PHO - Ting tyder på at listen strategisk er lagt for lavt..


Schneider har med sin meget forsiktige guiding med stor sannsynlighet lagt lista lavere enn lavt.
Dette for å kunne slå guidingen solid og dermed få kursen opp fra lavere nivåer kvartal for kvartal.
Noen få av de som følger med forstår at denne `foreløpige guidingen` er langt under hva som kan forventes i virkeligheten.

Dette kan jeg si fordi Flexiscopene ble lansert i Mai 2018, og allerede halvannen måned etter lanseringen hadde man utplassert 2 stk. Flexiscope.
I Q3 hadde nådde utplasseringen av Flexiscope 6 stk.

I Q4 ble det utplassert kun 2 Flexiscope p g a tekniske problemer som er løst for en uke siden, men det hadde fortsatt bare gått et halvt år siden lanseringen av Flexiscope.

Derfor kan det ikke ta 6-12 måneder i snitt å få utplassert et Flexiscope som det ble guidet i går, men muligens at det i de verste tilfellene kan ta så lang tid (og da kan de forsvare denne uttalelsen).

De Flexiscopene som hittil er utplassert er gjort på rekordtid, og betydelig kortere tid enn guidingen på 6-12 måneder.

I Q4 fikk 18 nye klinikker utplassert sine første Rigide scope, og minst et av disse var til en av de 25 viktigste klinikkene.
Det er nå utplassert Rigide scope i minst 21 av de 25 viktigste klinikkene, og disse skal ha flexier nå som de tekniske problemene er løst sammmen med de 137 andre klinikkene som har fått utplassert sine Rigide scope tidligere.

Tog dere `an..??
onuk
28.02.2019 kl 21:49 2779

Da var han. Så hyggelig.
Så du er helt enig med alt som presentert i går og bortimot begeistret for planene og tall som ble lagt fram?

Det er om å gjøre å legge listen lavest mulig, slik at minst mulig kreves av ledelse og ansatte. Slik har det vært i Pho i en årrekke,
og slik ser det ut til å fortsette. Ikke rart at kursen står på stedet hvil, år etter år. Selskapet er til de grader ledelsesstyrt,
dess mindre eierne krever, dess mer av kaken faller da på ledelse og ansatte. Hvor mange produkter har selskapet utviklet,
som skulle gi gull og grønne skoger, men så stilt er lagt i skuffen og glemt. Glad jeg solgte halvparten av aksjene mine
før presentasjonen, skal ut med resten så snart jeg får igjen kostpris på resten (må da opp kr 6,- pr aksje- lov å håpe).
Maken til drittselskap!
Redigert 28.02.2019 kl 22:01 Du må logge inn for å svare

Foreslår at dere leser et innlegg før dere svarer..

Hva sier dere til at det ble guidet minst 6-12 måneder å få utplassert et fexiscope, når de som er utplasset hittil har tatt 6 måneder tilsammen, og de fleste på enda betydelig kortere tid..??
focuss
28.02.2019 kl 22:14 2748

6-12 måneder må gjelde for en uinteressert selger og en uinteressert kjøper. Lite tro på at det er normalen.
onuk
28.02.2019 kl 22:19 2711

Hva skal man si til det? Jeg prøver med tulleguiding! Og legger ved som spørsmål: Hva er vitsen med tulleguidinger?

Har selv overhodet ingen tro på at det normalt skal ta 6-12 måneder å utplassere et flexiscope.

Ved å si dette har de en agenda, sannsynligvis at de vil vise overfor markedet at de slår guidingen.

Da får det ikke hjelpe at kursen midlertidig dykket 20% igjen på den lave, og etter min mening urealistisk lave guidingen.
thepower
28.02.2019 kl 22:23 2681

Without studying the history how can one hope to predict the future?


Du verden hvor mye kritiske røster som har vært her på HO det siste døgnet. Joda, jeg har ingen problemer med å være enig i at DS ikke akkurat sprudlet. Han virket usikker, var manusbundet og snublet til tider i ordene. Mulig det hadde å gjøre med budskapet han skulle frembringe og at han innerst inne skjønte at dette ville neppe skape hallelujastemning.

