PEN: Årets beste aksje: Never change a winning team.


Fredagens oversikt på HO over vinnere siste år viser følgende:

Panoro Energy. 106,8%

Scatec Solar 96.51%

InterOilExploration. 94.68%

DNO. 86.64%

The Scottish Salmon 85.06%


PEN har tatt tetposisjonen igjen, satser på at aksjen forblir på topp
Alby
25.02.2019 kl 08:55 3499


Har liten tro på at den går på forventning i dag, hvis jeg ikke husker feil har vel det ikke skjedd før. Vi skal nok ned i morgen og så snur den opp i forhold tikk hva som blir meddelt da

Frykter et dårlig Q4 i morgen. Man så hvor hardt straffet BWO ble. Men PEN kan allikevell bli årets aksje igjen. Er veldig optimistisk for Q3 og Q4.

Et svakt resultat vil i så fall skyldes en produksjon som ikke av helt naturlige årsaker er bestemt skal komme max før i Q1. Da slår høyere oljepris og cash flow fra bl.a. Tunisia fullt inn. Noe slikt forstås i markedet av de som sitter i aksjen, men trolig ikke de ultrakortsiktige som kanskje løsner noen aksjer i sin trading.

På den annen side må forventes at stabilitet og ingen produksjonsproblemer og god progress vil bli belønnet. Det kommer trolig Teodor & Co. til å sørge for like etterpå. For Teodor får det travelt ifm:

Invitation | SpareBank 1 Markets invites you to the 2019 Energy Conference in Oslo | 27 February & 28 February.

Helt OK at denne konf. følger dagen(e) etter Q4. Utover at PEN deltar, så deltar også BWO.

Rimeligvis, konf. følger dagen(e) etter PENs Q4.
Redigert 25.02.2019 kl 10:05 Du må logge inn for å svare

slettet
Redigert 25.02.2019 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
bmw5
25.02.2019 kl 10:16 3295

Vi må tenke fremover og det som betyr noe er hva Pen skal gjøre med de 3 feltene i 2019 og fremover. 2019 blir det året da Pen tok steger bort fra å være en oljemygg. Slik jeg ser det vil aksjen antagelig gå ned i morgen fordi det har den alltid gjort ved fremleggelsen av en Q rapport. Så vil den stige til nye høyder etter som man begynner med bore operasjoner samt stigende oljeflow.

Sitter med en betydelig post, vektet litt ned - er vel kanskje ikke dumt å vekte litt ned i dag bmw? Er spent på hva som kommer fra Tunisia. Noen potensielle banaskall der ifra?

Ad handleskrigen med KIna: Makro og relatert børsene, fremstår Trumps twittermeldinger og reaksjonen på børsene som beste stimulans – også for oljeprisen.

Det ligger implisitt: Trump kan ikke både hevde at handelskrigen synes gå mot en løsning, samt profilere seg som president etter 2020, underforstått at Trump virkelig finner en endelig løsning på handelskrigen med Kina.

Derfor er det naturlig å forvente at Trump og Xi inngår en endelig avtale i nær fremtid. Et havari kan koste Trump så mye tapt tillit og løftebrudd at han taper terreng vs. gjenvalg som president. Nettopp av samme årsak var disse transparente meldingene positive for verdensbørsene, men også for oljeprisen og etterspørsel.

bmw5
25.02.2019 kl 11:18 3096

Om regnskapet blir litt rødt eller blått er vanskelig å spå noe om fordi Pen har kjøpt oljefelt, men pen har også større oljeproduksjon, så om det blir lit rødt eller blått spiller liten rolle for de som er litt langsiktige. Det er fremtiden som som er det store og vil bety noe for Pen. Får man det til i på AJE og resten av OML113 med de enorme gass mengdene samt boring med høyere oljeproduksjon i Tunisia blir det stort. Hva som skal gjøres på Dussafu vet vi allerede. Samme hvor man setter boret hen på Dussafu treffer man store mengder olje Det er nesten umulig å bore tørt på dussafu.

Hvis ikke konglomeratet av hegdefond med foretningsforbindelser til Trumf familien setter enorme shorter - og Trumpen selv kjører alt i dass, med en Twitter melding. Ingenting overrasker. Alt handeler vel om risk/reward der også. Det ser ikke lyst ut for en ny periode for Trump. Jeg tenker at vi sitter om 3-4 år, å akkuratt disse beskyldningene dukker opp i etterkant. Tenk så genialt da og hvilken volatilitet.
Alby
25.02.2019 kl 12:20 2962

Er det noen som vet når Pen er ferdig med tilbakebet. på Aje og gjort opp på Dussafu ?

