Fra null - seks til seks på kort tid?


Enkelte har mulig ikke fått med seg at 41-5 ble avvist til nyttår og at APCL allerede har vunnet 1. omgang og leder i dag 1 – 0.
Andre omgang kan vare noen måneder, men her gjelder at første mål vinner.
Kan gjerne komme denne uke, men en bør ha tålmodighet.

Selv med forlik vil APCL være vinneren.
Man kan gå fra null-seks til seks på et øyeblikk, og med god aktivitet kan det til og med ende opp med et behagelig klimaks.

Oppgang i APCL kommer i god tid før påske dersom det blir et forlik. Man må gi eventuelle forhandlere tid.
Trolig mot sommeren dersom en rettslig avgjørelse må tas.

Aksjen har å gjøre med juridiske krumspring. Her står APCL sterkt, og leder altså kampen.

Det gjenstår å se om styrken kan utnyttes "diplomatisk", men mye tyder på at APCL sitter med de beste kortene, ettersom så mange (både nasjonale og internasjonale) interessenter er avhengig av en forholdsvis rask avgjørelse.

http://www.enqueteplus.com/content/exploration-du-petrole-rufisque-offshore-profond-l’inquiétude-des-pêcheurs-artisanaux
Aldara
04.02.2019 kl 17:06 6803

Folk er øretrillere skjønner du...
Noen her kommer til å angre bittert på at de solgte for tidlig!
Funlight
04.02.2019 kl 17:36 6714

Den linken har absolutt ingen ting med APCL å gjøre annet enn at TOTAL vil bore på ROP. Artikkelen handler om at ROP er i et sårbart område med store forekomster av fisk og marint liv. Jeg tror neppe TOTAL borer her FØR de har en avtale med myndighetene OG APCL. Lisensen er omtvistet, og den ligger hos ICSID. De tråkker høyst sannsynligvis i salaten om du gjør noe på feltet.
klaesp
04.02.2019 kl 17:38 6698

Artikkelen handler mest om "fredet" fiskeoppdrett i deler av Rop lisensen.
solid1
04.02.2019 kl 18:09 6640


Helt enig med deg Funlight.

Trolig vil ikke noen gå inn i området som er omtvistet.
Mitt poeng er nettopp det, samt at APCL allerede har vunnet første runde, og at tvisten går sin gang hos ICSID

Prater ikke Fransk, men fant linken fra et annet APCL innlegg.
Uansett er jo damen på linken fin. Skal man gå fra null seks til seks på kort tid, burde man mulig også ta med vin.
Funlight
04.02.2019 kl 22:48 6346

Absolutt. Her er det muligheter for at det kan tikke inn en melding når som helst. Foreløpig er det skremmende stille. Lett å bli paranoid. Det kan være sakene kjøres helt ut. Fasiten er umulig å forutse. Derfor er kursen også der den er...

tja soliden
husker jeg en gang skrev at enten vant APCL eller så vant Gambia 41/ 5. Ble arrestert av enkelte dyktige forumskribenter som skrev at APCL kunne ikke vinne- bare at Gambia kunne tape. Spørsmålet var om Gambia vant 41/5 og fikk avvist at saken skulle behandles av voldgiften. - Underforstått at i første omgang var det ingen evt seier for APCL - det var kun en avgjørelse at saken kan og skal avgjøres av voldgiftsretten, slik jeg forsto det .
Nå vet vi heller intet om hva kjennelsen fra 41/5 handler om når det gjelder saksomkostninger f.eks. .Dermed er det store og endelige spørsmålet hva blir endelig avgjørelse i voldgiftsretten og når kommer avgjørelsen? Den våte drømmen for APCLere, er at Gambia kaster kortene. Men er det realistisK?. Nå ser jeg at det jobbes med å "frede"fiske / opprettsområder, ala det norske interesser går for å frede Lofoten. Hvem vet - kanskje det er deres strategi for å gjøre det midlertidig mindre attraktivt / ikke mulig å sette i gang boring / farming for APCL. Min følelse er at både Gambia og Senegal ser på oljemyggen APCL - (som aldri har oppfylt sine arbeidsforpliktelser noe sted) som hår i suppa mildt sagt. Derfor tror jeg overhodet ikke på noe forlik. Og at saken vil ta laang tid.
Redigert 04.02.2019 kl 23:28 Du må logge inn for å svare
tuja
04.02.2019 kl 23:29 6254

Men det er ingen fasit, kun hva DU tror. Forlik kan komme denne uken for alt vi vet. Så må hver enkelt plassere innsatsen etter hva man tror på. Enkelt og greit. :)

jada Tuja, jeg vet ikke, du vet ikke, men mange skriver som om og antyder at forlik kommer denne uka. dvs skulle komme uka før og uka før og uka før....
Er det sannsynlig at Gambia gir seg?
Poenget mitt er at det ikke var noen seier at 41/5 ble avvist. Mange hevder det var en seier, men det vet man ikke før the bitter end. .
Er det ikke også slik at dersom Gambia gir seg, innebærer det et gigantisk politisk nederlag...

