Husholdninger uten bil bør få skattelettelser

Magasaki
04.03.2019 kl 08:10 1790

Det vil være gode incitament for å være bilfri og få flere til å bli det. Klarer vi å redusere antall biler vil bruken av dem gå ned. Siden klimaavtrykkene da blir voldsomt mye lavere enn for de husholdningene som har bil bør det brukes virkemidler som skattelettelser for oss uten. Vi bidrar til en bedre verden og det bør ha en premiering i tillegg.

neida! bare du setter in penger på noens konto så kommer ikke klimatet og tar deg.
Zorin
04.03.2019 kl 08:15 1777

Hvis du vrir det over på husstander som er bilfri så kan det nok fungere. Ellers så vil kanskje mannen i hustanden ha bil mens kona får skatteletten. Eller sønnen som låner farens BMW likevel. Nei, vi må vri det over på husstander skulle det fungere.
Magasaki
04.03.2019 kl 08:15 1773

Dette kommer badkrukan. Jeg har fremmet forslag om det. Premiering av miljøvennlig atferd er meget relevant.
markie
04.03.2019 kl 08:56 1728

Kan du ikke bare nøye deg med å være fornøyd. Må du premieres også?. Tror det er denne grådigheten samt moralisering fra slike som deg som knekker planeten vår.!
Tomta
04.03.2019 kl 09:01 1720

Det er innbakt enormt med skatter og avgifter i forbindelse med bilhold. Du har mao allerede stor skattelette ved å ikke ha bil. Du burde derfor skattes hardere enn oss som har bil.

totalist
04.03.2019 kl 10:06 1672

Jeg kan ha sympati for forslaget, men tror ikke det er realistisk uten omfattende byråkrati/kontroll. Hva skal kriteriet være? Ikke ha registrert bil på seg, ikke leasingavtale, ikke leieavtale, ikke ha lånt bil av noen osv. Ser for meg at foreldre registrerer bil på seg selv og utflyttete barn «låner» den, evt to naboer går sammen, en «eier» bilene og så deler de på å bruke de. Kreativiteten kjenner ingen grenser når man kan tjene på noe

Utrolig at så mange har svart på tråden uten å påpeke det opplagte; som er at folk uten bil allerede HAR fått skattelette, og har egentlig alltid hatt det.

Offentlig transport er heftig subsidiert, og bilhold er kraftig beskattet.

Ikke nok med det, de som ikke eier bil, slike som maga, snylter på resten av samfunnet. For hva gjør maga når han skal pusse opp huset, når han skal bestille møbler, få hentet søppelet, handle mat i butikken etc etc etc, jo han lener seg på folk i samfunnet som har bil, for varene han kjøper i butikken er fraktet dit på lastebil, møblene han kjøper blir kjørt i bil eller lastebil til hans hus og så videre og så videre.

Vær klar over at et samfunn uten bil ville stoppet totalt opp, så å drive å klage over biler slik maga gjør er ikke bare urettferdig, men også ekstremt uintelligent.
Garmis
04.03.2019 kl 12:47 1590

Jeg støtter forslagene der de som ikke har bil bør skattelegges mer enn de som eier bil. Magasaki prater bare MDG vås uten innhold og vurdering, og som i tillegg ikke er gjennomførbart. Jeg er dessverre i min situasjon nødt til å eie bil, men dersom jeg blir pensjonist vurderes det en tilværelse uten. Og da syntes jeg det er rett og rimelig å betale en skatt for å slippe alle utgiftene bilen fører med seg.
Odi.1
04.03.2019 kl 13:03 1576

mye tulle ideer rundt om...

