Kraft Bank (KRAB) med stor oppside (DEL 2)


Hei alle! Tillater meg å starte en ny tråd for Kraft Bank (KRAB) nå som første driftsår er unnagjort og vi har fått Q4 med tilhørende oppdatert guiding.

Jeg vil starte med et regneeksempel som gjelder for utgangen av 2019.

Kraft Bank guider 900 mill i utlån ved utgangen av 2019 (opp fra tidligere guiding på 633 mill). Selv tror jeg banken går over 1 milliard (se på veksttakten og regn selv), men tiden får vise.

Kraft Bank opererer med renter på 9-10-11-12% for sine lån. La oss nå være konservativ og tenke at de kun får inn den LAVESTE renta i dette eksempelet som er 9%.

900 mill i utlån x 0,09 = 81 mill i renteinntekter.

Av Q4 2019 ser vi at driftskostnader for kvartalet var 7,2 mill. Vi vet at de ansetter nye folk etc i disse dager så la oss legge oss litt høyere i kostnad for 2019. La oss anta i snitt 9 mill i kost per kvartal x 4 kvartal = 27 mill i driftskostnad

Så skal de betale renter på 2% til de som har satt inn innskudd i banken. La oss anta banken har tatt inn 600 mill iløpet av året 2019. Rentekostnader blir da 12 mill.
(egentlig trenger de ikke ta inn så mye penger da de kan gire innskudd ifm utlån).

81 mill renteinntekter - 27 mill i driftskost - 12 mill i rentekostnader = 42 mill på bunnlinja.

Kraft Bank er et vekstselskap og bør prises minimum etter PE 15.
42 mill bunnlinje x 15 = 630 mill i markedsverdi = kurs 15

ALTSÅ, kurs 15 kr ved utgangen av 2019 dersom de kun får inn laveste rentenetto og de ikke vokser fortere enn guidet plan og vi er smågjerrig på PE-ratio. Altså et slags WORST CASE kursmål for 15kr aksjen ved utgangen av 2019.La oss anta et mer BULLISH scenario for 2019:

* Vi antar utlånsvolum på 1,1 milliard
* Vi antar rentenetto på 11% (her kan det jo og ligge merinntekter som etableringsgebyrer etc. som drar opp tallet)
* Samme driftskostand, men litt høyere rentekostnad (+4 mill ekstra)
* PE 17,5

1100 million utlån * 0,11 = 122 mill renteinntekter
122 mill - 27 mill drift - 16 mill rentekost = 78 mill bunnlinje
78 mill bunnlinje * PE 17,5 = 1365 mill markedsverdi = kurs 32,5kr

Konklusjon:
Store sprik i kurspotensiale gitt små endringer i tall man legger inn i regnestykkene. Så hvor skal vi legge oss? Et sted i midten kanskje? ( = 25kr aksjen ved utgangen av 2019).


NB! Det er flere små tall jeg ikke har putta inn i regneeksemplene for enkelhetens skyld slik som tapsavsetninger 0,6% etc. Disse tallene burde ikke utgjøre store forskjellen.
Redigert 10.02.2019 kl 13:50 Du må logge inn for å svare

Ser KRAB omsettes for 10 nå. Det går stadig nedover.
Det er tøft klima for nisjebankene selv om noen forbruksbanker virker å ha flatet ut nå.

Hvor langt ned skal KRAB?
KRAB startet opp med verdisetting på 8 da nisjebankene var på sitt mest populære.
Så kanskje interessant å kjøpe når den går under 8 igjen?