Tenkte det samme. Her kan det stikkes mange kjepper i hjulene på APCL. Dette kan dra ut flere år selv gitt tilfelle om APCL skulle få medhold. (hvilket i seg selv sannsynligvis vil dra ut i det langtekkelige).
Juuzen
05.02.2019 kl 00:04 6170

Dette må være årets mest håpefulle innlegg så langt. 100% opp på en uke, tror alle fikk det med seg. Nå er nivået kunstig høyt. Dette kommer til å ta lang tid, og vil sannsynligvis ikke løse seg før 2020. Å håpe er en ting, men å skrive om oppgang før påske om det kommer forlik er helt på jordet. Hvor ble forliket tidlig 2019 av? Nettopp, det er fortsatt helt stille. Dersom en rettslig avgjørelse må tas, så skjer dette ikke i løpet av 2019 skal man tro ICSID. Samtidig leter både Gambia og Senegal etter olje. Det er den stygge sannheten.
Mrhifi
05.02.2019 kl 00:52 6103

HOLY FISH.....vi må have fat i fluefisker for en kommentar!!
thief
05.02.2019 kl 07:36 5901

He..he, du er jo like rørete i kommentarene dine som alltid juuzen:) Du sier at det er håpløst av dem som sier at det vil komme et forlik,hvorfor det? For du vet at det kommer til å ta lang tid,hvor har du det fra?Kom gjerne med noe som backer opp synspunktene dine! Der er jo du en mester, som regel veldig tynn suppe:) Og så flink som du er, burde vel du oxo forstå at et forlik ikke kommer dager etter avgjørelse på 41(5)! Hvis det var en utløsende faktor for Gambia, tar det selvfølgelig litt tid å forhandle osv. Som jeg har skrevet før, det kan komme tidligst noe nå,men tror vi vil få noe i løpet av feb/mars, hvis Gambia har gått for forlik! Og tro forlik skulle ha kommet allerede, skjønner vel til og med du juuzen ikke hadde vært veldig sannsynlig! Og i Senegal kan ting oxo komme anyday! New oil code akkurat kommet på plass(som har forhindret fremgang) og total skal vel snart i gang på rop:) Og der har de allerede forhandlet i 5mnd fra før, så partene vet hva den enkelte krever, for at det skal bli en løsning. Så der trenger de ikke lange forhandlinger, om Senegal vil løse konflikten! Jeg er rimelig sikker på iallfall løsning i et av landene ganske raskt. Så får juuzen og kameratene stå utenfor, da de satser på null til apcl! Alle sitt valg!
FkL
05.02.2019 kl 07:41 5943

Dette blir for dumt brumle. Selvfølgelig var det en seier at Gambia ikke fikk medhold i 41(5). I tillegg har JP bekreftet at voldgiften går som ønsket for APCL, hvilket betyr at utfallet av 41(5) ga akkurat det resultat vi ønsket. Mye tyder på at avtalenes gyldighet har vært 41(5) og at Gambia har gått på en skikkelig smell.

Selvfølgelig er det et stort nederlag for Gambia å gi seg. Uansett utfall så er de avhengig av å få dette til å se bra ut. Virker ikke som du har lest om de siste utspørringene der nede hvor oljeministeren svarer vagt og unnlater å nevne nettopp 41(5).
solid1
05.02.2019 kl 08:23 5858


Jeg antar at et eventuelt forlik kan komme før påske.
Kan naturligvis ta feil, men hvor har du denne konklusjon fra?

"Dersom en rettslig avgjørelse må tas, så skjer dette ikke i løpet av 2019 skal man tro ICSID."

