FB gruppen med brev til Schneider

PHO 03.03.2019 kl 13:17 9499

Synes denne som "jt" har delt med HO fortjener en egen tråd.
Personlig synes jeg det er et glimrende initiativ.

Her er meldingen som er lagt ut :

Siden vi ikke har mottatt noen motforestillinger mot å sende en liten mail til selskapet angående diverse i etterkant av Q4 presentasjonen har undertegnede ikveld sendt følgende til CEO Schneider med styreformann Egberts på kopi. Flere spørsmål kunne vært stilt, men vi har forsøkt å trekke inn de mest essensielle punkter.
Svar vil bli publisert her så snart det måtte foreligge.

Hello Dan,

I am one of four founders of the Facebook group "Photocure Investors" The group currently holds 385 members, most of whom are shareholders in Photocure.
Several of them are major investors in the company. Some of them on the Top 20 and even more on the Top 100 list.
Growth in the US shows a tremendous development and we are great enthusiasts in relation to the company PHO and its wonderful tools to combat bladder cancer

We are very grateful if you can give some answers to questions about the following issues.

- Media. 
We never experience the company being interviewed in any medium, why don't you want to spread the wonderful message about how good Blue Light Cystoscopy is for those affected by bladder cancer? The market / investors depend on positive refinements to maintain their interest in the company.
Question: Do you have any plans that can improve this impression?

-Plus / minus EBITDA.
The company has chosen a strategy where further and faster growth in the US is preferred before profit. 
The growth of the company is high, revenues are rising at a rapid pace. We are therefore amazed that the company will not make profit before 2020. The company will now employ 9 new employees, but that alone cannot be the reason why a profit in 2019 is not possible.
Question: Are there other reasons why it is not possible to make a profit in 2019 beyond new employments?

-Stock exchange releases / information.
Very few stock exchange announcements are sent out in PHO, which certainly does not contribute to increased confidence in the market. We're trying to keep up to date with Cysview.com, but it's very difficult and doesn't match reality.
Question: The market would like you to inform the market on an ongoing basis when new scopes are installed, can this be done?

-Pipeline.
You are talking about a positive and growing pipeline.
When closing big deals or contracts between quarter presentations it would be great for the investors to get this information on ongoing basis.
Question: Can you tell more about the pipeline, are we dealing with 20 or 100 new scopes?

-Problems due to the Flexible scopes.
Question: Why did the company choose not to inform the market about this problems at once?

- Sale.
Question: Is it Photocure who actively contacts hospitals or is the hospitals that now are addressing Photocure and asking for Blue Light?

-Insider
We find that the interest among leading personnel and board members to buy shares is low compared to other companies.
Recommendation: We hope you can encourage them to buy more shares in their own company. This creates trust and confidence in the market in general.

We hope you can take the time to answer the above questions.

Thank you in advance.

Best regards,

JosefK
03.03.2019 kl 13:53 5611


Dan, we need pampering!

???
focuss
03.03.2019 kl 16:03 5489

Dette er en veldig viktig tiltak. Ikke minst at det gjøres oppmerksom på antall medlemmer i denne FB gruppen og flere er på både top 20 og top 100 listen. Det viser hvordan sosiale medier gjør at småaksjonærer ikke lenger kan ignoreres, men må tas hensyn til. En gruppering med 10% av aksjekapitalen har makt til å kalle inn til EGF. Så lenge vi ikke har en sterk eier i styret så blir slike initiativ bare viktigere. Det kan kanskje medføre at vi fremover kan få bedre begrunnede strategivalg og pengebruk, enn hva vi var vitne til på Q4.
bravi
03.03.2019 kl 17:19 5363

Dette er et viktig tiltak. Q4 var vel begeret som begynte å renne over for mange. Synes det er fryktelig arrogant å bare stte i gang med en strategi som gir unerskudd (og press på kursen) i mange kvartaler fremover uten å ta hensyn til aksjonærene. Det er slikt som kan forekomme når det ikke er aksjonærer med i styre og stell.

Det strømmer på med medlemmer:

19 nye bare siden brevet ble sendt i går, og gruppa er nå kommet opp i 404.
Redigert 03.03.2019 kl 23:59 Du må logge inn for å svare

Blir spennende og se om det blir noen endring i meldingstakten fremover og ikke minst om disse spørsmålene vil bli besvart så langt som de kan uten å bryte med børsreglene.

At man kan melde fortløpende om utplasseringer og økt brukerfrekvens vil helt klart være triggende noe alle er tjent med istedenfor å legge all info til hver kvartals presentasjon.

