REC (Neutral tp NOK0.6): Trade war optimism

Sa2ri
REC 22.02.2019 kl 09:15 5899

SB1M kom med en oppdatering på REC i går etter at nyheten om en mulig lettelse i tollen på silisium ble kjent å være en del av forhandlingene mellom USA og Kina. Som nevnt på en annen tråd har SB1M hevet anbefalingen til hold med kursmål 0,60 (tidligere selg og 0,40). Meyer sier derimot en del mer i sin oppdatering som det kan være verdt å se på, både positive og negative innspill.

I det korte bildet er han av den oppfatning at REC kan gå en del mot fristen 1.mars, noe hegnar.no også hadde en artikkel på i går, mens han er noe mer usikker litt lengre ned i løypa hva gjelder 100% produksjon, og ikke minst da i forhold til prisen på silisium.

Før alle kaster seg i skyttergraven og begynner å kaste stein (don't shoot the messenger), dette er ikke lagt ut for å forsøke å dempe kursen - kun som informasjon til de som måtte være interessert. Personlig tror jeg den positive delen av Meyer sin oppdatering kan være med å dra kursen videre nordover i det korte bildet.

Jeg forventer derimot også at de som ønsker å lese denne analysen, gjør det på her på hegnar sitt forum og ikke klipper denne videre til Scaryville eller andre arenaer for videre diskusjon. Så, med det sagt, her kommer SB1M sin oppdatering fra i går:

"REC (Neutral tp NOK0.6): Trade war optimism

Conclusion
We upgrade our recommendation on REC to Neutral and target price to NOK0.6 ahead of the trade negotiation deadline on March 1, as we find the risk/reward of a Sell recommendation unattractive. Although a delay in the deadline seems the most likely scenario, we note that for the first time, China has offered to reduce the tariffs on US made polysilicon according to two sources familiar with the negotiations (Reuters). If the tariffs were reduced to zero, we believe REC could increase production in Moses Lake to 100%, which would improve costs and have a positive effect on the share price. However, we also believe that in order to increase capacity to 100%, REC would need external financing and the polysilicon price would need to increase for it to be somewhat for it to be economically viable.

Out valuation in short:
1) Trade war ends and polysilicon returns to USD13/kg: NOK1.5/share-NOK2.0/share
2) Trade war ends, polysilicon price remains at current levels: NOK0.4/share-NOK0.5/share
3) No solution and the current market continues: Negative equity value

Our analysis
10-item list of short term measures. According to Reuters, US and Chinese negotiators are discussing a 10-item list of shorter-term measures, largely purchases of commodities and other goods, that China can take to quickly reduce the trade deficit with the US. In that list, China would also reduce its tariffs on US-made polysilicon. However, the current import tariff on polysilicon is 57% and there are no indication of the significance of “a reduction”.

Implications for REC. China represents c.90% of the global demand for polysilicon, and if it remove its import tariffs, we believe REC could increase its production to 100% of capacity at Moses Lake from the current 25% (with a plant to temporary shutdown). An increase to 100% would be significantly positive because it would most likely reduce cash cost to c.USD8/kg from the current USD14/kg. However, we also believe that REC might need external financing to finance the ramp up period. In addition, the polysilicon spot price is all time low at USD8.9/kg.

We estimate that at 100% production and the current polysilicon price, REC is worth c.NOK0.6/share. However, at an estimated newbuild parity of c.USD13/kg, we estimate a value of NOK1.5/share. In the current market with no trade war solution, we estimate a negative equity value. In sum, REC’s share price is highly speculative and option based, but we believe the share price could increase towards 1 March.

Analysts
Jonas Meyer"
Slettet bruker
22.02.2019 kl 09:17 5871

Og der kom rapporten som meldt i går.... Du er en vits Sa2ri :)
Slettet bruker
22.02.2019 kl 09:28 5767

Usikker?? Nå må du snart høre på selskapet som sier de er mer enn klare for Kina . Du svelger virkelig alt Meyer sier eller er du Meyer? Nå har den mannen tatt feil gang på gang allikevel høres det ut som han er din fasit.
Redigert 22.02.2019 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
Airbag
22.02.2019 kl 09:29 5733

Fikk ristet av seg. Nå stiger den over 0.75
Sa2ri
22.02.2019 kl 09:30 5716

Du er åpenbart ikke interessert i informasjon om aksjer du investerer i, eller interesserer deg for. Hvis du gidder å lese det Meyer har skrevet, vil du (kanskje) se at det er en del positive betraktninger også. Som nevnt ovenfor, i det korte bildet kan aksjen løfte seg fremover mot fristen 1.mars, så får vi se om fristen blir utsatt og/eller hvilket nivå en redusert sats eventuelt lander på.

