Nom Bare Prat.


Når blir NOM GULL
Boss 99
10.11.2017 kl 08:43 13490

Ingen som vil bruke det ny forumet?
Gruvedrift
10.11.2017 kl 09:45 13435

Hei.

Joda, det ble så mye useriøst tull på mange tråder i det gamle forumet, at jeg antar at når alle har fått summet seg, så kommer det innlegg her også. Håper at flere av de som seriøst ønsker å drøfte, og dele informasjon, eks vis Pling, HH , RR og selvsagt noen flere, kommer til å ta i bruk det nye forumet etter hvert. Noen av trådene i det gamle forumet ble jo bombardert av tullprat fra noen som var like modne og med et vokabular som en umoden fjortis, alla Trump.

Håper virkelig at de som ønsker å følge NOM og diskutere selskapet , uansett om man tror eller ikke tror på dets fremtid, vil ta i bruk det nye og at de øvrige som bare er ute etter tøv, holder seg vekk.

Ha en fin dag videre
A.Ksje
10.11.2017 kl 14:32 13338

Ja nå ser vi til neste Milepæl DFS Keliber og Engebø. Jeg også håper pling+++ legger ut litt info på dette nye forumet, har fulgt disse i flere år nå :-) Veldig fint å se engasjementet disse har hatt hele tiden. Uten dette hadde kanskje engebø vært uten godkjenning. Respekt :-)
Tjuagutt
14.11.2017 kl 08:20 13014

Innlegg av: reid-han (13.11.17 13:22 ), lest 471 ganger
Ticker: NOM
Endret: 13.11.17 13:23
RE^1: Gladsak Firda.no

NAUSTDAL: Det er ikkje den detalj i det store gruveprosjektet som ikkje har vore grundig debattert. Dei fleste er likevel einige om at den største gulrota er lokale arbeidsplassar og heimflyttarar. Neste veke flyttar dei første av desse inn i nybygd hus i Naustdal.

Mange kjenner florøværingen Steinar Kleppe (29) mest som sleggekastar i norgestoppen. Han er og kanskje landets fremste ekspert på Engebøfjellets indre, med si masteroppgåve i geologi om nettopp dette. Han er ein av dei første tilsette i Nordic Rutile, som skal drive førekomsten. Nordic Rutile er eit underselskap av Nordic Mining, som sit på rettane til prosjektet.

Steinar møtte kona Katarina Skagestad Kleppe (28) frå Bergen då dei begge studerte geologi. Også ho har ei mastergrad i faget. Då dei to gifte seg i 2012 var kyrkja dekorert med stein, gjestane kasta sand i staden for ris på brudeparet, og mottakinga var på geologisk museum.

– Elevane er så feilinformerte

For tida jobbar Katarina i eit vikariat som lærar på Naustdal barne- og ungdomsskule. Ho underviser i matte, engelsk, natur og miljø og naturfag.

– Det som slår meg er at elevane er så feilinformerte. Dei trur til dømes at heile fjellet skal fjernast og dumpast i fjorden. Sanninga er at dagbrotet knapt vil vere synleg frå bakkenivå. Resten skal i gruvegangar. Men elevane spør meg om mykje rart. Dei lurer mellom anna på kva jobbar ein kan få der ute. Store maskiner er sjølvsagt spennande, men elles må eg skulde på Steinar, eg trur han må gjere ein opplysningsjobb, seier Katarina

Proff fotballspelar, eller jobb på Engebø

Utdanningsval står på timeplanen til åttandeklassingane som Katarina underviser.

– Vi har jo spurt elevane kva dei vil gjere i framtida. Dei fleste seier dei vil bli verande i bygda. Ein av dei skreiv at han anten skulle verte proff fotballspelar, eller jobbe på Engebø. Elles skal vi snart ha om geologi i naturfag. Det gleder eg meg til. Då skal elevane ha prosjektarbeid om Engebøgruva. Då må elevane sjølve sjå på konsekvensane og moglegheitene. Eg skal ikkje drive hjernevask, seier Katarina.

