Det er tid for krypto

JosefK
23.02.2019 kl 22:07 355


Det spirer og spretter i kryptoføljen. Ikke uventet var det ARK som først begynte å røre på seg. Og det kommer seg med BTS på vei opp og nå siste uke EOS.

Og med børsene på topp, er det ikke dumt å spre seg litt.

ARK: Er en hvitlabel blokkjede man kan klone og gjøre hva man vil med. Målsetningen er å bli det wordpress er for internett. Videre er kryss kompatibilitet med datter blokkjeder og andre blokkjeder sentralt i utviklingen. Utviklerne ferdigstilte nettopp versjon 2 av protokollen med en rekke nye funksjoner og tettet en masse sikkerhetshull. Siden har de også gått fra javascript til typescript. Blokkjeden kommer ferdig med APIer som kan snakke med de fleste programmeringsspråk. Kanskje den mest fleksible blokkjeden som eksisterer. I løpet av året kommer også smartkontrakt på plass og en hel haug med IOT tilpasninger og point of sales løsninger.

BTS: Bitshares er den orginale desentraliserte børsen. En reaksjon på Mount GOX og andre sentrale børsers svakhet: tillit. Bitshares er også den originale DPOS blokkjeden som skiller seg fra andre konsensus algoritmer ved at det er valgte noder som får oppgaven med konsensus. Bitshares drives som en selvfundert desentralisert organisasjon (DAC) og fungerer som et fundament for privatpersoner og bedrifter til å sikre sine aktiva, handle og å utvikle. En av de største organisasjonen som har bitshares som base er dansk og heter Open Ledger. De tilbyr innskudd og uttak av annen krypto og konsulenttjenester. Bitshares er først og fremst en finansiell plattform der man enkelt kan hoppe inn og ut av BTS som er plattformens token og derivater som tracker fiat, edle metaller og noen andre ting. Plattformen gir også mulighet til enkelt å lage sin egen token om man ønsker det.

EOS: Den mest livlige blokkjeden av dem alle. EOS er en plattform for desentraliserte applikasjoner, omtrent som Ethereum. Med den forskjellen at der Cryptocats kveler blokkjeden (Ethereum), takler EOS slike applikasjoner med enkelhet. En noe høy inngangsterskel for å bruke mulighetene er kanskje det største hinderet for EOS. Men man må ta i betraktning at den enda ikke er mer enn litt over et halvt år gammel. Det er en lang rekke DAPPer (desentraliserte applikasjoner) som har funnet veien til EOS. De kommer fra andre prosjekter som ikke gir de mulighetene for skalerbarhet som ligger i EOS. Mye gambling applikasjoner, men det kommer også flere som har som mål å gjøre blokkjeden brukende for alle mulige gjøremål.


Gresk? Ja, kanskje. Krypto er litt tungt tilgjengelig om man ikke er vant med det. Men etter å ha sett på jungelen av alle mulige og umulige krypto varianter, har jeg funnet meg til rette i disse. Og går god for at det ikke er snakk om vaporware eller svindel.