Photocure: En kraftig overreaksjon

Medisinmannen
PHO 28.02.2019 kl 12:17 21424

Hør på presentasjonen!? Det har vært en del tekniske utfordringer på skopene, men til tross for dette er veksten kraftig. De tekniske utfordringene er nå løst og godkjent av FDA.

Enhetsveksten er sterkere enn noen gang.

Patient awareness er enestående og målet er standard of care.

Selv om guidingen ikke ble endret så tror jeg selskapet vil gjøre det svært sterkt fremover. Photocure kan, hvis de bestemmer seg for det, gi positivt resultat om kort tid, men de ønsker å ta en stor del av markedet og de vil fortsette å øke fokuset og kostnadene i USA.





Photocure er ikke attraktiv for generika produsentene pga et komplekst drug device oppsett.
Redigert 21.01.2021 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 09:31 3925

Å levere blå bunnlinje hadde vært milepælen sin det. Dette burde vært prioritert ivertfall 1 til 2 kvartaler. Da ville aksjonærene i større grad innfunnet seg med videre tunge investeringer kommende år med større grad negative resultater.

Er til dels enig med focuss meninger foruten hans negative holdning til ledelsen samt dens nye CEO. Har sett på focuss som en resurs på HO, men troverdigheten henger nå i en tynn tråd grunnet siste dagers utspill. thepower, du kaster bare ved på bålet. Slutt med det!!
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 09:52 3895

Aqualia
Jeg regner med jeg rister av meg irritasjonen over det jeg ser som ledelsens u-planlagte dårlige strategivalg i løpet av noen timer. Jeg velger å tro det er bra mulighet for blå bunnlinje i år uansett selv om ledelsen guider økte investeringer og lang tid til bidrag for flexscope. Det kommer an på hvordan de nye investeringene fases inn og at det skal være så tregt å få igang flexscope som Schneider skal ha det til tror jeg ikke noe på foreløpig: Ja det hadde vært flott å sluppet disse provokasjonene fra thepower hele tiden.

Det var GE som kjøpte Europa rettighetene fra PHO, men de solgte videre til Ipsen. Skal se om vi kan lære noe av hvordan tempoet i bygging av markedsandel var for dem. Medisinmannen var aksjonær på den tiden og han har sagt det gikk fort.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
bravi
02.03.2019 kl 10:02 3876

focuss, tror ikke du skal forvente noen blå bunnlinje når selskapet ikke har guidet det, da er du for optimistisk.
Man kan egentlig ikke forvente noe bedre enn det som er guidet.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 10:10 3858

Forventninger er en ting. Aksjonærenes interesser burde vært bedre ivaretatt i form av minimum et kvartal i blått, før videre tunge investeringer. Dette ville møtt aksept hos sikkert flere en vi tror. Selskapet burde vise at de er i stand til å levere blå tall. Altså en Milepæl!!
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 10:46 3813

Aqualia/Focuss - er det slik at dere tviler på at PHO ville klart blå bunnlinje i 2019 dersom en ikke hadde valgt ytterligere ekspandering for å øke veksten/markedsandelen? Hvis dere ikke tviler på det - hvordan kan dere mene at aksjonærenes interesser ville vært bedre ivaretatt ved å vise 1. eller 2. kvartaler med blåbunnlinje - med den konsekvens at det tar lenger tid å oppnå fremtidig kurspotensialet? Har vi bedre forutsetninger til å mene at strategivalget til Schneider er feil?

Gitt forventningene som nå er gitt - og som er gjenspeilet i dagens kurs - tror jeg vi kommer til å se flere kurstriggere i løpet av 2019. Dersom vi fortsatt vil se en økning i antall utplasserte rigide Scope (jf. at vi hadde det største antallet utplasserte Scope i Q 4 noensinne) - og som viser akselerende vekst inn mot dette markedet - som kan forsvare dagens guiding, samtidig som at det blir utplassert flere flexiscope i 2019, er jeg ikke det minste tvil om at kursen bør ligge betraktelig høyere enn kr 39. Tenk også på hvilket potensialet som ligger fremover når en tar med i beregningen Surveillance markedet - og dersom vi ser effekten av dette allerede i 2020 vil det bare være et stort pluss.