Grønt lys for utbygginga

Engebøprosjektet går hovudsakleg ut på å vinne ut det titanhaldige mineralet rutil frå Engebøfjellet i Naustdal kommune. Prosjektet er svært omstridd, i første rekke på grunn av at restmassane skal deponerast i Førdefjorden. Samstundes vil det ifølge Nordic Mining sine seinaste estimat gi 110 direkte arbeidsplassar i kommunen, og truleg ytterlegare arbeidsplassar hjå lokale underleverandørar. I sommar gav EFTA sitt overvakingsorgan ESA grønt lys for prosjektet då dei ikkje fann feil i den offentlege sakshandsaminga.

– Vi skal jo ta ut halvannan million tonn i året, så det er klart det er eit inngrep i naturen. Samstundes må vi tenke på at dette er mineral som kan brukast til så mange forskjellige ting, at verda berre må ha det. Mineralet kan til dømes nyttast i alt frå medisinske implantat, til måling som reinsar lufta. Tek vi det ikkje ut her, så må det takast frå ein annan stad, seier Steinar.

Over dørstokken til nytt hus

Neste veke flyttar dei inn i nybygd hus i Grimsethmarka byggefelt i Naustdal.

– Då Steinar fekk fast jobb i fjor, bestemte vi oss for å flytte frå Bergen. Det er herleg å bu litt landleg, seier Katarina.

Alle geologar sin draumejobb

– Eg synest dette prosjektet er kjempespennande, seier Katarina.

Ho legg ikkje skjul på at ho godt kunne tenke seg å jobbe med geologi på Engebøprosjektet ein gong i framtida. Ho understrekar samstundes at ho ikkje har fått noko lovnader om jobb av firmaet. Prosjektet er planlagt å vere i drift i 2021, og det vert truleg ikkje mange tilsettingar før den tid.

– Det er alle geologar sin draumejobb å kunne jobbe med eit slikt prosjekt. Å kunne vere med frå starten, og sjå det utvikle seg. Ein kan ha heile sin yrkesaktive karriere her. Eg er open om at eg har lyst å jobbe der, men eg stiller sjølvsagt i kø med alle andre. No har eg laboratorieerfaring som eg trur tel positivt. Dei vil nok kunne velje og vrake i godt utdanna folk når den tid kjem, seier Katarina.
Boss 99
14.11.2017 kl 08:48 12984

Takker for den Tjuagutt. Flott reklame dette!!
fryktløs
14.11.2017 kl 09:25 12971

Ser bra ut dette og helt enig med at dette er bra reklame. Får bare håpe at Nom får inn penger til å starte opp gruva og ikke konker så familien må flytte igjen:=) Uansett spennende å være Nomaksjonær og så får vi se om aksjekursen går opp om noen år da vi må regne med at det blir gruvedrift:=) Hadde jo vært fantastisk om vi hadde kommet opp til 5kr i 2021:=)
unotert
14.11.2017 kl 10:10 12930

Ja, det hadde vært fantastisk med en slik oppgang.....
fryktløs
14.11.2017 kl 10:26 12960

Ja synes synd på de som har sittet i denne aksjen i alle år uten å ha tradet den. Til og med den dårligste høyrentekontoen hadde vel gitt bra renter i forhold til å spille med Nomaksjer hehe. Ligger nå på både kjøp og salg med skjulte poster og så får vi se hva dagen bringer. Vi vet jo at det ikke kommer noen meldinger denne uka da det jo nettopp har vært et insidekjøp for flaskepanten:=) Lykke til i spillet Nomere.
unotert
14.11.2017 kl 11:20 12894

Hmm, innlegge mitt var ironisk ment....
Boss 99
15.11.2017 kl 12:55 12683

Hva skjer her i NOM! RT 3,65
vestavind
15.11.2017 kl 13:19 12625

Sånt som skjer når man har ett selskap som ikke har peiling på børs.
DrHayek
16.11.2017 kl 10:00 12400

Fossum igang med roadshow på Engebø, nu i Hong Kong.
Mange seriøse aktører kan ikke investere før en PFS foreligger, hvilket nu er tilfeldet.
Spennende om/når prosjektet kan tiltrekke interesse fra eksterne aktører.

http://congress.tzmi.com/en/programme.php
Boss 99
16.11.2017 kl 10:04 12416

The webpage cannot be found
John8
16.11.2017 kl 10:23 12368

Boss:

Jeg kopierte linken i Dr Hayeks innlegg kl.10.00.
Limte inn i Google-søkemotor.
FIkk opp dokumentet straks.