Du må huske på det Magasaki at når man driver med virkelig miljøvern og ikke symbolpolitikk da må man ta hensyn til at alt henger sammen.
Skal noen få skattelette på toppen av at de slipper alle kostnadene og får nyte sponsede transportordninger så må det vel også legges restriksjoner på hva de bruker pengene på?
Hvis de f eks får råd til å ha hytte så krever det en masse energi både å bygge den, å reise dit samt å holde den varm og vedlike.
Får de råd til flere ferieturer så må man vel legge restriksjoner på hvordan de reiser på ferie?
Og får de råd til mere mat så kan de vel ikke spise mer kjøtt?
Det aller værste de kan finne på er å få flere barn.
Selv bare økt forbruk av klær eller andre produserte ting belaster miljø/ klima på ett eller annet vis.
Så hva mener du konkret at de skal få bruke de ekstra pengene på?
Å tro at bil er eneste synder blir for snevert, og når så mange politikere mener det så blir det nok sånn at mange driter i miljø. Selv om det er åpenbart at det er lurt å prøve å forurense så lite som mulig totalt sett.
Odi.1
04.03.2019 kl 14:53 1515

De nye Golf wv er like rene som EL biler :)

Nei, sats på gode solide Diesel biler, det er det som er ,og vil bli fremtiden i uavlatelige 10 år fremover.

Hele Norskehavet er proppfullt med olje , nå begynner snart USa kysten med leting også, der kan olje bli den nye Klondyke de neste 100 årene.

Sant, alt snakket om at oljen tar slutt er nok overdrevet kraftig, det blir stadig funnet nye felt og ingenting tyder på at oljen tar slutt på flere hundre år, så ingen grunn til å få panikk, bare å pumpe opp å bruke så lenge det er mulig, og det er lenge....
Redigert 04.03.2019 kl 15:47 Du må logge inn for å svare
Odi.1
04.03.2019 kl 18:56 1451


Se talen til Trump, der han "imiterer" Vindmøller som skal overta energiforbruket.... Dette er underholdning i øverste Hylle :))
Magasaki
04.03.2019 kl 19:20 1427

Dette forstår dere virkelig ikke. Hverken dere eller president Trump tar ansvar for global oppvarming og det er nok derfor mange barn synes de må markere dette med forskjellige aksjoner rundt om i verden. De forstår dette. Uhemmet og ukritisk bruk av fossile kjøretøy av alle slag ødelegger for målet om nullvekst i CO2 utslippene og derfor den viktigste årsaken til høyere middeltemp. på jorda. Her er + 1,5° til +2° kritisk. Det er mye.

Noen her blander inn fossil olje og den kommer ikke til å ta slutt i vår tid, men det er den som har startet å gjøre slutt på oss. Derfor må vi slutte med den. Så enkelt og så vanskelig. Politikere tør ikke og dessuten må hele verden gjøre det så jobben er tung med så mange kasus i nei modus. Likevel og sorry gutter, vi kan ikke fortsette slik vi har gjort i mange år nå. Nordpolen og sørpolen smelter. Det blir derfor vanvittig mye mer nedbør, mye varmere og til slutt går alt tilbake til havet om noen år (der vi kommer fra). Da er det "litt" sent å våkne?
Odi.1
04.03.2019 kl 20:13 1394

"Nordpolen og sørpolen smelter."

Dette er jo bare viss-vass fra pol til pol... Nasa sine bilder på 10 år viser klart å tydelig økning med IS og Kulde der .
Tror vi skal stole mer på NASA en random miljø ekstremister som bruker Barn som Miljø Marionetter og Hjernevasking på Skoler med lærere som bedriver MAO Propaganda, Her må myndigheten inn å undersøke hva som foregår på skolene , i følge den Norske Grunnloven er det strengt forbud å bedrive politisk agenda i Skoleverket. Dette må føre til SPARKEN for Lærere som bedriver villeding og hjernevasking av Små Barn .

