Rec. HO.Hva er det med måten å framstille nyheter på.

Pensjonen
24.01.2018 kl 12:21 3298

Hvorfor blir en nedgang på 0,11 % omgjort til at nedgangen fortsetter for silisium. Om man har et nøytralt syn burde man ordlegge seg mer som at prisene stabiliserer seg. Mulig at grunnleggende folkeskole matte ikke er tilgjengelig blant HO sine redaktører. Vi som leser forsiden hver dag burde ha rett til å kreve at redaktørene "kaller en spade for en spade" .Begynner å ligne mer på "farmen kjendis"
Redigert 20.01.2021 kl 18:41 Du må logge inn for å svare

Jeg har hatt "gleden" av å ha noen av Hegnars disipler på besøk i forbindelse med intervju til en større (i utgangspunktet positiv) bedriftssak. Ble fullstendig sjokkert. De klarte ikke å få EN eneste ting om selskapet korrekt. Ikke engang hvor selskapet lå. I artikkelen plasserte de bedriften i en helt annen kommune, milevis unna. Når vi forsøkte å få dem til å korrigere disse åpenbare, etterprøvbare faktafeilene, påberopte de seg at dette var sitater og de endret i utgangspunktet ALDRI sitater. Problemet var jo at ingen hos oss hadde sagt det de kalte "sitater".

Makan til gjeng... kaller seg journalister og bedriver i praksis skjønnlitteratur og fri diktning. Fotografen som var med var faktisk den som stilte de beste og mest utfordrende spørsmålene, mens jeg ville gjort den fullstendig uinteresserte journalisten en tjeneste hvis jeg kalte jobben han gjorde for "slett". De kunne sendt med fotografen en notatblokk i tillegg til kameraet, så hadde han gjort en mange ganger bedre jobb på egenhånd.

At noen tar innhold fra Hegnar og andre tabloide finansutgivelser for god fisk, er etterhvert helt utrolig. Man har i dag så mange uavhengige informasjonskanaler tilgjengelig via nettet, at jeg skjønner INGENTING av at folk fremdeles bruker medier a la Hegnar som kilder til opplysning. Jeg går ut fra at alt både de og DN skriver er "biased", inneholder feil, og bygger på et skjevt faktagrunnlag som aktører med en agenda har spilt inn til dem. Dette er dessverre ikke paranoid innstilling, det er erfaringsbaserte fakta.

Jeg tenker at REC i sin pressemelding har sagt det som er verdt å si om Section 201 og at TT kun trenger å henvise til den og heller kan prate om alt annet. TT har brukt for mye tid på å snakke om amerikansk politikk. Det ender opp som tro, håp og tåkeprat. Han må snakke om selskapet!

Alle forstår at det er en fordel for REC om Moses Lake får markedstilgang i Kina igjen og at man driver lobby for at USA og Kina skal bli venner og tariff generelt skader mer enn det reparerer.

Om TT har lyst å bruke masse tid på å snakke om Section 201 så tror jeg at jeg skrur av webcast og heller gjør noe annet ;p


----------------------------------------


En FBR-B lisens hvor REC beholder en eierandel i et JV på 49 % hadde en transaksjonsverdi på 198 MUSD. Det var før teknologien var bevist. Når teknologien faktisk fungerer og risiko blir redusert, vil verdien av teknologien øke. Når teknologien også er "superior" i forhold til eksisterende og dominerende Siemens-methoden, så blir dette det nye satsningsområdet for polysilikon. Det øker verdien av FBR.

Med FBR-B klarer REC det alle i industrien trodde var umulig.


................................

Å replikere REC er vanskelig. Vi har sett at SunEdison som var først ute med teknologien aldri klarte å kommersialisere den og at deres forsøk på semi-grade totalt havarerte. Vi så videre at GCL forsøkte å lage egen FBR og at dette ikke lot seg gjøre. De forsøkte da å kjøpe opp SunEdison uten at det hjalp. Her har vi altså to ledende konkurrenter som ikke klarte det. Vi har Wacker som har en gammel pilot de aldri har klart å ta videre.

Så er det en rekke patentrettigheter man skal komme seg rundt.

Med RECs metode må man både beherske silane-produksjon (hvor mange konkurrenter har REC der?) og selve FRB-reaktorene.

Mens kineserne kan gjøre mye av grovarbeidet ved anlegget, så vil nok de mest kompliserte oppgavene gjøres av REC-ansatte.

Når man har fått nok produksjondata på FBR-B reaktoren i full drift vil REC i USA gå videre med å oppskalere reaktoren til en FBR-C.

