Løkke: Dette går raskere enn forventet. Smeller opp!


A key quote in this announcement, "...deployment of hydrogen as a fuel for the heavy-duty sector is moving faster than expected. Merk dere denne setningen. Dette går raskere enn forventet sier Nel.
Nå fikk jeg mail: Jeg ble tildelt 356.091 aksjer i emisjonen. Deilig. Husk at Nel stiger alltid raskere enn det den synker. Alle ikke Nel aksjonærer som dukket opp her inne i natt - må jeg rett og slett bare le av. Patetisk. De vet faktisk ikke hva de snakker om. Men de dukker først opp ved en råsterk emisjon på kr 480 mill som ble fulltegnet på 30 minutter. Det blir en vill Nel omsetning i dag. En dipp kl 09.01 ned mot 5.50, så er det straka vegen rett oppover. Neste trigger skyter Nel oppover. Jeg vektet 40% av min portefølje inn i NAS på NAS emidippen på mandag, det ga meg +22% økning på 3 dager. Bunnfiske er lønnsomt. Tradere kan tjene mye penger på å plukke opp mye av Nel ved dagens børsåpning. Men jeg kjenner jeg NEL rett kan kursen ligge på kr 5.90 eller høyere i dagens slutthandel. Løkke kan trekke frem nye jokere. Det er mye stort på gang nå. Det blir er løft i dag. Kontrakten i går på kr 51 mill sier mye om Nel sin unike posisjon. Er det Warren Buffet som har bestillt denne giga Heavy Duty Vechile elektrolyse/H2 pumpstasjonen som leverer vel samme ydelse som Nikola sine H2 pumper. Leverer minimum 1 tonn H2 pr cluster. De to demo stasjonene til Nikola kostet kr 71 millioner. Så gårsdagens pumpe er større en Nikola sin. Hmmm??? Det må være Flying Pilot J ved Warren Buffet som nå lurer i kulissene. Buffet+Nikola+Nel=Krem for alle Nel aksjonærer eller hva? Hadde det vært Nikola som bestilte i går så hadde dette vært kunngjort. Spennende tider for alle Nel aksjonærer. Nel er verdt mere i dag - enn i går. Nå har de nesten +en halv milliard i banken for vekst. Herlig :-) Løkke til.
Redigert 31.01.2019 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Tigeren
31.01.2019 kl 13:30 1966

Nikko er nå også tigermat for en sulten tiger. Du bør ikke komme med villledene og uriktig informasjon til forumbrukere her inne. Løkke har bekreftet at Nel har en 30% bruttomargin på alle industriprodukter de selger. Punktum.

30 % bruttomargin og så tappas det 90 miljoner i q4?

Kan det vara att bruttomargin er for lav då?Furuen
31.01.2019 kl 13:39 1897

Du tar ofte litt hardt i, Tigeren.
Løkke sa de hadde en margin på høyt 20-tall, og noe opp i 30 %.
spaggio
31.01.2019 kl 13:41 1884

Tigeren, ( Broker,Lorden, James Bond) nå er det vel du som står for 80% av feilinformasjonen her inne og det er vel en grunne til at du blir "delistet" og dukket opp med nytt nick med jevne mellomrom. Hvis brt.fortjenesten har hvert 30% ved hvert salg hadde de vel ikke tapt 30% på hver omsatt krone eller ? Bekrefter du at Jon A Løkke har sagt at fortjenesten er i den størrelsesorden du refererer til ?
Tigeren
31.01.2019 kl 13:46 1856

Jeg møtte ingen av dere på investorkonferansen hvor Løkke holdt sitt innlegg og bekreftet at de har en 30% bruttomargin på det de selger. Mr.Trevor Milton, CEO fra Nikola Motors var også på podiet (han hilste jeg også på der inne sammen med Jon Andre Løkke). Nel fakturerer også ut noen titalls millioner kroner hver år i serviceavtaler,som aldri blir børsmeldt - av prinsipp. Det er fakta. Men at en 30% bruttofortjeneste ikke dekker utgiftene i en målrettet vekstfase, det er innlysende. Nel vil øke og har økt omsetningen kraftig fremover også i Q4-17. Q1-19 vil også bli preget positivt av en sterkt omsetningsvekst kvartal. Alle 3 fabrikkene til NEL(ProtonOnSite i USA, DK og Norge) går for fulle mugger :-) Så aksjekursen vil klatre godt oppover.
Redigert 31.01.2019 kl 15:13 Du må logge inn for å svare

Skjønner ikke stresset med å ta en inngang - kursen holder seg flytende over emi kursen i dag pga traderne - etter hvert så skal kursen ned og krysse emikursen som den mer eller mindre alltid har gjort og et svakt q4 (igjen) den 27.02 om knappe 18 dager vil nok være til god hjelp for å få det til...

