinker. Vi vet att nel aldrig kommer gå med vinst. Ändå en emission på 500 miljon kronor. Vi måste läsa på mera.
omans
31.01.2019 kl 08:21 4606

Med tilførsel av 85 mill nye aksjer, og mcap fortsatt samme som ved stengning igår ettermiddag i oslo, så vil fair aksjekurs nå være ca 5.50, dersom det ikke er noe annet kursdrivende info tilkommet.

5.50 blir altså samme som 5.93 ift økning i antall aksjer.
Så kan man si om emi er positivt eller negativt.
Vil antakelig være positivt på dette stadiet av selskapets livssyklus, slik at kurs antakelig unngår å falle ned helt til 5.50 idag.

Men 5.60-5.70 tallet er antakelig naturlig (?)

Men, så har det kommet ytterligere en melding vedr kontraktsinngåelse etter stengetid igår, så mulig nedgangen blir ytterligere begrenset idag.
Spørsmålet blir om ny kontrakt var forventet, og dermed innbakt i kurs allerede.
Redigert 31.01.2019 kl 08:29 Du må logge inn for å svare

Når store investorer synes 5,45 er en god pris for åkomme seg billig inn i NEL, se er det et godt nok signal for meg også. Har vært med på mange nel enisjoner, og det viser seg at kursen stiger mye i tiden etter. Husker godt 3,12 sommeren 2018, og jeg mener kursen holdt seg over emikurs,, dermed en gedigen kjøpsmulighet. Tror det samme skjer denne gangen, hær er det bare å fylle på og sitte med aksjene. Regner med i morgen for vi vite hvem som har kjøpt og mandag ny aksjonærliste.
Imprex
31.01.2019 kl 08:51 4283

Kursen dyppet under emikurs sist. Til 3,10. Deretter opp og ned mellom 3,15 og 3,40 omtrent i en periode. Så opp på ca 3,50 rundt Q3 fremleggelse to måneder senere.
Nikko
31.01.2019 kl 08:52 4255

Tenker at kursen skal snart ned på emisjonskursen. De som deltar i emisjonen kan jo selge med gevinst. Det er som å plukke penger fra gata.

Det en 7 % emisjon også betyr er at ikke kun fremtidige ordrer skal deles med 7%flere andeler, men også at alle tidligere ordrer og inntekter skal deles med flere. Så hvis selskapet nå tjener netto 100 mil i år eller neste så er det enkel matematikk å regne frem at det ikke blir de store pengene på hver andel. Euforien over teknikken må ikke forveksles med hva eierne kan forvente av uttelling i NEL

Før en emisjon har vi et kakstykke av en liten kake med begrensede vekstmuligheter. Etter en emisjon øker sannsynligheten for at selve kaken vokser ekstremt.
Jeg vil gjerne eie et mindre kakestykke ien veldig mye større kake. Det er helt ok at andre aksjonærer tjener veldig mye penger. Denne emisjonen er bare en i en rekke og det er nødvendig for finansiere en eventyrlig vekst i det etterhvert enorme hydrogenmarkedet. Emisjon er bra. Egenkapital er bra. Oppkjøp er ikke bra.
Liker du ikke scenarioet, selg deg ut. Det blir ingen kvartaler med overskudd i 2019. Det er helt ok.
Jono
31.01.2019 kl 20:02 3501

Beklager, men fikk mer rett enn hva jeg kunne håpet på,! og alle NEL aksjonærer bør være veldig fornøyd med dagen i dag!, at ikke typer som kaller seg for "anywhere", og som som så godt viser at de -- er mer mer "bortreist" enn meg selv f.eks.! :-)
Redigert 31.01.2019 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Jono
31.01.2019 kl 20:18 3365

Hei igjen, og som sagt, liker å "tenke høyt", er enslig, men ikke ensom, bare på kontoret mitt! :-)

Takket være en god måned for mitt firma, eller kanskje begge -- så måtte jeg levere varer i "byen" i går, og da var veien kort til VP og en dyr vin, og som fikk meg til å ta helt av.

Helt ærlig og som jeg skrev om, så var "boken" lukket, men om jeg hadde,ville fått lån med mine mer enn 10 aksjer på OB, kunnet tegnet meg, men nå i kveld og edru, tar til takke for å kjøpe noen flere aksjer, og mener å ha fått med meg at rep emi vil bli 1/000 tegningsretter!

Ja, klikket på ditt "nikname", og fant mye om "farma", hva mener du om Natto, og beklager, ikke noe i denne tråden, men om du vet -- ta kontakt med meg, og nå, var rett før jeg la ut min epost adr! :-)Med samme argumentasjon så er det ingen hast og komme seg inn. Dette vil ta tid
JT
31.01.2019 kl 21:25 2877

Ser da ut til at NEL allerede har hentet seg fint inn på tradegate. https://www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=NO0010081235

det er 5,70 det.

karnskje det er hast likevel med å komme seg inn i NEL
meocon
01.02.2019 kl 00:13 2363

Går NEL under 5,45 ? Hvis ja, så går den like greit til 4,70.
Da selger bjelle-sauer i bøter og spann. NEL går da konkurs, like greit.

Det skjer ikke. 99,9% Folk trader ikke med NEL.
OZZY
01.02.2019 kl 06:31 2100

Husk en ting. Ikke selg aksjene dine nå. Vent i en 3 ti 5 år og du har en formidabel fortjeneste, hydrogen er femtiden og alle snakker om hydrogen. dette kan sammenlignen med den industrielle revolusjonen bare denne gangen er den grønn.
Redigert 01.02.2019 kl 10:54 Du må logge inn for å svare
jolla
01.02.2019 kl 08:59 1678

Helt enig OZZY . Vent i 3 til 5 år så har du en bra fortjeneste.