Det er HELT GREIT og ikke betale skatt av inntekt!


Det har vi fått slått fast fra "herrene" Sotah, ArneB og jeg må også tolke NUKA dithen, i tråden om BulkeJens og skattefri lønn.
https://forum.hegnar.no/thread/21441/view

Det er jeg lurer er;
1. Er det flere av de politisk rødfargede her inne som mener det samme som de nevnte?
2. Er skattefri inntekt kun greit og ikke noe problem, Sotah nærmest formulerte det, kun når det gjelder sosialister i alle former
3. Eller gjelder det kun Jens Stoltenberg?

Veldig fint om både de nevnte og dere andre kan klargjøre her hvor omfattende mener dere egentlig det er greit og ikke betale skatt på inntekt.


RR

Redigert 13.02.2019 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
.777.
14.02.2019 kl 20:48 456

At noen får igjen noe som helst i pensjon avhenger selvsagt av at staten holder sin del av avtalen og at ikke statsøkonomien er kjørt på ræva før den tid.

Jeg regner ikke med å få igjen fem øre når jeg blir pensjonist, for å si det sånn. Er du smart så sparer du selv til egen pensjon og sprer risikoen i tillegg. Staten er ikke egnet til å forvalte verdier, det er klinkende klart.
Redigert 14.02.2019 kl 20:48 Du må logge inn for å svare

Korrekt, siste nytt i økning av skattetrykket er jo at servitører tvinges til å betale skatt av tips. Dette fører nå til at folk også tipser mindre, for hva er egentlig vitsen med å tipse dersom det skal skattes av det? Mye bedre da å skru opp prisene og bake det inn i det lønna.

Siv Jensen forsvarer det med at «man får igjen dette på pensjonen», hun er til og med så smart at hun kommer med et helt konkret eksempel. Som går som følger: dersom en servitør tjener 430.000 i året og 100k av dette er tips og dersom alt detta blir skattet av vil servitøren få «hele 17.400 kroner» mer i pensjon når personen blir pensjonist, går ut i fra at dette avhenger av at servitøren har fått disse 100k i tips hvert år gjennom hele karrieren, altså for hvert eneste år man har vært yrkesaktiv. Da vil servitøren få «hele 17.400» ekstra i pensjon hvert år.

Joda, god deal det, man gir avkall på typisk 30.000 i året man sparer på skatten, mot at man får igjen 17.400 i året som pensjonist, kan ikke at dette er noen god deal for andre enn staten.

En svensk servitør klager voldsomt på dette, og sier at hun kun står igjen med 34% av tipsen etter at den er skattet av, betalt arbeidsgiveravgift Etc.

En annen servitør sier at hun i praksis går ned i lønn med 9000 kroner i måneden før skatt, altså ca 110.000 kroner pr år før skatt, tipper hun er «veldig glad» for Siv Jensens beskjed om at hun får igjen f.eks 17.400 kroner i året når hun blir pensjonist.

https://www.dagbladet.no/nyheter/na-drar-de-svenske-servitorene-hjem-josefine-skylder-pa-siv/70759576
Redigert 14.02.2019 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
.777.
14.02.2019 kl 07:46 507

Som den observante leser fikk med seg så var det en type beskatning jeg ikke argumenterte mot ovenfor, nemlig skatt på forbruk.

Skatt på inntekt = brudd på De ti bud, brudd på menneskerettighetene, OG idioti som selvsagt vil skape mer og mer «svart» arbeid jo høyere beskatningen blir. OG fullstendig sinnsykt å kombinere med velferdsgoder.

Skatt på eiendom = brudd på De ti bud, OG brudd på menneskerettighetene.

Vi står altså igjen med skatt på forbruk som det eneste rettferdige og fornuftige, forutsatt at vi ønsker å opprettholde en halv-totalitær statsmakt som innkrever og omfordeler på våre vegne.

