SKATT- staten får vel aldri nok, bare SKAL ha skatt og mer skatt


Hvorfor ikke bare ta alt.

https://www.theguardian.com/cities/2019/feb/25/concrete-is-tipping-us-into-climate-catastrophe-its-payback-time-cement-tax
Cement has transformed the world
We need to tax it, now

Cement, the key component of concrete and one of the most widely used manmade materials, is now the cornerstone of global construction. It has shaped the modern environment, but its production has a massive footprint that neither the industry nor governments have been willing to address.

We need to tax it, now

INN I STATSKASSA SKAL DE: Gjett hva statskassa skal bruke penga på. Deg? Nei. lol på utesende statsansatte og sotah skal vel utvide SOS ngo sofa om staten får fingra på mer skatter og jionashadji ruler.
https://www.dagbladet.no/kultur/dagbladet-mener-oppdrettsmilliardene-bor-fordeles-raust-og-rettferdig/70807240
Redigert 26.02.2019 kl 10:42 Du må logge inn for å svare
Zorin
26.02.2019 kl 11:03 221

Bør det ikke koste noe å forurense? En dag så må noen ta kostnaden med forurensingen som skapes, så hvorfor skal ikke den som tilfører samfunnet forurensing være med å dekke inn denne?

Når det gjelder skattlegging av forurensing så har det vist seg å fungere. Markedene har en enestående evne til å effektivisere. Det betyr at de gjør ikke noe før de må, men hvis for eks. vanlig sement blir avgiftsbelagt mens la oss kalle det nyutviklet sement uten det som setter CO2 fotavtrykk blir det ikke så vil markedet enten oppfinne den type sement eller ta i bruk andres oppfinnelser selv. Alt for å spare avgiften. For samfunnet betyr det at verden har blitt et ørlite bittelite grann mer miljøvennlig. Faktum er at bensinbilene ikke begynte å bruke mindre bensin før 1979 og under iran-krisa som presset prisene opp i ekstreme høyder. Japan begynte da å tenke: hva kan vi gjøre for at forbrukeren skal slippe billigere unna? Jo! La oss gjøre at bilene bruker mindre bensin enn 5 liter per mil! Og det var det som ti slutt ødela for den amerikanske bilindustrien som ikke brydde å gjøre noe med det. For i motsatt til Japan som trengte bensingjerrige biler (de har jo ikke olje selv) så trengte ikke amerikanerne det i like stor grad (de har mye olje). Men for Japan gjorde denne effektiviseringen at de tok over store deler av markedet. Tilbake til avgifter. Er de brukt riktig så vil de gjøre samfunnet vårt bedre! Jeg ønsker jo tross alt at mine barn skal vokse opp i en like god verden som jeg selv gjorde!

Selvfølgelig må man betale for forurensing. Men da må man betale for forurensingen.
Og like selvfølgelig når adgangen til å hente fisker opp av vannet reguleres, må man betale felleskassa for den tildelte retten, i budrunder og ikke politiske forbindelser. Men skattehuer tenker ikke slik.
Redigert 26.02.2019 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
.777.
26.02.2019 kl 11:48 205

Skatt er sunt. Jo mer skatt jo mer må du jobbe, og det er bedre for deg å jobbe enn å ligge å dra deg på sofaen. Det er hvertfall usunt.
Nuka
26.02.2019 kl 14:28 185

Hvorfor er det slik at det er de som får lønna si fra NAV, som klager mest på skatten ? De som må gi litt tilbake av det de får fra staten.

Vi som leverer på NAV ser med egne øyne pengene forsvinne i sorte hull.
#Inside-trader know-wow

https://www.vgtv.no/video/160129/stjernen-blir-spist-opp-av-sort-hull
Redigert 26.02.2019 kl 14:46 Du må logge inn for å svare