Det sakt ,skal vi ta vare på Natur og Omgivelser til det beste for alle på Planeten, men dette må absolutt ikke gå over i Total Idioti!

https://www.youtube.com/watch?v=h2SeZiKjzYk


Jeg tror nok nesten at det som er for sent det er mer i forhold til idioti enn i forhold til klima.
I Norge skal ett og alt gjøres i henhold til klima/ miljø og jo flere forhold man legger merke til jo dummere blir det.
Tenk hvilken utrolig effekt noen milliarder brukt på f eks de medt forurensene fabrikker eller kraftverk rundt i verden kunne gjort. Da kunne man fått redusert utslipp på en måte som hadde monnet.
Men av en eller annen helt idiotisk grunn mener norske politikere at det er bedre å gjøre ting vanskelig her hjemme og så håpe at det har klimaeffekt.
mishka
04.03.2019 kl 21:51 1352

Her er et godt eksempel hvor store idioter som er ansatt rundt omkring i norske kommuner. Se denne annonsen for en jævl... kiosk som kommunen skal leie ut lokaler til i Bærum. Hehe, fremskutt lager av kioskvarer i en varebil i solsteika.... Det skal bli mye smelta is og sjokolade??.
Hehehe, Kioskdrift med "miljøprofil". Normale mennesker ler så man pisser i buksa. Det idiotkvinnfolket, for det bare MÅ være et kvinnfolk, som har skrevet dette, burde kjeppjages ut i en normal jobb omtrent som kineserne sendte akademikerne ut på rismarken under Maos styre.

https://www.finn.no/realestate/businessrent/ad.html?finnkode=141234869
Redigert 04.03.2019 kl 21:54 Du må logge inn for å svare

Ja et godt eksempel på at det SKAL tenkes miljø uansett tema.
Nå er det jo ikke veldig luktativt å drive kiosk lenger uansett så om det i det hele tatt er noen som gidder så er det sikkert kun uerfarne eller useriøse.
I Sarpsborg, ved Solbergtårnet, der var det ingen som gadd.
Odi.1
05.03.2019 kl 00:06 1276

hehe , der har du sorten.... Andre skal stå i fin været å slite ut helsen for at snylteren og arbeidsskye personer skal ha profitten vederlagsfritt,,,

Ulrik1
05.03.2019 kl 15:47 1146

Folk uten ett liv bør få skattelette. Går du til og fra jobben og du sitter stille og rolig å depper i en mørk leilighet den tiden du ikke er på arbeid så bør du premieres.
pengex
05.03.2019 kl 16:59 1107

Tenkte på det samme. Hvordan skal handelstanden gå uten biler?
Kan jeg ta med 4 ikea hyller på bussen?
Eller skal en familie på 5 ta bussen til coop,en ,fylle handlevogna og ta storhandelen på bussen hjem igjen?
Kan jeg ta med 15 sekker betong på toget?
En bilfri verden er for enslige som bor rett over kroa i osloghettoen.
Magasaki
05.03.2019 kl 17:13 1099

Ï fremtiden er butikkene borte. Det går selvkjørende elektriske budbiler til boligområdene hver dag. Fossile biler er bare på museum. Intet levende menneske drømmer lenger om egen bil. Menneskene er nå helt frie for slike tanker. Trærne strekker sine grener i ren glede.
pengex
05.03.2019 kl 17:56 1083

I 2030? Tenker vi sier 2130 jeg.
Men da ser nok planeten mer ut som mars.
Kina har bygd seg opp til en supernasjon og lagd egne kupler over storbyene mens kølkrafta pumpes ut i ei pipe på toppen. De nye verdensvalutaen er yuan. Usa er kaputt etter ett x antall idioter i førersetet. Europa er konk pga verdiløse eurokroner. Afrika,australia og antarktis holder en temp på ca 50grader året rundt.......litt sci-fi men, det kan skje.

Alt dette tullet hadde aldri skjedd dersom kvinner fortsatt ikke hadde stemmerett.

