Litt kvelds lesning Elkem

Slettet bruker
ELK 07.03.2019 kl 20:33 20333

Leif Eriksrød, forvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning, tror de viktigste faktorene for 2019 er de samme som ved starten av 2018.

- Det vil si hvordan sentralbankene opptrer for å redusere obligasjonskjøpsprogrammene, og hvordan oljeprisen utvikler seg, særlig for Norges del. Støyen rundt handelskrig vil nok roe seg, men her ligger fortsatt det største uromomentet. Usikkerhet kan gjøre at store investeringer settes på vent, sier Eriksrød til Finansavisen.

Han tror oljeprisen henter seg inn igjen etter en periode med stor overproduksjon, og i den grad aksjer er trygt har han tre anbefalinger: Aker BP, Elkem og NTS.
.



Under litt hyggelig lesning om hva en divisjon i Elkem driver med.
-----------------------------------
04.03.2019

Globale muligheter med Elkem Carbon



Som praktikant i Elkem får du en unik mulighet til ikke bare å være en del av spennende og interessante prosjekter, men også å kombinere det med å se mange interessante steder rundt om i verden. Selv om det er vanskelig å konkurrere med de norske fjordene, er det mange andre interessante steder rundt om i verden. I løpet av de siste åtte månedene har jeg vært heldig nok til å se noen av dem.


Dette blogginnlegget ble skrevet av vår trainee Svein Gjermund Tveide



Kart som viser Elkem Carbon planter.

Elkem Carbon Global støttegruppe består av en gruppe metallurger og eksperter som støtter alle planter rundt om i verden. Elkem Carbon har ganske global tilstedeværelse, med seks anlegg på fire forskjellige kontinenter. En i Norge, to i Brasil, en i Kina, en i Malaysia og en i Sør-Afrika. Selv om støttegruppen ligger i Kristiansand, er det veldig sjelden å se alle menneskene som jobber der samtidig. De reiser hele tiden rundt verden og løser problemer og gjør forbedringsarbeid. For min andre praktikperiode var jeg heldig nok til å være en del av denne travle og veldig spennende divisjonen.

Elkem Carbon produserer Søderberg elektrodepasta og andre karbonbaserte produkter som brukes i pyro metallurgisk industri, for eksempel katodeblokker for aluminiumproduksjon. De fleste av de andre Elkem-divisjonene bruker produkter fra Elkem Carbon i ovnen i prosessen med å lage silisium. Ovnen på Elkem Carbon er ikke tradisjonelle smelteovner, men heller sylindriske kalsinerovner som brukes til varmebehandling av antracittkull for å endre sine elektriske egenskaper (uten å smelte det). Temperaturene i midten av ovnen er noen av de høyeste i hele Elkem, og når opp til 2500-3000 ° C.



Elkem Carbon China (ECC) i Shizuishan, Kina.

I min praktikperiode med støttegruppen var mine fokusområder innenfor automatisering og digitalisering. Bruken av nye metoder og teknologier kan forbedre sikkerheten, effektiviteten og presisjonen av prosesser i enhver bransje, og jeg jobbet med flere prosjekter knyttet til dette. Arbeidet omfattet datainnsamling, både ved hjelp av eksisterende måleutstyr og testing av nye sensorer. Det inkluderte også analyse av data gjennom maskinlæring, ved bruk av databehandlingskraft ikke tilgjengelig bare for noen år siden.

En annen viktig del av prosjektene var å sammenligne de ulike Elkem Carbon-anleggene og å teste ut løsningene på forskjellige steder for å se om resultatene ville matche. Jeg var derfor i stand til å reise til Brasil, Kina og Sør-Afrika som en del av min praktikperiode. En ting som virkelig overrasket meg var hvordan plantene kunne være så like, men samtidig så forskjellige. Selv om utstyret var omtrent det samme, og plantene så veldig ut, var det variasjoner som klimaet, den lokale infrastrukturen og kulturen og tollene i de forskjellige landene. Et eksempel er hvordan de i Brasil har regn sesonger, noe som kan forårsake mange forskjellige problemer på grunn av ekstreme nedbør. Det er sammenlignbart med kalde temperaturer og snø i vintersesongen i Norge, men det krever en helt annen tilnærming mens de står overfor utfordringene.