Har representanter for ICSID uttalt noe som helst?

ikke vet jeg fkl , men det var bare en meget kompetent person som arresterte mitt utsagn at enten ville APCL vinne eller så vant Gambia i 41/5. Vedkommende hevdet at det ikke var en seier. Som sagt jeg vet ikke, Men jeg tror ikke Gambia trekker seg så lett. Tror ikke de stoler på APCL for å si det slik.
@Thief
Kan du dokumentere hvor ofte avslag i 41/5 medfører at saken trekkes fra voldgiftsretten og forlik inngåes? Handler ikke 41/5 bare om å få saken avvist for å unngå en voldgiftsprosessen og at det er det eneste 41/ 5 handler om.
Redigert 05.02.2019 kl 08:42 Du må logge inn for å svare
tuja
05.02.2019 kl 08:52 5749

Her er essensen som du selv skriver: "Som sagt jeg vet ikke". :)

Det er riktig tolket brumlemann. Avslaget på 41/5 betyr kun at saken går videre til behandling. Det har ikke betydning for resultat i voldgift. Det det betyr er at tvisten møter kravene for videre behandling. Om konklusjonen var slik at avslag 41/5 er ensbetydende med seier, ville ikke voldgift vært nødvendig. Det faller på sin egen urimelighet.
FkL
05.02.2019 kl 09:26 5631

Visste ikke at du hadde fasit? Nei, dette kan du selvfølgelig verken påstå eller vite. Trolig er det slik at 41(5) handlet om avtalens gyldighet og når den nå absolutt er gyldig og saken går videre har nok Gambia fått en smell. De har hele tiden hevdet at den ikke var det. I tillegg meget morsomt at dette ikke ble nevnt under spørrerunden i Gambia der oljeministeren unngikk å nevne dette. Utvilsomt et skudd i baugen, men selvfølgelig er ikke saken avgjort av den grunn. Nå er avtalen gyldig, ergo ikke avviklet på lovlig vis slik Gambia har hevdet, og nå skal vi «ta tilbake» det vi i følge avtalen trolig allerede eier. Dette er en seier for oss og et tap for Gambia, men ikke nødvendigvis ensbetydende med seier. Derimot så er det ikke tvil om at vår sak står sterkere.
Redigert 05.02.2019 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

vel "en litt selvmotsigende setning fkl " Dette er en seier for oss og et tap for Gambia, men ikke nødvendigvis ensbetydende med seier. "
Det som hadde vært interessant å få vite fra dere skråsikre granskere, er hvor stor prosentvis sjanse er det at avslag i 41/5 medfører tap i voldgiftsretten for den parten som frøst fremmer 41/5?
Et annet
FkL
05.02.2019 kl 09:45 5564

Ja, den ble ikke helt tydelig. Jeg mente at seier på 41(5) absolutt ikke garanterer seier på hele saken. Hadde derimot Gambia vunnet 41(5) så hadde det vært over, det blir da helt feil å hevde at dette ikke var et tap for dem og en seier for oss.

Jeg tror ikke nødvendigvis du vil finne noen sammenheng og jeg tror ikke ICSID har noen enkelt oversikt over dette. Jeg vet at andre har spurt etter det samme.
solid1
05.02.2019 kl 10:10 5512


Tolkningen kan være så varierende.
Min tolkning var at Gambia mente at kontrakten / avtalen med APCL ikke var gyldig, og at de ved å bruke 41/5 kunne få hele saken avvist.

Ved avgjørelsen til nyttår fra ICSID må man anta kontraktens gyldighet.
Da har APCL og Gambia en juridisk en bindende avtale noe Gambia altså forsøkte å få avvist.

Uansett hvem som vinner eller ikke vinner selve tvisten, må Gambia forholde seg til at de ikke kom seg enkelt unna ved å få saken avvist.
Etter første omgang leder APCL 1 - 0, og dette legger uomtvistelig et større press på motparten.
Juuzen
05.02.2019 kl 11:12 5406

Da jeg sendte mail til ICSID og fikk svar at gjennomsnittlig tid på alle rettslige prosesser er 2,5 år så fikk jeg litt kvalme. Men for all del, håp på en melding fra JP på Mandag. Det er fritt frem for alle å sende mail til ICSID om noen skulle tvile på min ærlighet. Uansett utfall, det er bortkastet tid å sitte i denne i håp om en snarlig gevinst nå. Håpet om penger er å komme inn på et mye lavere nivå også bli med opp igjen. Trist for alle som hev seg på rundt kronen i tro på snarlig mangedobling. Kunne heller leid seg en god Science fiction komedie.

hvor lang tid tok det forrige gang da Juuzen ?? :P
Aldara
05.02.2019 kl 12:01 703

Innlegget er slettet av administrator
Aldara
05.02.2019 kl 12:04 695

Innlegget er slettet av administrator
FkL
05.02.2019 kl 12:19 5265

Det tok ca. 10 måneder fra start til slutt i 2014 på de samme lisensene. Derimot så kan verken det eller et snitt brukes som utgangspunkt. Fakta er at ingen vet hvor lang tid dette vil ta. Dersom det blir forlik så kan løsning komme når som helst. Dersom saken går helt ut så har selskapet meldt om 2020.

tenkte mer på hvor lang tid etter 41 (5) de kom til enighet ... :) Og det var vel ikke så mange ukene :)

Noen hoppet nok over til IOX idag, derav nedsalga ...