KRAB er blant de klart dyreste bankene med P/B på 1,5ish.
Det er langt over de fleste andre forbruksbanker og fullservice-banker.
Redigert 05.09.2019 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
Mr.Ocean
05.09.2019 kl 13:28 2530

Du feier KRAB inn i en pott som kalles "nisjebanker". Greit det, men her er det viktig å differensiere. De fleste nisjebanker er rene forbruksbanker a NOFI, KOMP, MONO. Kraft Bank er ikke en forbruksbank og Kraft sitt segment har ikke svekket seg som følge av tap på utlån og lovreguleringer slik forbruksbankene har. Under 8 kr er totalt urealistisk. Kjøp på 10-11kr og vær fornøyd med det, det er en meget fin pris! :)

Slik jeg ser det var det en meningløst eskalering i aksjekursen da vi så 16-tallet.
Redigert 05.09.2019 kl 13:33 Du må logge inn for å svare

Er klar over at KRAB satser på refinansieringslån med sikkerhet som er annen butikk enn forbrukslån.
Men P/B er langt over både refinansieringsbanker, forbruksbanker og fullservice-banker.
Og både Mybank og Bank2 som satser på refinansiering er priset langt under KRAB.
KRAB er fortsatt overpriset sammenlignet med alle andre banker som har rast i pris..

En annen ting er at de store småbankene kommer inn på refinasieringsmarkedet nå.
Både NOFI, KOMP og BRA ser på refinansiering med sikret lån etter at myndighetene har bremset opp usikret lån.
DNB og SBANK er også mer aktive.

Produktmessig i forhold til myndigheter er sikret refinansiering et bra sted å være.
Men KRAB får ikke vekst uten kamp, økt markedskost og lavere marginer fremover.
Derfor tror jeg kursen skal videre ned.
Mr.Ocean
09.09.2019 kl 11:24 2392

Denne presentasjonen viser en stødig og fin utvikling. I videre kvartaler vil vi se vekst i utlånsportefølje og økt lønnsomhet ettersom nå kostnader stabiliserer seg/flater ut og renteinntektene øker på raskt. Det vil ikke gå mange kvartaler før vi ser flerfoldige millioner i resultat etter skatt per kvartal og bruker man da PE-modeller synes inngang på 10-11kr meget gunstig ut mtp risk-reward. Jeg mener det blir mer riktig å bruke PE-modell i verdsettelsen enn PB-modell for en såpass nyetablert bank med rask vekst. Alle forbruksbankene har blitt priset opp gjennom årene stort sett etter PE og PEG-ratio og ikke PRIS-BOK. Bank Norwegian ble vel under sin raskeste vekst for noen år siden priset etter en PB-multippel på 6-7x om jeg ikke husker feil, mens PE og PEG var mer fornuftig å se på den gang. PB-modell passer nok bedre på etablerte banker med mer forsiktig vekst.

Når det gjelder konkurranse-situasjonen så vil nok denne tilspisse seg, men som jeg har sagt før så mener jeg dette markedet er stort nok for flere aktører. Her gjelder det kun å skrape til seg noen få prosenter av den totale kaka og dette prosjektet blir meget lønnsomt.

Fikk kjøpt en god slump til 10 kr. Er selgere utålmodige , eller har de mistet troen? Det har i alle fall ikke jeg.
Mr.Ocean
12.09.2019 kl 13:03 2306

Gratulerer med kjøpet Jackpot99. Om 1 år fra nå av kan du smile bredt, kursen er da garantert langt over 10 :) Jeg prøver selv å frigjøre litt midler nå fra andre posisjoner, skal inn med mer i KRAB hvis jeg får kjøpe på disse nivåene.

Ja jeg har en god følelse for denne. Tror den vil skyte fart når de en gang får notert den slik at det blir lettere å handle.

Litt "on the top of my head" har jeg følgende observasjoner:

