Norwegian Air Shuttle og John Fredriksen - kursutvikling.....?


Norwegian hausses og baisses over en lav sko både her på Hegnar og i andre fora. Det er tydelig at mange er usikre på kursutvikling framover. Mange har tapt penger på spekulasjoner før jul og ønsker Kjos og Kise dit peppern gror - noe de gir uttrykk for også i media.

Det er nesten en etablert sannhet at aksjekursen vil få seg en real knekk når emisonsaksjene kommer på markedet, og mange har derfor gått short - enkelte sågar kraftig short. Registrere shortposisjoner( > 0,5% av selskapets aksjer) er registreringspliktige. I skrivende stund er 2 259 452 aksjer - 4,96% av selskapets tilgjengelige aksjer shortet. (I tillegg kommer alle hobby investorenes små shortposisjoner.) De registrerte posisjonene er satt i området 57-59 kroner i dagene 1. til 5. mars.

Okei - det var innledningen - så til mitt poeng : Husker dere Fredriksens inntog i MHG (dagens Mowi) ? Selskapet var helt utbombet etter EU´s harselering med norske lakseoppdrettere, straffetoll, sykdom og flere emisjoner. -Fredriksen kjørte kursen til himmels flere uker i strekk etter hvert som han kjøpte seg opp til ønsket andel.

Jeg sitter long og er spent på hva Fredriksen gjør i dagene og ukene som kommer.

Med dette ønsker jeg alle en trivelig og innbringende børsdag :)
Redigert 07.03.2019 kl 07:15 Du må logge inn for å svare
bernes
07.03.2019 kl 07:19 1124

Fredriksen kommer ikke til å kjøpe en eneste aksje.
NAS blir overtegnet.
Record
07.03.2019 kl 07:26 1095

For de av oss som har hvert på børs noe tid har vel sett to sider av den gutten , en der alt har hvert bare velstand å mye kapital å investere ,fantastisk mann for aksjekursene der han gikk inn.
Så har du den siden da alt sto på spill, måtte hele veien ha tilgjengelig kapital, mange TRS og tilsvarende avtaler ,utlån å tilbakekjøp , i enkelte tilfeller tok han selskapene av børs (etter vi små hadde sprutet inn nødvendige midler under oppbygging) for smuler , for så å notere de igjen senere til fantastiske verdier , men da bare for ham selv . Håper alt vel for NAS å aksjonærene , vi trenger slike foretak å ikke minst slike som kan få slikt noe til , dessverre er jeg skeptisk til den gutten, håper Bjørnene holder ham i ørene da :-)
Tigeren
07.03.2019 kl 08:50 872

Hvis så mye som 5% er shortet ville jeg tatt gevinst i Nas nå. Fallhøyden kan være på et gulv på kr 23,- såfremt Fredriksen og andre lemper ut. Husk at 90 millioner nye aksjer er nødt til å skape et fall. Nas kjører nå ut krampemails til Nas kunder med 24 timers salg minst 2 dager hver uke, noe som kan tyde på trafikktallene ikke innfrir den 11.mars? Det ramler sikkert ut mere av av skapet til Kjos. Når vondt blir verre - da faller kursen. Oljeprisen er høy? Kan det bli en ny drivstoffsmell i Q1?
Redigert 07.03.2019 kl 08:52 Du må logge inn for å svare

Må bare le av Tigeren som kjemper med nebb og klør for shorten sin, i et selskap han for bare uker siden hevdet skulle til himmels. ;-)
ksandal
07.03.2019 kl 09:07 798

Sitter selv short og blør nå. og Tigeren er bare en skam for hele Forumet. Han er mer ustabil enn en Audi( og det er nesten ikke mulig)
Får se om den kryper helt til 70 før en enorm gevinst sikring kommer. for nå er det jo mange som sitter med pen gevinst etter emisjon. så "noen" ønsker nok og hente seg inn igjen .
Men med mindre det kommer nyehter om at skuta er snudd og de tjener penger.. så er de ikke verdt en krone over 40kr aksjen... så får vi se...

Det er vel ingen som tar Tigeren seriøst lenger. Gårsdagens tomflasker er mer interessant.

Tigeren "glemmer" at mange av "de nye" aksjene til småsparere har vært omsettelige som tegningsretter i lang tid allerede.
Store investorer har enten solgt seg ut før emisjon (Ferd) eller har et ønske om å være med videre og beholder aksjene.
Volumet er tatt ut allerede.
Så aksjer levert 18. mars betyr neppe noe mht tilbud og etterspørsel.

Alt tyder på kraftig overtegning i emisjonen og null aksjer til Fredriksen.
Det er like greit tror jeg. Han er en luring.
Redigert 07.03.2019 kl 09:19 Du må logge inn for å svare

Spørsmålet er jo like gjerne hvor mange prosent som sitter med et betydelig redusert urealisert tap etter emisjonen, kontra de med ren gevinst. Trenger ikke være så voldsom stor andel som skal gevinstsikre, men skal bli spennende å se utviklingen fremover.
HP17
07.03.2019 kl 09:22 729

Det er bare å se på emisjonen i KOG (samme tilretteleggere som i NAS) der emisjonen ble satt til kr 70. Dit kom aldri kursen og nå er den rundt 134.
Tror NAS skal opp til kr 70 i første omgang innen kort tid.

Voldsomt volatilt :) Stop-loss-fisking ? Jeg sitter long uten stoploss denne gangen. :)

Det er dagen derpå etter innspurten med tegningsretter.
Men nå får vi igjen en periode med "bare" gamle aksjer før tegningsrettene blir tilgjengelige som aksjer.
Så akkurat nå har vi på en måte kunstig lav tilgang på NAS aksjer.

Derfor tipper kursen sklir bittelitt ned og deretter holder seg inntil det kommer andre triggere.