Edit: og der var hylekoret komplett ved at Takeoff (aka ..........) kom på banen. Hvis dere ikke skjønner hva som skrives, la vær og les for dere har jo allerede bestemt dere for hva fremtidig pris på aksjen bør være (hver og en ser ut til å ha sin egen ønskedrøm). Hva deres dyptgående analyser er basert på er det derimot svært vanskelig å forstå. Hvis dere ikke ønsker å se på, eller diskutere innholdet i det Meyer har skrevet (det kommer kanskje andre analyser fra hhv PAS og ARC om ikke lenge, men de er dere sikkert ikke interessert i), er det bare å bable i vei på en av de andre trådene som "plutselig" dukket opp i går, for de har et innhold som passer bedre til deres ståsted.
Redigert 22.02.2019 kl 09:35 Du må logge inn for å svare
peterdawn
22.02.2019 kl 09:37 5602

Jonas er ikke noen gledesspreder.. Ja ja. Det er jo ikke noen vits å redusere polysilicon-tariffen litt. Det de ønsker er mer import fra USA. Og da må den helt bort med dagens priser. Men i det korte bilde så er jo ikke det jule kvelden for REC heller... Derimot er jo REC et oppkjøpscase hvis tollen forsvinner... Prisene skal jo opp igjen på et eller annet tidspunkt. Spørsmålet er hvor de skal hente penga fra til å øke prod? Emisjon eller selge fremtidig produksjonen? Eller lån.. Mange ukjente her.
Record
22.02.2019 kl 09:39 5576

Har solgt alt nå, får briste eller bære , får den nok rimeligere etterhvert :-)
økon
22.02.2019 kl 09:47 5492

Jeg er interessert i å lese alt som skrives av seriøse betraktninger om selskapet. Når det gjelder Meyer er jeg forbauset over at en profesjonell aktør som han er, ikke legger større vekt på silangassdelen, som jo er den som holder det hele flytende nå. I hans scenarier ser det ut som det bare er Moses lake det kommer an på.
Slettet bruker
22.02.2019 kl 09:47 5481

Nå må du slutte og sutre Sa2ri. Mayer har feilet helt i denne spådde emi før jul osv, konkurs greide han også si. Hva er problemet at vi sier han har elendige analyser og hører ikke etter hva selskapet selv sier. Ja vi vet at ikke alt har vært rosenrødt, men du man har jo også sett at kursen er kunstig lav. Eller kansje ikke siden du har mast om 40 øre siden mayer sier det?.
Airbag
22.02.2019 kl 09:48 5462

Holder enda. Tror den vil stige utover dagen. Mange som vil ha denne over helgen. Tipper den slutter på dagens høyeste kurs .
MorganKane
22.02.2019 kl 09:52 5394

Jeg skal ikke kommentere Meyer sin rapport nå, men legger merke til at han verdsetter butte til null.

Når det er sagt. Risikoen er mindre i dag enn det var før q4. Før q4 visste vi ikke sikkert hva som skjedde med kina-usa forhandlingene. Jeg mente det var åpenbart at polysil ville være med i et endelig avtale, men den første krystallklare indikasjonen på dette fikk vi på q4 og TT sine kommentarer om saken. Et uomtvistelig bevis kom for et par dager siden i diverse avvisartikler. Dette gjør at risikoen er betydelig redusert (selv om aksjekursen har økt med over 30%). For de som tar, i mine øyne, gevinst såpass tidlig, så hadde jeg prøvd å komme inn relativt raskt. Denne vil gå mot 90 øre relativt raskt. Det er to unntak; 1) skikkelige knuter på tråden mellom Kina og USA. 2) Man har en undertegnet avtale for polysil delen av handelskrigen. Hvis nr 2 slår inn vil kursen raskt etablere seg godt over 1 krone....
Redigert 22.02.2019 kl 09:54 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
22.02.2019 kl 09:59 5333

@økon/MorganKane:

Butte er med i beregningene hans, men det jo ikke Butte dette handler om egentlig. ML er den skadelidende delen av REC sin virksomhet, og derfor også den delen av med oppside dersom det kommer en løsning på tollen (helt eller delvis). For Butte sitt vedkommende får man bare håpe at salget av silangass fortsetter, og at ikke prisene for dette segmentet siger videre sørover.