Men jeg synes at en del skribenter er vel strenge i sin bedømmelse av DS. Da Q3 ble presentert hadde mannen sittet et par dager i sjefsstolen. Det innebærer at DS har benyttet mesteparten av Q4 til å sette seg best mulig inn i selskapet, dets produkt, samarbeid med KS og partnere i Canada, Europa og Australia, samtidig som han har jobbet med å gjøre tiltak for å starte forbedringer der han mente dette var nødvendig. Men man kan ikke forvente at mannen skal trylle og gjøre alt i løpet av et kvartal. Jeg mener vi må la DS få muligheten og tid nok til å vise at hans strategi for å gjøre BLCC til SoC i USA er riktig. Da passer det seg lite å hugge hue av fyren etter å ha presentert sin første hele kvartalsrapport.

Ikke glem at de tiltak og de grep som ble avgjørende for hvilke resultater som kom ut i Q4 hovedsakelig var iverksatt av andre enn D.S. Den jobben D.S. er ansatt for å gjøre er ikke noe som kan gjøres over noen få uker. Det er derfor helt forståelig at ledelsen ikke kom med en oppdatert guiding ved Q4 presentasjonen. Likevel så mener jeg at det som ble sagt på Q4 faktisk gav oss en guiding om hvor ledelsen ønsker å ta PHO, nemlig ved å gjøre BLCC teknologien til SoC. Og når målsettingen er å gjøre BLCC til SoC så forstår jeg det slik at PHO skal ta minimum 50% av markedet, helst mer. Focuss har selv beregnet hvilke kurspotensiale PHO vil ha ved en markedsandel på 20%, som er betydelig mindre markedsandel enn det jeg mener man bør ha dersom man skal si at BLCC teknologien er SoC.
Men likevel var det altså mangelen på en oppdatert guiding som var en av hovedårsakene til at kursen trynte.

Et annetn moment som også skuffet markedet var ledelsen sin informasjon om at det ikke ville bli overskudd i PHO før tidligst i 2020. Men Dahl understreket at selakapet kunne vist blå bunnlinje gitt at det var overskudd som var hovedmålet. Men målet til ledelsen er ikke å gjøre selskapet til et overskuddsforetagende i løpet av vårten 2019. Målsettingen til selskapet er å bidra til at BLCC blir SoC i det amerikanske kreftmarkedet for blærekreftdiagnostisering. Men skal man klare det innen rimelig tid, så må veksten holdes på et ekstremt høyt nivå utover 2020. Vi ser jo nå at for å klare å innfri guidingen på USD 20 mill i løpet av 2020, så må veksten være på 60% i år og til neste år. Men på det nivået har selskapet tatt ca 1,1% av markedet. 1,1%!!

Men målsettingen er å gjøre BLCC teknologien til SoC i et marked på 15 mrd NOK! I den grad PHO skal bidra til den målsettingen så har ikke ledelsen noe annet valg enn å investere i vekstfremmende tiltak.

Så for meg er valget enkelt. Enten sier man seg fornøyd med den salgsorganisasjonen man i dag har og fokuserer på å gjøre selskapet til et overskuddsforetagende fra 1H 2019 og glemmer målsettingen om å gjøre BLCC til SoC. Eller så velger man å utnytte den unike posisjonen selskapet nå befinner seg i og de rammebetingelsen selskapet man har gjennom refusjonsordninger, fagmiljøets støtte til BLCC og pasientenes kjennskap til BLCC teknologien og forfølger målsettingen om å gjøre BLCC til SoC. Det krever vekst, kraftig vekst utover 2020. Men da må ledig kapital sprøytes inn i tiltak som opprettholder og fremmer veksten i antall utplasserte scope og sikrer at BLCC får en størst mulig markedsandel så raskt som ressursene tillater det skje.

På den måten kan man på sikt gjøre det vanskeligere for andre potensiell konkurrenter å true PHO sin posisjon, samt gjøre PHO til tidenes utbyttemaskin på OSE. Men dette skjer ikke over natten og det koster.

