FB gruppen med brev til Schneider

PHO 03.03.2019 kl 13:17 9521

Synes denne som "jt" har delt med HO fortjener en egen tråd.
Personlig synes jeg det er et glimrende initiativ.

Her er meldingen som er lagt ut :

Siden vi ikke har mottatt noen motforestillinger mot å sende en liten mail til selskapet angående diverse i etterkant av Q4 presentasjonen har undertegnede ikveld sendt følgende til CEO Schneider med styreformann Egberts på kopi. Flere spørsmål kunne vært stilt, men vi har forsøkt å trekke inn de mest essensielle punkter.
Svar vil bli publisert her så snart det måtte foreligge.

Hello Dan,

I am one of four founders of the Facebook group "Photocure Investors" The group currently holds 385 members, most of whom are shareholders in Photocure.
Several of them are major investors in the company. Some of them on the Top 20 and even more on the Top 100 list.
Growth in the US shows a tremendous development and we are great enthusiasts in relation to the company PHO and its wonderful tools to combat bladder cancer

We are very grateful if you can give some answers to questions about the following issues.

- Media. 
We never experience the company being interviewed in any medium, why don't you want to spread the wonderful message about how good Blue Light Cystoscopy is for those affected by bladder cancer? The market / investors depend on positive refinements to maintain their interest in the company.
Question: Do you have any plans that can improve this impression?

-Plus / minus EBITDA.
The company has chosen a strategy where further and faster growth in the US is preferred before profit. 
The growth of the company is high, revenues are rising at a rapid pace. We are therefore amazed that the company will not make profit before 2020. The company will now employ 9 new employees, but that alone cannot be the reason why a profit in 2019 is not possible.
Question: Are there other reasons why it is not possible to make a profit in 2019 beyond new employments?

-Stock exchange releases / information.
Very few stock exchange announcements are sent out in PHO, which certainly does not contribute to increased confidence in the market. We're trying to keep up to date with Cysview.com, but it's very difficult and doesn't match reality.
Question: The market would like you to inform the market on an ongoing basis when new scopes are installed, can this be done?

-Pipeline.
You are talking about a positive and growing pipeline.
When closing big deals or contracts between quarter presentations it would be great for the investors to get this information on ongoing basis.
Question: Can you tell more about the pipeline, are we dealing with 20 or 100 new scopes?

-Problems due to the Flexible scopes.
Question: Why did the company choose not to inform the market about this problems at once?

- Sale.
Question: Is it Photocure who actively contacts hospitals or is the hospitals that now are addressing Photocure and asking for Blue Light?

-Insider
We find that the interest among leading personnel and board members to buy shares is low compared to other companies.
Recommendation: We hope you can encourage them to buy more shares in their own company. This creates trust and confidence in the market in general.

We hope you can take the time to answer the above questions.

Thank you in advance.

Best regards,


Hadde du glemt at det var tømming av boss i dag og nødt til å sette det ut i bakhagen frem til neste tømming?;-))
07.03.2019 kl 16:42 1544

Du har fått med deg at OSE falt med 0,7% idag og at muligens MW dumpet de ca. 30k som de dekket inn tidligere?
Synes mye tyder på at MW foretok et siste stunt idag før inndekning

Kan du gjøre et forsøk på å forklare hva du egentlig mener, og hvordan du kommer fram til konklusjonen din?

Et lite tips før du starter:
Det eksisterer overhodet ingen fornuft i det du skriver, med unntak av observasjonen om at ose falt 0,7%. Det er helt riktig. Deretter er det bare tull.
thepower
07.03.2019 kl 17:05 1490

A serious question to Andyhagen. Do you understand how shorting works?

What stunt are you talking about?
LarsBrnd
07.03.2019 kl 17:13 1466

Photocure vil førstkommende onsdag 13/3 kl 13 presentere seg via live video via Xtrainvestors IR-løsning AX Exposure (axexposure.no). Først vil CEO Daniel Schneider presentere selskapet før det blir Q&A ledet av Arctic Securities sin helseanalytiker Pål Falck. Sendingen går live på Facebook-gruppene https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/ og https://www.facebook.com/groups/Aksjeforum/ , på Xtrainvestors FB-side og til slutt inne i live-kanalen til Xtrainvestor.com der den også er tilgjengelig for de som ikke er medlemmer noe av stedene (alle skal med..).
Vi håper på at folk her inne kan sende inn spørsmål i forkant (gjerne som kommentar til denne post) og det vil også være mulighet å skrive spørsmål live i sendingen for de som følger den på Facebook. Så her er muligheten for de som lurer på noe. Vi legger selvsagt ut sendingen i etterkant for de som ikke kan følge den live.
SomSa
07.03.2019 kl 17:18 1509


Daniel kalte en spade for en spade og mange fikk kalde føtter etter 4Q 2018 og Podcast presentasjonene. Cysview er ikke et produkt som selger seg selv. Pho må bruke mye krefter, og til og med når et sykehus bruker Cysview må PHO være i kontakt med dem for at de skal fortsette å bruke. Dette er litt rart og jeg skjønte ikke hva han mente.,,,,,,,,, Dette kan være grunnen til at Ipsen ikke klarer å øke salget.....