Er ikke så sikker på det - her betaler man fortsatt 3 x over det selskapet har av assets - EK i dag utgjør knappe 30øre/aksje.

Selskapet har ingen lisenser de råder over og ingen inntekter....

Det kan jo hende at det er noen som tar til fornuften...
Redigert 05.02.2019 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
FkL
05.02.2019 kl 12:31 5209

Vi kan vel slå fast en gang for alle at fornuft ikke er noe som du enerådende sitter med fasit på. Det er vel ingen her inne som har påstått mer enn deg og tatt feil så ofte som du har gjort. Ja, jeg kan gjerne lime inn noen eksempler. Tar også gjerne med andre askjer....
Redigert 05.02.2019 kl 12:33 Du må logge inn for å svare
Lobbe
05.02.2019 kl 12:45 5170

Tjohei, jau ditte er vel som forventet, fallet blir berre sterkare og sterkaere før mi får ei avklaring og 50 øringen er vel neste stopp. So no er det tolvmod som er inn, eller selg og kjøp lavare. Salgssignal er gitt folkens. Varsu her. SELG, er mitt einaste og enklaste råd no.
FkL
05.02.2019 kl 13:00 5137

Det beste rådet her inne er nok å ikke følge råd fra andre tenker jeg.
Bsingh
05.02.2019 kl 13:06 5123

Tror ikke man får sagt det bedre FkL. Ta egne valg, og egne konsekvenser

Lobbe,

50 øringen eller lavere kan fort bli en realitet når selskapet kjører en emisjon og den kan komme når som helst for arbitration sakene er helt i startfasen så det er langt frem til en avklaring om sakene vil kjøres helt ut noe det kan virke som at både Gambia og Senegal sikter mot....

Av samme grunn må selskapet få inn frisk kapital og de venter ikke til kassa er tom....
FkL
05.02.2019 kl 13:32 5050

Ja, her tar du jo selv opp et eksempel på hvor du har bommet kraftig. Du har nå skrevet snarlig kriseemisjon det siste halve året og det har ikke slått til. Din spådde emisjon skulle ha inntruffet for lenge siden ifølge deg. Kan komme hvilken dag som helst... Tror du skulle hatt med år i den setningen. Selskapet derimot har meldt om at de har penger til å kjøre sakene ut og det er vel det eneste som kan kalles fakta i den sammenheng. Regner med at med dine råd så er det din egen økonomi som trenger en kriseemisjon.
Redigert 05.02.2019 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
proffen
05.02.2019 kl 14:05 4979

Dumping i dag. Tror vi fort ser den ned mot 50-60 øre før det skjer noe mer

Så du tar til løgner også nå - ja nå står ikke jula til påske....

Jeg har ikke sagt at en emisjon skulle ha kommet - jeg har sagt at en emisjon vil tvinge seg frem om dette drar ut i tid og det har det gjort og det vil det med største sannsynlighet fortsette å gjøre siden sakene kun er helt i startfasen - det er det som utgjør forskjellen på det jeg har sagt og det du får det til å fremstå som...

Når selskapet ikke har inntekter overhodet og ikke råder over en eneste lisens så vil man måtte hente inn frisk kapital for en arbitration sak er ikke gratis og det er som kjent 2 som kjøres i paralell.

Du kan bare fortsette å være usaklig for det virker å være det du er best på i tillegg til å finne case som det ikke finnes verdier i....;)
Redigert 05.02.2019 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
FAR100
05.02.2019 kl 14:09 4966

redd for at det kommer melding om emisjon før andre meldinger her. Best å kjøre emisjon nå enn på 50 øre
tuja
05.02.2019 kl 14:11 4955

Nei men, har alle uten aksjer tittet frem fra dvalen?
FkL
05.02.2019 kl 14:15 4931

Tar det som et kjøpssignal, det viser jo hvor populær APCL er.