- Netto utlånsvekst siste 2 kvartaler er fallende: q4-18: 216 mill, Q1-19: 184 mill, Q2-19: 166 mill. Ut i fra dette kan man tenke at veksten allerede har peaket. Har selv ikke vært så veldig bekymret for det, da dette selskapet ikke selger et produkt der de må/bør selge mer sammenlignet med forrige kvartal året før for å vokse. Netto utlån vokser hele tiden, og således inntjeningsgrunnlaget. Dette er kjedelig, og tror mange ikke har tålmodigheten til å sitte å vente på det (slik jeg har).
- Bluestep og Bank2 har kjørt heavy med reklamekampanjer, noe som vil føre til økt konkurranse for Kraft Bank. Det er hevet over enhver tvil. Jeg tror dog markedet er stort nok til alle sammen, men vil nok føre til et press på marginer, så vi må nok forberede oss på å vente litt lengre.
- Det positive er dog at Kraft Bank er fra dag 1 rigget for denne modellen med disse rentemarginene, mens de andre har kanskje måtte snu seg rundt og må tilpasse seg disse marginene. Sånn sett bør Kraft Bank bli en vinner blant disse på sikt.
- En negativ ting jeg la merke til fra presentasjonen fra 05.09 er at de ikke rikker ved målet om netto utlån på i overkant av 900 mill ved utgangen av året (q2: 712 mill). Det kan ha blitt tolket av noen som at dette går ad undas og har valgt å kaste kortene. Kursen har vel falt enda mer siden det? Etter Nordnet kjøpte opp Netfonds og tok over Hegnar har jeg ingen steder å følge med på ordrebildet (jeg benytter Nordnet for aksjehandel). Noen som har gode forslag?? Får bare sjekket notc.no etter stengetid hver dag.

Jeg kan derfor ikke legge skjul på at jeg er spent på tallene for q3. Vi må nesten forberede oss på 100 mill +/-, gitt presentasjonen fra 05.09. Krysser fingrene for at de bare liker å være veldig konservative og at det er betydelig høyere. Også litt spent på kostnadene.

Forsøker i disse dager å kjøpe flere aksjer på disse nivåene.
Redigert 18.09.2019 kl 20:13 Du må logge inn for å svare

Man kan følge kursen hos Pareto.

Er det mulig å opprette en konto hos Pareto gratis uten å benytte den? Handler såpass sjelden at de prismodellene de tilbyr er ikke noe for meg 😁
Redigert 19.09.2019 kl 20:04 Du må logge inn for å svare

Ja.

Pareto er oversiktlig og fint:)

Styr unna aksjefondet til denne ågerbanken. Det blir styrt av Ross Porter som er så horribelt inkompetent at han fikk fyken i Skagen (søppelfond).

Utover det vil jeg minne om hva Bibelen sier om urimelig lånevirksomhet og å sko seg på andres ulykke.

Natta!

Jeg tror ikke KRAB har peaket , langt i fra. Selskapet vokser mye raskere enn opprinnelig planlagt og har mer enn nok med å fokusere på en sunn vekst. Når de er klar for neste nivå vil vi se reklamekampanjer også fra Kraft. Jeg tror vi er tett på de 900 allerede etter Q3 :)

Takk skal du ha! 👍

Da skal jeg opprette en konto hos dem for å kunne følge med på kursene i unoterte.

Jeg tror heller ikke veksten har peaket. Glemte kanskje å skrive det... Jeg tror dog at markedet tror det. Jeg håper også de fokuserer på sunn vekst istedenfor kun å fokuserer på vekst, i.e. at de er kresne på kundene (så lenge de kan). Jeg har også lurt på om de har tenkt å lansere noen reklamekampanjer. Er vel positivt at de ikke gjør det, da de føler de får nok butikk uten å gjøre det?

Ser forresten at Nordax kjører kampanje nå med litt lavere rente enn Kraft. Aner dog ikke hvem som kvalifiserer til den renten. Forhåpentligvis en svært liten andel.
Redigert 22.09.2019 kl 23:34 Du må logge inn for å svare
jacob22
11.09.2020 kl 07:12 559

Hei
Venter på resultat den 29 oktober da kan resultatet bli fra 12 til 15 millioner.
da kommer den til å stige masse.
alt ska betales i utbytte.

jacob22
14.09.2020 kl 07:46 480

Økende interesse for kraft bank . omsetting på 50000 aksjer på fredag.
tippe 10 kr til 29 oktober.
jacob22
14.09.2020 kl 10:53 425

aksjer til salgs på 9,9 kr kun 5000 til salgs.

jacob22
15.09.2020 kl 10:35 342

nå blir den omsatt for 8,9.