----------------------------

Photocure ASA (PHO) endte på 39.25 kroner etter en nedgang på 2.12%. Aksjen har med dette falt for femte dag på rad og den siste uken har aksjen falt hele 22.89%. Aksjen er trendmessig positiv på mellomlang sikt.
Redigert 04.03.2019 kl 03:35 Du må logge inn for å svare
trigger1
04.03.2019 kl 07:52 4863

Bravi - det er ikke "fryktelig arrogant" å satse på vekst. Hva er det egentlig du rører med her? Enten driver man butikk eller så kan man være fornøyd med småkiosk, evt penger på bok. Å kjøre på med dette fantastiske produktet i verdens største marked er vel nettopp å ta hensyn til aksjonærene og aksjonærverdiene. Man er i ferd med å bygge et momentum. Om dette ikke blir utnyttet så langt som mulig ville det fortjent en kald fot i ræva til både styre og ledelse (selv om slikt bare skjer hvert jubelår i pho..)

Får nok sette meg mer inn i PHO neste gang jeg kjøper meg inn i aksjen (eller helst litt før). Mye jeg ikke helt får grepet på. PHO har ansatt masse selgere for å selge disse scopene. Men det tar jo mange uker mellom hver gang de får solgt noe. Skulle tro at de satt med lange lister av potensielle kjøpere, og da må det jo enten være slik at de aller fleste sier nei (og da behøver ikke totalmarkedet for produktet være spesielt stort) eller så tar det mange uker å få somlet seg til å ringe et sykehus. Håper det finnes en enkel forklaring. Enda merkeligere er det jo at PHO tilsynelatende tar alle kostnader for Karl Storz i jobben for å selge deres scopes. Blir jo vinn-vinn for Karl Storz det. NANO er heldigvis enkel å forstå, men PHO virker for meg som et puslespill hvor mange biter mangler når man prøver å sette sammen informasjonen. Da får det legges til at jeg ikke har gjort noe systematisk forsøk på å gjøre det.

kan bekrefte at det er endel systematiske feil i det du resonnerer også :)
bravi
04.03.2019 kl 09:29 4641

trigger1, synes de kan vise at de får til overskudd først. Har sett resultat av storstilte satsninger før i denne sektoren, det frister ikke til gjentakelse for å si det sånn. Hvorfor tror du kursutviklingen er som den er?

Fondsfinans har solgt 90k aksjer. Mye igjen, men det er kanskje ikke et godt tegn at de reduserer?
thepower
04.03.2019 kl 09:41 4566

Vi skal bli så rik, vi skal erobe verden. Vi er best. Det er typist Norsk å være God.
04.03.2019 kl 09:41 4556

Har de redusert med 90k da?

I såfall har de vel lånt ut mer til MW
Redigert 04.03.2019 kl 09:42 Du må logge inn for å svare

Jeg vil tro at de som har sittet lenge i aksjen ser positivt på utskifting av aksjonærer, det være seg både institusjonelle og private.

focuss
04.03.2019 kl 09:43 4541

Kan jo være greit å akseptere at KS selger scope og PHO selger Cysview. Videre så har salget en periode nå vært hemmet av noen feil som nå er rettet opp. Kan ikke tror noen synes det er meningsfullt å pøse ut scope med feil i markedet. Ellers så har det aldri blitt solgt så mange scope som i 2018 og aldri så mye Cysview som i Q4. Ellers så har PHO sine potensielle kunder innen 25 MSA økt fra 400 til 700. Det påvirker også organisasjonen.
Redigert 04.03.2019 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
focuss
04.03.2019 kl 09:56 4484

Som skrevet tidligere så applauderer jeg initiativet, men synes nok det burde vært adressert til Egberts og ikke til Schneider. Det er Egberts som står til ansvar for aksjonærene. Kunne gjerne vært med kopi til Schneider. Men never mind, det viktige er at de ser at aksjonærene har meninger og spørsmål. Det aksjonærene leverer på kvartals møtene er jo veldig tamt og tannløst.
04.03.2019 kl 09:58 4449

Uansett ser det ut til at Egberts er satt på kopi, så begge har hvertfall fått brevet.
thepower
04.03.2019 kl 10:00 4437

The stockholders had their chance on the 27th to come with questions, as did Einarsson on behalf of Radium.

All we got was basic questions, nikking and "oh yes yes but but very good, here in Norway is it raining a lot"

Godt ressonert

De tekniske problemene med flexiscopene har nok pågått siden lanseringen i mai 2018, og desverre forsinket utplasseringen av disse vesentlig.
Når schneider nå sier at problemene er løst, så får vi forhåpentligvis et halv kvartal med fri utplassering av flexiscope fra pipeline i Q1, og vi vil derfor sannsynligvis se en stor økning i f t de 2 som ble utplassert i Q4.

Vi trengte ikke slike problemer i denne fasen, men det er slett ikke uvanlig med tekniske feil i nykonstruksjoner og nye modeller, det være seg Biotec-utstyr eller biler, eller hva som helst av tekniske nylanseringer.

