PHO Hvordan finnansbransjen vurderer selskapet nå


Var i kontakt med invisteringsrådgiver og forklarte om Photocure og spurte hvorfor de ikke dekker selsapet.

Svar:
Vi har hatt mange møter med Photocure siste 15år men en stund siden sist.
Vi kommer ikke til å dekke selskapet....

Min konklusjon:
De greier altså ikke ta innover seg at Photocure nå går fra en utviklingsfase til innhøstingsfase...

Spørsmål:
Hva skal til for at finnansbransjen våkner?

Økende overskudd fra kvartal til kvartal

Det har overhodet ingen betydning om vi får dekning fra analytikere eller ikke.

I et case som PHO taler selskapet for seg selv.

Hvis USA-miljøet for behandling og helbredelse av blærekreft ønsker den billigste og beste metoden til oppdagelse og nøyaktig påvisning av svulster og celleforandringer av blærekreft-dannelser som sparer USA for 10-talls milliarder hvert år, som har myndighetenes godkjennelse, anbefaling og refusjon, og som har topp urologene samt lederen i den amerikanske urologiforening sine varmeste anbefalinger og vil ha BLCC som SoC, da gjør det ingenting fra eller til med analyser til 500.000 kroner som ikke er verdt mer enn et par tørk, eller papiret det er skrevet på.

Markedet for denne type helsetjenester er på mellom 12 og 15 mrd/år, og hvis PHO begynner å ta jafser av dette markedet, så kommer husene og analytikerne til å løpe etter og gi gratis-analyser..
Redigert 03.02.2019 kl 14:51 Du må logge inn for å svare

Når en av de fremste "ekspertene" tror at PHO er ett dermatologiselskap som skal igjenom utviklingsfasen, så sier ikke det så rent lite.
2019 blir året hvor mange våkner og spør: Hva skjedde???
Computum
03.02.2019 kl 16:15 1807

Høres litt rart ut at folk som lever av aksjemarkedet ikke følger med og vet hvor PHO befinner seg idag.
Computum
03.02.2019 kl 16:28 1783

Edison har jo truffet bra med sitt siste kursmål. Blir spennende å se hva de ender på etter Q4.

"Photocure has announced results for Q318, with 25% revenue growth compared to Q317. Revenues grew strongly in the US, where Hexvix/Cysview sales increased 46% over Q317. This was driven mainly by improved reimbursement and a higher installed base of blue light cystoscopes. Importantly, the company has received new medicare coding, which will increase reimbursement for the use of Hexvix/Cysview starting in 2019.

We have adjusted our valuation from NOK954m or NOK44 per basic share to NOK970m or NOK45 per basic share."

pafo
03.02.2019 kl 16:57 1723

Ja du ser jo vad de skriver. De nevner de 4000 kr forsikringsselskap spar på att Medicare betaler Cysview. Men ikke ett ord
om de 40000 de spar på om behandlingen blir poliklinisk. Det som verkligen betyr noe. Og ikke heller ett ord om de 60.000
som Medicare spar. Om det er bevisst eller de ikke vet aner eg ikke.
pyrrhos
03.02.2019 kl 17:47 1639

Et spørsmål som har plaget meg litt i det siste er likviditeten og dem samlede kapitaliserte verdien av farma aksjer på Oslo Børs i forhold til de verdier vi drømmer om på selskapene på noen års sikt. Dette er også et spørsmål som analytikerne bør ta inn i sine vurderinger og prognoser. Hvis vi i dag anslår verdien av farmasi selskapene til mellom 8- 10 milliarder, så skal det tilføres mange milliarder for å løfte et eller flere selskaper til 50 - 100 milliarder. I dag er ikke denne likviditeten tilgjengelig for selskapene og det et vel også årsaken til at emisjoner enten får et dårlig utfall selv med lave kurser eller at emisjoner rett og slett blir utsatt. Selvfølgelig vil dette bildet bli endret om vi får et oppkjøp av et av selskapene fra utenlandske investorer. Med andre ord at norske farmasi investorer blir tilført betydelig kapital som igjen kan reinvestering i de selskaper som har kommet kortere i utviklingsløpet.

Skulle hjerne hatt noen synspunkter på dette. Anyone?Redigert 05.02.2019 kl 16:06 Du må logge inn for å svare

Man trenger (nesten) ikke tilføre noe for at verdien av selskapene skal øke. Et tenkt tilfelle: En dag er det ingen selgere under kr 100. En kjøper en aksje til kr 100. Dermed er selskapet verd ca 2 mrd.

Så lenge PHO går med underskudd blir prisingen utelukkende basert på forventninger om kommende overskudd.
Snart snus underskudd til overskudd. Da kommer prisingen uansett, selv uten mediadekning.
Men media kommer også.
Jeg tror derfor det haster for dere som vil inn før saueflokken

De fleste som ikke er inne nå tilhører sauflokken, og vil føle euforien når mange skal inn på en gang.

Slik jeg leser deg, så er det eksisterende farmasiaksjionærer som skal løfte verdien på norske farmasiselskaper. Men slik er det ikke.

I dag har de fleste markedsaktører fokus på helt andre segmenter enn farmasi. Les lørdagens FA og se om du finner en artikkel om et norsk farmasiselskap. Hvorfor tror du at en mann som Hegnat vedgår at han ikke har peiling på farmasiselskaper? Når norsk finanspresse ikke skriver om norske farmasiselskaper så skyldes det at meglerhusene ikke har fokus på disse selskapene.

Hvordan kan man få norske markedsaktører til å interessere seg for farmasiselskaper når verken meglerhus eller finanspressen viser interesse?

Jo, ved å lykkes og rapportere om suksess og en svulmende bunnlinje vil også norske markedsaktører begynne å lukte penger.vi som allerede er inne i norskefarmasiaksjer har bare større baller og bedre luktesans enn den jevne norske markedsaktør. Men det er ikke ulovlig å være tidlig ute, bare langt mer lønnsomt! ;-))

Hvorfor EU miljø i årevis ikke vil ha det som muligens US miljø "vil ha"?
focuss
05.02.2019 kl 10:28 848

Det at finansbransjen enn så lenge ikke følger selskapet er selve årsaken til at vi får kjøpt aksjen så billig. Dersom flere meglerhus, med store institusjonelle fond etc som kunder, hadde fulgt selskapet hadde det det vært en helt annen konkurranse om aksjene og kursen ville vært høyere. Hvorfor følger ikke finansbransjen Photocure? Flere årsaker til det. Ett viktig forhold er den lave likviditeten i aksjen. Dersom ett fond etc vil investere si 10 millioner så vil ikke det la seg gjøre uten at kursen vil stige drastisk. Ett annet forhold er at PHO ikke har behov for finansbransjen da de har pengene som trengs selv, ingen emisjoner. Så blir det slik at det heller ikke er viktig for meglerhusene da de ikke vil tjene emisjons penger og den lave likviditeten vil heller ikke grunnlag for å tjene på kurtasje. De store fondene etc kommer gradvis etterhvert som vi blir mer og mer verdifull.