Tomra Systems: (Q4 2018, 21.02.19) Simply outstanding


Tyske DER AKTIONÄR følger Tomra tett! Synes DER AKTIONÄRs redaktør MICHEL DOEPKE oppsummerer essensen i Tomras fenomenale Q4 2018 så godt med sin overskrift og artikkel at han fortjener en egen trådstart. Som Doepke påpeker, Tomra pulveriserer konsensusestimatene og overgår analytikernes allerede høye forventninger.21.02.2019-08:27 - MICHEL DOEPKE -Editor

Tomra Systems: Simply outstanding


Tomra Systems once again delivered excellent quarterly results. Both sales and EBITA are well above the already high expectations of the analyst side. Tomra Systems also intends to share in the strong fundamental development of its shareholders – the specialist for collection and sorting solutions plans to distribute 4.50 Norwegian kroner (a total of 46 euro cents) the specialist for collection and sorting solutions plans to distribute, while 2,00 kroner is to be distributed in the form of a special dividend. Flow. The rally may go further.

What a development

Tomra Systems increased its sales by 21 percent to 2.47 billion kronor (expectation: 2.37 billion kronor), while EBITA folded disproportionately by a whopping 32 percent to 396 million kronor. The Norwegians have literally pulverized the consensus estimate of 301 million kroner. The bottom line is that this yields a profit per share of 1.57 kronor in the fourth quarter.

Tomra management plans to distribute 4.50 kronor to its shareholders for the past financial year. By comparison, a year earlier, Norwegians poured out just 2.35 kronor.

Don't give a piece out of your hand

Tomra Systems is fundamentally still in the fast lane, the collection and sorting solutions business is buzzing, growth rates can be seen. Investors remain on board with the AKTIONORE Permanent Recommendation (up 55 percent since March 2018). New record prices should only be a matter of time. Tomra shares are located

http://www.translatetheweb.com/?from=&to=en&dl=en&a=http%3A%2F%2Fwww.deraktionaer.de%2Faktie%2Ftomra-systems--einfach-ueberragend-445600.htm

http://www.deraktionaer.de/aktie/tomra-systems--einfach-ueberragend-445600.htm
Redigert 21.02.2019 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
wwbwb
21.02.2019 kl 12:20 1219

I motsetningen til denne personen som uttaler seg i media om noe han sier han ikke kan nok om. Er han bitter, eller søker han kun oppmerksomhet. Uansett virker useriøst med en slik «oppblåst artikkel» fra et menneske som ikke vet nok.
"- Beklager. Vi syntes selskapet er for dyrt så er ikke helt på ballen, slo Sissener fast.
Sissener har ikke blitt noe videre begeistret for aksjen i tiden som fulgte."
"- Anser du Tomra for å være en klar salgskandidat på dagens nivå?
- Jeg kan det ikke godt nok, men det virker veldig dyrt, avslutter Sissener."
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/02/Suser-til-ny-rekordnotering-Sissener-advarer-mot-prisingen
wwbwb
21.02.2019 kl 12:30 1204