Det ble så klart for meg at ting vi tar for gitt i enkelte deler av verden, kan være ganske utfordrende i andre. Dette er noe du ikke kan lære gjennom en dataskjerm eller gjennom et Skype-møte, men heller noe som læres av praktisk erfaring. For å møte disse typene utfordringer, møter prosessingeniørene på de forskjellige Elkem Carbon-anleggene rundt om i verden to ganger i året for å dele erfaringer og nye ideer. Jeg var i stand til å delta på et slikt møte i Kina, og det var flott å se hvordan mennesker fra hele verden samarbeider for å finne smarte og innovative løsninger på alle typer utfordringer. Selv om temperaturen i diskusjonene noen ganger kom nær 3000 ° C i kalsinovnen.



Elkem Ferroveld (EFV) i Witbank, Sør-Afrika.

Mine to første praktikperioder har da vært svært forskjellige, noe som gir meg erfaring både med lokalt anleggsbasert daglig arbeid (i vedlikeholdsavdelingen i REC Solar), og deretter med en mer global og prosjektbasert type arbeid. Muligheten til å få kunnskap fra slike ulike typer opplevelser er et varemerke for Teknisk Trainee-programmet i Elkem, og det gir traineerne en stor stepping stone fra studentlivet og en start på fremtidige karriere.

Jeg går nå om en måned inn i min tredje og siste praktikperiode, med Elkem Silicon Materials 'råmaterialegruppe i Trondheim. Jeg jobber fortsatt med digitalisering, men med annet utstyr og et helt annet synspunkt. Det er galt hvor fort tiden har gått de siste to årene, og rart å tenke at i bare et halvt år vil jeg ikke lenger være en trainee. Siden dette blir min siste traineeblogg, vil jeg si at jeg føler meg veldig privilegert
Redigert 21.01.2021 kl 08:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.03.2019 kl 16:05 4919

jeg selger ikke dritten før den går over 40kr

har en del andre søppel som jeg ønsker å bli kvitt i min portis :-)

tror fortsatt at mange fond kommer til å kjøpe seg inn etterhvert. har ikke mølsæther kjøpt seg inn etter at han dumpa NAS?

Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 00:43 4704

Slettet bruker skrev ynot du har skrevet
Barbro

Hm... da skjønner jeg enda mindre. Hvordan kan dine vedlegg med generelle vendinger "knuse" Villmarka sine helt konkrete, tallfestede poeng?

Og... hvorfor unnlater du å være med på Villmarka sin "uhøytidelige konkurranse om hva Elkem-kursen er ved årsslutt"?
(Og ikke engang svarer ham).
Jeg regner med at ditt kursmål fortsatt er på 50-tallet ved årsslutt?

Sluttkurs: 28,775 +2,37%
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
NilsAB
12.03.2019 kl 07:32 4586

Får vi en fin oppgang i dag? USA og Asia er markert opp og Myrseth kommenterer følgende om Kina:

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning minner investeringsdirektør Stig Myrseth leserne på at de kinesiske kreditt-tallene for januar viste en eksplosiv vekst. Spørsmålet er om dette markerer starten på en ny trend.

Betyr dette at myndighetene har forlatt kredittinnstrammingspolitikken?

Myrseth heller mot det av to årsaker.

Den ene er at aktiviteten svekket seg for mye gjennom fjoråret. Dette har skapt frykt for misnøye i befolkningen og sosial uro. Den andre er de pågående handelsforhandlingene. Dersom økonomien er svak, vil Trump lett tenke at kineserne er desperate og ikke har råd til å forlate forhandlingsbordet uten en avtale.

- I så måte vil det være beleilig for president Xi om veksten tar seg opp fremover med eller uten en handelsavtale. Da kan kineserne forhandle med styrke. De grønne skuddene har allerede dukket opp. Her kan nevnes at kinesiske aksjer er børsvinner så langt i år, mens industrimetallprisene har steget markert de siste ukene, skriver Myrseth.