Edison med kursmål 45 forventet en total omsetning på 251 mil (ca. USD 29 mil) i løpet av 2019. Økt omsetning skal hovedsaklig komme fra USA.
I 2018 omastt PHO for 181,5 mil kroner.
251 mil - 181,5 = 69,5 mil kroner i økt omsetning i løpet av 2019
Pho omsatte for 63.7 mil kroner i USA i løpet av 2018
69,5 mil+ 63.7 mil= 133,2 mil eller ca. USD 15,3 mil må omsettes i USA i 2019
Det hjelper ikke at PHO øker sin omsetning med 1,9 mil per kvartal, i snitt må de øke med ca. 17,4 mil per kvartal og i 4 kvartaler.
Jeg tror Daniel vet hvordan salget skal økes og samtidig holdes oppe, dette skal kose og ta tid, og vi må håpe på at utgiftene ikke kommer ut av kontroll. Det er lett å pisse i buksa for å holde varmen. Mage selskaper har gått rett i dassen pga aggressiv salgs- og ekspansjonsstrategi. Jeg er spent på hva kursmålet fra Edison blir nå.

analyse fra 22. November 2018
https://www.edisongroup.com/publication/strong-revenue-growth-2/22761/

Med forbehold om skrivefeil
07.03.2019 kl 17:22 1498

Hva er ikke fornuftig?
MW har for en uke eller to siden kjøpt tilbake 25-30k aksjer(redusert shorten)
Ca. 15 min etter at meldingen om at PHO vil kjøre en Q&A onsdag i neste uke ble publisert, ble det dumpet en post på 20k samt noen flere poster.
Er det da utenkelig å tenke at det var MW som gjorde det? De som gjorde det fikk hvertfall kursen midlertidig ned nesten et par kroner.

Men selvfølgelig er det ingen garanti for at det var dem, bare en tanke, men naturligvis sitter jo DTT og Power med hele vettet!
07.03.2019 kl 17:23 1495

Norne sitt er fortsatt uendret på 55 står det å lese i deres rapport etter Q4.

Hva er status på de ikke urologi-relaterte produktene, Visonac og Cevira. Lever disse ennå, eller er de lagt vekk for godt? Hvilken strategi tenker selskapet å følge videre her?

Hvordan går det med Salix og implementering av Lumacan. Evt oral formulering? Et det kommet på markedet, framtidige utsikter?
Durable
07.03.2019 kl 17:36 1473

Dersom fremtidsutsiktene til PHO ikke så gode ut, så ville de aldri i verden ha invitert aksjonærene på en slik digital Q&A.
Dette må utelukkende være positivt! :-)
Panis
07.03.2019 kl 17:45 1453

Enig Durable, og det hadde jo vært en katastrofe om de ikke hadde noe positivt å legge frem.
Blir ihvertfall spennende å høre hva de har å si den 13/3 kl 13:00 :-)

Hvem er det som jobber for Marshall W på disse pho trådene? Med å spre negativt

Så langt har det vært helt unødvendig med ekstern hjelp.
Selskapet har selv skjøttet den biten på en forbilledlig måte. Strengt tatt gjennom de siste 10-15-år.
m73102
07.03.2019 kl 22:07 1252

Somsa - dersom PHO klarer å opprettholde guidingen for 2020 (hvor Surveillance markedet ikke er inkludert) på 20-25 mUSD, og PHO får en kraftigere vekst i 2019 sml med 2018 som Schneider ga uttrykk for - bør det være gode muligheter til å oppnå omsetningen i 2019 som Edison legger til grunn. Det som derimot mangler i analysen til Edison er fremtidsutsiktene fra 2020 og fremover. Ja - det er noen kommentarer knyttet til patentet og ev konkurrenter - men gitt at Schneider og Edison har rett i at de nødvendige prosedyrene/kompleksiteten i metoden og den lange tiden med å få produktet ut på markedet tilsier at PHO ikke vil ha konkurrenter i nær fremtid, samt at vi etterhvert vil se store effekter fra Surveillance (mye større marked enn TURBT) fremover - er en kurs på kr 45 veldig lav. Jeg oppfatter at Edison ikke tar innover seg potensialet for ytterligere fremtidig vekst etter 2019 - og at bildet Schneider ga under Q4 presentasjonen og podcasten ikke er samsvar med det Edison legger til grunn i sin analyse.