Dette er kun mine meninger - hører gjerne andres tanker/synspunkter:)

Lykke til!

Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 10:51 3798

Ved å gi aksjonærene en blå bunnlinje i eksempelvis q1 og q2(altså utsette ekstrasatsingen noen kvartaler) ville ikke gitt annet enn en kortsiktig kursøkning. Så snart selskapet viste minus igjen i q3 og q4 ville vi hatt nøyaktig de samme fallene i etterkant av de kvartalene som vi opplever nå.
De fleste evner ikke å se lenger enn sin egen nesetipp.
La dem få satse for fullt et par kvartaler til nå og levere disse 5 millionene i minus så kan det jo hende at de overgår sine egne utsagn mot slutten av 2019, det er slett ikke umulig at det er det som ligger delvis bak i tillegg til økt satsning.
Dersom veksten fortsetter som den har gjort er inntektene nødt å langt overstige utgiftene, noe annet er helt usannsynlig.
Siste aksjonæroversikt viser også til fulle hvem som er mest misfornøyd, eller hvertfall hvem som kaster kortene, ja det er de mindre aksjonærene. De større aksjonærene kan være frustrert, men sitter fortsatt da de har tro på at PHO vil nå målet om ikke lenge(pluss i boka).
Så er det selvsagt leit for aksjonærer som har vært med på dette over lang tid, men virker som dette er gjengs innen farmasi. Når en studerer tallene til eksempelvis Nano tror jeg mange også der vil komme til å håpe og tro på pluss mange år før det lar seg gjøre i praksis.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
02.03.2019 kl 11:07 3776

Kanskje mindre sannsynlig denne gangen enn det i utgangspunktet var forrige gang for at aksjen skal teste støtten på 32-33 kr, men det kan vel bli en reprise på det. Isåfall kan det også bli en reprise på mitt eierskap i PHO, men midlene er som kjent investert andre steder, så det er ikke bare å trykke på en knapp om jeg finner tiden inne for å handle. Særlig PCIB er svake både kursmessig og volummessig for tiden, så det ville nok heller vært NANO som måtte reduseres. Tror det vil begynne å gå seg til der så snart reparasjonsemisjonen er unnagjort.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 11:07 3779

m73102
Jeg er sikker på at vi hadde fått positiv bunnlinje utover i 2019 om selskapet hadde holdt seg til opprinnelig plan. Dvs videre vekst basert på produktivitetsvekst og ikke flere investeringer de neste 2-4 kvartalene. Vi skal jo investere i resten av USA etterhvert så det mangler ikke på fremtidige investeringer. Det ville imidlertid vært fint om vi kunne levert veksten fremover kombinert med blå bunnlinje. Det er hva ledelsen nå har prioritert annerledes og det representerer en endring av strategi. I prinsippet sier Dahl nå at tidligere strategi var idiotisk. Vel det er den strategien som har vært grunnlaget for manges investeringer. Manglende respekt for aksjonærene er ikke bra. Det bør Egberts merke seg. Hvor mange har investert nå basert på tanken om at 2019 skal bli et kommersielt gjennombruddsår.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 11:11 3775

Andy Hagen
Hvem sier vi skulle tilbake til negativ bunnlinje. Poenget er å styre veksten fremover slik at man kan sikre både vekst og bunnlinje. Dersom veksten fremover ikke ville klart det så er caset noe annet enn hva mange tror.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 11:31 3734