Dersom kredittallene for januar markerer startskuddet for et større stimulanseprogram, mener Myrseth at veksten er nær en bunn nå, og et solid oppsving kan da ventes i andre halvår.

- Sterkere kinesiske konjunkturer vil være godt nytt for råvaremarkedet og sykliske aksjer. Fremvoksende markeder og vekstsensitive børser som den tyske bør også gjøre det skarpt. I valutamarkedet vil prosykliske valutaer som norske kroner styrke seg, mens en oppgang i veksten i resten av verden relativt til USA vil skape motvinder for dollaren, avslutter investeringsdirektøren.
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
rammern
12.03.2019 kl 09:19 4446

Gjentar at å selge Elkem (enig med DNB ) før utbytte virker lite lurt . Når Elkem etter DNB sin konklusjon , i går guider å kunne holde utbytte på omtrent samme nivå videre , virker det enda mindre smart
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
rammern
12.03.2019 kl 09:27 4418

Mellom 5 - 10% utbytte fra dagens aksjekurs , kan gjøre noe med aksjekursen .
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
norx
12.03.2019 kl 09:29 4411

Noe av meg håper den ikke springer avgårde før utbytte. Selv om det hadde vært kjekt kortsiktig å fått opp kursen. Må snart begynne å se etter inngang for utbytte. Å geare tilsvarende utbytte beløpet nå virker jo interessant.
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 09:31 4404

Er det noen form for derivater i denne ?

Tenker den tar av om den kommer inn i OBX listen, da kommer fond og litt mere stabil kapital inn, nå er det for meget av "Sissners" idiotpenger i omløp :-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 09:34 4391

tror ikke det men det går vel cumstomize ved kontakt men det koster pæng

bedre å geare med belåning hvis man har troa :-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
norx
12.03.2019 kl 09:39 4380

Lett å geare må med 2,6 x antall aksjer man har og betale ned ved utbytte. Ihvertfall om en tror på fin stigning mot x dag.
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
NilsAB
12.03.2019 kl 09:40 4373

Smeller gjennom 30 i dag? Fin fart nå..
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 09:42 4363

Tenker du er glad for at du ikke solgte i går ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 09:44 3431

Fortsetter oppgangen i dag!

RT: 29,750 +3,39%
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
canarias
12.03.2019 kl 09:48 3418

Drar vi rett gjennom 30 nå på direkten? Knallsterk i dag
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 09:51 3408

Det blir nok å gå opp & ned , men at denne vil få øket etterspørsel fremover må det vel være liten tvil om ?
Synd at de fjernet tikkeren , skulle gjerne sendt en mail til de som trykket den ned ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
NilsAB
12.03.2019 kl 09:58 3377

Jau ?
Tror jeg kan takke Hammers for det. Har stor respekt for hans kommentarer og betraktninger...
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Hammers
12.03.2019 kl 10:03 3365

Etter mitt syn ikke så viktig om vi får se 30 i dag. Det viktige er om kursen ender dagen på et høyt nivå.
Det tekniske bildet begynner å se utrolig spennende ut etter siste ukes korreksjon.

Hilsen Hammers......som sier "Hyggelig, Nils"!
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
rammern
12.03.2019 kl 10:05 3357

Ta det rolig , mange svinger i en løype .
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
rammern
12.03.2019 kl 10:07 3348

Det tekniske har Hammers begrep om .
Jeg ser mest på det fundamentale og litt magefølelse
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 10:34 3279

Ble litt vel svingete og fikk høydeskrekk.
Synes den har gått vel mye på kort tid nå.
Lempet ut litt på 29,90-tallet.

RT:29,560 +2,73%
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 10:36 3272

Hvem er det du prøver å lure? Gått mye? Den har vel gått på bakgrunn av tall?!!
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
3ade
12.03.2019 kl 11:37 4512

hahahaha ikke noe sjokk at ynot aka Eddie the Eagle er tilbake når det svinger litt igjen i Elkem.
Eddie, inn på bunn ut på toppen. Mer treffsikker enn en tomahawk.......