Det er jo ikke for ingenting at de gjennomførte emisjonen nå i hui og hast før q4....;)
Redigert 31.01.2019 kl 13:57 Du må logge inn for å svare

Ja jeg lurer på hva som skjer nå investorene forstår det var dumt å selge nå mitt i en vekst fase. For mange ser på emisjon som noe negativt.
Jeg er superglad den ble så høy som 5.45kr. Nå er vi klar for nye kontrakter, mer vekst og høyere aksjekurs. Ser bare mer og mer lovende ut dette!
31.01.2019 kl 13:59 1763


Det er riktig herr Tigeren, vi investorer har alle utgiftene planlagt i løpet av disse ekspansjonstrinnene, og det er veldig positivt, NEL som eple, amazom og google ble født i en garasje og gikk gjennom det samme som NEL for å komme dit de er! Det viktigste er at vi var privilegerte å kunne kjøpe disse aksjene til en svært lav pris, og vi gikk med det gjennom tiden ... På en eller annen måte måtte vi få vår pensjon med god inntekt og vi er på riktig vei.

En ide kan være å regne på hvilken samlet kontraktsverdi man må ha for å gå i BE...

Et drypp her og et drypp der hjelper jo ikke noe vi har sett i årevis...

Det som nå vil være mest mulig fair er at Nel melder kontrakt(er) ifbm Q4. Siden resultatet ikke vil være kursdrivende, heller motsatt, bør vi få noe som holder kursen over emi kurs. Ellers vil det ikke være behov for den
omans
31.01.2019 kl 15:01 1494

Du skriver om q4 17 og q1 18, som er langt tilbake i tid.
Samtidig evner du ikke se at kurs kan gå andre veier enn opp hver dag, selv om selskapet vokser.
At selskapet vokser, betyr ikke nødvendig vis at kurs stiger hver dag og inn i fremtiden

Kan godt være kurs er 12 kroner om ett år, men den er ikke 9 kroner i neste uke.

En stor medvikrende årsak til kursoppgangen i januar ( i tillegg til selskapsspesifikt) har vært at markedene generelt har fått mer ro, og det har kommet mer risk on inn fra kjøpere. Kursen hadde nok steget mer siden i fjor høst og frem til desember, dersom det ikke var resesjonsfrykt i markedene og en hadde extreme investors fear, som forekommer på markedsbunner. Dermed ble kursoppgang holdt igjen til januar, sammen med markedet generelt som bunnet, og siden trykket som hadde samlet seg og blitt holdt nede under den brede markedsnedgangen, ble oppgangen så sterk.
Redigert 31.01.2019 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
31.01.2019 kl 15:07 1461

En emisjon til NEL i denne vekstfase er meget positivt. De (vi) er da fortsatt gjeldfrie. Nesten ingen som har drevet "butikk" i en kraftig vekstfase, har samtidig 20/30 bruttofortjeneste. Er rimelig sikker på at den virkelig store nyheten kommer når Nikola TRE, blir lansert 16 april. Om NEL viser et betydelig underskudd i Q4, legger jeg ingen stor vekt på. Den som fortsatt står med lua i handa i sine fastlåste (ofte kverulerende) oppfatninger- blir taperen. Dette blir kjempestort. All-inn.
Tigeren
31.01.2019 kl 15:13 1426

snøddned skrev Q1-19
Takker og bukker ;-)

Du har nok vært det før og det mer enn 1 gang - men akkurat denne gangen passet det nok litt bedre...;)
Tigeren
31.01.2019 kl 15:19 1390

riskoker`n vet heldigvis intet om veien til Nel. Det eneste hun vet er at hun dukker når hun prøver å snakke noe ned. Hun har mislykkes gjentatte ganger. Mislykkes som regel alltid. Har vel vi ikke ser hun på Nel trådene siden Nel stod i kr 3?? Da var samme kjedelige agenda dengang. Nå står Nel i nesten kr 6,- Haha. Jeg bare ler...Nå serverer vel Løkke oss nye nye kursdrivende meldinger de neste 4 ukene, så da er det heldigvis stille fra han. Da kursen vil klatre opptil kr 7 i løpet av 4 uker, er mitt bet, forutsatt at det tikker inn noen triggere. VI nyder oppgangen og stabiliten selv i dag.
Redigert 31.01.2019 kl 15:21 Du må logge inn for å svare