Hadde de ikke vært i arbeidslivet heller så hadde det ikke vært så stor trafikk, lite kø,
Færre ulykker og lavere forbruk.
Et helt supert miljøtiltak
Magasaki
05.03.2019 kl 20:12 1020

Jeg er uenig i det du skriver pengex. Ford (et ikke helt lite bil-konsern) planlegger allerede nå hvordan de skal møte elektrifiseringen av bilene og også et enormt lavere privat eierskap av biler. De er innovative og Ford har vært her lenge og skjønner seg på bilens verden. Ford er amerikansk og kunnskapen om hva som virker rundt et produkt er først og fremst amerikansk kunnskap. Biler kan tross alt alle land lage (ikke Norge). Ford sier det rett ut. Sherif Markaby hos Ford sier bilene blir autonome og det vil påvirke alt rundt bilene. Eierskapet og begjæret vil reduseres episk. Nå vil vi bruke bilene på en helt annen måte. Når alle bilene kan snakke samme skjer det. Gi det max 20-25 år så er vi der. autonome biler og droner leverer alt vi trenger og vi selv trenger ikke privatbilen eller ideologien bilisme lenger. Den blir rett og slett overflødig.

Det eneste samfunnet trenger fra oss er arbeidskraft og kjøpekraft. Alt annet er unødvendig støy.

Vi er jo fortalt at bilen kan vi ikke greie oss uten. Alt er bra i reklamen og den prøver å indoktrinere oss om innholdet. Bil er bra. Bilisme er bra. Det finnes ikke noe dritt i reklamen. Slik er det ikke for de som blir påvirket. Et liv i endeløse gebyrer, avgifter, verkstedregninger, store kostnader, bompenger og forsyne meg er ikke verditapet det største sluket på det vidunderet vi så i utstillingsvinduet og som vi bare måtte ha.

Insektene dør bokstavelig talt som fluer, oppvarmingen er blitt en global glohaug, og pest og kreft øker med eksponentiell kraft mht. med bilismen.

Her på forumet er 99% indoktrinert og programmert til å forsvare sine hjernevaskede meninger. Det er så tragisk. Så lite fritenker virksomhet..

Sa han i det han lastet møblene fra IKEA inn på bussen

Sponplatene til Ikea kan de ha for seg selv takk. Formaldehyd (ren pest) og forbannet dritt i platene. Dessuten er de uetiske når de ville bygge ned en fin kornåker i Vestby.
Odi.1
06.03.2019 kl 08:14 896


Er du forbered til å betale den egentlige kostnaden på billetten for en Buss tur eller en Tog tur , Magasaki
Når det slutter å tikke inn dollar på Statskontoen fra Olje Og Gass eksporten er det ikke mye igjen i statskassen, vi kommer vel sånn ca ned på Latvia nivå.
Puta1n
06.03.2019 kl 16:48 846

Synes at Arbeiderpartiet bør gjeninnføre den kommunale hundeskatten i de kommunene de har byregjering i.

Poenget er å få til mekanismer som virker innenfor samfunnet og ikke bare i tenketank modeller. Typisk har det vært innsats og belønning. Dette er markedsteorier og de virker, men i tillegg trengs også virkemidler for å få effekt i en større skala. Samfunnet er nemlig et stort lagspill. Målet må være å få ned CO2 utslippene i hele verden.

Kall det gjerne klimabelønning. Den haster nå.

https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/Eo3bPj/Klimabelonning-kan-bli-et-nytt-og-kraftfullt-virkemiddel-i-norsk-klimapolitikk--Forslag-fra-tverrpolitisk-gruppe
Redigert 10.03.2019 kl 19:38 Du må logge inn for å svare

Hvis det endelig er enighet om at det faktisk er å få ned utslippene på verdensbasis som er viktig så er det et stort fremskritt. Da kan f eks sånt som å ha landstrøm til oljeplattformer kuttes ut, forslaget om å importere kjøtt i stedet for å produsere selv osv.
Og massevis av små dustetiltak i Norge som bare plager befolkningen men ikke gir noen målbar effekt kan kuttes ut. Så kan vi gå inn og spandere renseanlegg på steder med store utslipp. Da vil tiltakene merkes umiddelbart hos de som lever i området og så vil det bety noe mhp verdens utslipp.
Da er det verdt å bruke noen penger på det.
pengex
10.03.2019 kl 23:58 715

Ok magasaki, skal plukke opp denne tråden om 20år. Tipper du blir bra skuffa når alt stort sett er ved det gamle.