Det anbefales også å lese Nornes analyse (som har et høyere kursmål).

Jeg tror risikoen knyttet til salgs- ekspansjonsstrategien i PHO er mye mindre sammenlignet med flere andre selskaper. Det begrunner jeg med at PHO i dag har alle "brikkene" på plass - har fått innpass i et enormt og stabilt marked (blir dessverre ikke færre som rammes av blærekreft) og har den desidert beste metoden - og en ser allerede nå en stor vekst. Det er et kompleks produkt og det er tydeligvis behov for mye opplæring/tett oppfølging i startfasen - og hvorfor skal ikke PHO oppleve en fortsatt akselerende vekst dersom selskapet øker ressurser inn mot kommersialiseringen? Hva tilsier at veksten skal stoppe opp nå? Tenk bare på hva omsetningen blir dersom PHO oppnår tilsvarende markedsandel i Surveillance (med bedre refusjonsordning) som de i dag har i TURBT?

Vi får håpe det kommer flere konkrete svar etter onsdagens seanse - som underbygger det bilde Schneider ga i podcasten.

Noen som skal delta på onsdag?
Få Schneider til å presisere at surveilance ikke er inkludert i 20-25MUSD.
Spør hvor mange ansatte de har i USA i 2019 ift 2018?
07.03.2019 kl 22:41 1177

Ja, den påstanden underbygget du med de beste argumenter.
Tulling!
focuss
07.03.2019 kl 22:45 1168

Mulla3 skrev PHO er en bløff.
Mulla 3
Selvfølgelig er PHO en bløff. Alle skjønner at de fleste ønsker en unødvendig død av blærekreft. Folk er ikke helt dust heller.
focuss
07.03.2019 kl 22:52 1154

Livet er egentlig oppskrytt. Selg PHO
focuss
07.03.2019 kl 22:59 1141

Jeg antar at minst 80 % av de som investerer på Oslo børs ikke burde gjort det. Kriterie no 1 er at man kan skille en god investering fra en dårlig. For de fleste er rådet- Hold dere unna.
Panis
07.03.2019 kl 23:11 1848

Focuss, det kan jeg være enig med deg i, men jeg selger ikke PHO av den grunn... ;-)
bravi
08.03.2019 kl 07:28 1723

Har fått forståelse for at Cysview ikke er så lettsolgt og mye mere kostnadskrevende enn det som det er blitt hevdet her på forumet. Hverken urologer eller pasienter står i kø. Derfor er det en lang vei til SoC. Tror NBI vil bli en hard konkurrent, det tar kortere tid og man slipper innføring av kontrastveske og venting 1 time før undersøkelsen. Ettersom NBI gjør fremskritt og utbredelsen øker er det mye nærmere SoC enn BLCC per i dag.
08.03.2019 kl 07:54 1695

Og da konkluderer du med at...?
bravi
08.03.2019 kl 08:37 1616

Da tror jeg det hadde vært best å lisensiere ut salget i US og redusere kostnadene. Tror det er stor fare for at kostnadene vil ødelegge resultatene og aksjekursen en god stund fremover, dessverre. Konkurrenter er det ingenting å gjøre med.
m73102
08.03.2019 kl 08:58 1553

Bravi - mener du seriøst at PHO, nå som de er helt i starten av kommersialiseringsfasen, fått på plass som Schneider sier alle "brikkene", har muligheten til å kapre store markedsandeler og har på plass finansieringen, at de skal kaste inn håndkleet? Er det bare jeg som mener at PHO nå er i en unik posisjon - og virkelig har de beste forutsetninger til å slå igjennom? Ja, det er ikke gjort over natten og det koster - men PHO har nettopp kapitalen til å gjøre det.
bravi
08.03.2019 kl 09:04 1533

Man skulle tro at et selskap som har et supert og unikt produkt og har økende salg i Us, alle regulatoriske godkjenninger på plass, gode refusjoner og anbefalinger skulle være i stand til å selge caset sitt til aksjemarkedet, det gjør definitivt Photocure ikke. Kursen har vært høyere enn dagens flere ganger tidligere da de ikke hadde noen fase 3 godkjenning. Fase 3 godkjenningen fikk de for snart to (2) år siden. Hva har skjedd etter det mhp.aksjekursen? Null og nada. Har ikke fase 3 noen verdi?