Jeg vet hva jeg ønsker skal skje.
focuss
01.03.2019 kl 03:36 2435

LM
Problemet for meg er ikke at han ikke kom med ny guiding, det var jeg forberedt på. Problemet er at han kom med masse nye kostnader uten at kostnadene påvirker inntekter. Økte investeringer som ikke påvirker inntekter er dårlige investeringer for aksjonærene. Slike handlinger skal ikke aksjonærer bare nikke anerkjennende til. Da får selskapet alt for lite krevende aksjonærer. Når så eneste forklaring til aksjonærene er å si at det ville være idiotisk å ikke gjøre det så blir det for dumt om aksjonærene mottar slikt med applaus. Det gjør ikke markedet heller, bare noen skribenter på forumet. Kan de ikke guide så kan de ikke guide. Da får de bare la være å gjøre det inntil de mener de kan det.
Daniel
01.03.2019 kl 07:20 2327

Det er jo ingen hemmelighet at tiden et sykehus i USA bruker på å gå til innkjøp av nytt utstyr ligger på 6-12 mnd. Dette har jeg forklart tidligere, og lagt ved kilder. Det er derfor helt realistisk å forvente at det i snitt tar opp mot 12 måneder, men det vil naturligvis ta kortere tid i noen tilfeller. Du vet da inderlig godt at gjennomsnittet av et datasett har tall i begge sider av middelverdien, noe som vil si at noen sykehus bruker kortere tid (de skopene som allerede er solgt) mens andre bruker lengre tid. Det er derfor naturlig at salgene av fleksiskop vil øke utover i 2019 og 2020. Samtidig må vi huske at mange av salgene av rigide skop som ble rapportert i Q4 startet allerede et år tidligere, noe som betyr at det økte fokuset på salg gjennom 2018 vil komme mer og mer til syne i løpet av kvartalene i 2019. Dette er med andre ord svært lovende, til tross for at noen mener av CEOen nærmest lyver om hvor lang tid det tar.
Kilde: https://bit.ly/2Ek3aJa

Edit: Feil årstall
Redigert 01.03.2019 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
01.03.2019 kl 07:46 2265

Hvis dette forumet hadde hatt en funksjon for likes, hadde du ofte fått fra meg, Daniel. Du har gode innlegg!
Daniel
01.03.2019 kl 08:05 2220

Takk for det, Godtfred. Jeg prøver å forholde meg til virkeligheten og få alle fakta på bordet. Samtidig ønsker jeg at alle skal holde diskusjonen saklig, men det er ikke alltid lett når personlige interesser er med i bilde.

HA HA HA, Photocure i 15 år har tekniske problemer med scopene, og nå igjen......Ohhhh jalla selskap får seg aldri på beina........
01.03.2019 kl 09:48 2013

Gjenstår bare å rette ut det siste beinet så blir det nok bedre.
Tenker beina bærer ganske bra utover i 2019.

Samtidig selv om jeg hater at det er lovlig å settes Short, så får en bare berømme MW for deres tålmodighet og strategi. Har vist at de har vært dyktige og selvsagt sikkert også noe heldige.
Vil tro at de har dekket inn det meste igår og tar resten idag. Gikk nettopp ca. 30k nærmest i et rykk og det kan kanskje tyde på dem dekker seg inn nå.
Og ingenting ville glede meg mer enn at den shortlisten var uten Photocure for den har uten tvil preget mange aksjonærer de siste ukene og månedene.
Redigert 01.03.2019 kl 09:55 Du må logge inn for å svare
Daniel
01.03.2019 kl 10:16 1952

Det er ikke Photocure som produserer skopene, og de har heller ikke kontroll på om Karl Storz får problemer med en ny underleverandør. Les deg heller opp enn å ape rundt her.
Daniel
14.03.2019 kl 09:10 1613

Under ukas Q&A bekreftet Schneider det som jeg har prøvd å opplyse om flere ganger, blant annet i innlegget over. Jeg syns at det er beklagelig at så få her forholder seg til fakta i stedet for håp og drømmer.
m73102
14.03.2019 kl 09:19 1580

Daniel - det betyr også at effekten av den økte innsatsen (flere selgere mv) i 2018, først kommer i 2019/2020. Det bør derfor være gode grunner til at PHO, som Schneider har uttrykt, vil få en kraftigere vekst i 2019 og fremover sml med 2018.
Daniel
14.03.2019 kl 09:39 1525

Ja, som var akkurat det jeg skrev i innlegget over.
ULKEN
14.03.2019 kl 09:42 1519

Så er handelen under kontroll av megleren til shortfondet igjen. Da blir det liten omsetning igjen.