Det er ikke silane-enhetene ved JV-anlegget som er de kritiske punktene. Det kritiske er at FBR-reaktorene fungerer. Og har de første reaktorene fungert som de skal siden november så fungerer det. Da blir alt annet kun etterarbeid. Mange tradere tenker TianREC-fabrikken som en enhet som enten fungerer eller ikke fungerer... men den består av mange deler f.eks. 2x silane-enheter og flere FBR-reaktorer. Så lenge FBR-reaktorene får tilførsel av silane fra TianREC eller Butte, så kan man operere disse avhengig av hvor mye silane man har tilgjengelig. For silane er guidingen at enhet 1 startet i slutten av 4Q17 mens enhet 2 starter nå i 1Q18. Da har man full silane-kapasitet i 2Q18.
Redigert 25.01.2018 kl 13:56 Du må logge inn for å svare
questi
25.01.2018 kl 12:53 2794

Husk å stille ledende spørsmål som lokker frem gode svar AB :D
IKKE still kritiske/vanskelige som får TT til å sette igang med å legge ut om Suniva saken på nytt (jeg tror han er litt psykologisk opphengt i noe som er utenfor hans påvirkningskraft - gjelder jo å gjøre bra på det man rår over, ikke å sutre over det man ikke rår over uansett) :)

- Hva ville du anslå at FBR-B teknologien er verdt.
- Hvilke fordeler i kroner og ører ville en produsent på ca 10.000 tonn årlig få med FBR-B teknologien vs en som ikke har den?
- Hvor nærme er TianREC fra å få sin nåværende produksjon til å kunne kvalifiseres som FBR-B?
- Er det lett eller vanskelig for andre å etterligne det som REC har klart i TianREC.
- Hvilke eksempler har du på at samarbeidet mellom REC og YouserGroup/TianHongShaanxi-NonFerrous går strålende?
- Hva var de initielle problemene med Silan-linja. og hvordan klarte dere å løse dem?
- Er det sant at en av REC ansatte er kåret til Åretsansatt i YouserGroup...

osv :D
Redigert 25.01.2018 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
questi
25.01.2018 kl 12:40 2811

Det blir utrolig spennende å høre om hvor høy renhet det er på produktene fra TianREC :)
Dersom den nærmer seg 9-11 N så er det en teknologisk revolusjon på linje med en type motor som går 10x så langt på samme mengde drivstoff :)

Kan noen spørre om det på Q4? Jeg er dessverre på ferie på det tidspunktet.
Redigert 25.01.2018 kl 12:41 Du må logge inn for å svare

En journalist skal selvfølgelig søke mot objektivitet. Media har derimot ofte subjektive oppfatning omkring hva de liker og ikke liker. Det gjelder finans og politikk etc. Nå er politiske kommentatorer blitt rikssynsere. Vi leser kommentaren i f.eks. VG også hjernevaskes vi til å tenke som VG.

HO er av den "gamle skolen" og glad i mer tradisjonelle selskaper eller selskaper hvor gutteklubben leker seg. HO har aldri hatt tro på solar og Trygve tilhører dem som mener miljøsaken er betydelig overdrevet.

Det er mange som ikke har hatt tro på solar, men dette endres år for år til fordel for solar. Om 10 år ligger Trygve i respirator *spøk* og verden har kuttet ut store mengder fossilt brensel til fordel for renewables... enten han liker det eller ikke. Hva Trygve liker og ikke liker er irrelevant.

Den objektive sannhet er at solar vokser kraftig, blir stadig billigere og omgår handelshindringer. Det har vokst kraftigere enn noen hadde trodd på kortere tid enn estimert. Solar fortsetter å vokse i 2018-2020 til langt over 100 GW i året. REC er en forutsetning for at solarindustrien skal fungere, vokse og bli mer effektiv og billigere. Tar man vekk REC og FBR fra ligningen, så sitter man igjen med langt dysterere fremtidsutsikter for solar. REC har vært prispresseren på polysilikon.
Redigert 25.01.2018 kl 12:18 Du må logge inn for å svare

Helt enig.
I ROW har det dessuten ikke vært noen nedgang, hverken denne uken eller forrige uke.
Og det er jo her markedet for ML og Butte ligger.
Dette lukter agenda-journalistikk lang vei, og det er ikke første gang.
bel68
24.01.2018 kl 12:45 3147

journalist i HO er inhabile inkompetente som gjør som hegnar sier og han HATER Rec .............