m73102
08.03.2019 kl 09:07 1519

Hvilket grunnlag har du for å påstå at hverken urologer eller pasienter står i kø?? Mener du at pasienter ikke ønsker å bruke den beste metoden fordi en må vente 1 t?? Bravi - du må gjerne mene at PHO ikke kommer til å bli en suksess, men dette begynner å bli veldig useriøst.
Hayen
08.03.2019 kl 09:23 1470

Det Er useriøst
JT
08.03.2019 kl 09:25 1467

https://www.renalandurologynews.com/home/news/urology/bladder-cancer/the-role-of-enhanced-cystoscopy-in-patients-with-nonmuscle-invasive-bladder-cancer/

“Therefore, since NBI does not appear to be as effective as BLC in preventing recurrence, especially in higher risk patients, the 2016 AUA guidelines on NMIBC provide a conditional recommendation that clinicians may consider NBI in patients with NMIBC to increase detection and decrease recurrence based on grade C evidence.”
NBI fikk ikke refusjon, BLC får refusjon.
Og argumentasjonen fra myndighetene er at NBI ikke har dokumentert klinisk nytte, mens BLC har dokumentert klinisk nytte.
bravi
08.03.2019 kl 09:27 1464

m73102, jeg har vært enig i satsningen i Us tidligere, men informasjon fra Q4 om økende satsning, økende utgifter med påfølgende vedvarende underskudd fikk meg til å skifte oppfatning. Jobben som Bellete og Co har drevet med er ikke bortkastet, de har smurt på brødskiva slik at det blir enklere og mere attraktivt å lisensiere ut salget til en stor aktør som er inne og allerede etablert på sykehusene der borte.
focuss
08.03.2019 kl 09:35 1429

Bravi
Seriøst. Du tror åpenbart ikke på det som er selve hovedbegrunnelsen for å investere i PHO så da bør du vel ta konsekvensen av det å selge deg ut. Meningsløst å bli sittende bare for å plage deg selv.
focuss
08.03.2019 kl 09:45 1395

Bravi
Det er en logikk i at de øker kostnadene litt fremover da de øker kundemassen fra 400 til 700 kunder.
pafo
08.03.2019 kl 09:54 1374

Det er en del saker som ikke fremkommer nær du leser artikkler om behandling. Både WLC og NBI efterbehandler sine pasienter
med BCG, om de har NMIBC kreft. Det mener de tar den kreften de ikke ser, men tiden til tilbakefall viser att det ikke er tilfelle.
De når ikke resultaten til BLC. Og verken WLC eller NBI flexiscope er godkjendt for bruk i turbt polikliniskt, da de må ha BCG
i tillegg. Og enda ikke når resultaten til BLC.

Og det kan virke som att bristen på BCG kan få sykehusen til att gå over til BLC, men det blir vel først og fremst til rigide scope.
Da det ikke er så mange Flexiscope i bruk enda. Men eg mener de bruker for mye tid på att overtyge sykehus, det bør vel gå
att sende informasjon til de og søke opp dem er interessert.
Trur de fleste vet meget godt hvor BLC fungerer, men Flexiscope reduserer deres inntekt til 1/10 del av vad de har idag for en
turbt operasjon. Og der ligger nok problemet.

Men som sagt før, eg er sikker på att forsikkringsselskapen finner en løsning. De spar milliarder på att flexiscope blir brukt
Og den Golden Key er rettet mot dem, det er de som slipper betale det som er refundert av Medicare. .
bravi
08.03.2019 kl 09:54 1373

focuss, det er klart at Pho har et stort potensiale, det var derfor jeg kjøpte aksjer her. Men når de år etter år ikke klarer å vise det i børskursen er det noe som ikke stemmer, da må man se på hva som er problemet. Jeg mener problemet er for store utgifter og underskudd. Greit at du kan være uenig med markedet en stund og at selskapet er feilpriset, men selskapet kan ikke være feilpriset i 3-4 år.
focuss
08.03.2019 kl 10:09 1332

Bravi
Vi hadde jo tro på at 2019 skulle bli det store turnaround året for PHO, men så valgte ledelsen en annen strategi enn hva vi var forberedt på, noe som senket kursen fra ca 50 til ditt vi er i dag. Når vi da ser at antall kunder øker fra 400 til 700 så synes jeg vi bare må innse at strategien er rett og rett strategi gir som regel økt verdi.Det er ikke store kostnadsøkningen det snakkes om når en tar innover seg at antall kunder nesten dobles.