Med tanke på at Norges mest anerkjente humanitære organisasjon bruker 90% av innsamlede midler på administrasjon er det en MEGET dyr og fordyrende løsning for oss å benytte statsmakten som omfordeler.

Systemet tiltrekker seg parasitter i alle ledd. Hvor mange fulltidsansatte er det egentlig i Norge som jobber med noe verdiskapende, uten å motta en eller annen form for statlig støtte? Ja det er ikke enkelt å finne svar på selv med alle de ansatte staten har i SSB. Tallene skjules for oss, bevisst.

Omfordelingsbordet har to sider. Systemet fører naturlig nok til at yte-siden gradvis tømmes mens nyte-siden gradvis fylles.

Venezuela ll

.777.
14.02.2019 kl 07:29 511

Ikke nok med at staten bryter menneskerettighetene, sosialistisk omfordelingspolitikk bryter også to av de ti bud:

9. Du skal ikke begjære din nestes eiendom.

7. Du skal ikke stjele.

Den statlig skapte loven har altså utviklet seg til det motsatte av den opprinnelige fornuftige og logiske intensjonen. Når loven i dag tillater statsmakten å gjøre hva som er ulovlig for enkeltmennesker å gjøre, ja da er loven pervertert. (Fritt oversatt etter Frederic Bastiat’s mesterverk «The Law»).
.777.
14.02.2019 kl 07:21 517

Her er Jabba igang med å tillegge meg meninger igjen, med vri og bend teknikk på det jeg tidligere har skrevet om svart arbeid. Jeg skrev at det kan få mange og uante konsekvenser å stoppe alt svart arbeid. Mange mennesker i Norge har ikke råd til å f.eks. betale kr 2000.- pr time på bilverksted, eller kr 1000.- for å få klippet håret. Hvis all svart omsetning ble stoppet i morgen så tipper jeg at antall sosialklienter og kriminelle ville eksplodert.

Men det er greit det Jabba, siden du ikke gir deg så kan jeg argumentere for «svart» arbeid.

SKATT ER TYVERI.

Statlig legalisert statlig tyveri. DET er sannheten.

Dette er selvsagt snudd på hue som alt annet her i bakvendtland. Nå er det DU som er tyven hvis du bruker kroppen og hjernen din til å utføre en jobb mot betaling, og du ikke gir mesteparten av betalingen videre til staten.

Formueskatt og eiendomsskatt er klare brudd på menneskerettighetene (eiendomsretten).

Bompenger er brudd på menneskerettighetene (bevegelsesfrihet i eget land).

Inntektsskatt (straff for å arbeide) kombinert med velferdsgoder (belønning for latskap) skal man være bra dum for å praktisere og forsvare. Det er altså ikke det minste rart at dette går til helvete selv med oljen.

Hvor er respekten for enkeltindividet og menneskerettighetene? Hvor er logikken og fornuften?

I en stat med altfor mye penger, som derfor sløses på hull som politikerne tar seg råd til å skape, er omvendt progressiv beskatning det beste for å sørge for at pengene plasseres riktig. De som gjør de beste investeringene bør premieres med kjapt synkende skatteprosentsats som speiler avkastningsveksten.
slik som i fotball og ellers.
Det er selvfølgelig ikke populært, bare smart.
Det beste er å glemme hele greia, og klare seg med momsen.
Redigert 13.02.2019 kl 16:49 Du må logge inn for å svare

Infidel oppførsel med alkohol straffes ekstra dyrt i norge.
White Lady til 200 kroner i baren, er det rettferdig? 17o for Bloody Mary rettferdig?
Hvor mange svarte innvandrerfrisører stemmer frp tror du?
Redigert 13.02.2019 kl 16:38 Du må logge inn for å svare

Uetisk oppførsel skal straffes enten du er innvandrer eller nordmann, om du er fra AP eller FRP.

