Jaguar ersetter XE og XF med elektrisk bil


Nå sker det. Hela modelserier raderas ut og ersetts med elektriska bilar.

Jaguar skrotar xe og xf og ersetter med en elektrisk il eller elektrisk bil

https://www.autonews.com/blogs/will-jaguar-replace-xe-xf-sedans-single-ev


Samme endringer såg vi når billig-sedanen dog i Europa; Ford Scorpio, Opel Omega, Peugeot 605.

Men nå ska de fleste bilmodeller ersettas av elektriska bilar.
Redigert 25.02.2019 kl 22:13 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
25.02.2019 kl 22:19 2048

Mon tro om Fiat re-lanserer sin eminente Multipla i elektrisk versjon?

Da bestiller jeg umiddelbart. Mer sikker og praktisk bil har sjelden rullet på europeiske veier - i tillegg til et coolt design.


Jaguar synes vel at de selger alt for mange biler da
Xito
26.02.2019 kl 02:26 1956

Haha, ja... Regner med at eierne av Jaguar fortsetter å pøse på med penger i selskapet etter flere dårlige år med hensikten å selge enda mindre... :-D

Fint noen kapitalister i verden driver selskap som veldedighet ;-)

Praktisk er den. Med 187 cm er det kun rolls Royce som er bredare, 3 voksne får plass i bredd. Men folk bryr sig mest om design.

Fint bilde Pengex, teksten over var fin også: If there were drug dealers in the Teletubbies universe, they would be driving ghettofied Fiat Multiplas.
Basse
26.02.2019 kl 12:17 1821

betale overpris for en Ford Mondeo fordi det står "Jaguar" på bagasjelokket? Nei så dumme har det vært få som har vært!

Vil man ha Ford Mondeo så kjøper man Ford Mondeo.

Sammen gjelder "Jaguar" I-Pace, vil man ha EV fra Korea så kjøper man en Kia Kona EV

"Jaguar"-emblemet er ikke verdt hundretusener, det er lureri!
Møyfrid
26.02.2019 kl 12:35 1808

Mener jeg leste den nye Bentley suven er bygget på lesten til Multipla. De kjøpte opp produksjonsutstyret og tar resten på lisens.

Så det er egentlig mulig å kjøpe en ny Multipla i dag, bare med litt mer utstyr (som man overhodet ikke trenger).
Møyfrid
26.02.2019 kl 12:47 1800

Var det ikke X-Type som var en Mondeo på steroider (eller var det hemoroider?) og utpreget bruk av utrydningstruede tresorter - i plast-imitasjon?

Det er lenge siden Jaguar var eid av Ford, x-type var den siste og eneste? som hadde noe til felles med Ford.

Den gamle s-type hadde bunn fra en US-Ford men heller ikke så mye mer.

Jaguar har i endel år vært helt uavhengig både Ford og BMW.

Hadde en Defender engang, var endel problemer med motoren, rart det siden motoren var produsert av BMW....! Resten av bilen var skuddsikker, bygget som en tanks.
Basse
27.02.2019 kl 11:18 1664

Ford og Jaguar delte plattformer og motorer helt frem til 2015. Ford Mondeo-plattformer, Ford og Peugot-utviklede motorer. Fra 2016 byttet de ut Ford-motorene med motorer fra Kina.

XE og XF har sitt marked i Asia, og batterielektrisk drivlinje er Kinesisk tilpasning. De vil også lages av kinesere i Kina. Spørs om noen importør vi drasse dette batterisøppelet fra kina og hit i det hele tatt.

Hva er det "Jaguar-emblemet" verdt? Dette er og blir jalla Kina-søppel. Og vi europeere vil ikke ha det.