Det går an å tjene penger under vekst - de fleste selskaper gjør nettopp det da de sjelden har en levetid over 90 år og NEL har eksistert siden 1927 og lever dermed på overtid med sine 92 år med fortsatt underskudd finansiert med kriseemisjoner som menigheten fortsatt mener er vekstemisjoner - fantastico...;)
bullair
31.01.2019 kl 15:23 1350

No får dei kapasitet til å handtere endå meir av tungtransport markedet i USA og Europa. Samt industri og Tog. Slik det var hadde dei knakk nok kapasitet til å betena Nikola kontrakta. No kan dei betene endå fleire kundar. Kontraktene har alltid visst seg å komma i kluster, så reknar med det tikkar inn nokre gode kontrakter dei næraste dagane eller par vekene.

Jeg vil tro at vi vil se kursen i intervallet 4,75 - 5,25 før vi ser 7.

Jeg fikke rett sist da kursen stod i 3,6 etter emisjonen og jeg sa at kursen skulle ned og krysse emisjonsnivået på 2,5 (den gikk ned til 2,63)

Og denne gangen vil ikke bli noe unntak og av samme grunn ble kursen kjørt opp fra 5 til 6 nå rett før emisjonen og gjennomført i hui og hast før den elendige q4 presentasjonen som kommer om 19 dager - det er lov å tenke selv om man er posisjonert...;)
Redigert 31.01.2019 kl 15:27 Du må logge inn for å svare

Men du har jo vært negativ til NEL siden 3.6 også da. Vi treffer alle et tall i ny å ne i vill gjetning.
31.01.2019 kl 15:55 3026

Du lever i steinalderen. Den utviklingen vi nå bare ser starten av (og som NEL er en del av), kan nesten sammenlignes med den Den industrielle revolusjon rundt 1900. Her må man ha vyer. Legg gjerne fram regnskapet fra 1927 som kilde
.

Tigeren, Som du sier, les Norne Secureties sine estimater.... Det er jo bare estimater og det er det som er problemet.. Hvorfor tror det er at ingen tall er børsmeldt?? Kan det være for at der er en klausul i kontrakten. En klausul som muligens sier at Nikola når som helst kan avbryte kontrakten uten kostnad for dem... Jeg tror Mr. Trevor Milton er en smart mann som vet hva han gjør og jeg tror de er beredt på å kansellere så snart ny teknologi dukker opp. NEL har brukt samme teknologi i 90 år og må være eneste selskap i verden som har overlevd med dette. Jeg betviler ikke teknologien, men er sikker på at det rimelig snart kommer ny og bedre teknologi og da er det takk og farvel.
abroker
31.01.2019 kl 18:14 2694

Smeller opp???
Hvor hen da???
Tigeren
31.01.2019 kl 18:46 2606

Velkommen til Nel. Du er tydeligvis ny her..Du gir klart uttrykk for at du mangler mye kunnskap. Les deg deg opp, så blir du klokere! Det er dessverre det eneste som hjelper for deg......

NEL ble jo invitert til å investere i Nikola. -var det i overkant av 40 millioner. Jeg tror Nikola er LIKE LITE interessert som NEL i å trekke seg fra denne kontrakten. Det å i det hele tatt komme frem til en transatlantisk kontrakt gjennom mulighetsstudier og samtaler, ikke minst kontraktutforming osv, tar kjempe lang tid. Nikola ville aldri sett andre veier nå. Dette er gjennomtenkt. Når det gjelder elektrolyse er det en gammel teknologi. Det er måten man gjør det på som må være effektiv. -her er NEL i utvikling kontinuerlig. Det er ikke en 90 år gammel teknologi NEL selger. Det blir 90 grader feil å si.

Grunnen til at NEL foretar en emisjon nå er fordi kursen er høy. Fremfor å ta en emisjon når absolutt alle forventer det og kursen synker som følge av det, gjennomførte NEL en emisjon nå ved høy kurs for å hente mest mulig penger. Dette er en emisjon for videre vekst. Ikke for å bygge ut videre på Notodden eller levere til Nikola. Nel ville ikke hentet over 430 millioner for å bare kunne levere til Nikola.