BMW5

"Samme hvor man setter boret hen på Dussafu treffer man store mengder olje Det er nesten umulig å bore tørt på dussafu."

Garanterer du det? ;-) Gjelder det også prospektene A og B?
Redigert 25.02.2019 kl 12:47 Du må logge inn for å svare

Hvor ble Mupale av? Tidligere posisjon sees her på på side 17

http://www.panoroenergy.com/wp-content/uploads/2018/01/Dussafu-development-summary-January-2018.pdf

På siste kart fra BWO er den forsvunnet. Se side 13 her:

https://bwoffshore.com/contentassets/54da6feaa1974adb92d2ba63cf904c33/q42018presentation.pdf


Virker som at Mupale og Hipiscus nå er slått sammen til ett stort prospekt. Det ser sånn ut.

Trump er ute atter en gang på twitter med å proklamere at oljeprisen er for høy og at OPEC må besinne seg.

Kan godt være det er et snev av ballegrep ifm. journalistdrapet, men det er trolig ikke nok til at saudiene går på limpinnen atter en gang. Saudi Arabia og IPO Aramco trives særdeles dårlig med en oljepris <$70. Russland takler en slik oljepris ala dagens, men Putin liker lite å bli dirigert av Trump.

Trump kan ikke forvente å få i pose og sekk. Sanksjonene mot Iran og Venezuela blir å hive besin på bålet ifm. den prosess OPEC+ har igangsatt. Selv om sanksjonene skulle bli opphevet vil trolig den prosessen som de oljeproduserende land har igangsatt være tilstrekkelig til å holde en stabil høy oljepris. Iallefall frem til USA får orden på flere pipelines/infrastruktur. Ergo, H1 ser fremdeles lys ut hva oljepris angår. Prognoser og reelle tall/fakta vil trolig trumfe twitter meldinger på sikt.

Trondh.

Hva mener du med årets beste?

Du kan umulig sikte til 2019. Er det 2018 du mener, eller ett år tilbake fra dagens dato? 2018 høres sannsynlig ut, men siste 12 måneder høres litt rart ut det også.
Ruter8
25.02.2019 kl 14:24 2573

Mange som frykter en skikkelig dårlig da i morgen kan det synes som om. Bir spennende å høre hva som sies om framtiden i morgen. Har redusert litt selv, men sitter klart med kjøpsknappen om frykten tiltar.

Reduserte ganske mye før helgen da jeg venter såvidt røde tall i morgen.. er klar til å kjøpe igjen i løpet av uken da jeg venter positive nyheter fremover og positivt resultat for Q1.
bmw5
25.02.2019 kl 14:31 2528

Dersom Pen får bokført et helt års produksjon ved kjøpet av Tunisia blir det positivt.

Tragisk dag. Tydeligvis frykt for et råttent resultat i morgen. Jeg tror de overrasker på oppsiden og sitter lastet til ripa. Gikk tilbake å sjekket kursutviklingen etter rapportene i fjor. Rapportene for Mai og November utløste et lite fall noen få dager før det gikk rett opp. For August gikk det rett opp etter fremleggelsen. Dermed ingen automatikk lenger (slik det var i mange år) at vi skal ned ved rapporten i morgen.

Ser vi de riktige tallene og får litt juicy nyheter ser vi 10%+ i morgen. Kursen er uansett latterlig lav med fremtidsutsiktene vi snakker om her. Det må imidlertid komme litt håndfaste datoer på banen slik at vi har triggere å se frem mot. Da blir ting fort veldig mye bedre.
karlman
25.02.2019 kl 15:02 2419

Tror du ikke dagensfall beror på oljepris og tullemelding fra Trump?

Men PEN trenger da ikke alltid å føre an. Aksjer som Eqvinor og Aker Bp faller under en prosent, og små oljeselskap som IOX, APCL, QEC enten stiger eller faller under 1 prosent. Andre energiselskapet som REC og NEL stiger kraftig.
Redigert 25.02.2019 kl 15:15 Du må logge inn for å svare

Var jo det som ble diskutert tidligere at det ikke blir gjort det? Inntektsføringen fra overtakelsedato vil bli redusert i kjøpsprisen vel (22.desember til årskifte)?
piff
25.02.2019 kl 15:28 2324

Dobbel innvirkning på Pen fallet i dag.
Oljeprisen kraftig ned, meglerhus kaster Pen ut av portjeføljen.

Piff

Hvilket hus snakker vi om?

