Litt kvelds lesning Elkem

Barbro
ELK 07.03.2019 kl 20:33 10148

Leif Eriksrød, forvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning, tror de viktigste faktorene for 2019 er de samme som ved starten av 2018.

- Det vil si hvordan sentralbankene opptrer for å redusere obligasjonskjøpsprogrammene, og hvordan oljeprisen utvikler seg, særlig for Norges del. Støyen rundt handelskrig vil nok roe seg, men her ligger fortsatt det største uromomentet. Usikkerhet kan gjøre at store investeringer settes på vent, sier Eriksrød til Finansavisen.

Han tror oljeprisen henter seg inn igjen etter en periode med stor overproduksjon, og i den grad aksjer er trygt har han tre anbefalinger: Aker BP, Elkem og NTS.
.Under litt hyggelig lesning om hva en divisjon i Elkem driver med.
-----------------------------------
04.03.2019

Globale muligheter med Elkem CarbonSom praktikant i Elkem får du en unik mulighet til ikke bare å være en del av spennende og interessante prosjekter, men også å kombinere det med å se mange interessante steder rundt om i verden. Selv om det er vanskelig å konkurrere med de norske fjordene, er det mange andre interessante steder rundt om i verden. I løpet av de siste åtte månedene har jeg vært heldig nok til å se noen av dem.


Dette blogginnlegget ble skrevet av vår trainee Svein Gjermund TveideKart som viser Elkem Carbon planter.

Elkem Carbon Global støttegruppe består av en gruppe metallurger og eksperter som støtter alle planter rundt om i verden. Elkem Carbon har ganske global tilstedeværelse, med seks anlegg på fire forskjellige kontinenter. En i Norge, to i Brasil, en i Kina, en i Malaysia og en i Sør-Afrika. Selv om støttegruppen ligger i Kristiansand, er det veldig sjelden å se alle menneskene som jobber der samtidig. De reiser hele tiden rundt verden og løser problemer og gjør forbedringsarbeid. For min andre praktikperiode var jeg heldig nok til å være en del av denne travle og veldig spennende divisjonen.

Elkem Carbon produserer Søderberg elektrodepasta og andre karbonbaserte produkter som brukes i pyro metallurgisk industri, for eksempel katodeblokker for aluminiumproduksjon. De fleste av de andre Elkem-divisjonene bruker produkter fra Elkem Carbon i ovnen i prosessen med å lage silisium. Ovnen på Elkem Carbon er ikke tradisjonelle smelteovner, men heller sylindriske kalsinerovner som brukes til varmebehandling av antracittkull for å endre sine elektriske egenskaper (uten å smelte det). Temperaturene i midten av ovnen er noen av de høyeste i hele Elkem, og når opp til 2500-3000 ° C.Elkem Carbon China (ECC) i Shizuishan, Kina.

I min praktikperiode med støttegruppen var mine fokusområder innenfor automatisering og digitalisering. Bruken av nye metoder og teknologier kan forbedre sikkerheten, effektiviteten og presisjonen av prosesser i enhver bransje, og jeg jobbet med flere prosjekter knyttet til dette. Arbeidet omfattet datainnsamling, både ved hjelp av eksisterende måleutstyr og testing av nye sensorer. Det inkluderte også analyse av data gjennom maskinlæring, ved bruk av databehandlingskraft ikke tilgjengelig bare for noen år siden.

En annen viktig del av prosjektene var å sammenligne de ulike Elkem Carbon-anleggene og å teste ut løsningene på forskjellige steder for å se om resultatene ville matche. Jeg var derfor i stand til å reise til Brasil, Kina og Sør-Afrika som en del av min praktikperiode. En ting som virkelig overrasket meg var hvordan plantene kunne være så like, men samtidig så forskjellige. Selv om utstyret var omtrent det samme, og plantene så veldig ut, var det variasjoner som klimaet, den lokale infrastrukturen og kulturen og tollene i de forskjellige landene. Et eksempel er hvordan de i Brasil har regn sesonger, noe som kan forårsake mange forskjellige problemer på grunn av ekstreme nedbør. Det er sammenlignbart med kalde temperaturer og snø i vintersesongen i Norge, men det krever en helt annen tilnærming mens de står overfor utfordringene.

Det ble så klart for meg at ting vi tar for gitt i enkelte deler av verden, kan være ganske utfordrende i andre. Dette er noe du ikke kan lære gjennom en dataskjerm eller gjennom et Skype-møte, men heller noe som læres av praktisk erfaring. For å møte disse typene utfordringer, møter prosessingeniørene på de forskjellige Elkem Carbon-anleggene rundt om i verden to ganger i året for å dele erfaringer og nye ideer. Jeg var i stand til å delta på et slikt møte i Kina, og det var flott å se hvordan mennesker fra hele verden samarbeider for å finne smarte og innovative løsninger på alle typer utfordringer. Selv om temperaturen i diskusjonene noen ganger kom nær 3000 ° C i kalsinovnen.Elkem Ferroveld (EFV) i Witbank, Sør-Afrika.

Mine to første praktikperioder har da vært svært forskjellige, noe som gir meg erfaring både med lokalt anleggsbasert daglig arbeid (i vedlikeholdsavdelingen i REC Solar), og deretter med en mer global og prosjektbasert type arbeid. Muligheten til å få kunnskap fra slike ulike typer opplevelser er et varemerke for Teknisk Trainee-programmet i Elkem, og det gir traineerne en stor stepping stone fra studentlivet og en start på fremtidige karriere.