Ja, enig og derfor jeg skriver som jeg gjør.
Tror Q1 eller maksimum Q2 vil være siste kvartal med negativ bunnlinje. Ingenting med denne enorme veksten som skulle tilsi noe annet.
Dersom så skjer er caset også noe annet enn hva jeg har forestilt meg.
Kanskje på høy tid at de overrasker markedet positivt i stedet for bare å predikere ned kursen.
Mange har meninger om Schneider, jeg personlig mener det er altfor tidlig å dømme han etter så kort fartstid i selskapet. Dahl derimot, skulle aldri vært på noen scene, det er gammeldags, negativt, ingen yver å spore overhodet. Mannen er "over the top" og venter på pensjonist tilværelsen.
Begriper ikke hvorfor de skal være to mann som presenterer kvartals resultatene, Schneider burde tatt det hele alene, så kunne heller Dahl bidratt kun med konkrete svar på spm fra salen angående den økonomiske biten.
Kursen faller jo automatisk når Dahl åpner munnen, ingen som har tillitt til ham etter hans tid som konstituert CEO. Ikke meldt Kode A, samt ingen reaksjon mot artikkelen som havnet på trykk i høst.
Jeg har hvertfall null tillitt til mannen og da er jeg garantert ikke alene om det.
Og da blir det for meg nærmest en katastrofe når en ser hvem en skal henvende seg til hos selskapet:

For general media enquiries and Investor Relations information, please contact:
Erik Dahl (CFO): ed@photocure.com
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
bravi
02.03.2019 kl 11:51 3704

Dette minner ubehagelig om utviklingen v i et annet biotek selskap som skulle få til salg og inntekter, det selskapet fikk også en ny erfaren kommersiell CEO og en styregrossist som formann. Også der var majoriteten av aksjonærene helt enig med ledelsen i satsningen, det gikk ikke bra. I det selskapet var det heller ikke aksjonærer i styret. Ledelsen kunne fritt skalte og valte med bonuser og greier, frykter at det samme vil komme til å skje med satsningen i Us også. Amerikanske ansatte tenker ikke akkurat som vi er vant med i Norge, der gjelder det å sikre seg selv først og fremst, det er bare slik det er der borte, melke kua så lenge det går. Økning i utgiftene er forberedelser til å stikke sugerør ned i kassa uten at eierne (aksjonærene) får særlig innsyn.

Det har vært sagt at mobiliseringen med satsningen i Us var tatt i 2018 (og 2017) den satsningen har vært designet av Bellete sammens med ledelsen og vil anta det var den satsningen de mente var den riktige. Med den satsningen hadde vi antagelig fått overskudd allerede i Q1. Nå etter kun 4 mnd. kommer Schneider plutselig med at utgiftene må økes mye mere og at det derfor blir underskudd i lengre tid fremover. Tror vi kan risikere at Bellete forsvinner etter hvert. Var den tidligere satsningen helt utilstrekkelig? Bellete tror jeg ikke mener det.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 12:06 3688

Bravi
Dahl mente det heller ikke før, men tviler han har mot til å ikke være enig med Schneider.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
bravi
02.03.2019 kl 12:20 3664

focuss, det har du antakelig rett i.
Skulle ønske at vi hadde fått bort både Egberts og Schneider, så kunne Bellete styre på i Us uforstyrret etter sin plan, kanskje også som CEO.
Herbjørn Hansson hadde vært riktig mann som styreformann, han har et godt forhold til børs og aksjonærer. Med Schneider har det vært kursmassakre 2 av 2 anledninger allerede.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 12:25 3668

Ja HS burde vært i styret. Om de ikke vil selv kunne de fått noen til å representere seg
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
jb10000
02.03.2019 kl 13:37 3596

Denne Schneider som der snakkes så meget om er det en ny mand med samme navn som ham der lovede 70 procent og dem uden forbindelse til virkeligheden var euroforiske.

Det kan vel umuligt være den samme Schneider der omtales nu.

Hvor er ham den utroligt dygtige Schneider?

Schneider der kun tog jobbet fordi han mente PHO var det største der fandtes på jord

Schneider der kunne vælge og vrage mellem jobs men valgte PHO

Dan the Man Schneider?