Takk. Ser at de samme anbefalte kjøp med kursmål 25 kroner ifjor høst. Sånn sett er jo en gledelig melding at de kaster den ut, men det tyder jo på at de venter fall ifm. Q4
Redigert 25.02.2019 kl 16:16 Du må logge inn for å svare

Fluefiskeren: Når Hegnar lister opp vinnere siste året så tar de utgangspunkt i dagens kurs og sammenligner med samme dato et år tilbake

Trond.hei

Fint. Takker. Det tyder jo på at ikke 2019 har vært så ille allikevel?

Morgendagen - markedet vil forstå i etterkant. Med ~2.500 fat olje per dag og mer på beddingen, vil de som går etter verdiene i selskapet og ikke agerer som en vettskremt døgnflue skjønne at det vil normaliseres. Ettersom det finnes substansielle verdier i Panoro som markedet mener bør belønnes - gitt per nå en noe usikker, men trolig negativ bunnlinje av logiske årsaker - vil aksjen etter Q4 bli priset på hva som ble rapportert på Q4. Og på sikt teller da mer med transparens og økning i produksjon - enn kortsiktig mulig svingning pga. et frittstående Q res.

Oljeprisen slår tungt inn. Trump kunne nødvendigvis ikke la de euforiske tweets om handelskrigen bli stående alene, men måtte supplere med å snakke ned oljeprisen. Ellers ville nok oljeprisen skutt fart basert basert på handelskrigen og mulig løsning. i tillegg tilkommer sanksjonene mot Iran og Venezuela, hvor Trump er best tjent med moderat oljepris. men for hvor lenge?

Goldman Sachs thinks oil could take a fleeting trip to $70-$75 a barrel

Saudi Arabia is cutting output faster than U.S. shale drillers can fill the gap amid supply disruptions in Venezuela
February 25, 2019

9:57 AM EST

Oil prices could potentially rise as much as 12 per cent from current levels, though the rally may prove fleeting, according to Goldman Sachs Group Inc.
Top OPEC member Saudi Arabia is cutting output faster than U.S. shale drillers can fill the gap, leaving a void in the market that may push global benchmark Brent crude to US$70-$75 a barrel in the near future, bank analysts led by Jeffrey Currie said in a note. At the same time, supply disruptions in Venezuela are likely to accelerate in coming months, they wrote.

“The oil market will likely continue to tighten significantly this March and April,” Currie said. “While prices could easily trade in a US$70-$75 a barrel trading range, we believe such an environment would likely prove fleeting,” he said, reaffirming Goldman’s forecast for Brent to end the year at US$60.

For mer:

https://business.financialpost.com/commodities/energy/goldmanGunnarius

Enig i det. Det jeg ikke liker så alt for godt er oppgangen i produksjon av skiferolje. Det er ganske motstridende meninger om dens fremtid, men det gjøres hele tiden tekniske fremskritt i denne unge industrien.

Og når det gjelder kursutvikling i BWO så kan jeg ikke i beste forstand forstå at Dussafu var medvirkende til den. Her melder de om rekordproduksjon i januar. Håper da virkelig ikke at man ikke har fått med seg trykktestingen i høst. Produksjonen kunne altså vært en god del høyere i q4 enn det som fremkom av meldingen. BWO kunne vært litt flinkere i informasjonen her. Mange hadde nok forventet 12500 fat pr. døgn. Håper det fremgår bedre i PEN sin presentasjon.
Redigert 25.02.2019 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
piff
25.02.2019 kl 17:19 1956

Arctic fund.
Tar Pen ut av porteføljen i dag.
Men ser av listen de har startet salget for noen dager siden.

Piff

Fint, men Spitzer svarte meg høyere opp.

Som sagt som gjort - der kom den twittermeldingen. Oljeprisen siger nedover og er under 65 dollar i øyeblikket. Prata med en analytiker i dag, så sa at hvis oljelager tallene ikke er bedre enn sist uke, vil vi nok gå ned under 60 dollar innen 5-10 børsdager.

Noen som vet ca inntekter fra Tunisia som forventes lagt til Q4 rapporten? Hadde vært deilig med stabil oljepris over 65. Men hvis Trump nå begynner slik han gjorde før jul, kan vi diverre få massive stopp losser og Pen ned mot 12 kr.. Krysser fingrene for at det ikke skjer. Og skulle det skje, en fantastisk kjøpsmulighet.
agawu
25.02.2019 kl 20:41 1682

FF: Hibiscus er vel det som tidligere ble omtalt som Hibiscus West (Mupale)?
http://mb.cision.com/Public/399/9246506/b0283a34968bc9b8.pdf (side 29)

Kan vel rimelig anta at boreprogrammet starter med Hibiscus når den så lenge har ligget på blokken.
25.02.2019 kl 21:21 1614

Davinci_me

Enten er du kronisk paronoid eller også har du investeret for lånte penge.
Du har snakket med en analytiker! Juhuueee. Analytikere lever af at sprede glans og galde. Manipulation fra start til slut, kun tjenende 1 formål! At berige dem selv ONLY.