Virker hos meg altså
Boss 99
16.11.2017 kl 11:39 12362

Jepp her og. Takker.
Pling!
17.11.2017 kl 00:02 12204

Alternativer til børs eller rettet emisjon av aksjer samt lånefinansiering

Keliber forbereder seg på gruven

Konsernsjef for Keliber, Pertti Lamberg, forklarer den nøyaktige lønnsomheten til litiumgruven som skal fullføres på vårøret. Berggrunnen på Kaustinen og Kokkola grenser er utgravet på mange steder. KP / ELLA KIVINIEMI
Antti Savela
RAPID / COVER (KP)
Keliber Oy, som planlegger å bygge en litiumgruve mellom Kaustinen og Kokkola, har allerede samlet finansieringen den trenger for å undersøke malmreserver og den presise endelige lønnsomheten og forretningsplanleggingen.
Selskapets største aksjonær er det norske gruveselskapet Nordic Mining, men hoveddelen av aksjekapitalen er tungt i finske hender. Selskapet omfatter blant annet Scanfils Jorma Takanen og investeringsselskapet Sieviläinen, samt andre gruvearbeidere som grunnlegger Olle Siren og Pyhäsalmi mine, en langtid geolog, Timo Mäki.

Om sommeren ble ansatte også skreddersydd for ledelsen av Keliber Oys administrerende direktør Pertti Lamberg, og også investeringsforeningens PPO er sterkt knyttet til eierskap.
Åpen av gruven, byggingen av en konsentratfabrikk for Kalavede og bygging av en kjemisk fabrikk for Kalavede eller Kokkola industrielle distrikt, trenger imidlertid høyere finansiering.
- Første forhandlinger har funnet sted på selve gruvedriften og blir videreført. Imidlertid skal det faktiske økonomiske mønsteret løses først etter at vi har fullført nøyaktige forretningsplaner og nøyaktig lønnsomhet.
Som et alternativ har Keliber flere. Ifølge Lamberg kan det nåværende antall aksjonærer økes ved for eksempel en rettet emisjon, og egenkapitalen styrkes gjennom den.
En måte er å liste aksjemarkedet. Alle opsjoner inkluderer et låne notat, dvs. hele er leveraged med utenlandsk kapital.

Malmreservene kan fortsatt stige
Lamberg er sterkt sikker på at nok investorer vil bli funnet og finansiering vil bli ordnet. Det taler også for seg selv at estimatene av mengden litiummalm i området med stor sannsynlighet vil fortsette å vokse i videre undersøkelser.
- Et oppgradert estimat av litiumreserver i regionen er ca 4 millioner tonn. Dette estimatet innebærer også at gruvedrift er klart lønnsomt, sier Lamberg.
Litium skal behandles med litiumkarbonat, som brukes etter videre bearbeiding, for eksempel i kjøretøyets elektriske wafer.
Plasseringen av litiumkarbonatkjemisk anlegg er fortsatt åpen. Alternativene er ifølge Lamberg fortsatt Kalavesi Kaustinen og det store industriområdet Kokkola. Begge alternativene gir sine egne synergier. I Kalavesi ligger en kort avstand fra anrikningsanlegget til fabrikken i Kokkola, og kjemisk anlegget i Kokkola kommer nær industriprosessen i industriprosessen. - Plasseringen av kjemisk anlegg velges også senest ved vårenes øre.
Utvinningen og anrikningen av litiummalm i litiumkarbonat anslås å ansette mellom 120 og 150 personer i Keliber og entreprenørers lønn.

https://www.keskipohjanmaa.fi/172000/keliber-valmistautuu-kaivokseen/s/4b9015ae
cigaren
17.11.2017 kl 14:42 12070

Det er INGEN selvfølge i at NOM gjør en rettet emisjon før de skaffer lånefinansiering. Det er dette som er priset inn i aksjen nå, og dersom NOM plutselig skulle ha landet en låneavtale i en eller annen form, så vil nok aksjen raskt hente seg inn. NOM har pt godt med penger på bok, så de forhaster seg neppe.
Sailor
17.11.2017 kl 18:19 12003