Personlig tror jeg at det vil bli 30% toll etter denne runden i og med at ikke Section 201/301 er nevnt som en del av "kaken". Hvis USA avvikler disse to handelsbarrierene overfor Kinesiske selskaper, ja da kan det bli en endelig løsning på tollen og 0% som resultat. Sistnevnte tror jeg, derimot, ligger litt frem i tid.
Gulene
22.02.2019 kl 10:10 5230

Det ser ut som flere fremdeles tror at handelsavtalen er en bløff? Hva er poenget med 30% det er jo i praksis en utestengelse og vil ikke endring i handelsubalansen. Trump skal møte visestatsministeren i kveld og det er ikke fordi han skal kaste glans over en forhandling som har gått galt. Det er heller ikke sånn at Ml må penger for øke driften, de går lett opp til 50% uten tilsetninger. Meyer er på glattisen igjen og er påvirket av REC sin historie.
Slettet bruker
22.02.2019 kl 10:19 5135

De vil selge unna fra lager som dem sier. Er det ikke på tide og høre på selskapet?
Slettet bruker
22.02.2019 kl 10:28 5020

At jeg ikke spiser det du poster rått betyr ikke at jeg ikke er interessert i informasjon om selskapet. Det finnes tross alt andre informasjonskanaler enn deg. Du er avkledd så til de grader og det er på sin plass å påpeke hvilken agenda du har.
Når det gjelder Meyer og hans analyser så har han tabbet seg ut så mye nå at han har ingen tillit hos meg.

Vennligst slutt med de hersketeknikkene dine.
Slettet bruker
22.02.2019 kl 10:30 4997

og hva er Butte's andel av aksjekursen i denne ananlysen, 0,40?
jeg savner kanskje noe mer makroperspektiver i denne analysen som f.eks. veksten i solar globalt, at alle andre produsenter også påvirkes av lave markedspriser.

igjen en konkursprediksjon fra sparebanken dersom det ikke blir noen løsning med kina.

hva er grunnlaget for tp 0,60? De aktuelle ryktene? Det blir vasnkelig å ta dette seriøst.
nemi's
22.02.2019 kl 10:46 4923

6. februar reduserte Trump kinesisk produserte celle- og panel-tariffene fra 30% til 25%, i hht. avtalen fra ett år tidligere. Det som nå taler mot at polysil-tariffene kun reduseres til samme nivå, og ikke opphører, kan være at Trump kommer til å innføre 25% toll på elektronikk til PV. Det er jo et faktum at kineserne er livredde for 25% på elektrorikk-tariffer, og som nå er på 0%. Altså, hvis amerikanerne ikke er fornøyd eller handelsunderskuddet ikke reduseres nok, vil det smelle for PV-kineserne uansett og uavhengig av Section 201.

LES DERE OPP. Sjekk denne om AC/DC inverters. Fra batterier og solcellepaneler til 230V, og som så klart shippes sammen med PV for øvrig. Får kineserne 25% i trynet også her, sliter dem:

https://www.pv-magazine.com/2019/02/07/a-year-on-from-the-section-201-tariffs-trump-talks-trade/

Si meg Muppets, skjønner dere dette - hvor komplekst trade deal for PV er?? Hæ?? Nei, neppe...

Redigert 22.02.2019 kl 10:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2019 kl 10:54 4854

Herregud for en fucking tragedie dette er. Opp litt 0,78 for så å kollapse tilbake til 0,6. 0,5 here we come!!!
Sa2ri
22.02.2019 kl 11:17 4789

Vi har hatt tilnærmet samme handelsbilde i dag som i går. Aksjen styrket seg betydelig i løpet av gårsdagen etter at noen tok en tidlig gevinst (sikkert de som har handlet på lavt 0,5x). Vi kan godt få samme handelsmønster resten av dagen. I tillegg har vi FOMO-fenomenet (fear of missing out) som kan slå inn da vi med all sannsynlighet ikke får noen endelige signaler på hvor dette bærer før etter børs i dag.
nemi's
22.02.2019 kl 12:36 4597

Vi får en uttalelse før sengetid:

China’s top trade negotiator Liu He to meet Donald Trump on Friday
Hopes for a deal grow as White House announces pair will sit down together at 2.30pm

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/2187334/chinas-top-trade-negotiator-liu-he-meet-donald-trump-friday
Slettet bruker
22.02.2019 kl 13:48 4503

Så tør man sitte utenfor når børsen stenger i dag?
Jeg ville tippe at Trump breier seg på en pressekonferanse senere i dag om de konkrete ting, samt at han poengterer at ingentng blir underskrevet med mindre det er en del av en større avtale. Forhandlingene fortsetter på teknisk nivå for å utforme avtaletekstene. Siden det er omfattende saker blir det sannsynligvis forlenging av fristen som tidligere antydet.