Jabbadabba er rasist. Setter alle innvandrere i bås.
zizzy
13.02.2019 kl 15:40 605

Fra innvandrerfrisører til bilverksted. To ytterpunkter som favner det meste av arbeidslivet. Hahaha.

Korrekt, og da vi diskuterte at svart arbeid utgjør 12 % av økonomien så er det selvsagt ikke barn som klipper plenen som drar opp.
Det er alt fra innvandrer frisører til bilverksted.
Redigert 13.02.2019 kl 15:26 Du må logge inn for å svare
Skall
13.02.2019 kl 15:14 622

https://blogg.ya.no/hvilke-inntekter-er-skattefrie/
Privatpersoner kan tjene inntil kr 6000,- skattefritt pr oppdragsgiver.
Dette vil dekke unge som klipper plenen etc.

Hvis de hever lønna mi samtidig så, det må være likhet for alle vet du.
Men LO betalte vel skatten for båtgaven hans også?
Disse idiotene som skriker om fellesskapet på inn og utpust driter jo selv i det og sniker seg unna det meste.

Det var dette med å ikke høre på hva de sier, men se hva de gjør. Da blir virkeligheten en helt annen, det er bare dere som ikke skjønner sammenhengen.
Nuka
13.02.2019 kl 15:03 627

Kan vikke bare øke lønna til Jensemann med 40-50 %. Så kan det trekkes tilsvarende beløp i skatt. Da blir vel alle fornøyd. Skatten kan jo så fordeles på alle Nato-landene. Det vil jo ikke være rettferdig om bare Norge skulle få skattepengene. Send forslag til Trump, sjefen over alle Nato-sjefer.

Litt latterlig at rikingene klager på skatten så lenge de prosentvis betaler så godt som ingen skatt fra før i forhold til vanlige folk.
Men mye vil vel ha mer som det heter.

Jeg noterer meg at noen mener at jeg har sagt at man ikke skal betale skatt på inntekt, det mener jeg selvsagt ikke, skatt skal man betale.

Det jeg peker på er at det finnes gråsoner, dersom man lar en tenåring klippe plenen og betaler cash syns jeg ikke skattemyndighetene burde legge seg opp i dette. Samme med andre småjobber som man får utført på hus og hytte etc, de som utfører disse jobbene har vel som regel ikke noen fet økonomi og man bør ta hensyn til det.

I Norge har man i de siste tiår innført diverse sertifikater og lignende på arbeid som har med baderom, vann, elektrisitet etc, mye av dette finnes ikke i andre land der egentlig hvem som helst kan sette opp et våtrom uten å bale med sertifikater. Nordmenn tror at disse sertifikatene er innført ene og alene for å sikre at jobben blir kvalitetssikret, det er ikke tilfelle, disse er blitt innført av for det meste av skattemessige årsaker.


Når det gjelder Stoltenberg så burde han selvsagt skatte av denne formidable inntekten, noe annet vil være hyklersk.

Har selv opplevd å få skattemyndighetene på nakken for betydelig mindre summer der jeg måtte bevise at ja, jeg HAR betalt skatt, om til norske myndigheter så til de utenlandske, opplevelsen var brutal. Selvsagt vil man ikke utsette Herr Stoltenberg for dette, det er kun proletarene som får slik behandling i Norge.
Cortex
13.02.2019 kl 13:49 652

Stoltenbergs retorikk gikk lenge ut på at å betale skatt var å delta i et spleiselag........,så hvorfor trekker han seg fra spleiselaget?
Har ikke Stoltenberg fremdeles eiendommer og tilbringer en del tid i Norge,så burde han da ikke bidra til spleiselaget i Norge?