Redigert 27.02.2019 kl 11:23 Du må logge inn for å svare
mishka
27.02.2019 kl 11:38 1651

Et av disse store tyske bilbladene hadde for litt siden en sammenligningstest mellom Jaguar sin suv (ikke elektrisk) og Mazda suv hvor faktisk Mazdaen vant overlegent.
Mazdaen var raskere, mer gjerrig på drivstoffet, og hadde minst like gode kjøreegenskaper. Selvfølgelig kostet den langt mindre. Alle vi lesere kunne jo se at Jaguaren så mye mer eksklusiv ut innvendig med litt sånne kontrastsømmer på setene osv. og testen lagde faktisk slik furore at Jaguar Deutschland kom med et tilsvar. Det tror jeg bare gjorde vondt verre, for det eneste de kom opp med, så vidt jeg husker, var mulighetene for masse fargekomibinasjoner og flottere og mer påkostet interiør. Det er slike ting som nøkterne tyskere som teller hver cent ikke tar så nøye.

Vi forbrukere skal være obs. på at det begynner å bli mye gimmicks nå i bilbransjen med lite substans og heftig markedsføring som ofte snakker "litt ned" til oppegående mennesker. Uttrykket keiserens nye klær ligger ofte snublende nær.
Redigert 27.02.2019 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Kan väl Si at jaguar /land rover lyft sig noen 100 % under nye eiern Tata med mr Ratan Tata som leder.

Ford var en dålig eier.

Värre med Chrysler som fick Fiat som eier. Jeep Renegade byggs ju i Italien baserad på fiat500 og sikkert med gamla verktöy fra når de byggde Multipla.

Eh, at Jaguar bruker kinesiske motorer har jeg aldri hørt et ord om, Ford bygger fremdeles noen motorer men dette er etter Jaguars spesifikasjoner. F.eks har de sluttet å bruke 2.2 dieselmotoren som var en Ford-motor og produserer sin egen 2 liters diesel.

Men at de bruker motorer fra Kina har jeg aldri hørt noe om. De har en fabrikk i Kina som lager motorer, men dette betyr jo ikke at det er «kinesiske motorer», for motorene ble utviklet i UK.

Mange merker har fabrikker i Kina, BMW, Mercedes etc, det betyr ikke at de «får motorene fra Kina».

Når det gjelder driftssikkerhet ser jeg av ulike tester at de ikke har flere feil enn andre sammenlignbare biler. At Jaguar ikke har solgt bedre i Norge kommer av dårlig rykte fra gamle dager, dårlig utbygd nettverk og ikke minst at norske bilavgifter ikke akkurat hjelper på, Jaguar har jo ingen «budsjettbiler» som passer i det norske avgiftssystemet, bortsett fra elbilen som vil selge endel men som fortsatt lider under det dårlig utbygde forhandlernettet.

Her i UK selger Jaguar ganske bra, ser hele tiden Jaguar i alle mulige varianter og folk kjøper de gang på gang så at det er så dårlig som mange nordmenn tror stemmer ikke.
Redigert 27.02.2019 kl 17:04 Du må logge inn for å svare

Jaguar XJ, designet i 2009 av Ian Callum, IKKE Ford plattform

Jaguar F-Pace, designet i 2015 av Ian Callum

Jaguar I-Pace, designet i 2017 av Ian Callum

Callum designet også den nye XK, den gamle hadde felles plattform med Aston Martin DB7 og såvidt jeg vet ingen andre.

Skal man klage på «kinabil» er vel Volvo mer skyldig, selv om mange nordmenn uansett kjøper Volvo som de alltid har gjort.
Basse
01.03.2019 kl 22:15 1503

tråden handler om xe og xf, jaguars kinabiler

Legger til i-pace, det er et asia-produkt og er ikke et designerprodukt, i-pace er et skall, en innkapsling av hovedkomponenter fra Korea, det er ikke et ekte Jaguar-produkt, det er et elektrisk kjøretøy og helt klart det dårligste produktet i Jaguars produktsortiment. Det som trekker mest ned er mangelen på en genuin Jaguar drivlinje basert på forbrenningsmotor og som sagt det gyselige rare utseendet, samt den korte rekkevidden som gir den kun marginal brukervennlighet. I forhold til den høye prisen og at hovedkomponentene er tusenvis av sårbare selvdestruerende battericeller er det uforståelig hva som utgjør verdi i dette produktet. Dette vil straffe seg på andrehåndsverdien i løpet av få år.

