BørsXtra: Krypto-ran, selg GIG, Otello, NAS, YAR

Slettet bruker
GIG 23.01.2018 kl 12:31 1664

KRYPTO: Mer enn 10% av kapital som er hentet til såkalte ICOs (Initial Coin Offerings) er tapt eller stjålet i hackerangrep iht undersøkelser utført av Ernst & Young. Selskapet analyserte mer enn 372 ICOs og fant ut at cirka USD 400 millioner av totalt USD 3.7 milliarder som var hentet inn var stjålet. Mindre enn 25% av ICOs nådde sine kapitalinnhentingsmål i november mot 90% i juni. I en annen undersøkelse utført av University of Luxembourg og European Banking Institute fant man at 21% av 300 ICOs ikke hadde noen informasjon om hvem som utstedte coins’ene mens 52 % ikke oppga en gyldig postadresse. Totalt er det hentet over USD 3 milliarder via ICOs det siste året.

VERDENSØKONOMIEN: IMF oppjusterer vekstprognosene i rapporten World Economic Outlook. Asia og USA er lokomotivene, og IMF mener den globale veksten i 2018 og 2019 blir på 3,9 prosent årlig, målt i brutto nasjonalproduktet (bnp), en oppjustering på 0,2 prosentpoeng siden i høst. Dette er det største og bredeste globale oppsvinget siden 2010/11, og det er også første gang på syv-åtte år at IMF-økonomene oppjusterer vekstprognosene. (DN)

SCATEC SOLAR: Pareto øker kursmålet til NOK 56 (53) – gjentar kjøp.

MOLNES ANBEFALER: Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities anbefaler kjøp av NEL, Context Vision, Aqua Bio Technology, Borgestad og sparebanker generelt. Yara, Norwegian Air, Gaming Innovation, Otello og lakseaksjer generelt anbefales solgt.

INTERESSANTE KANALER: Vi tar sikte på å ha egen kanal for alle enkeltaksjene medlemmene etterspør og har også interessante kanaler for ulike emner. Sjekk f.eks ut kanaler som krypto https://chat.xtrainvestor.com/channel/krypto, valuta https://chat.xtrainvestor.com/channel/valuta råvarer https://chat.xtrainvestor.com/channel/ravarer m fl der medlemmer gjerne vil ha flere skribenter og lesere. Vi vil også oppfordre medlemmene til fortløpende å poste nye analyser de blir kjent med i analyser kanalen.

NORSKE SKOG: Ifølge styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog AS har mellom 5-10 budgivere levert inn indikative bud på det operative datterselskapet av det konkursslåtte morselskapet. – Jeg har tidligere tippet mellom 5-10 indikative bud, og vi ligger i det intervallet der nå. Noe vi er godt fornøyde med, sier styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog AS. Blant de andre budgiverne finnes både finansielle og industrielle budgivere, og konstellasjoner som har en blanding av finansielle og industrielle aktører.