Det hele ender med en kjempeseremoni hvor Trump og Xi høytidelig undertegner avtalen. Trump har med det et kjempekort på hånden til den forestående valgkampen.

En endelig avklaring kan derved la vente på seg til litt utpå vårparten, men ingen av partene har råd til å mislykkes, aller mest kineserne. Jeg er nokså sikker på at dette ender som en solskinnshistorie. REC og Wacker etc. kan bli framtidens Exxon etc. og vi lovpriser alle tullingen og narssisten Donald Trump :) I mellom tiden narres aksjene vekk fra nervøse småsparere av tradere og shortere, og hobbyanalytikere i lokale sparebanker med grunnkurs fra meglerskolen som tenker at solenergi er dumt.




Redigert 22.02.2019 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2019 kl 14:28 4358

Enig. Skal ikke mye til for å utløse den sykt store shorten i Rec og da vil det gå vannvittig fort. Tipper de svetter godt før helgen.
Sa2ri
22.02.2019 kl 15:33 4233

Ser at Marshall økte shorten med nesten 4 mill aksjer i går. Hadde trodd at de skulle redusert, men slik gikk det altså ikke. Hvorvidt de som er under grensen for synlig short reduserte eller økte, vet vi dessverre ikke så mye om:

POSITION HOLDER SHORT POSITION SHORT PERCENT POSITION DATE (DD.MM.YYYY)
MARSHALL WACE LLP 38 071 783 1,49% 21.02.2019
PDT PARTNERS, LLC 12 771 029 0,50% 21.02.2019
BLACKROCK INVESTMENT MANAGEMENT (UK) LIMITED 73 828 070 2,90% 15.02.2019
SUM 124 670 882 4,89%
Redigert 22.02.2019 kl 15:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2019 kl 15:47 4160

Flere gladnyheter fra den objektive budbringeren Sa2ri.

Håper Marshall økte shorten sin betraktelig i dag så de kan gå på en enda større smell.
Sa2ri
25.02.2019 kl 16:28 3806

Nok en interessant dag, hvor andelen synlig short økte med kun litt over 100' aksjer (fredag). Det mest interessante er derimot at REC sluttet over 0,72 hvor det var sterk motstand i det korte bildet. Ja, det er noe (marginal) motstand ved 0,73 hvor aksjen stoppet i dag, men får vi et etablert brudd på 0,72 (bekreftet i morgen), ja da er neste motstand av betydning ved 0,94.
Slettet bruker
25.02.2019 kl 16:38 3723

Det er motstånd hela vägen till 1,50 men vi får ta en dag i taget.
Slettet bruker
25.02.2019 kl 17:01 3584

haha. For å si det sånn er IKKE akkurat noen handelsavtale i boks foreløpig...
Slettet bruker
25.02.2019 kl 17:28 3462

Avtalen er i boks,når kommer ofiesielt med melding, da kursen spretter med engang over 5 kr,og det kommer i løpet av uka...i morgen vi åpner over 0,75
anderix
25.02.2019 kl 17:30 3449

over 5kr, det blir stas?
Slettet bruker
25.02.2019 kl 17:34 3414

Og Randi står med skjegget i postkassa. ?
Slettet bruker
25.02.2019 kl 17:36 3405

hahahahaha. Vi får se da.
Slettet bruker
25.02.2019 kl 18:55 3143

ikke glem joggeskoene dine
Sashaa
25.02.2019 kl 21:30 2861

0,92 er bra, men venter kurs over 1,2. Kursen vil komme ditt snart uansett polysilicon priser.En pris- bombe her vil overraske mange.Takk Rec.
Sa2ri
26.02.2019 kl 09:29 2572

Det kan se ut som kursen kan få litt uventet drahjelp nordover i det korte bildet, dette da grafen på sunsirs igjen peker litt nordover og indikerer en pris på ca. 73' YUAN.
MorganKane
26.02.2019 kl 09:32 2553

Uventet?

Mitt inntrykk er at alle, kanskje med unntak av Meyer, forventer at polysil prisene øker utover våren.