Og masser af andre haussninger til skyerne. Er det den samme person vi diskuterer her?
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 14:02 3562

Jb10000 I fear it is the same Schneider. The "son of god" Schneider, the Schneider who was the saviour of Nirsk biotech.

This same Schneider is now a worthless maniac who is intentionally raping PHO for his own benefit.

This same Schneider should be thrown out onto the streets after 120 days in the hot seat.

Ja ja. Mickey mus altså
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 14:12 3552

Uansett, en er passe idiot dersom en fordømmer en ny CEO etter 4 måneder i stolen.
Men lykke til
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
HYPERgris
02.03.2019 kl 14:14 3558

Den moderne baisser eier aksjer, og har gjort det veldig lenge. Vedkommende har tro på lang sikt, men beslutninger som tas i det korte bildet er såklart ikke tilstrekkelig for å nå de langsiktige målene. Kortsiktig gevinst er å foretrekke fremfor større gevinst på sikt, når det ikke vil komme kortsiktig oppside så skal beslutningstakere vurderes som utilstrekkelige. Skifte av styre og stell der altså og mellom linjene bør aksjonærer såklart vurdere om det er lurt å eie aksjer når kortsiktig blå bunnlinje skal bortprioriteres for høyere vekst. Nettopp den veksten som må til for å nå akkurat de målene som på lang sikt kan defineres som SOC.

Men fascinerende lesing, det er det:)
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 14:49 3546

Administrasjonsstyrt selskap og naive ukritiske aksjonærer er en dårligst mulig kombinisasjon.Derfor ville detvært bra om HS tok en styreplass. Dette for at styret ikke bare vil være et sand påstrøing organ.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 14:57 3526

Enig i at HS burde hatt en styreplass. Vet ikke hva det skyldes at de ikke har det, mulig de ikke ønsker det selv
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
bravi
02.03.2019 kl 15:02 3514

Hypergris, jeg nevnte et annet biotek selskap (uten sammenligning forøvrig), der hadde majoriteten av aksjonærene nøyaktig samme oppfatning som deg. Dette er hakk i plata, at det liksom er fornuftig at aksjonærene skal sitte inn i evigheten og håpe at de kanskje får avkastning på sin innvestering. Erfaring viser at inntektene i overskuelig fremtid ikke vil være i forhold til de økenfe utgiftene. To (2) etterfølgende kvartaler med unødvendige kursmassakre det holder, slike trender har en utrolig evne til å fortsette. Kan godt hende Schneider får det til en gang i fremtiden, det vet ingen, det er ingen garanti for det. Det vi vet er at Schneider og Egberts ikke har bidratt til å bygge noe aksjekurs, hva som kan skje om 6-7 år er høyst usikkert.Tror dessverre ikke radarparet som er i spissen for dette caset nå er de som får frem mest aksjonær verdier. Det synes jeg er sterkt å beklage.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 15:04 3512

Andy
Tror historien har vært at de ikke ønsker, men de har vært instrumentelle for å få skiftet ut tidligere CEO og styreformann.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 15:20 3475

Ok, takk.
En annen ting jeg heller ikke helt skjønner.
Egberts gis også det glatte lag her inne(og jeg kan ikke bedømme hans innsats), men hva er da årsaken til at Nano ønsket ham som ny styreleder dersom han er så nedsnødd som enkelte her mener?
Flere ting som skurrer fra pho sin side, men synes også at det er endel rør og raske slutninger her på HO
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 15:44 3447

Andygarden. If you read some of the threads after Q3 you will realise that Egberts, the chairman of PHO is actively working against the stock price and the interests of the stockholders in order for his own company to take over PHO on the cheap.

At least that's what some investors think............??