jeg er enig la oss holde oss til fakta. Salget i US økte med 70% i 18, veksten er omtrent samme hvert år i 19 og 20 for å komme opp i
guidingen på $20-25 mill. En ny CEO som kommer inn og guider 70% vekst er etter min mening uredd og legger lista høyt. Det er ingen aksjer på Oslo børs med
slike vekst ambisjoner. Vi fikk en liten korreksjon tilbake etter Q&A seansen den kan vi benytte til å akkumulere. Lykke til alle sammen.
14.03.2019 kl 10:32 1402

Jeg synes vi fikk oppleve en meget positiv Schneider, han var framoverlent og engasjert.
At markedet igjen reagerer med å sende ned aksjen må etter min mening tilskrives kortsiktige tradere som i forkant av seansen sendte opp kursen et par kroner for så å kaste seg ut igjen. Det kom ingenting fra Schneider av negativ karakter, heller tvert imot. For meg virker det som selskapet har stø kurs og at det vil gi fantastiske inntekter framover.
Jeg håper at denne seansen fikk vekket et par nye meglerhus, Arctic bør være en selvfølge i så måte. I tillegg er det bare å håpe at en og annen større investor har fått med seg dette og ser stor oppside på 1 års sikt og derav velger å kjøpe seg inn i selskapet.
For egen del er det ubegripelig at kursen fortsatt ligger rundt NOK 40 med de forutsetninger og fundament som nå ligger fast. Men kursen er naturlig nok aldri høyere enn kjøper er villig å betale og den prisen er nå 39,50.
Computum
14.03.2019 kl 10:35 1393

Oslo børs +10%
PHO -17%

Hjelper litt på humøret å vite at det blir bedre om ett par år.
14.03.2019 kl 10:40 1377

Ja, det har ikke gått som ønsket, men tall kan fortelle mangt.

Siste 12mnd:
OSE +7,73%
PHO + 36,81%
Computum
14.03.2019 kl 10:53 1350

Og for moro skyld: Siden milleniumskiftet:

OSE+500%
PHO -72%

Man kan jo på en slik bakgrunn forstå enkelte tidlige investorers bitterhet. Og tesen om at langsiktighet lønner seg? Vel, om focuss kursfantasier blir virkelighet en gang, så kan det jo hende. Om man framdeles lever.

Bare vent til vi er notert i USA.
Jeg synes Schneider virket veldig klar på at Photocure forbereder det. Aber schnell, bitte.

Hva skal hindre oss i å havne på DJIA? Sammen med Pfizer, og andre medium store amerikanske farmaselskaper.

Tenk når vi har 100 000k ansatte. (ikke la dere affisere av disse baisserne som klager over at vi ansatte 20 nye selgere)
Tenk når vi omsetter for 4-500 mrd kroner. Pr år. (ikke la dere affisere av baisserne som bevisst toner ned selskapets guiding. Helt sikkert Marshall som har fått en muldvarp inn i systemet utelukkende for å berge shorten sin)
Tenk når vi har en mcap omkring 2000mrd.
Det gir en aksjekurs på 100 000kr. Vi blir rike alle mann.
Og det verste av alt. Ingenting som kan hindre oss.
Redigert 14.03.2019 kl 10:57 Du må logge inn for å svare

Er du blitt alvorlig syk Computum? Focuss sitt kurspotensiale kan være nådd i løpet av tre til fire år frem i tid. Dersom du ikke forventer å leve så lenge så antar jeg det skyldes at du har fått informasjon om at du er alvorlig syk. Det var jo beklagelig. God bedring!
focuss
14.03.2019 kl 10:57 1340

Computum
Vet du hvor mye PHO selger Cysview for med 20% markedsandel i USA?

DTT
Hvilke scene er det du sal sette opp denne satiren på? Latter eller ChatNoir?
Gi et ord da. Kunne vært interessant å overvære premieren.
Har du flere gode vitser og historier du vil dele med oss?
Haltopen
14.03.2019 kl 11:04 1309

"Schneider har med sin meget forsiktige guiding med stor sannsynlighet lagt lista lavere enn lavt. Dette for å kunne slå guidingen solid og dermed få kursen opp fra lavere nivåer kvartal for kvartal.

Noen få av de som følger med forstår at denne `foreløpige guidingen` er langt under hva som kan forventes i virkeligheten."