I Q2 er det etter min mening ikke umulig med en utplassering av 50-60 scope, derav en stor del Flexi.

JT
04.03.2019 kl 10:05 4408

MW har ikke øket shorten såvidt jeg kan se....
Skal bli interessant å se om de starter inndekningen nå som det ser ut til at kursen snur nordover igjen


Vel, det er vel kanskje slik at det er letter å skjønne et selskap som ikke selger noe enn et selskap med FDA godkjent produkt i USA’s fjerde største kreftmarked, spesielt når sistnevnte setter stadig nye salgsrekorder og inntjeningsgrunnlaget vokser i et akselrerendd tempo. Men fortvil ikke, du og flere med deg vil nok etterhvert skjønne PHO. Lykke til med dine andre investeringer. En vakker dag har de sikkert noe å selge de også. ;-))

Nå er det bunnfiske i PHO. Tror ikke det er lenge en kan kjøpe PHO nede på 39 og 40 tallet. Noen har forsøkt å få kursen så langt ned som mulig etter kvartalsresultatet og nå er det nok ikke lenge før det igjen tar av.

"Men fortvil ikke, du og flere med deg vil nok etterhvert skjønne PHO. Lykke til med dine andre investeringer. En vakker dag har de sikkert noe å selge de også. ;-))"

He, he, vi må kanskje ikke så veldig langt tilbake i tid før vi støter på innlegg fra deg hvor vekten ikke ble lagt spesielt mye på at man allerede selger noe. For meg er produktet viktigere, enten det eksisterer idag eller dukker opp om et år eller to. Det er også en helt annen kostnadsmessig utfordring å skulle selge 1.000 enheter til en pris a kr 10.000 enn 1 eksemplar til en pris a kr 1.000.000.

Mest sannsynlig kommer bunnfisket på 33 kr. Fort gjort å glemme at aksjen foreløpig ikke er så mye ned fra det nivået den lå på helt inntil siste uke, nemlig rundt 44-45 kr. Det er ikke så mye skuffelse priset inn i kursen pr idag. Selv brente jeg på å ikke selge i NANO da kursen lå på 85 kr og resultatet allerede var kjent. Så selv på et resultat som jeg og de fleste andre langsiktige oppfattet som gledelig så falt aksjen fra 85 til 40. Hva skal man da si om PHO.

Oppfordrer ingen til å selge PHO, men ønsker man bunnfiske allerede i dag så pågår jo dette for fullt både i NANO og PCIB.
Redigert 04.03.2019 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
Mdg1
04.03.2019 kl 10:27 4299

Vanskelig å sammenligne med Nano som er to selskaper i helt forskjellig fase. Nano har ingen produkter på markedet og driver forskning. Pho driver salg og markedsføring av et produkt og har en enorm vekst.

Nano får du heller sammenligne med Trvx og Bgbio
Redigert 04.03.2019 kl 10:28 Du må logge inn for å svare
focuss
04.03.2019 kl 10:30 4285

Stocman
Hvor lett det blir å selge Betalutin tror jeg avhenger av hvem som eier produktet når det er ett produkt å selge. Betalutin selger seg neppe selv det heller. Spesielt ikke når Nano skal ut å konkurrere med BP. Oppkjøp er sannsynligvis det som i størst grad gjør Nano attraktiv for aksjonærene. Hvor stor emisjon Nano trenger for å etablere sin salgsorganisasjon er et stort ubesvart spørsmål. En salgsorganisasjon også med medisinsk kompetanse.
JT
04.03.2019 kl 10:32 4250

Jeg har benyttet muligheten til en liten ekstra post i dag... PHO ligger jo godt under 200 dagers snitt (42.6)
Jolla begynner å bli fullastet for min del...

"Nano har ingen produkter på markedet og driver forskning. "

Det er jo et definisjonsspørsmål, siden forskning kan være så mangt. Betalutin er forlengst ferdig forsket, og er nå i siste fase av testingen av produktet. Det er ikke hva jeg vil kalle forskning. Det er for øvrig ingen grunn til å tvile på at produktet blir godkjent. Spenningen ligger i hva som vil være konkurransesituasjonen når Betalutin skal lanseres. Men så er NANO selvsagt langt mer, og har mange lovende produkter med større potensiale enn Betalujtin som befinner seg på et tidligere stadium. Men også f.eks. Archer-1 er jo ferdig utforsket. Det er testing som gjenstår.
Redigert 04.03.2019 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
focuss
04.03.2019 kl 10:45 4204

Stocman
Og det er testingen som avgjør om man har et produkt å selge.
trigger1
04.03.2019 kl 10:59 4140

Bravi, jeg kan love deg en ørkenvanding uten investeringer. Først penga, så pølsa

focuss

Det er helt riktig. Av samme grunn vil man generelt sett oppnå en større gevinst om man lykkes i å plukke ut de som oppnår ferdige produkter på forhånd enn etter at denne usikkerheten er fjernet.
Mdg1
04.03.2019 kl 11:13 4082

Det er jo klart at om Nano får solgt rettighetene til noen av produktene sine blir det nok veldig bra. Ser ikke for meg at de vil gå videre med produkter selv. Men, tror ikke de får solgt før det har kommet gjennom fase tre med overbevisende resultat. Og, i mellomtiden kan konkurrenter komme med bedre produkter.

