Digitalitis - en sykdom som har rammet samfundet!

CS_invest
05.03.2019 kl 20:58 425

Har vært med siden Algol på mainframe i 7. klasse og hullkort/terminal baserte basic-computere på gymnas. Og hadde første IBM-PC i eget selskap som student.

Men en del har etterpå gått hakkende galt. Det er blitt ALT for enkelt at gi blanke i ansvar - innen programmering. Det er feil på feil på feil. Som samfundsmessig betyr mangfoldige milliarder i tap - pga. dysfunksjonelle datasystemer.

Hvor mange hadde akseptert at en ny bil du kjøper - plutselig ikke kan bremse? ikke kan styre? eller andre dysfunksjoner...?`

Men når det kommer til "Data" så akseptere alle at "Data'en er nede" - eller "Data'en fungerer ikke idag..

Desværre alt for ofte.


Dette er en fuldstendig ulogisk og uakseptabel situasjon. Den impliserer enkelt og greit at de som har ansvar enten ikke er kompetente - eller ikke tar ansvaret tilstrekkelig. Data er fuldstendig logisk og 100% kongruent. Dersom du programmerer rett, setter opp systemer/linjer etc. korrekt - så fungerer det 100% korrekt.

Problemet er at vi innen data har ALT for stor aksept for de som ikke har tilstrekkelig viten - eller ikke gidder at teste tilstrekkelig det de har utført!

Og det koster samfunnet på hundre-vis av milliarder!!!

Hvor lenge skal vi akseptere dette? Hvor lenge skulle vi ha akseptert at en unge ble kjørt ned - pga. bremsene i en bil som følge av "data'en " sviktede???
Redigert 21.01.2021 kl 06:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.03.2019 kl 21:28 411

En gang jeg jobbet som sjauer, hadde salgssjefen bestilt transport til no betongkrukker og slikt.

Da transportfirmaet leverte var det meste redusert til støv.

—--------
Så.
Når selskap skal lage store systemer, synes jeg det er greit at hver oppgave og hver beregning får sin egen modul, som så sender info og opplysninger på forespørsel.

Dette krever nøysomhet og dyktige systemutviklere. Finfin dataflytanalyse som gis til programmerere. Ikke alt på en gang, men hver oppgave brutt ned og forklart.
Redigert 21.01.2021 kl 06:02 Du må logge inn for å svare