Fremtiden ser lysere ut enn på lenge...


Når kommer melding om borestart?

Hva skjer når denne meldingen kommer?

Selskapet har bevisst valgt å bore neste brønn dypere enn forrige. Hvorfor det?

Mens alle andre har fokus på trading og tull ønsker jeg å rette fokus mot fremtiden. Hvor står selskapet om noen måneder frem i tid?

De skal bore 9 brønner og ved rimelig greit treff på de fleste av disse så kommer produksjonen til å stige opp til mellom 5 og 15 000 fat per dag avhengig av suksess på brønnene. Med et overskudd på kanskje nærmere 20USD per fat etter kostnader så vil denne økte produksjonen gjøre selskapet svært lønnsomt.

Dagens MCAP på 300 mill kroner vil i så tilfelle være en veldig god inngang for investorer med litt lengre horisont enn noen få dager.

Personlig ser jeg muligheten for forbedret resultat med ca 2M USD per måned litt frem i tid. I og med at selskapet per i dag omtrent går i null så regner jeg med en EBIT på rundt 100mill NOK for 2020 gitt at oljeprisen ikke rører alt for mye på seg.

forsatt noen tullinger som vil gå inn I Helga uten aksjer. De tar sjanser.

Godt at man fikk ristet ut en del brødhoder idag :) Helt utrolig at en slik mulighet bød seg nå når et av de største baisseargumentet ble eliminert.

Randuo

Takk for den☺ Vasconia tangerer snart brent?

Utkant

De skal bore etter lettolje i dybden(Gacheta formation), som er sjampanje å rekne?

Gacheta formation inneholder flere lag og flere nabo felt kan bekrefte brønner som produserer over 2000 fat pr dag fra denne formasjonen ?bare å Google så finner du kjapt ut det?
Redigert 08.02.2019 kl 23:18 Du må logge inn for å svare
utkant
09.02.2019 kl 10:25 1715

Fullt klar over det og derfor er jeg også all inn med det lille jeg har av cash på børs. Selv om jeg dessverre måtte selge litt på rundt 5 kroner på fredag så har jeg tjent noen lapper den siste uken...

Resten får dog lov til å stå i ro, og jeg har uansett muligheten til å fylle på med noen ekstra K hver 14 dag...

Flott trådstart, å bare å se fremover med positivt blikk å vente på gode meldinger. Sjekket portefølje/handels statistikken min, De første aksjene i IOX kjøpte jeg 21,05.2013 til den nette sum av 1 kr å 34 øre .......
Har fylt på regelmessig i alle tørkeperioden, som det sånn sett har vært nok av. Tap av arbitration i forhold til rettigheter i Peru, dårlig norsk leder m.m. Men all ære til dagens ledelse, har klart å unngå å kjøre alle verdier i grøfta,De har navigert frem til at det nå kan bli veldig bra. Så håper på en fremtidig gevinst som blir en slump ?
Historikk å erfaring som aksjonær tilsier at dette kan gå meget bra ?..... ??? Så derfor fra mygg til en flott olje bie å senere ..... hvem vet?
Så her er det langsiktig perspektiv ....., Jeg har alltid hatt troa, det har jeg ihvertfall nu. Spennende tider ?
pasoc
02.12.2019 kl 20:29 576

"Personlig ser jeg muligheten for forbedret resultat med ca 2M USD per måned litt frem i tid. I og med at selskapet per i dag omtrent går i null så regner jeg med en EBIT på rundt 100mill NOK for 2020 gitt at oljeprisen ikke rører alt for mye på seg."


Ja, her er det bare kjøpe mer Ts! ikke lenge til 2020 og dine kalkyler!
Redigert 02.12.2019 kl 20:31 Du må logge inn for å svare
Noni
02.12.2019 kl 21:19 488

Helga er kanskje populær, jeg vet ikke, kjenner ikke henne, de vil vel sikre seg at de kommer først, sånn er det med konkurranse.

Å hente frem tråder fra Februar er så barnslig at jeg finner ikke ord.
Alle på HO spekulerer og tror. Ingen vet 100% sikkert,og siden det tilfredstiller deg å vise at andre tar feil så kan det nesten stilles en diagnose her..

Denne tråden er fortsatt høyaktuell. Veldig fint med diskusjon av innhold i den kommende borekampanjen i stedet for "trading og tull".

Borekampanjen er i følge IOX planlagt startet opp rundt nyttår/tidlig neste år, når vi er inne i tørrsesongen. Ja, det har vært forsinkelser, men IOX har redegjort greit for grunnene til de tidligere forsinkelsene, og gjort et veldig solid arbeid med å påvise ressursene og forberede borekampanjen slik at vi har størst mulig sjanse for å bore produktive brønner. Det blir spennende når borekampanjen kommer igang.
pasoc
02.12.2019 kl 22:04 367

The share capital increase related to the issuance of a total of 22,221,851 4.juni 2019

The shares increase related to the issuance of a total of 7,354,554 share in connection with conversion of debt to the sellers of the Argentinian assets 19.07.2019

The share capital increase related to the issuance of 2,607,774 shares to Fedmul S.A., has now been registered with the Norwegian Register of Business Enterprises. 28.10.2019

Ser ut som det eneste selskapet kan er å trykke opp nye aksjer. Det betyr at mer enn 30 % oppsideverdien allerede er spist opp. BARE I ÅR! Når blir neste utvidelse ?

Er lagt tilrette for videre emisjon ser jeg. Trodde ikke det var så ille! Dette sitter dere stille og mener er godt nytt!!!!! Ikke rart det er opprettet nye selskaper, her vil det skje mye i nær fremtid. Hvor mye mindre eier dere til neste år og likevel jubler fornøyd ?

antall aksjer i iox nå er 96 mill.Redigert 02.12.2019 kl 22:24 Du må logge inn for å svare

Dette stemmer ikke, det er ikke slik oppside fungerer. Selskapet er kraftig underpriset på grunn av venting, på grunn av generelle markedsstemninger osv. Slik fungerer nå markedet. Når selskapet kommer med nyheter om boring osv. blir det helt andre boller. En emisjon er ikke negativ i seg selv, den holder selskapet i gang, gjør det mulig å levere prosjektene osv., og det er viktig for aksjonærene. IOX har ikke gjennomført emisjoner i tide og utide. Hvis den siste emisjonen kan fortelle oss noe så er det at aksjene burde vært omsatt til 3,5–4 kroner nå – før nyheter om avtale, før borestart osv. Da kan vi bare tenke oss hva som er en passende pris når disse brikkene faller på plass.
Redigert 02.12.2019 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
Mdg1
02.12.2019 kl 22:52 259

For Iox sin del går nok pengene ved en emisjon til å betale gjeld. Er jo like nedsyltet i gjeld som supplyrederiene. Og om de kommer over den kneika så er det ingen som vet om det er drivverdige forekomster i bakken på lla47. Hadde de vært helt sikre på det hadde de boret for lenge siden. Det er mange som har hatt veldig gode seismiske data og boret tørt. Bare å se i Barentshavet. Iox har masse boreforpliktelser som vil koste selskapet dyrt, derfor kommer de ingen vei uten 100- 200 mill i ekstra kontanter.

Sitter nå heller rolig i Wen jeg, som har en andel på 5000 boe med gass, har 150 mill i netto kontanter og kommer til å betale utbytter på 10-20% i året. Kunne fint betalt 50% også om de ville i 2020. Priset til like over 400 mill. Pengebeholdningen til wen er samtidig ca 600 mill bedre enn hva Iox kan skilte med.
Redigert 02.12.2019 kl 23:03 Du må logge inn for å svare