Kuppforsøk i Trøndelag?

Dr Robson
26.02.2019 kl 09:26 736

Sentralledelsen i Arbeiderpartiet hevder kuppforsøket i det trønderske fylket er avverget og at de fleste kuppmakerne er ekskludert.

REUTERS (TRONDHEIM)

– Situasjonen er under kontroll, sier en anonym kilde på Youngstorget til nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere mandag hevdet partilaget i Trøndelag at de hadde tatt makten i det jordbruksintensive fylket. Den nyopprettede separatistmilitsen Trønderbataljonen hevdet å ha tatt kontroll over NRK Radio Tyholt, og en militstalsmann leste opp en erklæring om at det er opprettet et nasjonalt opprettingsråd og at Trøndelag skal erklæres som en uavhengig nasjon.

Talsmannen fra Arbeiderpartiet fordømte også talen som tidligere nestleder Trond Giske holdt. Et par timer senere holdt en militstalsmann en direktesendt tale på NRK Midtnytt der erklæringen om kupp ble gjentatt.

Samtidig ble det observert eldre trønderkvinner dansende på Trondheim torg, mens de ble klubbet ned blant annet ved hovedkvarteret til TV Trøndelag.
Det meldes også at stridsvogner og pansrede kjøretøy kjører gjennom gatene i Trondheim.

Trøndelag, som har litt under en halv million innbyggere og på størrelse med Danmark, har vært styrt av Norge siden unionsoppløsningen 1905. Trond Giske har vært nestleder i Arbeiderpartiet, senere havnet han i unåde og startet gnisten til dette distriktsopprøret.

Dr Robson
04.03.2019 kl 10:25 686

Trøndelag Høyre reagerer (NETTAVISEN)

Trøndelag Høyre reagerer på at det ifølge lekkasjer i mediene ikke er plass til politikere fra Trøndelag i statsminister Erna Solbergs (H) firepartiregjering.

– Trøndelag Høyre forventer at det i Erna Solbergs utvidede regjering også er medlemmer fra Trøndelag, fortsetter Momyr.

– Trøndelag er en del av landet hvor det foregår stor verdiskaping og forskning. Representasjon fra Trøndelag vil gi en regjering som speiler hele landet og også ivaretar regjeringens distriktsprofil, mener fylkeslagslederen.

-------------------------------------------------------------------------
Også de trønderske høyrekreftene er nå i åpen opposisjon med Solberg-regimet, uten at de har gått ut og krevd trøndersk suverenitet.

Ubekreftede vitneutsagn på sosiale medier hevder det foregår hærverk på ikke-trønderske butikker og en generell anti-norsk stemning i innlandsbygdene i Nordøst-Trøndelag.

Dr Robson
08.03.2019 kl 12:43 654

VGs partibarometer: Dramatisk Ap-fall etter Giske-bråk (VG)

Arbeiderpartiet går på en kjempesmell på VGs siste partibarometer. Bråket rundt Trond Giske får mye av skylden.

I mars har oppslutningen falt med 5,4 prosentpoeng til 24,3 prosent.
– Det er vanskelig å komme utenom at den siste tids støy rundt Trond Giske er en viktig hovedårsak til Arbeiderpartiets tilbakegang på vårt partibarometer for VG i mars. Når det blir negativt søkelys på indre uenighet og personer, så reagerer velgerne, sier daglig leder Thore Gard Olaussen i Respons Analyse, som har gjennomført målingen.

-----------------------------------
Det VG unnlater å nevne, er at fallet på 25% hovedsakelig skyldes trøndere som har gått over til Trøndersk Nasjonal Front. Staten ved Politiet og Forsvaret er handlingslammede da disse etatene er i alle ledd av organisasjonen infiltrert av trøndere.