Regel nr. 1: Stol Aldrig på en analytiker, deres levevej er manipulation only.

Inntekter fra Tunisia! Betyder nada.
Dussafu ved vi er en sikker vinder på sigt og update har vi fået.
Tunisia og AJE corporate update og fremtid betyder alt for Q4 og fremtid.

Pen ned til 12nok, Oliepris på 60. Du ser syner og burde trække dig ud af PEN.
Køb dig en pind is og cykel en tur og nyd naturen. Husk at trække vejret stille og roligt.
Redigert 25.02.2019 kl 21:23 Du må logge inn for å svare
25.02.2019 kl 22:30 1457

Er det Q4 depresjon som har rammet kursen ? Som trådstarter vektlegger. tålmodighet belønnes.
https://www.offshoreenergytoday.com/nigeria-aje-partners-pushing-towards-second-phase-of-development/

Greit nok, man vet at det er gjedder i sivet som venter på en anledning til bevegelse. Slik har det vært lenge i PEN aksjen. Og da særlig på mikrovolum i handelen.

Trumps olje-tweet idag kom på toppen av teknisk signal. Riktignok glimrende timing av Trump, slik som forrige gang, dagen før OPEC møte i Wien i desember. Lagertrekkene må følges tett og vil få stor betydning for oljeprisen fremover. API tall i morgen og EIA på onsdag. Like forbanna, Trump har kjørt seg selv og oljeprisen inn i et dilemma. Trump regner med at OPEC+ skal kunne levere den olje han selv trekker ut av Iran og Venezuela i markedet, ved sanksjoneringen. Det hersker stor usikkerhet om bl.a. saudiene er villig til å supplere, annet enn hva som er presentert. Og da blir blir det harde kutt for mars og april i første omgang. Synes faktisk det sier seg selv langt på vei: Saudi Arabia kan ikke gå på akkord med hva som er budsjettgrunnlaget for 2019 på rundt $80. Ta også med IPO Aramco, så blir det enda vanskeligere for saudiene.

Har således liten tro på krakk i oljeprisen, men at Trump ved sine tweets utløser og setter et press i oljeprisen er udiskutabelt. Spørmålet blir bare om OPEC+ har lært fra forrige gang Trump manipulerte oljeprisen senhøstes og ifm. sanksjonene, hvor waivers ble gitt og Trump trengte lav oljepris ifm. mellomvalget i november.

Ministrene i de største OPEC landene skal ha møte om kuttene etc. 18. mars i Baku. Deretter følger selve OPEC hovedmøtet en måned senere i Wien. Om et par ukers tid eller før vil omverden få vite om saudiene lar seg kue av president Trump eller om egne interesser for saudiene denne gang vektes tyngst.

Det er ingenting som tyder på at Saudi Arabia har tenkt å forlate sin kutt-strategi. Snarere tvert om så er meldt ytterligere kutt fra mars av enn de 1.2 mill fat per dag som ble fremforhandlet.

Tar med et par klipp på nettet som jeg personlig tror kan bli en realitet. I det minste at saudiene viser til denne muligheten og anbefaler at USA tapper egne lagre først:

Saudi Arabia may insist that, if the U.S. genuinely fears a supply shortage, it should tap its emergency supplies, according to Olivier Jakob, managing director at consultant Petromatrix GmbH in Zug, Switzerland.

“Saudi Arabia is probably going to call Trump’s bluff and ask the U.S. to use its Strategic Petroleum Reserve instead,” said Jakob.

Elsker dansker som snakker om sykkel! ;) Tar skjelden feil. Men som du leste av innlegget mitt. Håper jeg ikke det skjer. Krysser fingrene for Pen i morgen. Og liker jeg det jeg ser. Vekter jeg opp.

Veldig fint oppsummert gunnarius. Oljen er i spill og det vil være volatilt fremover. Spørsmålet er hva russerene foretar seg. Det er en joker i seg selv. Blir spennende i Baku 18. mars. Kan bli en game changer på sikt. Men så lenge vi holder oss over 60 dollar - så tjener PEN mye penger.