Heldigvis lager Jaguar fortsatt også ekte Jaguarer. Min personlige favoritt er F-type cabriolet som leveres med heftige V6 og V8ere.

Helt enig i forhold til Volvo som nå er Kinesisk. At man har skaffet svenske aksjonærer for å "pynte" på imaget er komisk. Alle vet vel at Volvo styres indirekte av Kinas kommunistparti og retning for produktutviklingen ligger i de kinesiske eiernes hender. Målet synes ¨å være å fase ut mest mulig av "Volvo" og snik-erstatte dette med kinesiskproduserte kjøretøy. "Polestar" er første forsøk på å gjøre kina-kjøretøy "spiselig" i europa. Jeg regner med forbrukerne flest er på vakt ogholder seg unna kommunistpartiets forsøk på å ta en ny jafs av vestens økonomi. Volvo er uansett "dødsdømt", for kineserne har faset ut alle Volvos tradisjonelle drivlinjer. Volvo står bare tilbake i skallet nå dessverre. Kina vil vi skal bytte til Polestar, Lynk & Co slik at de kan fase ned og ut Volvo navnet.

Redigert 01.03.2019 kl 23:01 Du må logge inn for å svare

Ok, vurderte en stund Jaguar XK, men tror heller det blir en Aston Martin Vantage som garasjepynt.

Vi får se hvordan Jaguar gjør det framover, nedgang i salget i Kina er et skudd for baugen, men de annonserte i dag faktisk at de vil investere en god del penger i UK så helt svart er det ikke.
Er_mi
02.03.2019 kl 02:49 1449

Jasså? Intressant. Vi svenskar från Göteborg är glada i alla fall! Tusentals nya jobb på fabriken på Hisingen, samt hos kontor, konsulter och underleverantörer i hela regionen. Äntligen är Volvo inne på ett vinnande spår igen efter att amerikanerna och Ford var på vippen och slå hela sällskapet konkurs med sin ekatastrofala styrning och eländiga plattformar!

Volvo har ju till och med varit i Norge för att locka ner uppsagda oljeingenjörer till Göteborg. Det går så det susar nu! Volvo har aldrig sålt så många bilar- och det är inte V40 (den enda av dom gamla modellerna som finns kvar idag...) som står för detta. Det är dom nya modellerna!

Det var ett fantastiskt smart drag att rekrytera Thomas Ingenlath från Wolksvagen till Göteborg 2012. Du kan få tro vad du vill om de kinesiska ägarna- men dom nya Volvo-modellerna är först och främst Volvos förra (tyska) designdirektör Thomas Ingenlaths skapelser och kreationer. Har många vänner på Volvo Hisingen som personligen inte var så förtjusta i herr Ingenlath. Han kom in och styrde med en järnhand, och det blev lite av en kulturkrock mellan den tyska auktoritära ledarstilen och den skandinaviska. Men oavsett- ingen klagar på resultatet. Det var längesedan det kändes bättre att sitta i en Volvo än en tysk bil ;-)

Nu har ju Ingelath blivit CEO på Polestar, så räknar med att deras bilar kommer bli en succé också. Om du tycker Volvos nya modeller känns lite tråkiga att köra (vilket ju är meningen- Volvo försöker inte vara BMW eller Audi), så kan ju kanske Polestar 1 vara något för dig: bensinmotor, 600hk, 1000Nm. Är det tillräckligt? Plus över 10 mils elektrisk räckvidd också då. Cruisa elektriskt fram och tillbaka till jobbet även vinterstid- och sen trycka gasen i botten och låta dom 600 hästkrafterna jobba på bilsemestern ner på kontinenten. Med samma överlägsna Volvo-komfort såklart. Tycker det låter fint, fint jag... ;-)
Er_mi
02.03.2019 kl 03:00 1443