Men en ting er å ha et produkt å selge, FDA godkjenning og refusjonsordning. Såvidt jeg skjønner tar NANO sikte på å markedsføre og selge produktet selv i USA. Erfaringen med PHO burde være godt nok bevis på at det ikke bare er å knipse med fingrene, så skjer det.
Personlig tviler jeg ikke på at NANO vil lykkes, det har jeg aldri gjort. Men jeg finner det vanskelig å ikke skulle vedgå at PHO ligger noe lenger fremme i løypen enn det NANO og PCIB gjør. Jeg er selv inne i PCIB og har heller ikke lukket søren til NANO. Men enn så lenge opplever jeg at PHO er inne i en meget positiv trend, selv om aksjekursen siste dagene ikke synes å reflektere det. Men slik er det innen farmasi; brutale opp og nedturer uten stopp. Men dette vet jeg og min holdning til et farmasiselskap endrer seg ikke selv om investorene skvetter rundt som vettskremte høns.

Ha en god dag! NANO blir nok en god investering det. ;-))
liang
04.03.2019 kl 11:30 4027

Personlig er jeg veldig glad for at PHO ventet med å melde til markedet at de hadde problemer med "utstyret" til løsningen på problemet forelå.
Med å flagge denne nyheten samtidig med godkjent løsning (FDA?) er det jo en ikke-sak.
Tør ikke tenke på markedsreaksjonen dersom dette ble flagget uten løsning.

Noen som har fått med seg hva problem(ene) bestod i?

Ikke vanskelig at dette har hatt en mulig stor innvirkning på diverse tallstørrelser i tiden som har gått.
Litt rart at vi ikke har info om hva problemet bestod i.
Implisitt i dette så kan jo organisasjonen ha gjordt en kjempejobb?

Og så er det jo amerika vi snakker om.
Kunne vært skumle saker med rettsaker og tap av tillit i markedet.

Tror vi kanskje kan ha god grunn til å være serdeles fornøyd med PHO så langt og har salg / utplassering av scope vært negativt påvirket av dette så har det kanskje samlet seg opp en aldri så liten kø som vil gi noe "turbo-trøkk" i US i nær fremtid.

TAAS
04.03.2019 kl 11:53 3957

Siden selskapene skal ha felles styreformann,------kanskje de skal benytte samme salgsapparat???

Egentlig bare en løs tanke som slo meg.
jb10000
04.03.2019 kl 13:13 3793

Det må man da sandelig ikke håbe for NANO

Det tror jeg nok du slipper å bekymre deg for. Med den utplasseringtakten som nå skjer med KS scope så vil salgsorganisasjonen til PHO ha mer enn nok med å forsyne markedet med Cysview. Ikke glemmat det fort kan bli nye produkter relatert til blærekreft som salgsorganisasjonen skal ivareta for The Bladder Cancer Company. ;-))
jb10000
04.03.2019 kl 13:38 3721

ja et halvt scope pr. sælger på et kvartal er jo nærmest et urimeligt pres at udsætte en sælger for.

Et flex scope har vel ca. samme pris som en Tesla. Gad vide om Tesla har samme kriterier for deres sælgerstab.

Men kravene er åbenbart ikke så store overthere

Utplasseringstakten er en reell kost både for selskapet og sykehuset/klinikken - det neste vil være opplæringskosten som sykehuset/klinikken tar som vil være i deres interesse å få gjort så raskt som mulig for å kunne begynne og tjene penger på investeringene som allerede er tatt.

Så kommer bruken som vil gi både sykehuset/klinikken og PHO inntekter - og når inntektene kommer noe som vil komme fortløpende fremover på basis av alle utplasseringer som allerede er gjort og på basis av alle utplasseringer som vil skje fremover så får nok pipen enn helt annen lyd...:)
Redigert 04.03.2019 kl 14:22 Du må logge inn for å svare
jb10000
04.03.2019 kl 14:44 3584

Rich

Du er vist det man kalder en vendekåbe på dansk

At du er gået ind i aktien bør alle andre holde sig væk - havde man fulgt dig ifølge dine postings havde man et tab på 95 procent

Jeg er lige ved at tro kun 100bagger er dummere end dig