TOM:VIL BRUKE 100 MILLIONER PÅ Å FORBEREDE VEKST I EUROPA
Oslo (TDN Direkt): Tomra vil øke driftskostnadene med 100 millioner kroner i 2019 for å forberede seg på vekst i Europa etter EUs plastdirektiv. På kortere sikt er selskapet spent på løsningene i blant annet Western Australia og Skottland.
Det kommer frem på selskapets kvartalspresentasjon torsdag.
EUs plastdirektiv setter mål om at 25 prosent av plasten som brukes i flasker skal være resirkulert innen 2025, og 30 prosent innen 2030. I tillegg setter direktivet mål om at 77 prosent av plastflasker skal samles inn innen 2025, og 90 prosent innen 2029. Tomra regner med å øke driftskostnadene med 100 millioner kroner i 2019, rundt 25 millioner hvert kvartal, for å gjøre seg klar til denne utviklingen.
- Vi tror ikke man kommer til 90 prosent resirkulering uten en panteordning, og direktivet sier også at pant er en god måte å gjøre det på. Noen land vil nok være før ute enn andre med dette, men det er egentlig ikke så dumt for oss, sier finansdirektør Espen Gundersen i Tomra til TDN Direkt.
Mens potensialet i hele EU er stort, trekker selskapet frem særlig fire markeder som vil ha en konkret utvikling på kortere sikt: Vest-Australia, der det pågår valg av panteordningskoordinator og ventet oppstart er tidlig 2020, Skottland, der miljøministeren ventes å legge frem et forslag til pantesystem og ventet oppstart er mot slutten av 2020, Portugal, der detaljene for et pantesystem vil klargjøres og et pilotprosjekt vil implementeres i 2019 med ventet oppstart i 2022, og England, der en konsultasjonsperiode startet for et par dager siden og det vesten oppstart av et pantesystem innen 2023.
-Western Australia er kanskje den mest spennende nå. Vi venter tilbakemelding på hvilken retning de går i, om det blir som i New South Wales eller som i Queensland, men vi er klar for begge. I Skottland venter vi på en anbefaling etter en høringsperiode, som kan komme når som helst. Skottland vil gå videre med dette, og vil ikke vente på England. England har utsatt sitt system til 2023, men har til gjengjeld bekreftet at de vil gjennomføre det. Her er det nå lansert en høring som så vil evalueres, sier konsernsjef Stefan Randstrand i Tomra.
Av øvrige europeiske land, som vil omfattes av EUs plastdirektiv, trekker finansdirektør Gundersen frem Spania som et land som har hatt mange prosesser. Særlig regioner med mye strender, slik som Catalonia, Balearene, Kanariøyene, har kommet langt, ettersom de ønsker å bli kvitt også den visuelle forurensningen, sier han.
Tomra lanserte på sin kapitalmarkedsdag i september 2018 mål for perioden 2018-2023 på over ti prosent vekst i omsetning og en ebita-margin på over 18 prosent.
- På det tidspunktet var ikke EUs plastdirektiv endelig vedtatt, men det var i prosess, og vi visste at dette var en av de store mulighetene vi satt med. I den siste runden reduserte de målene noe, og skjøv de litt ut i tid, men det er egentlig bare positivt at ikke alt kommer på en gang, sier Gundersen.
Konsernsjef Randstrand sier det må etableres et helt system for sortering og gjenvinning i EU, og understreker at han mener Tomra har evnen og kunnskapen til å gjøre dette. Han sier alle landene i EU ser på dette nå, og Tomra må derfor være tilstede for å snakke med folk og finne løsninger.
-Vi må være der og ha et team på plass. Vi må kunne tilpasse oss markedene og utvikle produkter, ettersom hvert land vil finne sin egen løsning. Det er flere konsultasjonsnivå i hvert marked. Dette kommer ikke gratis, sier Randstrand.
Han mener man kan se på denne driftskostnaden som en investering for å bli klare for å serve disse markedene.
-Diskusjonene er der, men de har ikke kommet like langt som England. Singel use plastics-direktivet er ennå ikke så gammelt, sier han.
bendik.storen@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

TOM:KAN LÅNE TRE MILLIARDER TIL, VIL VURDERE Å HENTE PENGER ETTER HVERT -GUNDERSEN
Oslo (TDN Direkt): Tomra kan låne ytterligere tre milliarder kroner, og har en balanse som vil være tilstrekkelig i hvert fall to år frem i tid. Dersom selskapet trenger mer penger til å ekspandere etter det vil de vurdere å gå til aksjonærene.
Det sier finansdirektør Espen Gundersen på selskapets kvartalspresentasjon torsdag.
Det ekstraordinære utbyttet på to kroner vil selskapet finansiere ved lån.
- Vi tror vi klarer å finansiere de mulighetene som måtte komme innenfor en 24 måneders periode basert på egen balanse. Men etter dette blir det mer usikkert, det er så mange ting som er i ferd med å skje. Hvis vi da viser at vi har levert, så håper vi at vi kan ringe på til aksjonærene og høre om vi kan få litt bistand. Men vi er så sterke nå, med sterk balanse og sterk kontantstrøm og tilbakevendende inntekter, og det ville vært dumt å la være å låne penger når det er så billig, så derfor betaler vi litt mer utbytte nå, sier Gundersen til TDN Direkt.
Selskapet har et større lån som snart forfaller, og vil dermed refinansiere dette samt låne penger til utbyttet.
- Vi har 1,5 milliarder i lån i dag, og vi kan i hvert fall låne tre milliarder til uten at vi gir bort kontroll over selskapet til bankene. Vi burde kunne låne til tre ganger ebitda, kanskje litt over, og da er vi på 4,5 milliarder i gjeld mot 1,5 milliarder i dag. Vi klarer ikke investere alt dette i løpet av 24 måneder, sier Gundersen.
BNS, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Hva er det med HO og det å kun la Sissner kommentere Tomra med samme forutsigbare kommentar hver gang?
exuptro
21.02.2019 kl 13:09 1128

Kun et ord beskriver den fyren og det er "NISSE". Hadde man hørt på han ville man gått glipp av 15% fra sist han ropte selg. Den fyren eier jo ikke skam.

Etter hver rapport pisser Stefan på den fjompen.
Rufuss07
21.02.2019 kl 13:20 1102

Som bedrift, outstanding, på børs, skuffende.
Ratta
21.02.2019 kl 13:24 1088

Må da være mulig for Hegnar å få "expert"kommentar fra noen som kan selskapet. Useriøst, men det er gjennomgangstonen der i gården.