Våga vara annorlunda Fjordgubbe. Polestar 1 kommer bara produceras i väldigt begränsad upplaga. Varför köra en tysk som i stort sett alla andra gör...? Men ok, Jaguar eller Aston är ett lite mer individuellt val. Poäng för det ;-)

P.S. Jag kallar inte Jaguar för en indisk bil bara för att dom ägs av ett indiskt företag. Landrover och Jaguar är fortfarande brittiskt. Liksom Volvo är svenskt. Jag skulle heller aldrig kalla Dodge, Jeep, Alfa Romeo eller Maserati för nederlandske biler... :-D
Redigert 02.03.2019 kl 03:03 Du må logge inn for å svare

Men husk at s90 nå byggs kun I kina.

Når den er designet i Sverige av svenske ingeniører, bygget på svenske tradisjoner basert på en nær 100 år gammel svensk bedrift spiller det vel ikke så ekstremt stor rolle hvor man bygger den, produktet er likevel veldig svensk.

IKEA er jo svensk selv om alle møblene produserer alle andre land enn Sverige.

Men sant, håper at framtiden med automatiserte fabrikker heller kan legges i de landene produktene skal selges, noe jeg faktisk tror vil skje.
mishka
02.03.2019 kl 11:26 1359

Den som er bilinteressert burde lese artikkelen som stod i bladet Bil sent i 2018 om turen John Winding Sørensen hadde tatt til de nye lokalene til Polestar i Gøreborg.
Han klarte på en mesterlig måte å se rett igjennom alt blåruss-pisspreiket til den nye ledelsen.
De snakker så ned til oppegående mennesker at det er ren underholdning. Alle de tomme ordene om designspråket og måten dette skal selges på minner en kurator på høstutstillingen. Høydepunktet var at de i sine showroom som skal ligge i urbane områder helst i nærheten av Apple-butikker ikke skal vise hele biler. Bare utvalgte designdetaljer som et blinlys her og en dør der. Omtrent som en kunstnerisk installasjon. Og så skal hipsterne stå der med fjetret blikk og sef. LEASE designunderverkene for det er jo bare sååååå kult.

Jeg melder meg totalt ut når noen begynner slik, som sagt er en bil for de aller fleste et transportmiddel og ikke en «installasjon», gi meg heller en Lada fra 1975.

Det er faktisk en grunn til at en øks fremdeles er en øks og en hammer fremdeles er en hammer, disse tingene kan fremdeles kjøpes selv om vi kan velge elektrisk sag med laserlys og automatisk spikerpistol.
Er_mi
02.03.2019 kl 17:13 1286

Vet inte riktigt vad blåruss-pisspreik betyder. Men ledningen i Polestar är väl inte oärlig om dom berättar vad dom faktiskt planerar att göra? Förstår inte riktigt din kritik här. Polestar är ju ett "nytt" företag som har som mål att skapa en ny produkt, sälja den och tjäna pengar. Polestar är ju inte detsamma som Volvo, det satsar på en annan nisch och kundgrupp, och bygger en annan typ av varumärke. Detta är de ju helt öppna och ärliga om :-)

Du nämner Apple här, och Apple-butiker. Man kan väl anta att detta betyder att Polestar söker efter densamma kundgruppen. Tycker det verkar väldigt förnuftigt. Företag som Porsche, Ferarri, Aston Martin etc. har ju redan sina etablerade och starka kundgrupper och kjöpare. Det är väl ett strategiskt och affärsmässigt val av Polestar att de önskar att bli det exklusiva bilmärket för framtidens 50- och 60-åringar, snarare än att satsa allt på att få dagens 50- och 60-åringar att köpa deras bilar.

