EL BILER PÅ TYSK KULLKRAFT?

aklm
14.02.2019 kl 12:26 541

Går myten om miljøvennlige biler til helvete?
kokkohill
14.02.2019 kl 12:59 524

Å hørt noe ?
kokkohill
14.02.2019 kl 16:13 502

Her er fremtidens bil , det er berre å finne frem gamle tegninger og sette igang ?

https://www.nrk.no/trondelag/storm-kjorte-bil-med-vedfyring-1.12483489
polemiker
14.02.2019 kl 19:11 479

Neida aklm, det er bare Arbeiderpartiets hus på Youngstorget, LO's bygninger og Høyres hus rundt omkring som fyres opp 100% på tysk kullkraft. Bevis det motsatte!

Norge har totalt sett et overskudd på kraft, så at sosialister og høyrefolk selger unna norsk vannkraft på billigsalg på sommerstid kan du ikke klandre El-bil eiere for. Norge kunne godt vært 100% uavhengig av kabler til utlandet om man virkelig ville. "Kun" snakk om infrastruktur med linjenett og kapasitet på vannmagasin.
kokkohill
14.02.2019 kl 19:46 467

Det innebærer at kullkraftselskaper i andre land kan kjøpe fornybargarantier av norske kraftverk og selge dem videre til sine kunder. Strømkundene der får dermed en kontrakt på at strømmen de kjøper er fornybar - uansett hva slags strøm de i virkeligheten får.

Ordningen innebærer at norske husholdninger og bedrifter som ikke betaler avgiften, blir betraktet som klimasyndere.
Det gir seg uttrykk i årlige nasjonale varedeklarasjoner laget av Norges vassdrags- og energidirektorat NVE. Den viser stygge tall for vann- og vindkraftlandet Norge. Ifølge den var 86 prosent av renheten i Norge solgt til utlandet. Kun 16 prosent av strømforbruket var formelt fornybar.

https://www.abcnyheter.no/penger/2018/06/29/195410793/opprinnelsesgarantier-strom-undergraver-arbeidsplasser-i-norge
mishka
14.02.2019 kl 19:50 466

Norske elbiler går på vannkraft så vidt jeg vet. Overskuddet selges dyrt bl.a til Tyskland som såkalt balansekraft. Vi som stort sett bor i Berlin vet hva det betyr. Magasinene tappes notorisk ned for at norske kraftselskaper skal få samme pris som det er her i Tyskland. Dvs. ca. 3 ganger norsk pris. Resultatet er at strømprisen i Norge også stiger fordi med lite vann i magasinene pga mye tapping for salg til Tyskland så stiger prisen på strømbørsen Nordpool. Og for den som lurer på hva balansekraft er så kan jeg forsøke å forklare: Merkel har "tapetsert" tyskland med vindmøller pga det de kaller energiwende. Det er det samme "miljøpisset" alle PK politiker snakker om. So far so good. Problemet er bare at ofte når det er som kaldest i januar så er det også vindstille. Strøm er ferskvare. Den kan ikke en gang lagres til i morgen. 51% av tysk strøm kommer fra vind, sol eller andre fornybare kilder. Resten er kull, olje, gass, og annet fossilt brennstoff. Problemet er bare at når det ikke blåser så er det ikke bare i løpet av 3 timer å fyre opp et kullkraftverk. Og pga dette kan man også oppleve at strømmen forsvinner fordi hele nettet er ekstremt ustabilt. Og her kommer norsk balansekraft inn. Da er det bare å svitsje over på kablene fra Norge og man balanserer nettet med nok kraft.

Hvor mange som kjører elbiler i Norge fullstendig uinteressant i verdensbildet. Hele Norge er bare som Berlin og noen omkringliggende kommuner.

Med 51% fornybart og mesteparten av resten fra kull, olje og gass så slipper en tesla mod. S. på det som kalles tysk strømmix ut 131 mg. co2 pr.km. NEDC For å sette litt tall på dette så er det omtrent som en BMW 520 D. Mange småbiler slipper ut langt mindre selv uten elektromotor. Mange er under 100. Og som en liten morsomhet så vil en tur med t-banen i Berlin medføre I SNITT 75 mg co2 i utslipp pr. pasasjer/km. Men det ville bli ramaskrik om t-banen bare gikk når den var full i rushtiden. Da er snittet sef. et helt annet.

Og det logiske spørsmålet alle tyskere stiller seg er: Hva f... skal vi med elbiler så lenge vi varmer opp 90% av boligene med sentralvarme som går på olje og gass? Da jeg la en Nexans varmekabel på 375W under kjøkkengulvet himla rørleggern med øya ?.
Redigert 14.02.2019 kl 19:55 Du må logge inn for å svare
kokkohill
14.02.2019 kl 20:09 456

Norge legger en kabel til alle strøm markeder i EU og selger der prisen er høyest, i retur får vi til enhver tid dyreste strøm i EU.