Stray Spetalen, og mange andre millionærer, har et søksmål gående om at det er urettferdig med 4 million i bunnfradrag på eiendomsskatt i Oslo.
Han mener alle eller ingen skal betale eiendomskatt. Er folket enig?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/L0RzB4/disse-kjemper-mot-eiendomsskatten-saksoeker-oslo-kommune


ALT KAN BESKATTES
Enhver norsk skattebetaler vet at absolutt alt kan beskattes, men den historiske person som var mest kreativ i å finne på ting å beskatte var tsar Peter den store av Russland (1672-1725). I tillegg til at hver familie måtte betale skatt alt etter antall familiemedlemmer, beskattet han "alle typer mat, klær, hester, hatter, støvler, senger, møller, fiskerier, bikuber, kjellere, piper, vann og offentlige bad. Han beskattet fødsler, ekteskapsinngåelser, begravelser, skjegg, de som ikke var døpt, og de som ikke var medlemmer av den russiske kirke. Den eneste skatt han ikke ila var skatt for dødsfall. Det er vanskelig å forstå hvorfor han ikke beskattet eiendommer og arv. Alle varer som gikk inn eller ut av landet ble beskattet. Det var stempelavgift på papir, og kontrakter måtte skrives på en spesiell type papir som ble solgt av myndighetene til latterlig høye priser. Det var statlige monopoler på salt, salt fisk, tobakk, og en rekke andre varer som ble solgt til høye priser. Kort sagt, det var et nærmest utenkelig antall skatter på alt og alle." Adams tilføyer: "Denne listen er langt fra fullstendig".(s.173)

Også i andre land var skattemyndighetene kreative: I England måtte man fra 1660 også betale skatt etter antall ildsteder i sin bolig. Siden denne ordningen medførte at ligningsfunksjonærer måtte gå inn i folks hus for å kontrollere, var dette en lite praktisk ordning. Den ble derfor i 1698 erstattet av en skatt som ble ilagt etter antall vinduer i boligen. Denne skatten kunne naturlig nok beregnes fra utsiden. Aviser ble beskattet etter antall sider, i Nederland ble hus beskattet etter størrelsen på fasaden, osv. Et poeng som de skatteglade som oftest overser, er de forandringer i folks oppførsel nye skatteregler alltid får: En skatt ilagt etter antall vinduer, fører til at nye hus bygges med færre vinduer. (Denne skatten var årsaken til at arbeidere i industrialismens barndom bodde i bygninger uten vinduer. Alle lærebøker i historie forteller dette, men ingen nevner at skattereglene var årsaken.) At aviser ble beskattet etter antall sider førte til at avisene ble laget med større sider, en tradisjon som fortsetter den dag i dag. Og hvis man har undret seg over hvorfor hus i Nederland er så smale, vet man nå årsaken: de ble beskattet etter størrelsen på fasaden.
http://www.objektivisme.no/aera/skatt.htm

Man har jo lov til å le litt av de gamle skattereglene som virker ganske så komiske, men hva er egentlig forskjellen i dag, med annen formulering så er jo systemet akkurat det samme, man skatter etter størrelse på bolig, flere barn medfører indirekte mer skatt osv osv listen er laaaaaang.
Så om 100 år sitter de sikkert og ler av dagens finurlige skatteordninger også.
Intet er fritatt nær sagt.

Skatt er et onde, som tvang.
Det meste går til de kriminelle i styre og stell, samt til krigsindustri og den slags skit.
Mange tror samfunnet ikke vil fungere uten det enorme skattetrykket, men problemet er at systemet er som en sveitserost med hull x 1000.
Over alt sitter nyttige idioter som skal bli millionærer på sugerørsplassering og businessmodeller i statens omfattende galskap.
Hvor mange synes egentlig at samfunnet fungerer for vanlige folk, svake og eldre (haha). Svindel over hele fjøla.

I det store utland (et av de store) har de til og med klart å narre folket til å betale inntektsskatt, selv om ingen lov sier at de må.
https://www.youtube.com/watch?v=r37Fm7paVjs

Kan jeg forresten tipse om et interessant varsler-intervju (Danske Mads Palsvig)
www.youtube.com/watch?v=GcL-j4YNT4U
Redigert 13.02.2019 kl 11:27 Du må logge inn for å svare

Bare det at du bruker ordet DERSOM beviser at du er en erke sosialist med skylapper i jakten på andres penger. Dersom er et ord som uttrykker tvil. Hallo
...tilleggsbevis: "skal de tettes". lol...skal de det, og det tror du på.
Dersom det er sølvskjeggkre, skal jabba be de forlate huset i ryddig stand?