Sen kan man ju tycka vad man vill om Apple (använder själv inte Apple-produkter), men ingen kan ju påstå att Apple inte har gjort bra produkter och att de haft en dålig affärsplan. Apple är väl kanske ett av världshistoriens största succéhistorier? Det kan man ju inte argumentera emot, vi ångrar väl alla att vi inte köpte Apple-aktier för alla pengar i 2002 :-)

Oavsett- Strategien är väl att Polestar ska bli Volvo Cars-gruppens motsvarighet till Volkswagengruppens Porsche. Vanliga volvomodeller blir lite som Audi. Lynk & Co blir väl en billigare variant av Volvo (typ Volkswagen), och Geely's bilar blir billigbilarna i gruppen a la Skoda och Seat med mer.

Du kan väl inte heller påstå att Porsche, Ferarri med fler inte har fokus på design och formspråk? Både Porsche och Ferarri är ju mer än bara bilar... Du har kanske aldrig varit i ett Ferarri- eller Porsche-showroom? Seriöst, jag har bekanta Porsche-fanboys (fangubbar är kanske mer korrekt) som gärna lägger tusentals kronor på golfutrustning och väskor med Porsches loggo på :-D

Det har lite med bilar att göra- men att ha stort fokus på varumärke och designspråk är ju knappast något unikt för Polestar. Tror faktiskt inte Polestar kommer börja sälja lommebökker eller mobildeksler för 1000 kr styck, som vissa andra etablerade sportbilsmärken gjort i många år... :-)
Er_mi
02.03.2019 kl 17:18 1281

Samma svar här. En Porsche, Ferarri, Aston Martin, Bughatti, Polestar etc. är faktiskt lite mer än ett verktyg för att komma från punkt A till punt B. Mer konst än nyttekjöretöy vill jag påstå :-)

Och det är ju faktiskt själva poängen med denna typen av bilar. Vill man mest bara ha en bra och trygg bil från A till B så får man hellre bara köpa en Volvo eller Audi. Eller en Geely eller Skoda.
Er_mi
02.03.2019 kl 17:29 1275

Ja, alla de olika Volvo-modellerna produceras på olika fabriker i Sverige, Belgien, USA och Kina. Lite osäker på Polestar- men tror det blir mest i Kina i starten i alla fall.

"Vårt huvudkontor ligger i Göteborg där en stor del av vår tillverkning också sker. Förutom våra fabriker i Sverige har vi tillverkning i Belgien, USA och Kina; sammansättningsanläggningar Malaysia och Indien; utvecklingscenter i Sverige, Danmark och USA samt designcenter i Sverige, USA och Kina."

Jeg leste også en del av artikkelen i Bil men gadd ikke lese hele. Skjønner Miskha sitt syn godt.
Det er likevel klart at konseptet sikkert treffer en kundegruppe. Bare ingen jeg kjenner.
Det er jo supert at folk er forskjellige.
mishka
02.03.2019 kl 21:25 1219

Ja, verden vil bedras. Historien om keiserens nye klær er nærliggende å tenke på. Porsche, Ferrari osv. startet med å bygge fantastiske biler. Polestar starter med svulstig markedsføring før de i det hele tatt har et produkt med substans.
Redigert 02.03.2019 kl 21:31 Du må logge inn for å svare

Det er jo en egen forretningside nå. En kar sa til meg at de levde kun på investorenes penger. De ville ikke ha inntekter i selskapet, bare svulstige planer, da var det lettere å få inn penger.
Ja altså nå misstenker jeg ikke Polestar for å tenke sånn da.
De vil sikkert selge noe de
really
02.03.2019 kl 23:26 1179