Et tidligere arbeiderpartimedlem som ikke ønsker å bli identifisert forklarer det slik: "Vi e trøndera, itj nån glåbbalista" (sic)
Dr Robson
12.03.2019 kl 11:12 616

Separatistenes valg kan forverre konflikten i Trøndelag (AFP)

Protrønderske separatister håper å konsolidere sin makt når de søndag arrangerer valg i de opprørskontrollerte regionene i Trøndelag.

Valget kommer trolig, uavhengig av utfall, til å tilspisse den internasjonale krisen forårsaket av konflikten mellom trønderske opprørere og norske regjeringsstyrker.
Russland anerkjenner nemlig valget, USA er på sidelinjen, mens det fordømmes av Oslo og EU.
Opptøyene i Trøndelag har rast gjennom helgen, men i Verdal, separatistenes politiske og militære bastion, er urnene klargjort for søndagens valg.
Befolkningen i denne regionen bes om å velge nye presidenter og parlamenter, Det er imidlertid liten tvil om at dagens opprørsleder — Trond Giske i Trondheim som er opprinnelig folkevalgt i det tidligere fylket, blir sittende.

Ingen observatører

Opprørslederne håper valget i den selverklærte folkerepublikken Trøndelag vil vise at de har en viss støtte i folket.
Ingen internasjonale valgobservatører er til stede. Arrangørene har ikke satt noen minimumsgrense for hvor stor valgdeltakelsen må være før valget er gyldig, noe som gjenspeiler hvor usikre de er på hvor mange som kommer til å ta seg bryet med å møte opp.
— Disse valgene er viktige fordi de kommer til å gi legitimitet til makten vår, samt større avstand til Oslo, sier Eirik Hoftun, sjefen for valgkommisjonen i Folkerepublikken Trøndelag.

Advarsel fra Stoltenberg

Valget søndag blir sett på som et motsvar til kommunestyre og fylkestingsvalget i Norge, et valg som separatistene ikke anerkjenner.

Moskva, som blankt nekter for å gi næring til opprøret - tross klare russiske forbindelser til separatistene - har sagt at valgresultatet kommer til å bli anerkjent.
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har advart Russland mot å gjøre dette.
— De planlagte «valgene», organisert av selvutnevnte og væpnede opprørsgrupper i deler av Trøndelag søndag, undergraver forsøkene på å finne en løsning på konflikten, sa Stoltenberg fredag.

Gunnlaug (65), som selger egg på et lite marked i Orkanger, sier at hun kommer til å stemme «mot nordmennene» - og bruker et skjellsord som har blitt vanlig i separatistenes vokabular for å beskrive Norges proeuropeiske regjering.

4 mennesker har mistet livet siden konflikten brøt ut i vinter, ifølge FN. I helgen ble to trøndere blindet pga. illegal karsk, som florerer etter at de norske sentralmyndighetene stengte samtlige Vinmonopolutsalg i Trøndelag ifølge regjeringen i Oslo.
Dr Robson
18.03.2019 kl 13:24 575

Norsk mainstream media har etter ordre fra regjering og forsvaret forsøkt å legge lokk over hele saken, det eneste som har kommet er en satirisk artikkel fra VGs datterpublikasjon med formål å hevde at opprøret er oppspinn på nivå med:

-Ropstad gravid med kamel-tvillinger
-Julius i narkorus var navnekonsulent for Vy

https://www.vredens-gnag.no/tronder-oppror-gule-skinnvester-raserer-trondheim/

Dr Robson
22.03.2019 kl 14:26 530

Uroligheter etter klimademonstrasjon (VG)
Det har vært uroligheter i Midtbyen i Trondheim etter klimademonstrasjoner i byen, skriver politiet på Twitter. Det har vært tilløp til slagsmål, og politiet jobber med å få spredd ungdommene.

Man kan undres hvorfor det skulle oppstå slagsmål i en klimademonstrasjon? Et raskt googlesøk viser at det ifølge norsk presse kun er i Trondheim dette angivelig skal ha skjedd.