Enig med dere. Når dette er de to overskriftene man tyr til for å kommentere en fantastisk kvartalsrapport fra et fantastisk selskap, er det noe som skurrer... Er jo nesten som om: Når det første oppslaget ikke virket, må vi prøve noe enda mer negativt...Aksjen har gått 72 prosent på ett år – er festen over?

for 4 timer siden


Suser til ny rekordnotering – Sissener advarer mot prisingen

for to timer siden
Redigert 21.02.2019 kl 13:49 Du må logge inn for å svare
wwbwb
21.02.2019 kl 13:48 1028

Nei, der kan jeg ikke være enig med deg.
Tomra har absolutt løftet seg fornuftig de siste 5 årene. Tror Brødrene Planke gleder seg stort over hva de startet i 1972. (Håper de fremdeles er i live.)
La de aldri bli glemt.
Så kom Stefan Ranstrand inn rundt 2009, som den mest fantastiske CEO jeg noen gang har møtt. Han viste en klokskap, entusiasme, og ærlighet som er sjelden i dagens bedrifter. Han løftet Tomra opp til noe jeg tror verken brødrene Petter og Tore aldri ville våge og drømme om ville skje, eller kanskje?
Håper Norge, Nordmenn, alltid vil ta vare på dette fantastiske selskapet.
Redigert 21.02.2019 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
exuptro
21.02.2019 kl 13:54 1005

Uansett var det et voldsomt tigersprang som ble gjort på morgenkvisten. Kursmessig er det bare sunt at kursen får hentet seg inn på lavere nivået først. Når det er sagt er Tomra ganske enkel å trade, og man kan tjene gode slumper med sedler hvis man lærer kursen å kjenne.

For de som følger Tomra og skjønner hva Tomra er vil Sissener virke som et desperat barnehagebarn som ikke får viljen sin når det kommer til Tomras utsiker. Tomra vil stige og stige uavhengig av hva Sissener sier. Han kan holde seg til Norwegian, Tomra har han ikke greie på.

Dette fra Sissener er jo så flaut at man nesten rødmer på mannens vegne. Det er jo opplagt at han ikke skjønner at utviklingen mot sirkulær økonomi hvor Tomra er soleklar global markedsleder, nå er en irreversibel prosess på grunn av enorm støtte i såvel opinionen som blant fagfolk innen bærekraft og klima, og bra er det hvis vi ønsker at kloden vår skal bestå noen generasjoner til. Ferden mot en sirkulær økonomi har på toppen av det hele såvidt startet så i motsetning til Sissener, tror jeg vi har enormt mye mer i vente fra Tomra. Ja, jeg tror faktisk vi har nesten "alt" til gode her. Nei, dette var pinlig og implisitt også klimafornekting av verste, gammelmodige sort Sissener...Ved forrige kvartalspresentasjon, 23. oktober 2018, fikk også aksjen et solid kursløft på Oslo Børs. Da Hegnar.no kontaktet aksjenestor Jan Petter Sissener for å få hans kommentar, sto aksjen i 201,50 kroner (+4,40 prosent).

- Beklager. Vi syntes selskapet er for dyrt så er ikke helt på ballen, slo Sissener fast.

Sissener har ikke blitt noe videre begeistret for aksjen i tiden som fulgte.

- Den har jo ikke blitt noe billigere. De nyter vel godt av flyten inn i verdens ESG-fond (Environmental/Social/Governance, red.anm.), sier Sissener til Hegnar.no og viser til et økt fokus på såkalte ansvarlige investeringer.

- Anser du Tomra for å være en klar salgskandidat på dagens nivå?

- Jeg kan det ikke godt nok, men det virker veldig dyrt, avslutter Sissener.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/02/Suser-til-ny-rekordnotering-Sissener-advarer-mot-prisingen
Redigert 21.02.2019 kl 14:47 Du må logge inn for å svare

Ikke ofte man ser en slik oppgang og nedgang på samme dag. Helt utrolig....

Litt skuffende at den dabber så av etter den fantastiske starten på dagen etter fantastiske tall. Forhåpentligvis ender vi likevel dagen med ATH og en videre oppgang i dagene og ukene som kommer.

DER AKTIONÄR ser mulighet for 25% kursoppgang i løpet av en måned, i kjølvannet av dagens fantastiske kvartalspresentasjon. og enda mer etterhvert. Se videosnutten hvor DER AKTIONÄRs Thomas Bergmann presenterer "Trading-Tipp des Tages" som selvfølgelig er Tomra Systems

https://www.wallstreet-online.de/video/11259272-trading-tipp-tomra-systems-starke-zahlen-starke-aktie


God ettermiddag. Til deg også Sissener. Selvfølgelig ?
Redigert 21.02.2019 kl 16:43 Du må logge inn for å svare