Nå kan NEL fritt inngå nye kontrakter og bygge fasiliteter til å levere på disse. Dette blir svært!
tiguan
31.01.2019 kl 18:54 2561

Tradegate 5,703 nå, dette blir bra i morgen!!!

Som å leie en gutt til skolen
farsken
31.01.2019 kl 19:13 2456

Tigeren. Angående "Løkke har bekreftet at den blir på mange milliarder kroner. Men Nel og Nikola har avtale at de pt ikke skal kunngjøre for børsmarkedet xx antall milliarder."

Inntil du kan dokumentere at du vet noe sånt, anser jeg deg for å være en løgnhausser. Men jeg er åpent for at jeg tar feil.

man må vel ikke være rakettforsker for å skjønne at avtalen med NIKOLA har en verdi på MANGE milliarder kroner, eller.......
Tigeren
31.01.2019 kl 22:53 2078

Ja les ny tråd. Fakta er funnet frem. Denne kontrakten med Nikola er på milliarder slår Løkke fast.
Redigert 31.01.2019 kl 22:55 Du må logge inn for å svare

Som Tigeren sa Farsken, du har mye å lese deg opp på. Se de 4-5 siste kvartalsrapportene og les presentasjonen som ble lagt frem nå. Når det gjelder Nikola kontrakten, så har Løkke sagt i ettertid av kontraktsinngåelsen at dette er en kontakt som Nikola ikke kan komme seg ut av på noen måte. Den er Bankers. Personlig er jeg overbevist om at de ca 700-800 neste stasjonene også er Bankers for NEL.

Se slide 29:
https://mb.cision.com/Public/115/2728917/8c86ae7516d968ab.pdf

Jeg husker Løkke sa for noen kvartaler siden at NEL skulle gå i pluss i løpet av 2018. Nå er vi i 2019 og selskapet har gjennomført nok en emisjon.

For noe bullshit.

Men skriver Hans Iver Odenrud i Finansavisen noe om det?

Neida, Hans Iver Odenrud og Finansavisen som har hausset NEL i årevis nå kjører på med haussingen sin. Ikke et kløyva ord om hva Løkke, som er i ferd med å bli styrtrik på NEL, snakket om å gå i pluss i løpet av 2018.

For en helvetes råtten gjeng.

Nå har de jo bygget ut stor kapasitet på Notodden og større enn de egentlig trengte. At guidingen gjøres noe fleksibel må du bare akseptere. Det er jo ingenting av det som er foretatt som er til det negative for NEL.
really
01.02.2019 kl 07:21 1601

Selv om kapasiteten på Notodden er vesentlig større enn det totale verdensmarkedet i dag så vil for lav kapasitet der bli det store problemet for NEL allerede før fabrikken står ferdig. Det er den som begrenser hvor store kontrakter de kan ta på seg.

Du kan ha all kapacitet du vill, men når du säljer med tap så går det i konkurs.

Se på rec de hade hypermoderna fina anläggning runt om i Norge, de sålde med tap og de fikk stenge.

Så ser vi i nel att det er den samme gjengen, lökke, spetdalen, enger, med erfarenhet fra rec. Så gör de samma misstag igen, baserar sig på ett eventuellt högt pris i början av produktsykel, innan produkter ens er lanserat så säljer de med tap PGA konkurrens.

Samme gjengen, samme misstag, men denne gang Fra k-märkta lokaler.
JosefK
01.02.2019 kl 07:46 1497


Det er smart å ikke gå ut med tallene. Hadde de det gjort, hadde posisjonen mot andre motparter fort blitt svekket.

Nå har både Nel og nikola gått ut med eksklusivitet i sine respektive presseskriv. Dette hadde de ikke gjort om det var tilfelle, ellers ville de gjort seg selv til lovbrytere, begge parter.

Ny teknologi? Joda. Det kommer hele tiden noe nytt. Felles for 99,9% av dem er at de er på laboratorie nivå. Det vil si at det er mange år med testing og evaluering før noen vil ta det ut i full skala.

Og om du leser emisjons meldingen, går det klart fram: pengene skal befeste posisjonen som markedsleder for "heavy duty" applikasjoner. Det er ikke sånn at Nel sitter og venter på å bli fraløpt.
MrBoring
01.02.2019 kl 08:11 1388

Løkke sa ved inngåelsen av Nikola-kontrakten at det ville føre til investeringsbehov slik at NEL ikke lengre ville få et positivt kvartal i 2018.