Det sies at en god latter forlenger livet å for det takker jeg deg ynot.



Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Hammers
12.03.2019 kl 11:47 4486

Godt gjort at du klarte å lempe ut "noen aksjer på 29,90 tallet i dag" (SELVSAGT på dagens høyeste) når du har vært så negativ som du har den siste tiden. Hvor kom DE aksjene fra? Fant du dem i en skuff under opprydding?
Bli heller litt seriøs her inne. Det er uansett ingen som har et FNUGG av interesse av å høre om dine eventyrhandler!

Hilsen Hammers
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 12:35 4422

Nå kan vi vist snart få rimelige aksjer igjen :-)
Rart at denne formen kan repeteres i det uendelige på en handels plattform der manipulasjon er helt ulovlig ?
Men på den andre side, uten denne handelen , hadde nok mitt snitt hvert adskillig høyere ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
canarias
12.03.2019 kl 14:24 4287

Elkem vil snart være inne på OBX listen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 14:28 4277

?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 14:31 4261

Hvis du hadde brydd deg med å lese mine innlegg så har jeg påpekt at jeg har sittet og sitter med Elkem-aksjer.
(Jeg har til stadighet tatt deg i å diskutere uten å ha lest motdebattantens innlegg)
Da den nådde 29,90 så solge jeg en lot, fordi jeg hadde og har troen på at 30 er tung å bryte.
Enkelt og greit.
Resten beholder jeg sannsynligvis gjennom utbytte, så får vi se hvordan det går.
Er det noe å mase om?
Du burde i alle fall ikke si noe som lenger over på tråden ikke en gang vi bekjennegi om du sitter med Elkem eller ikke!
(Eventyrhandel? Du vet hva man sier: På seg selv kjenner man andre).

RT: 29,665 +3,09%

Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
NilsAB
12.03.2019 kl 15:12 4186

Elkem er i fin form, den sedvanlige ettermiddagsduppen nesten uteblir, og vi har ett bra volum. Tenker at Bulls kommer med kjøpssignal i dag.
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
3ade
12.03.2019 kl 15:23 4163

Der gikk 30,-
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 15:23 4163

virker råsterk!

sikkert flere fond som vil inn før himmelferden begynner for fullt :D
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
canarias
12.03.2019 kl 15:35 4120

Der var vi på 30 tallet, 40 neste, her vil store aktører snart komme tungt inn.
GRATULERER ALLE ELKEM AKSJONÆRER
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Single Malt
12.03.2019 kl 15:41 4090

Holder 30+ helt hjem så er ikke 40,00 så veldig langt unna....tvi tvi.
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 15:49 4058

Denne kar raskt gå like mange Kr som % i dag ? Vent å se ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Bömbers
12.03.2019 kl 15:50 4052

Begynner å bli en veldig hyggelig urealisert beholdning :) En god dag og fremtid for Elkemaksjonærene!
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 15:54 4039

Wow!
5% !!
Sterkt!

RT: 30,215 +5,00%
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 16:10 3971

500 aksje mannen fikk duppen sin i dag og , riktignok på hyggeligere priser , men at det er noen form for samkjøring kan det vel ikke være tvil om ?
legger vi til utbyttet på 2.6 , så er det en mega "urealisert" gevinst i denne , blir nok bare større fremover ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 16:15 3959

Da har proppen løsna, og ynot tar seg nok en liten pustepause hvor han lurer på hva som gikk galt.
Alle andre kan jo kose seg uansett ?
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
3ade
12.03.2019 kl 16:24 3922

Kan bli dyrt å komme seg inn nå ser det ut som:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
norx
12.03.2019 kl 16:28 3912

Ihvertfall dyrere, ett stykke fra potensialet enda :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.03.2019 kl 16:29 3907

Fascinerende slutthandel.
Algoritmene tok helt over.

Sluttkurs: 30,150 +4,78%
Redigert 21.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare