NOM !!!! IPO Keliber rykker nærmere :) NOM!!!


Det kan være bare dager igjen til det braker løs i NOM. De 18,5 % av Keliber. Finn frem pengene....

Får Bolivia ut fingrene blir litium svært billig, ja.
DrHayek
27.05.2019 kl 12:52 5907

Mere relevant for Keliber er prisen på lithium hydroxide og generel batteri-kapacitet.

Bolivia har også planer om Litium hydroxide produksjon lokalt, spørsmålet fortsatt er om de får det til teknisk og finansielt. Prisen på Litium hydroxide beveger seg vel i samme retning vil jeg tro. Sliter kanskje Keliber på finansieringssiden ?
DrHayek
27.05.2019 kl 15:54 5787

Keliber er fortsat well in the money med god margin på oppdaterede DFS tall, samtidig som både EU og den finske stat er gearet på å realisere prosjektet. Hva forteller deg at Keliber sliter på finansieringssiden ?

Det var et spørsmål. Ingen nyheter og fallende litiumpriser satt meg på tanken.
abroker
04.06.2019 kl 09:41 5136

Les dere opp på Hegnar idag < "Litiumkarbonat selges for nesten 12.000 dollar tonnet, og Financial Times omtalte 23. mai en analyse fra Volkswagen (VW) som venter at etterspørselen ventes å doble seg innen 2023."

Hyggelig lesing dette? Litium blir visst neste generasjons GULL?
Kjøp pensjonsaksjene deres nå.

selskapet klarer dessverre ikke å formidle dette ut til markedet. Kun utsettelser og emisjoner som blir forbundet med denne aksjen.
Boss 99
04.06.2019 kl 13:48 5042

Håper at det nytter da. I nom får vi se om det nytter.

Viktig informasjon vedrørende handelsregler knyttet til verdipapirer
Meldingen er sendt til samtlige kunder som generell informasjon.
I Norge jobbes det med å innføre tilsvarende regelverk som den europeiske Markedsmisbruksforordningen (MAR) i norsk rett. Nordnet ønsker å informere deg om de viktigste atferdsreglene som må overholdes for å unngå at du handler i strid med både gjeldende og kommende regelverk. Ved handel av verdipapirer (aksjer, derivater m.m.) er følgende eksempler på uønsket handelsatferd.
Markedsmanipulasjon
Markedsmanipulering omfatter i henhold til Markedsmisbruksforordningen (MAR) transaksjoner, handelsordre og atferd som gir og/-eller kan forventes å gi falske og/-eller misvisende signaler om tilbud, etterspørsel eller pris på et finansielt instrument (for eksempel ved handel av aksjer).
Markedsmanipulering betyr således at all handelsatferd som har til formål å forsøke å manipulere handel er forbudt. Alle ordre som er lagt inn på en handelsplass må ha et kommersielt formål i form av reell kjøps- eller salgsinteresse. De neste avsnittene er kun et utvalg av de viktigste eksemplene som kan utgjøre markedsmanipulasjon.
Handel med mindre poster med formål om å påvirke «siste pris»
Et handelsmønster som har med formål om å påvirke «siste pris» har fått økt oppmerksomhet fra tilsynsmyndigheter de siste årene. Dette er et handelsmønster hvor aktøren benytter seg av småposter for å manipulere (opp eller ned) det som er oppgitt som «siste pris» for en aksje, derivat eller andre finansielle verdipapirer, og dermed gi villedende signaler med hensyn til pris i markedet.
Egenhandel
Som aktør i markedet kan en gjøre seg skyldig i egenhandel (markedsmanipulasjon) dersom en handler med seg selv i markedet via markedsplassen gjennom egne konti(er) eller konti(er) som fremkommer gjennom fullmakter.
For handler som gjennomføres utenfor markedsplassen innebærer det at du som aktør ikke får gjennomføre de selv, men at de skal gjennomføres manuelt. For spørsmål og hjelp angående denne type transaksjon,
Redigert 04.06.2019 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
Limetree
12.06.2019 kl 17:37 4782


Northvolt henter milliardbeløp for å bygge fabrikk.

Det er ihverfall vilje til aa investere i batterifabrikker i Norden og i Tyskland. Men hvor kommer Lithium'en fra? Datoen for produksjonsstart er jo interessant. Kommer det melding fra Keliber ogsaa snart mon tro?

(ca kl 1530 i dag) Infront TDN Direkt
Det svenske selskapet Northvolt har sikret seg finansiering på til sammen en milliard amerikanske dollar fra aktører som Volkswagen, Goldman Sachs og BMW for bygging av en batterifabrikk i Skellefteå i Sverige. Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag.
Finansieringen kommer gjennom en egenkapitalutvidelse i Northvolt. Samtidig melder selskapet at det har sikret ordre fra den nye fabrikken på over 13 milliarder dollar frem til 2030. Byggingen av fabrikken i Sverige, kalt Northvolt Ett, vil starte i august, og skal etter planen levere en kapasitet på 16 GWh med litium-ion batterier. Batteriproduksjonen ventes å starte i 2021. I tillegg vil et joint venture mellom Volkswagen og Northvolt bli satt opp for å etablere en fabrikk på 16 GWh i Tyskland. Volkswagen alene vil investere rundt en milliard dollar i batteriprosjekter med Northvolt, fordelt på fabrikken i Sverige og joint venturet.

Høres spennende ut, men virker som at alt går med museskritt hos Keliber. Rart at ingen investorer ser denne muligheten.
Limetree
12.06.2019 kl 17:59 4790

Mye tyder paa at Finske myndigheter jobber mot at hele produksjons kjeden skal holdes innenfor Finlands grenser, der de har Kobolt, Lithium og Nikkel som behoeves til batterier. Dvs at maalet er aa selge Keliber's Lithium til en batteri produsent som etablerer seg i Finland. Valmet har allerede annonsert planer om fabrikk i Finland: https://www.electrive.com/2019/03/02/finland-valmet-plans-large-scale-battery-production/
Se ogsaa nyheter fra Finnish Minerals Group: https://www.mineralsgroup.fi/battery-mining-ecosystem/finland-battery-production.html

https://www.mineralsgroup.fi/news/new-expert-report-battery-value-chain-to-generate-highly-significant-economic-benefits-for-finland.html

Meldingen fra Northvolt viser at investeringsviljen er der, og det er jo flere bilprodusenter enn de som nevnes i meldingen som trenger batterier i naer fremtid.
Boss 99
12.06.2019 kl 22:10 4693

phø
Redigert 13.06.2019 kl 11:01 Du må logge inn for å svare
taboo
17.06.2019 kl 10:56 4403

Keliber mottar tillatelse til å iverksette det forberedende arbeidet til gruvedriften i Syväjärvi
MANDAG, 17. JUNI, 2019 10:07 CET
Det regionale forvaltningsorganet i Vest- og Inland Finland har gitt Keliber en tillatelse i henhold til miljøvernloven til å sette i gang det forberedende arbeidet til gruvedriften i den åpne gruvegruven i Syväjärvi.

Det regionale forvaltningsorganet har gitt Keliber tillatelse til å sette i gang det forberedende arbeidet i Syväjärvi gruvedrift. Retten til å starte aktivitetene under miljøtillatelsen omfatter bygging av vannforvaltningsstrukturer, utgraving av grøfter, fjerning og lagring av overbelastning, berggruveavfall (opptil 190.000 tonn) og knusing av avfallsstøp som skal brukes til bygging av veier, driftsområder og dammer. Tillatelsen omfatter også forvaltning av dreneringsvann gjennom vannforvaltningsstrukturer i samsvar med miljøtillatelsesbeslutningen, og bygging av innsjølagringssediment, deponi og operasjonelle områder, samt bygging av kontor- og vedlikeholdsområder.

Det regionale forvaltningsorganet ga ikke selskapet tillatelse til å utarbeide drenering av Syväjärvi og Heinäjärvi innsjøer i henhold til vannloven. Det regionale forvaltningsorganet fastslår at betingelsene i vannloven for tildeling av tillatelse ikke eksisterer på dette stadiet, men Keliber kan kreve en pålegg om å rense innsjøene senere når forberedelsene til prosjektet fortsetter.

Det regionale forvaltningsorganet fastslår at forberedende aktiviteter kan påbegynnes etter at selskapet har fått rett til å bruke gruvedrift i samsvar med gruvedrift. Finlands sikkerhets- og kjemikalieagentur har gitt gruvetillatelse til Syväjärvi-gruven i desember 2018. Prosedyrene for å etablere et gruveområde, som gir rett til bruk av gruveområdet for gruvedrift, pågår.

"Vi er glade for at vi har mottatt en beslutning fra det regionale forvaltningsorganet. Vi vil fortsette forberedelsene i henhold til våre planer og den nå mottatte avgjørelsen, sier Pertti Lamberg, administrerende direktør i Keliber.
Boss 99
18.06.2019 kl 20:41 4247

Boss 99 skrev phø
Den som vil være med på nordover tur til Nom må ikke være sjenerte. Det er bare å stige på toget her på perrongen. Ikke vente til det er kommet opp i fart.
Boss 99
20.06.2019 kl 13:56 4021

Den shorten som var noter er det den som selges ut nå på 2,24 ca. eller er det noen som leker seg . Erller er det emi asjer . eller hva ??
abroker
20.06.2019 kl 14:08 4003

Denne Litumen fra Bolivia vil å så fall bli mangedobblet så dyr pga fremstillingsmetoden
og for ikke å snakke om miljøgærningene???
abroker
20.06.2019 kl 14:13 4008

Og nå viser nye videreførte testboringer at Keliber har minst mere enn 10% større forekomster enn tidligere antatt ??
Europas aller største Litiumforekomst med stor margin.- altså???
NOM har tydeligvis skutt gullfuglen her.
Boss 99
23.06.2019 kl 21:41 3875

Torsdag 27 blir det nok en flott dag for Nom og oss.😀
Tjuagutt
24.06.2019 kl 08:53 3763


Proceedings establishing Keliber’s Syväjärvi mining area completed
The final meeting related to the proceedings establishing the Syväjärvi mining area has been held. In the proceedings establishing the mining area, the landowner compensations were defined with respect to the use of the land area for mining and to the inconvenience and damages caused by the mining operations. In addition, the redemption of two properties was resolved based on the request made by the landowners concerned.

After the company has paid the defined compensations, it has the right to use the Syväjärvi area for the purposes assigned in the mining permit granted by the Finnish Safety and Chemicals Agency (Tukes) in December 2018, following the terms of environmental permit.

“The proceedings establishing the Syväjärvi mining area is an important milestone for us. Completing the proceedings enables us to progress towards the construction phase of our Lithium Project. Our target is to start the preparatory works preceding the actual construction phase in the Syväjärvi mining area already this year,” says Pertti Lamberg, CEO of Keliber.

Further information

Chief Geologist Pentti Grönholm, tel. +358 50 348 1535

CEO Pertti Lamberg, tel. +358 50 599 1189

Keliber Oy

Keliber Oy is a Finnish mining and chemical industry company with an objective of producing battery grade lithium hydroxide for the needs of the international lithium battery market.
Boss 99
25.06.2019 kl 09:07 3559

Ser du kjemper med å få ned kursen i Nom. Har du noen problemer med det da?
abroker
25.06.2019 kl 10:13 3513

Etterspørselen etter Litium holder seg i det rå hjørnet fremdeles - verden kan ikke få nok ser det ut for?
I Finnland begynner Ting&Tang å flaske seg for alvor, noe som vil avspeile seg i NOM også med tiden.
Loket står og pruster på stasjonen nå, men ingen avgang er satt for dette extra-toget - det vil bare
blåse i fløyta og kjøre sin vei - mens en masse folk sloss for å komme seg ut av stasjonsbygningen???
L O L !!!
Boss 99
25.06.2019 kl 10:22 3518

Myrseth har startet jakten - hva er den neste børsraketten? Nemner ikke NOM med et ord. Maken til opplyst fyr. HEHE
John9
25.06.2019 kl 19:50 3372

Han må nok leite litt til.. 😁
Boss 99
26.06.2019 kl 08:57 3238

Nordic Mining has finalized the major test programs for the definitive
feasibility study including process optimization and ore variability testing at
IHC-Robbins in Australia. A repeatability demonstration program confirming that
the flow sheet can be replicated at a different metallurgical facility has also
been completed.
The metallurgical test work programs demonstrate that Nordic Mining is able to
produce rutile and garnet concentrates from the different ore types that meet
strict market requirements.
The test work results support the design parameters which is currently at the
engineering stage. The design parameters drive the detailed mine optimization
and specification of equipment sizing. The mining plan will include a stockpile
strategy for increased resource utilization.
Based on the design parameter, requests for quotations are issued in the market
to firm up the capex estimates in the definitive feasibility study. The major
amounts of requests have been issued over the last months and feedback from
potential equipment suppliers has been good. Requests for quotations for the key
construction contracts will be issued in the near future.

Nordic Minings CEO, Ivar S. Fossum comments The test work proved to be more
challenging than initially anticipated, particularly in relation to the
performance of garnet yields and particle size distributions. The Barton Group
has been a solid and supportive partner in enabling successful optimization of
the garnet processing and in demonstrating quality of the products to be
produced from Engebø.
For questions please contact Project Manager Engebø, Kenneth A. Nakken, at +47
9264 0645.

Oslo, 26 June 2019
Nordic Mining ASA
Boss 99
26.06.2019 kl 10:20 3159

Da er det bare å kjøpe gutter , det ble pluttttseliggg mang tilsalgs. Merkelig med den god meldingen. Noen her som følger med og sperrer for oppgang. Liten omsetning så går det bra det. Fuck off.
Boss 99
26.06.2019 kl 10:26 3205

Å til den gjengen på fjeseren, det nytter ikke å sitte der å surmule. Dere må få det ut på eteren.
John9
28.06.2019 kl 15:15 2971

Alle er vel opptatt med å kjøpe mest mulig før det smeller?
Boss 99
03.07.2019 kl 13:42 2604

Hvem skal starte opp, turen
Redigert 04.07.2019 kl 15:48 Du må logge inn for å svare

Hvorfor går det ikke an å hverken kjøpe eller få info om NOM via DNB nå? Tenkte jeg skulle handle litt, men det ser ut som om det er satt på vent eller noe.
Noen som vet noe om dette?
Carbo
04.07.2019 kl 12:48 2327

Fortsatt nedover på små volumer.
Snarlig rekyl?
nival
04.07.2019 kl 13:07 2303

Noen dager til her nede, så starter turen oppover. Lurt å fylle på litt nå.
Boss 99
05.07.2019 kl 17:13 2113

Min konto er full av billige Nom aksjer. En dag vil jeg bli rik på desse aksjene. God helg til dere alle sammen. Nesten da.
abroker
08.07.2019 kl 10:11 1926

Ut fra det faktum at verden tyner markedene på jakt etter Litium. Batterfabrikantene leter med lys og lykte
etter nye firmaer som kan levere - og DA er det gull verdt å være inne i Keliber > NOM.
De er på oppløpssiden i Finnland nå, så hold på hatten og aksjene deres i NOM.
Ting skjer i kulissene for alvor nå.
Husk at NOM ikke bare er sære kranglenisser fra Vestlandet men at de også har andre gyldne baller i luften.
Redigert 08.07.2019 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
Boss 99
08.07.2019 kl 12:24 1832

Her er det bare en ting som gjelder det er Nord over på første tog.
Boss 99
08.07.2019 kl 14:00 1768

Stoplos jakkt tenker jeg.