Morsomt å lese at noen bruker seg selv og sine fordommer til å vurdere hva som slår an i markedet. Siden de fleste av verdens bilprodusenter er i ferd med å lansere elektriske biler er det grunn til å tro at de mener det er et marked for dem. VW har til og med gått så langt at de sier at de skal selge en mill elbiler i 2025, ca 10% av deres totale salg.
Så brumlebasse, du kan sikkert kjøre bensinbil til du pakkes ned i pennalet, de rekker nok ikke noe forbud før det.
really
02.03.2019 kl 23:36 1171

Tyskerne satser tungt på elektrisk, fra Bloomberg i dag

German Car Industry to Invest $45 Billion in Electric Vehicles the next 3 years
Redigert 02.03.2019 kl 23:38 Du må logge inn for å svare
Er_mi
04.03.2019 kl 22:30 1091

Ja, jag kan gott förstå att man kan se på nya Polestar som att dom nu är lite pretentiösa och "prøver litt vel mye å..." :-)

Men man ska komma ihåg att Polestar innan dom blev helt uppkøpta av Volvo faktiskt var tvättäkta petrolheads. Dom var ju i princip det AMG har varit för Mercedes. Hur kan många hästkrafter kan man trycka in i en tråkig Volvo och få den att bli rolig att köra? Det var ju i princip deras affärsidé. Har aldrig kört en äkta Volvo Polestar själv, men av vad jag läst och sett så var det inga tullebilar dom gjorde. Det var äkta racing. Så det med bilar kan dom, även om dom nu fått en helt ny marknads- och PR-avdelning... :-)

Men ovsett Volvo är int Polestar- så där har du väl vanliga bilbutiker fortfarande. Förövrigt så kan jag tipsa alla bilintresserade (även dom som inte är fan av Volvo!) att ta en dag eller helg och köra ner till Volvo Torslanda på Hisingen utanför Göteborg (Mishka du kan väl göra ett stopp på väg till/från Berlin). Volvos huvudkontor och fabriker är faktiskt öppna för allmänheten, och det går att boka flera olika typer av aktiviteter och guidade turer. Detta inkluderar provkörning av Volvos alla nya och råaste modeller (kanske dom har nån gammal S60 Polestar där också?), presentationer av företag och planer vidare, samt kanske mest intressant är att ta en tur genom fabrikerna.

Tror det är många som aldrig har varit inne på en riktig bilfabrik och har sett hur det faktiskt fungerar där. Tror de flesta här hade tyckt det var intressant- speciellt ni som kallar Volvo för Kina-bilar. På Torslanda så kan ni få se med egna ögon hur äkta svenskt stål och aluminium förs in i ena änden och bilar kommer ut på andra sidan :-) Och så kan ni få ställa så många frågor ni vill till dom som faktiskt bygger bilarna, och få svar direkt på hur kinesiska dom är...

Tror det är många bilintresserade på Østlandet i Norge som faktiskt inte tänkt på att ett globalt bilcenter med fabriker, laboratorier, kraschtestcenter och testkörningsbanor bara ligger ett par timmars körning bort. Se länk under:

https://www.volvocars.com/se/om-volvo/foretaget/upplev-volvo-cars/besok-volvo-cars

mishka
04.03.2019 kl 22:39 1082

Hehe, siste nytt i dag er at Volvo sperrer alle nye biler på 180 ??. Kommer sikkert til å slå bra an i Tyskland.....Sæærlig som min datter pleier å si.

https://m.tagesspiegel.de/wirtschaft/autoindustrie-volvo-drosselt-hoechstgeschwindigkeit-auf-180-km-h/24065088.html

Sverige er et så sjukt land at man bare kjører fortest mulig igjennom. Det er ikke mulig å kjøre E6 gjennom Gøteborg uten at man opplever minst 4 ville muslimske apekatter i fri dressur langs veien underveis til Hisingen?.
Redigert 04.03.2019 kl 22:45 Du må logge inn for å svare

Idag vann jaguar e eller i-pace eller vad den heter titeln årets bil.

Ikke ens Fiat multipla lyckades med det. Den kom på plass 2 år 2000.