H- V siden På stortinget har samme agenda her , eneste forskjellen er om kabelen kan være privat eller ei.

Hadde de spurt eierene Ola & Kari om det vil ha det slik er jeg sikker på svaret er nei. Men spørre ,det gjør de ikke....
Fjordgubben
14.02.2019 kl 20:38 450

At Norge selger strøm til kontinentet er jo flott det, kraftselskapene og ikke minst staten tjener grotesk med penger på dette, så at strømprisen i Norge da går opp må nordmenn bare regne med, alternativet er jo å ikke selge, og å gå glipp av alle disse inntektene, altså ingen god løsning.

Men det som VIRKELIG er det sure i dette er jo at staten flere ganger har økt elavgiften i Norge, på tross av at de VET at strømprisen vil komme til å øke for forbruker uansett, og staten tjener jo uansett mer enn nok så dette er bare enda et utslag av ekstrem sosialisme.

Nettleia er også for høy. Hadde den norske staten vært sitt ansvar bevisst hadde de selvsagt senket avgiften på strøm for lenge siden, men det er vel kun FrP som ønsker dette så da har vi bla bla bla bla skylden kan legges på de norske velgerne, igjen....
polemiker
14.02.2019 kl 22:12 430

Interessant info fra Mishka, har åpenbart mye kunnskaper om dette.

Er også enige med flere her i at det er staten som har alt å tjene på økte el-priser. Det har imidlertid mange falsetter.

- Der Stadt, fylke og kommune står vel for omtrent 90% av all vannkraft i Norge. I og med at det er % avgifter til staten, vil økte priser føre til mer $$ til staten.
- Høye strømpriser medfører at alternative energikilder kan bli mer konkurransedyktige. Dette er nok kjernen av problemet.
- Selv om Norge har den reneste energien i verden, er ikke dette nok for å bli internasjonalt akseptert. Vi må også lide. At vi i tillegg blir igjengrodd av skau på alle kanter som fungerer som en Co2 katalysator, blir glemt.
- Høye strømpriser og timesprising på forbruk fører til at vi blir mer bevisste. Det tror jeg kan være en bra ting.
- Høye strømpriser gjør det lønnsomt å investere i "smart house".
- Om politikerne lykkes kan det sågar medføre at det vil bli lønnsomt å dekke takene med solceller, selv her i høye nord.
- Vindmøller vil bli lønnsomme
- osv.

Det som kanskje er det største ankepunktet mot dette er at lav energipris har vært en av de aller største fordelene nordmenn og norsk industri har hatt i forhold til våre konkurrenter. Nå har politikerne ofret denne fordelen for å fremstå som en klimayndling i verden. Det vet at de vil bli klekkelig honnoret i sitt afterlife. EU og FN vet å ta vare på "sine". Dette er ikke en konspirasjonsteori, se tilbake om hva som har skjedd. Noen eksempler er Stoltenberg, Gro, Jagland, Solheim ... Det kan da ikke være på grunn av deres skarpe intellekt eller kunnskaper?

Nå viser det seg at norske myndigheter tross alt HAR sikret seg en viss råderett ved at de kan selv differensiere på avgiften de setter på de ulike næringene. Etter at de fleste karftkrevende industrier er blitt utkonkurrert prøvde staten å lokke til seg nye karftkrevende virksomheter, bl.a datasentere. Ren energi og kun 0.4% statlig avgift. Google, Youtube, Amazon og Facebook lot seg ikke friste da de nok anså det sosiaistiske regimet i Norge til å være alt for ustabilt. I amerikanske øyne er nok Høyre nærmere kommunistene enn det Democrats er.

polemiker
14.02.2019 kl 23:22 412

Frykten viste seg å være berettiget. Cryptominers ble over natten skattlagt på samme måte som oss andre. Hva skjer med de andre?

Vel, vi vet nok litt mer om det nå, men skaden om subsidierte kinesere har allerede skjedd. Vi andre microminere så dette for mange år siden, men ble blåst av banen da myndighetene subsidierte kinerserne fremfor norske borgere. Norske borgere hadde full skatt, nettleie og maks tariff.

Kun flaks at jeg ikke selv investerte i en miningfarm i Norge.

Edit:
men når der er sagt, så mener jeg at det å mine bitcoin har ingenting med industriproduksjon å gjøre.

Men den uttalelsen fra sentralbanksjefen vedrørende cryptovaluta i dag er litt skremmende. Forståelig fra hans ståsted, men dette er nok utenfor hans kontroll.
Redigert 14.02.2019 kl 23:44 Du må logge inn for å svare