A new theory that was circulated yesterday is that Schneider is actually part of a mission impossible style group and when he rips off his latex mask he is actually Hestdal underneath
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 16:33 3389

Andy
Det hadde vært fint om vi hadde hatt en styreformann som representerte aksjonærene. Nå har Egberts kjøpt litt aksjer men det er ikke rare greiene. De fleste som har erfaring i jobb problemstillinger hvor "Conflict of Interest" er en viktig problemstilling vil undre seg litt over styreformannens hovedgeskjeft og undres over om han ønsker kursen opp eller ned. Nå synes imidlertid Egberts å være styregrossist i en rekke selskap som kan tyde på at han har mer en nok med det.

Jan H. Egberts
Chairperson of the Board
Dr. Egberts has over 25 years of experience in the pharmaceutical and medical devices sector. Currently, dr. Egberts serves as the Managing Partner of Veritas Investments, a private investment company focused on minority and controlling investments in healthcare companies.


Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
NilsAB
02.03.2019 kl 16:49 3352

Dere må slutte å snakke om disse 70%ene! At en eller annen har postet det som en sannhet betyr ikke at det er sant! Det er tatt helt ut av sammenheng, og har ikke noe med guiding eller en lovnad å gjøre!
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 17:08 3315

Vil tro SOC ligger oppunder 70% eller mer. Så gjenstår å se hva som skjer i asia (?)
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 17:28 3284

Asia?
På meg virker det som de satser utelukkende mot USA og det fordi det er der de mener å definitivt ha mest å hente.
De virket svært avmålt på spm om Japan og Asia.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 17:36 2994

De har mer en nok å vokse i i USA. Partner som Ipsen i Asia ville vært fint. Bare inntekt ingen utgift.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 17:51 2968

Ja, håper da det. Starte eget salgsnettverk i asia ville være galskap.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
jb10000
02.03.2019 kl 19:40 2876

Ja hvis sælgerne i Asien er lige så ringe som dem i USA ville det da være en katastrofe. Endda med et produkt der sælger sig selv.

På den anden siden ville det nok være nemt at få job da kriteriet åbenbart er 2 scopes om året pr. sælger.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
jb10000
02.03.2019 kl 19:42 2872

Man burde virkelig begynde at overveje hvorfor Ibsen åbenbart heller ikke kan sælge lortet i Europa.

Er det fordi de ikke vil (som hausserne mener)

Eller er det ganske enkelt ikke salgbart.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2019 kl 19:42 2869