Altså, du tippet selv at oppdatert guiding kom på $80 millioner! Nå mener du altså at uendret guiding på $20-25 millioner er gjort bevisst for å kunne levere bedre enn guidet. Er det virkelig bare rosa skyer på himmelen?

Hvis en tar for seg 70% vekst YOY i 2019, med marketing og sales kostnader som for Q4 2018 kan en komme til å se små overskudd i 2019. Med samme vekst i 2020 er en fremdeles noe unna guiding på $20-25 millioner. Det vil si at man må se aksellerert vekst for å nå guidingen du mener er bevisst lagt lav. Bare det å nå guiding vil gi en formidabel vekst og kursoppgang. Samtidig ser selskapet for seg en videre vekst videre fra 2020. Er ikke dette store nok ambisjoner og nok til å slå seg til ro med? Hvorfor må man dra dette videre opp i himmelen med hver eneste anledning?

Fra Q4 rapporten: Significant continued revenue growth and profit opportunities in the U.S. market beyond 2020
14.03.2019 kl 11:09 5

Innlegget er slettet
m73102
14.03.2019 kl 11:33 1255

Gode poeng du tar opp Haltopen - jeg mener at en guiding på 20-25 mUSD i 2020 i seg selv er en kraftig kurstrigger basert på dagens kurs på kr 39.50. Schneider var tydelig i gårsdagens Q&Å på at dette er en realistisk guiding - og det som en i tillegg bør merke seg er at denne guidingen i stor grad kun er basert på TURBT markedet. Når Schneider igjen poengterte flere ganger - og som fremkommer i Q4 rapporten (se sitatet Haltopen viser til) - at PHO kommer til å oppleve en kraftig vekst også etter 2020, og at det vil være realistisk med en markedsandel på 20-30 % (40-60 dobling av omsetningen i 2018), bør PHO aksjonærene ha mye å glede seg til.
Computum
14.03.2019 kl 11:49 1222

"Er du blitt alvorlig syk Computum?"
En så usaklig kommentar hadde jeg ikke ventet fra deg LM. Jeg snakket ikke nødvendigvis om meg selv. Jeg kom senere inn, men har likevel noen år bak meg i PHO.
Men noen av de som investerte i PHO for nærmere 20 år siden kan ha kommet opp i en alder da mange naturlig faller fra.

Hvis vi tar Dan på alvor og antar at PHO bare får en markedsandel på 20-40% istedenfor 70 betyr det at de "bare" vil tjene 1-2 mrd i året istedenfor flere milliarder.
Dermed bør kursen kunne bli 1000-3000 istedenfor 3000-5000 i løpet av 3-6 år.
For de som i dag selger under 40kr, kan dere fortelle meg hvor dere tror dere kan oppnå bedre avkastning fremover ?
Computum
14.03.2019 kl 12:14 1170

Jeg synes det vil være en bedre strategi å snakke om realistiske kursmål en å fortsette med disse fantasitallene som bare virker useriøse sålenge kursen sliter med å holde seg over kr 40,-
Om kursen skulle nå 100,- i løpet av de kommende 2 årene så kan man begynne å løfte blikket litt.
Bare uerfarne nybegynnere faller for slike fantasikursmål. Men det er kanskje også hensikten?

Hva bør kursen ligge på hvis de tjener 1 mrd ?
ULKEN
14.03.2019 kl 12:19 1152

Ren shorthandel med bunnfiske nå, kjøper trekker seg unna etter som selger kommer ned i stedet for å møte selger. bare å plukke for de som vil ha da.
focuss
14.03.2019 kl 14:30 1063

Computum
Ser du mener at potensialet i en aksje er uinteressant. Jeg trodde det bare var amatører og kortsiktige tradere som mente det. Det er derimot uinteressant dersom man snakker om usannsynlige scenarier. Schneider viste vel i går at 20% markedsandel ikke er usannsynlig. Men siden du ikke vet hvor mye det selges Cysview for ved 20% markedsandel så er vel det ikke rart du ikke er interessert. Mer interessert i når kursen er 40 synes du. Lykke til med 40 dersom det er målet ditt.
focuss
14.03.2019 kl 14:42 1042

Hadde neppe vært mange investorer i Nano om det ikke var for potensialet. Ser ingen grunn til at det skal være annerledes i PHO.