Stoltenbergs betingelser må gjøres gjeldende for alle. Slutt med tett i pappen skattetullet.


jabbadabbato
I dag kl 10:25 6
dersom det er tullete skattehull skal de tettes.
Redigert 13.02.2019 kl 10:43 Du må logge inn for å svare

Jeg mener at alle skal betale skatt etter gjeldende regelverk og dersom det er tullete skattehull skal de tettes. Politikere, som lovgivere, bør ha en ekstra høy terskel mot å utnytte systemet, enten de heter Njaastad eller Stoltenberg.
Redigert 13.02.2019 kl 10:28 Du må logge inn for å svare

Det er ikke moms på narkotikatrading, men er det virkelig så ille å ha en ekstra au-pair svart?
Du må skille alvorlige piller fra nyttig dill i hverdagen.
"litt" svart er godt å ha.
det smører fleksibiliteteten og alle har rett til å oppleve DEN frihetsfølelsen å ta på en tusenlapp skattejaktkontoret ikke vet om. Men stopp på 1000 kroner, det er bare for å mimre deg om skattefrihetsfølelsen.
Ikke misforstå
hvitt er best.
og null skatt på alt hvitt er selvfølgelig aller aller best
bare moms kan svelges egentlig
Redigert 13.02.2019 kl 10:27 Du må logge inn for å svare

Spørremaskinen er i gang :/ Hold deg til trådstart og begynn med det så kan vi ta andre ting senere

RR

PS!
Det er link i trådstarten og i den er det også link til saken
Redigert 13.02.2019 kl 10:08 Du må logge inn for å svare

12% av norsk økonomi er svart. Det er blant de høyeste i Europa. Hellas lå på topp og vi så hvordan det gikk.
Forøvrig kjenner jeg ikke helt til saken. Har Stoltenberg funnet et skattehull eller gjør han noe ulovlig?
Redigert 13.02.2019 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
Zorin
13.02.2019 kl 09:56 756

Det å ikke betale skatt er ikke greit. Alle må bidra til samfunnet skal det fungere, og de som tjener mer må betale noe mer i skatt enn de som tjener minst. Trinnskatt er med på å utgjevne forskjellene i samfunnet. Derfor er det dobbelt så trist skulle Stoltenberg slippe å betale skatt.

Det blir likevel helt feil å angripe Stoltenberg over dette. Som de fleste arbeidstakere har han blitt tilbudt lønn for en jobb han skal gjøre. Rett målskive blir derfor her hans arbeidsgiver, som er den man må angripe (pun intended) for deres tilbud til lønn og sluttpakke. Og hvem er NATO? Jo, medlemslandene.

Forventet i grunn ikke at du skulle svare på spørsmålene. Fikk rett igjen gitt :)
Hva du egentlig mener med "Begge to synes vi skal la svart arbeid være." er noe uklart. Skal vi la det være så alt arbeid blir beskattet? Skal vi la det være i fred, og la folk jobbe svart? Setningen din spriker i begge retninger, så ikke vet jeg.

RR

ArneB 5.0
11.02.2019 kl 21:46
130
Nå er det like før tomsingene hevder at Stoltenberg har ansatt seg selv.

Du kan legge til Fjordgubben og 777. Begge to synes vi skal la svart arbeid være.

Sotah
11.02.2019 kl 09:32
226
Da er det vel andre enn han du bør rette skytset mot.

Sotah
11.02.2019 kl 09:14
236
Pussig reaksjon på et pengeforum for de rike og vellykkede dette. Hva er problemet?