Ledelsen i NOM sitter selv meget langsiktig, og har ingen interesse av å betale mer formuesskatt enn de må. "Glippet" med å nevne kapitalbehov kan ha vært ment å holde kursen nede til i hvert fall over nyttår. Noe de i så fall har lykkes godt med. Hurra !!!
Meg passer dette utmerket, selger ikke en aksje - utbyttene skal bli pensjonen min, og aksjene arves videre av mine børn og børnebørn. De arver også min kostpris (snitt 3,-) og kan bli kupongklippere og kose seg med utbytter de også.
Boss 99
21.11.2017 kl 15:17 11823

Da er alstså kjøper siden større enn selger siden.Hallleuja..haha.
abroker
24.11.2017 kl 09:50 11530

At NOM er gull har vi da visst lenge vel?
D siste i utviklingen forteller nå bare at D surrer og går i rett rettning - om noe langsomt (;- > )
Boss 99
27.11.2017 kl 09:12 11345

Dette er til å le av . Kursen selges ned med #ører#. Null interesse.
gadus
27.11.2017 kl 16:11 11271

Og knapt 160.000 aksjer omsatt lite før slutt.
ULKEN
27.11.2017 kl 18:32 11237

Som forventet av olje rusa nordmenn, har ikke peiling på verdier
gadus
27.11.2017 kl 20:05 11193

Man får unektelig den fornemmelsen at stadig flere nordmenn tror at "verdens beste velferdsordninger", er en naturlov, på linje med tyngdekraften, og er helt uahengig av reéll verdiskaping.
27.02.2018 kl 15:10 10112

Det blir vel andre boller servert etter hvert. Gi velferdssamfunnet vårt 5 år.. da vil du se de samme idiotene som nå er imot, beklage seg som store spørsmålstegn over at kassa er tom.
Pling!
16.08.2018 kl 19:36 7752

– Jeg vil også ha mer mineraldrift i Norge, responderte statssekretær Magnus Thue. Jeg forstår problemene som reises. Det er nødvendig å strømlinjeforme prosessene mer.

https://www.veier24.no/artikler/norge-et-u-land-pa-mineraldrift/443814
hejduk
17.08.2018 kl 08:16 7618

Ett sitat som passer bra til overskriften. Synes de kunne trukket fra Bellonadeltakeren som presiserte at miljøverngrupper i Norge ikke så de store sammenhengene når det gjaldt gruvedrift og opererte mer utifrå følelser enn fakta. Veldig mye bra fra den mannen som også tok opp at det var langt bedre å utvinne på en miljøvennlig måte i Norge enn grisete i en del andre land.
krissov
17.08.2018 kl 10:58 7458

Olaf Brastad han er en artig kar. har har dessverre ikke hørt om flere en han som ser det store bildet.
hejduk
17.08.2018 kl 11:07 7437

Nå har vel Bellona blitt en mere fornuftig organisasjon med årene. Disse har vel hatt ett annet syn på Engebø enn en del andre organisasjoner som har vært lette å overbevise om hvor fælt alt kom til å bli.
Råvarer
17.08.2018 kl 11:45 7369

Ja Bellona har et mye mere pragmatisk tillnærming til f.eks sjødeponi. Tillatelser må baseres på god kunnskap sier de, og det har vi jo i denne saken, og bedre blir den jo med måleprogrammet som nå starter i høst. Et bedre grunnlag for å ta en slik beslutning om å tillate av sjødeponi har vel aldri vært lagt til grunn i Norge eller resten av verden.

Synes Ivar var veldig god på presentasjonen og selskapets fremdrift går som planlagt det er imponerende. At Rutile prisene er stigende er som forventet i årene fremover og veldig viktig for prosjektet. Buckel up.

ser ut til at markedet forventer emisjon, ingen positiv reaksjon på kvartalspresentasjonen desverre
nival
17.08.2018 kl 15:08 7170

Hadde gjort seg med noen innsidekjøp nå
Pling!
17.08.2018 kl 17:10 7070

De sitter mest sannsynlig på informasjon som forhindrer de i å handle :)
Boss 99
17.08.2018 kl 20:19 6947

Fortsatt rødt for Nom. Topp info . Hahaha Makan.
Boss 99
20.08.2018 kl 09:35 6612

JA og kursen holdes på 3,33 . Trøttende greier, men kanskje en dag når jeg har solgt meg ut den vil bli litt bedre priset.
Var det ikke 3,70 du sa Apo?

utrolig kjedelig at selskapet ikke kan komme med noe nytt som får vekk denne evindelige emisjonsfrykten.