Focuss - da blir mye av det du skriver enda mer uforståelig for meg. PHO er nå ferdig med forskning og utviklingsstadiet, de sitter på et utrolig produkt, har fått de nødvendige godkjennelsene og refusjonsordningene - og har nettopp startet kommersialliseringsprosessen. Det er grunnen til at PHO henter inn Schneider som sitter på en lang erfaring og kompetanse nettopp knyttet til den fasen PHO har kommet til (kommersialiseringsfasen) - så begynner aksjonærene allerede før han har kommet i gang med sin plan å være kritisk fordi han ønsker å sette alle kluter til får å oppnå en ytterligere vekst, som vil gå på bekostning av overskudd i 2019, å setter seg et ambisiøst mål om at BLCC skal bli SoC? Jeg klarer ikke å se at dette er manglende respekt for aksjonærene - eller at dette ikke er til det beste for aksjonærene - snarere tvert imot! Husk at PHO er i den unike situasjon at de allerede omsetter for nærmere kr 200 mill - som kun utgjør en liten brøkdel av potensialet i USA markedet - og kan satse videre på å ta ytterligere markedsdeler og likevel kun gå med små underskudd (i 2019). PHO har over kr 100 mill på bok, ingen gjeld og ikke behov for emisjoner. Som Schneider sa på podcasten - PHO er kun i startfasen (år 1) med lanseringen (nå har vi på plass alle brikkene som trengs for å skape en stor suksess) - og det at de nå velger å ta dette grepet viser bare på meg at PHO har stålkontroll på kostnadene - og er i denne unike posisjonen at de kan fortsette den akselerende veksten. Jeg registrerer at Bravi mener PHO er sammenlignbart med et annet farmasiselskap - og at PHO ikke har kontroll på kostnadene og at kostnadene fremover vil overstige inntektene. Det er jeg helt uenig i - som nevnt er dette grepet et bevist valg av PHO - de kunne fint gått med overskudd i 2019 og drevet business as usual (har 160 rigide Scope) - men tenk at PHO nå er på god vei til å øke markedsandelen betraktelig/få akselerende vekst. Flere er også veldig kritisk til at PHO med 40 selgere kun har fått utplassert 20 Scope i 4 Q. Som Schneider poengterte - og som Daniel her på HO (som arbeider innenfor Pharma) sier - det tar fort 6-12 mnd fra selgerne er i kontakt med sykehusene til Scope bli innkjøpt, så vi har ennå ikke sett resultatet fra den økte salgsstyrken/intensive jobben som er så vidt påbegynt. Det er grunnen til at Schneider også sier at vi i 2019 kommer til å få en mye større økning i Scope enn i 2018 - og Schneider er komfortabel med å guide på 20-25 mUSD (kun knyttet til TURBT/rigide Scope) i 2020 (økning fra 7.8 mUSD i 2018). I tillegg har vi Surveillance markedet - hvor det var utfordringer ift flexiscopene (som nå er ordnet) - hvilket har gjort det umulig for PHO/Schneider å ta med effektene av dette i guidingen for 2020. Det bare viser potensialet til PHO (når en også etter hvert skal inkludere Surveillance)!! Schneider mente at vi ville se effektene av disse utplasseringene i 2021 - som er et markedet som er 3-4 ganger større. Ved å inkludere Surveillance - og at vi får en tilsvarende markedsandel som TURBT - vil vi i 2021 faktisk ikke være langt unna målsettingen til LM....

Ja - markedet har sendt PHO ned med 20 % etter 2 dager (ons/tors), bildet viser derimot at det kun var noen få prosent av aksjene som ble omsatt disse to dagene - dvs.at 20 % av verdiene forsvant (men det var en liten andel av aksjonærmassen som ville ut (flere aksjer har sikkert også blitt omsatt flere ganger....)

Dette kan sikkert oppleves som haussing - og dere må huske at jeg er aksjonær i PHO - men jeg er mye mer trygg etter Q4 enn etter Q3 at PHO kommer til å bli en stor suksess (stor vekst i omsetning sml med Q4 2017, aldri utplassert flere Scope (rigide), og at Schneider (som fagmann) er akkurat den CEOen PHO trenger nå. Jeg støtter han 100 % i det valget han nå gjør - og som sagt, PHO har full kontroll på kostnadene og det er utrolig at de har muligheten til å gjøre dette uten at vi trenger emisjon/må ta opp lån. Enig i det flere har skrevet om at PHO/Schneider har et forbedringspotensialet til å informere/være mer synlig i media for å få frem budskapet - men jeg er sikker på at vi i 2019 kommer til å få flere kurstriggere, bl.a. ift en fortsatt økning i utplasserte Scope - både rigide og flexi - og selv med en omsetning på 20-25mUSD i 2020 tilsier en betraktelig høyere kurs enn kr 39 - og hvis en i tillegg utover 2019 får signaler på at en kommer til å få en betraktelig akselerende vekst som følge av flexiscope i 2020/2021 - samt frem til peak sale i 2025 - vil PHO bli et stort eventyr! Dette er kun min mening:) Hører gjerne kommentarer/synspunkter fra dere andre.

Ha en fortsatt fin helg.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 21:20 2772

m73102
Fint og omfattende innlegg og jeg er ikke uenig, men har ett litt annerledes perspektiv. Vi har her på forumet en del som har vært aksjonær i mange år og har kommet til at PHO er selskapet som alltid skuffer og som aldri får til noe som helst. Jeg antar dette også er holdningen til gamle aksjonærer utenfor HO. Markedet bryr seg ikke om selskapet og meglerhusene bryr seg ikke. Slik jeg har lest informasjonen fra selskapet og vurdert selv basert på tilgjengelig informasjonen så måtte vi regne med negativ EBITDA i 2017 og 2018. Jeg hadde sett for meg at 2019 skulle være året hvor PHO skulle vise markedet at det de driver å bruker penger på faktisk er lønnsomme investeringer. Det kan ledelsen nå ha valgt bort. Jeg mener at om de hadde tilpasset videre investeringer fremover til å også ha blå bunnlinje så ville det ikke påvirke selskapets potensiale i det hele tatt. Det ville bare skapt et bedre bilde av PHO i markedet. Så irriterer det meg selvfølgelig at jeg egentlig forventet at Schneider ville komme med dette, men valgte å undertrykke det. At Schneider ønsker seg et romslig administrasjons budsjett burde ikke overraske. At Egberts har kapasitet til å vurdere fornuften i dette tviler jeg på. Hvordan resten av styret involverer seg vet jeg ikke, men har absolutt null forventning til deres engasjement i slike spørsmål.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
kreinh
02.03.2019 kl 21:22 2770

Enig med deg m73102. Elvoquest, er du skuffet? Det tar lenger tid men Photocure er fortsatt en uslepen diamant.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 22:00 2729

Når Schneider i tillegg tegner et " worst case" tilfelle av hvor lang tid det skal ta å få bidrag fra surveillance markedet så er det klart at forventninger til 2019 er fullstendig avlivet. F/V<1.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
02.03.2019 kl 22:36 2683

Sikkert ikke salgbart. Det er nok derfor PHO opplever akselererende vekst i USA og setter stadig nye salgsrekorder. Du store alpakka, dra på Lopphavet!!
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
focuss
02.03.2019 kl 23:13 2622

LM
Takk for støtten på TI. Jeg slutter ikke forundre meg over hva folk finner så vanskelig med kurs ved 20% markedsandel.
Ikke at det er vanskelig å nå en slik markedsandel heller. Mye mer kronglete logikk skal til for å tro de skal greie lavere markedsandel.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Interessert
03.03.2019 kl 01:47 2519

Enig. Mange anser nå 2019 for å være et tapt år for aksjekursen. Det tror ikke jeg. Flere ansettelser er negativt for balansen på kort sikt, men dersom aktørene i aksjemarkedet ser at veksten fortsetter å stige vil noen legge sammen 2 og 2 og reagere i forkant av utviklingen. Man prøver å se fremover. Derfor vil det trolig være litt for seint å kjøpe når overskuddet er en realitet. Verdiene i selskapet øker selv om det ikke er penger på bunnlinjen ennå. Jeg opplever også at nylig rapport reduserte usikkerheten ved satsingen i USA. Det er tydelig at dette går bra. At de ansetter flere selgere signaliserer at de har mer en nok å gjøre. Ansettelsene bidrar derfor til å redusere usikkerhet. De vitner om at det går bra. Det skaper forventninger, og som vi alle vet er det forventningene som styrer aksjekursen, ikke den faktiske bunnlinjen. Et selskap som bøtter inn kan likevel synke i verdi dersom forventningene til fremtiden er svekkes. Elkem feks hadde fantastiske resultater i q3, men falt som en stein i etterkant pga usikkerhet vedrørende handelskrig. Fortsetter den kraftige veksten i photocure vil forventningene stige selv om bunnlinjen er negativ eller svak. Som sagt: Det er forventningene som bestemmer aksjekursen. Hvis vi feks forventer atomkrig neste uke ville alle aksjekursene falle mot null, uansett hvor mye selskapene tjener i dag, for å ta et ekstremt eksempel. Jeg blir ikke overrasket dersom forventningene og aksjekursen til pho er betydelig høyere når 2020 ringes inn. Jeg tror pesimistene tar feil denne gangen.
Redigert 20.01.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare