Reaksjon Q4 18


Hei, jeg har den siste tiden observert denne aksjen og har konkludert med at det er på tide å begynne opplastingen.

Mitt spørsmål er hva dere som kjenner aksjen over lengre tid tror om aksjonærenes reaksjon på Q4 rapporten for 2018?

Er det lurt å vente på rapporten? Eller bør jeg laste opp så snart som mulig? I mine øyne, så er jo aksjen strengt talt underpriset som den er. (Sett fra perspektivet at dette er en soleklar vekstaksje)

Setter pris på seriøse, og faktabaserte svar.

Enig i at dette bør være godt kjøp på dagens kurs med enorme vekstmuligheter for pho.
Hovedproblemet er selve aksjonærmassen, hvordan de vil reagere etter rapporten.
Tror mange brendte seg sist og håper de ikke har kjøpt seg inn igjen men det er vanskelig å vite.
Slik jeg vurderer det er det mer risikabelt på utsiden...

Som du sier er aksjen en soleklar vekstkandidat. Markedet tror ikke på det (gitt dagens pris), og det er nå vi får guidingen. Slik jeg ser det kan ikke guidingen for 2020 bli noe lavere enn den er i dag (20-25 musd). Selv den representerer oppside fra dagens kurs. Den kan også være mange ganger høyere.

Hvordan markedet vil reagere vet ingen, og vi vet heller ikke planen til MW som fortsatt er short. Vi så hvordan panikken herjet etter Q3, men vi er nok ikke like utsatt denne gangen. Har du tro på det fundamentale så er det nå du må inn, tror jeg.
trigger1
16.02.2019 kl 09:29 3287

Dette blir første skikkelige q-presentasjon fra Schneider. Forrige gang var han helt fersk og hans rolle i presentasjonen bar preg av det. Forutsatt at salgsutviklingen er relativt grei og at den reviderte guidingen bekrefter en annen fremtidstro enn hva KH&co turte å komme med, tror jeg at Schneider kan forsterke en oppgang. Han gjorde en meget god figur under DnB-seminaret før jul. Balansert og tillitvekkende, samtidig som han ikke etterlater tvil om at man står overfor en amerikaner. På den annen side - ved evt skuffende guiding og salgstall blir det natta. Jeg heller så absolutt til det første alternativet og vurderer å vekte opp litt til, i alle fall om vi får en ny dupp ned til 43/44.
16.02.2019 kl 09:52 3257

Sett i lys av Q3 og skuffelsen som mange utviste samme dag og i ukene etterpå skal en være varsom med å anbefale noe som helst.
Men det som en kan ta som utgangspunkt er:

- I Q3 ble det utplassert BARE 7 skop. 6 flexi og 1 rigid. For min del er det utenkelig at det i Q4 ikke har blitt utplassert betydelig flere enn dette.(Tror selv på 20+)
- I Q3 ble vi vitne til en ny CEO Schneider som naturlig nok virket usikker og presentasjonen bar preg av dette. Nå vil vi få se en selvsikker og betydelig mer kunnskapsrik CEO som presenterer.
- I Q3 fikk vi minus 3,1 mill. Selskapet er altså svært nær krysningspunktet for å klare pluss på bunnlinjen. Ved inntekter på nærmere 20 mill fra USA kan et lite pluss være innen rekkevidde og det vil i såfall spre optimisme i markedet om at nå skjer det endelig.
- I Q3 ble vi vitne til at Belette var noe mer tilbakeholden enn han var på Q2(dette kan skyldes at han hadde mindre spillerom siden ny CEO og styreformann var på plass) Slipper Belette til på samme måten som i Q2 vil det også kunne påvirke positivt.
- Guidingen vil nå bli sluppet. Blir den lavere, lik eller høyere enn den allerede eksisterende. Vel, den kan egentlig bare bli satt lavere eller høyere. Den gamle guidingen har ikke surveillance markedet i seg så etter alle solemerker vil guidingen heves, men hvor mye? Schneider har nok satt seg hårete mål, men håper han setter mål som er realistiske og oppnåelige.

Basert på disse punktene håper jeg at du ble litt klokere. Jeg har vært all inn i PHO siden ifjor sommer og kjøpt noen mindre poster underveis, er langsiktig og har stor tro på at PHO vil lykkes. De har et fantastisk produkt, men de må få det ut til flest mulig og utstyret må brukes for at selskapet skal levere.

Lykke til
clanz
16.02.2019 kl 10:14 3228

Det ble utplassert kun 4 flex scope i q3 Elvoquest... get your facts straight!

Noen tror at salget plutselig skal løsne NÅÅ.... så jeg ville vente til etter q4 med å kjøpe.
16.02.2019 kl 10:20 3212

Enig Clanz i at rett skal være rett,
Vet ikke hvor jeg har tallene fra, men er ikke så sikker på om du heller vet det riktige tallet

During the second quarter, Photocure experienced all time high increases in permanent blue light cystoscopes (BLCs), with 17 installations bringing the total to 130 at the end of the quarter.
https://photocure.com/news/2q2018-report/

At the end of the quarter the total installed base of permanent blue light cystoscopes (BLCs) was 131. In addition, 6 flexible cystoscopes for the surveillance setting have been installed.
https://photocure.com/news/3q2018-report/

Så basert på ovenstående kommer jeg til 7 skop. Kanskje du som harsellerer kan vise hvordan det blir 4 skop?
På forhånd takk.
Redigert 16.02.2019 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
focuss
16.02.2019 kl 10:20 3205

Jungeldyret.

Slik jeg ser det så er PHO i en posisjon som tilbyr aksjonærer en realistisk mulighet for en fantastisk utvikling og spørsmålet for meg blir: Ønsker jeg å ta del i den utviklingen og svaret på det er selvfølgelig ja. Så er det en del kortsiktige aksjonærer som stiller seg spørsmålet: Er selskapet mer eller mindre verdt i mars enn hva det er før Q4? Disse aksjonærene er det en del av i PHO. Hvor mange av de vil oppleve Q4 som positivt/negativt? Svaret på det er at det vet vi ikke før vi ser hva Q4 og ny guiding bringer. En ting jeg er sikker på er at ny guiding for 2020 ikke vil representere aksjens fulle potensiale og på den korte tiden fremover mot 2020 så kan feilmarginen i guidingen bli enorm.

Blir derfor ikke overrasket om guidingen blir mindre sexy enn hva noen kanskje håper. Dersom det skjer så kan vi håpe på at Schneider kompenserer for det ved å dele noen visjoner for årene fremover som viser at den markedsandelen noen av oss tror på deles av ham. Dersom han kan underbygge det på en god måte så tror jeg det for mange blir viktigere enn både Q4 og ny guiding. Så til spørsmålet ditt. Bør du kjøpe før eller etter Q4? Det er "anybodis guess" og det finnes en god bukett med usikre aksjonærer. Skal jeg gi noe råd så gå inn med halvparten av det du ønsker før og halvparten etter Q4. For egen del så selger jeg ingenting før Q4. Jeg tror jo aksjen skal sky high.
Redigert 16.02.2019 kl 13:09 Du må logge inn for å svare
focuss
16.02.2019 kl 10:37 3187

Jungeldyret
Ett annet viktig spørsmål å stille er jo: Er de som har gjort seg kjent med PHO og potensiale allerede fullt investert? Da blir det veldig viktig hvor mange utenfor det er som har PHO på blokka, og deres kjøpekraft.

Godt poeng Focuss.
Magefølelsen som sa at det var skummelt å sitte utenfor har hvertfall blitt bekreftet. For nå, så ser det ut som at løsningen blir å laste opp 70/30 før/etter Q4 rapport.

Takk for alle gode svar på emnet!
kreinh
16.02.2019 kl 11:57 3061

Det beste som kan skje når det gjelder kursutvikling er at det blir bevegelse i topp 10/20! Ingenting annet. Husk at det er forholdsvis få "friflytende" aksjer. Det er stort sett gjengen som skriver/leser på HO som bytter disse aksjene seg i mellom. Og dette er det bedrøvelige tenk på et tall leken med tilfeldig aksjepris alt etter salg/etterspørsel som bestemmer hvor "vi" setter prisen etter frykt/grådighets prinsipp. Frykt for at man betaler for mye. Grådighet når man synes inngangspris er lav nok. Viser Q4 og guidingen uten enhver tvil at Photocure fortsetter vekst og lønnsomhet slik at utsikter til utbytte kan bli en realitet, flytter selskapet ut av skyggenes dal og frem i lyset (fokus fra meglerhusene). Det er omtale og interesse fra "husene" vi trenger for å løfte aksjeprisen der den bør være. Hvis ikke du er med på toget år det skjer da blir du stående igjen på perrongen.
CanonBoy
16.02.2019 kl 12:52 3000

Jungeldyret: Flott innlegg.
Dersom du er langsiktig med din investering (har analysert Pho og har tro på det fundamentale og veksten fremover) vil jeg klart anbefale strategien du skisserer over.
Tenker du kortsiktig på denne investeringen må andre en meg gi anbefaling.
Er selv langsiktig inne i selskapet og tenker 2-3 år fremover.
Lykke til med valg og det du ender opp med.
kreinh
16.02.2019 kl 13:07 2978

Er det ikke påfallende at topp 10/20 har stått stille så lenge? I fjor sommer og høst minket noen av dem eksponeringen om jeg ikke husker feil. Men nå er det helt "stille" Stille før stormen kanskje?

Valgte å selge 90% av mine aksjer i PHO, men det var for å kunne trekke fordel av fallet til 40 kr i NANO (noe som har vært lønnsomt i begge retninger så langt). Håper å komme tilbake i PHO med flere aksjer enn jeg hadde. Q4 tror jeg vil etterlate et positivt inntrykk, men når det måles mot forhåndsforventninger så kan det godt være at det slår negativt ut på kursen. Men det kan også godt være at man nettopp får den stimulansen som markedet har ventet på. Blir spennende, særlig for dem som er tungt lastet. Tunge positive nyheter har en tendens til ikke å slå inn i kursen med full tyngde fra åpning, så jeg forbereder meg litt på å kunne reagere lynraskt på et utvetydig positivt resultat.
Netromo
16.02.2019 kl 14:52 2842

Jeg har gjort det samme. Redusert 1/3 i PHO. Kjøpt Nano på lavt 40 tall.

Avventer PHO guidingen før jeg kjøper mer.
kreinh
16.02.2019 kl 16:17 2756

Europa er det neste store markedet for moderne medisiner basert på cannabis. Ved å stå på sidelinjen kan Norge gå glipp av private legemiddelselskaper på høyde med Photocure eller Algeta, mener markedsanalytikere. Står det å lese i https://e24.no/pluss/naeringsliv/norge-kan-bli-ledende-i-det-nordiske-cannabismarkedet/24552574
16.02.2019 kl 17:16 2667

Skal ha flere PHO, men tror eg venter til etter q. Om den ikke detter litt.

Kikker på nano, om den får et fall mot støttenivået på 40, men mest for ikke å ha alt i PHO/PCIb hvor eg egentlig har nok.
16.02.2019 kl 17:22 2654

Tror du den blir billigere etter q4 Tåka?
Nå er det vel dags for positive overraskelser fra selskapet.
Ser i tillegg fram mot Radforsk sin podcast den 27.2
m73102
16.02.2019 kl 18:46 2642

Det er ikke veldig store forventninger til Q4 (og den nye guidingen), dersom kursen er den samme ved presentasjonen av Q4 som i dag (kr 46). Husk at kursen ved presentasjonen av Q3 lå på kr 56 (altså over 20 % høyere kurs enn i dag - og da visste vi ikke at PHO hadde fått 100 % refusjon for Surveillance, som Schneider mener er "the golden key"). Jeg tror vi i Q4 har plassert ut flere scope enn i Q2 (flesteparten flexi) - og vi vil se en fortsatt kraftig omsetningsvekst i USA. Med en ny guiding i 2020 på minst samme nivå som dagens (og en guiding før årene etter 2020 som fortsatt viser en akselerende vekst) - og en offensiv Schneider - kan vi fort se en kraftig stigning etter Q4. Jeg kommer ikke til å anbefale noen verken til å kjøpe/selge - her må alle ta sin egen avgjørelse - men et spørsmål; har PHO noen gang vært i en bedre posisjon enn i dag? Ingen gjeld, penger på bok, fått alle nødvendige godkjennelser (i 2018 tilgang til Surveillance), 100 % refusjon fra 2019 ("golden key"), beste metode for å avdekke blære kreft, CEO som har lang erfaring fra USA ift kommersialisering...

Lykke til!

Her er vi alt for pessimistiske.

Ny amerikansk CEO skal vise markedet at han har kompetanse og ambisjoner.
Strategi og ambisjoner skal løftes betydelig ellers er det ingen vits for han å drive på.
Mitt tips:
Guiding 2020 blir 150 musd.
Målsetning, 50% markedesandel innen 5 år. Dvs 700musd innen 2024.
Mitt tips til omsetning i USA:
18Q4: 2,5
19Q1:3
Q2: 4
Q3:6
Q4:10
Totalt 23 musd i 2019.
Videre
2020Q1:15
Q2:25
Q3:40
Q4:70
Totalt 150 i 2020
Videre
2021:300
2022:400
2023:500
2024:700

Dvs utbyttekapasitet fra Q32019.
Kan focuss regne ut kursmål for hver linje her?

16.02.2019 kl 20:25 2509

Nei, men med mitt antall er der nok nedside potensiale.

Så spørs det om eg klarer la være å øke...-
focuss
16.02.2019 kl 20:43 2468

Videre beregninger kommer ikke nå da vi kommer i en situasjon med bygging av infrastruktur utenfor MSA så det krever litt mer jobb

Er guidingen min for optimistisk? Kan ikke skjønne det.
Hvis vi antar at intekter fra norden og partnersalg dekker alle utgifter vil USA gi rent overskudd.
Da har vi 50-lappen i utbytte i 2020....
Hayen
16.02.2019 kl 20:55 2450

Dette blir ren synsing, men jeg tror vekstkurven blir som en s-form.
Dvs svak men økende stignigstakt i starten, så blir dette en løsning 'alle' må ha og da øker det kraftig på kort tid (1-2år) og så en utflating mot slutten.
Jeg håper vi ser at veksttakten for alvor øker ved q2 etter sommeren.
På et eller annet tidspunkt ser de fleste oppegående investorer at cysview blir en gigantisk suksess. Prisingen av selskapet vil da være forut for faktiske resultat. Det i seg selv kan gi en aksjekurs som er både 10 og 20x allerede neste år.

For øvrig var jeg i samme tenkeboks som trådstarter. Vurderte å vente med å øke, men tok ikke sjansen og har kjøpt ganske mye siste to uker. Takk til alle som ville selge på dagens nivå.

Hva syns du om mitt tips skrevet kl 20:04?
Hayen
16.02.2019 kl 21:23 2403

Andre er nok bedre på å vurdere det enn undertegnede.
Magefølelsen min er forsåvidt at q4 2018 og hele 2019 ligger for høyt. 2020.... Håper du har rett, men tør ikke tro det, iallfall ikke enda. Tipper vi ender på rundt 60-90 mill USD for 2020.
Utelukker forsåvidt ikke at selv ditt optimistiske tips for 2020 kan bli overgått.
Hayen
16.02.2019 kl 21:28 2394

For å ta det første først, dvs q4.
Jeg er fornøyd med 17 - 20 mill nok i USA for q4. Alt over betyr egentlig at vi er i ferd med å ta av allerede


Reaksjonen på q4 kan bli at enkelte aksjonrer må begynne å ta cipralex, da de ikke tåler flere skuffelser.
Kanskje Pho burde stille med et visst antall hjelpepersonell ved presentasjonen, dersom de igjen ikke innfrir.
16.02.2019 kl 21:41 2360

Mellom 90 og 170 mill $

Kun magefølelse.
Redigert 16.02.2019 kl 21:42 Du må logge inn for å svare
16.02.2019 kl 21:42 2359

Innfri?
Kommer helt an på hva forventninger en har. Skal en dømme etter kursen finnes det ikke snev av forventninger.
Markedet tror åpenbart på minus 3-5mill, skop utplassering lavere enn q3 samt en lavere guiding enn eksisterende.
Så kan en bare tenke hva som skjer dersom selskapet overgår dette i betydelig grad...
16.02.2019 kl 22:05 2320

Har dere tatt med i beregningene at markedet som anslås til å være på 10-15 milliarder, vil krympe når BLCC skal gjøre det betydelig kostnadsbesparende?
Redigert 16.02.2019 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
thepower
16.02.2019 kl 22:12 2313

I've made so much out of the oil sector this week I don't care what's happening with PHO.

What will be will be. Peace brothers
16.02.2019 kl 22:19 2287

Thanks for the information, you’ve been most helpful.

Det vil vel bare inntreffe ved endrede oppfølgningsprogram. Altså at det skulle bli mindre hyppig overvåkning av blærekreftpasienter, pga lengre tilbakefallstid. Videre ville vel deler av turbt-markedet forsinne, siden noen av disse kreftforekomstene kan fjernes poliklinisk under overvåkningen med flexiskop. Og det er her det spares penger, ikke på cysview-kit, men på narkose og liggedøgn.
Om jeg har forstått dette riktig..
16.02.2019 kl 22:52 2223

Men hvor kommer tallet 10-15 milliarder i fra? Er det totalkostnaden for behandling av blærekreft? I så fall så vil jo prisen for liggedøgn, bcg, cystoscopier etc være innbakt i den summen, og bruken av cysview bare bli en av postene. Eller er det slik at noen har tatt antall prosedyrer og beregnet hva det vil koste om cysview skal brukes i alle disse?

Antall cystoskopier årlig i usa (turbt+surveillance) x 1000 usd/kit der cysview kan brukes. Fremgår av presentasjoner og kvartalsrapportene til pho. First diagnosis er like stort (15mrd))
focuss
16.02.2019 kl 23:07 2198

15 mrd er kun kostnad av Cysview dersom 100 % av TURBT og surveillance gjøres med BLC Cysview. Dersom 20% av prosedyrene gjøres med Cysview så selger vi for 3 milliarder og kursen går til 1900.

Schneider drømmer ikke om 20% markedsandel men 70 %
Redigert 16.02.2019 kl 23:10 Du må logge inn for å svare