Jeg går nå om en måned inn i min tredje og siste praktikperiode, med Elkem Silicon Materials 'råmaterialegruppe i Trondheim. Jeg jobber fortsatt med digitalisering, men med annet utstyr og et helt annet synspunkt. Det er galt hvor fort tiden har gått de siste to årene, og rart å tenke at i bare et halvt år vil jeg ikke lenger være en trainee. Siden dette blir min siste traineeblogg, vil jeg si at jeg føler meg veldig privilegert
NilsAB
14.03.2019 kl 19:44 885

Google translate gir ingen mening... Halvparten er uforståelige setninger..
Fint om du i tillegg til dine "oversettelser" kunne legge på en link til originalen.
Barbro
14.03.2019 kl 18:39 956

USAs president Donald Trump og statssekretær Steven Mnuchin sa torsdag at diskusjoner med Kina for å avslutte en månedslang handelskrig fortskrider raskt, selv om Trump sa at han ikke kunne si om en endelig avtale ville bli nådd.Washington og Beijing har blitt låst i en kampanje for tat-tar-tull, da amerikanske tjenestemenn presser Kina til å avslutte praksis og politikk det argumenterer har gitt kinesiske firmaer urettferdige fordeler, blant annet subsidiering av industrien, begrensninger på tilgang for utenlandske selskaper og påstått tyveri av intellektuell eiendom."Vi har det bra med Kina-samtaler," sa Trump til reportere i Det hvite hus da han satte seg for å møte Irlands statsminister Leo Varadkar. "Vi får det vi må få, og jeg tror vi får det relativt raskt."I særskilte bemerkninger til lovgivere på torsdag, sa Mnuchin at han forventer at deler av diskusjonene skal løses i nær fremtid, da de to sidene brenner over et 150-siders dokument de jobber med."Jeg forventer at noe vil løse seg i nær fremtid," sa han under en høring i det amerikanske representanthuset,USA og Kina har slått importavgifter på hverandres produkter som har kostet verdens to største økonomier milliarder dollar, roiled markeder og forstyrret produksjon og forsyningskjeder."Om vi vil få en endelig avtale, vil jeg aldri si det," sa Trump på torsdag. "Hvis det ikke er en avtale som er mye for oss, kommer vi ikke til å gjøre det."


Trump bestemte i forrige måned ikke å øke tariffer på kinesiske varer i begynnelsen av mars, noe som gir en nikk til suksess for forhandlinger så langt. Men forhindringer forblir.

Han og den kinesiske presidenten Xi Jinping hadde vært forventet å holde toppmøte i presidentens Mar-a-Lago-eiendom i Florida senere denne måneden, men ingen dato er satt og ingen personlige samtaler mellom deres handelslag har blitt holdt i mer enn to uker.

En person kjent med saken fortalte Reuters at det var "rumblings" om et mulig møte sent neste måned.
NilsAB
14.03.2019 kl 18:29 971

Rec Solar permitterer... Er en del av Elkem vel? Vil det påvirke i særlig grad? Lite reaksjon i dag, men ser mange tror det er Rec som permitterer
ynot
14.03.2019 kl 14:18 1088

mex
Hvorfor kommer du med dette innligget?
Det du skriver medfører jo ikke riktighet.
Følger du ikke med på denne tråden?
Sjekk mine to siste innlegg over.

RT: 29,635 -1,23%
mex
14.03.2019 kl 13:50 1117

Skjønner ikke hvordan du kan sitte i aksjemarkedet YNOT, hver gang vi ser en liten rødfarge så er du ute og kommenterer. Enda mindre skjønner jeg hvordan du kan eie aksjer i Elkem, hver gang den har noen røde timer så er du i gang. Forstår ikke folk at svigninger er en del av aksjemarkedet? Så lenge den går lenger opp på gode dager enn ned på dårlige så er vi jo på riktig vei.
3ade
12.03.2019 kl 17:36 1440

Ja det var et godt spørsmål, jeg tenkte kun intradag dyrt med tanke på de som tradet på 29,50 tallet 3 ganger før de ikke klarte noe mer og den gikk.
Hva som er dyrt i Elkem i lengden vil kun fremtiden vise:)

Hva er dyrt i Elkem? 40, 50, 60???? 30 er jo ikke det med tanke på utbytter.
ynot
12.03.2019 kl 16:29 1705

Fascinerende slutthandel.
Algoritmene tok helt over.

Sluttkurs: 30,150 +4,78%
norx
12.03.2019 kl 16:28 1710

Ihvertfall dyrere, ett stykke fra potensialet enda :)
3ade
12.03.2019 kl 16:24 1720

Kan bli dyrt å komme seg inn nå ser det ut som:)
DNOi50
12.03.2019 kl 16:15 1757

Da har proppen løsna, og ynot tar seg nok en liten pustepause hvor han lurer på hva som gikk galt.
Alle andre kan jo kose seg uansett ?
Record
12.03.2019 kl 16:10 1769

500 aksje mannen fikk duppen sin i dag og , riktignok på hyggeligere priser , men at det er noen form for samkjøring kan det vel ikke være tvil om ?
legger vi til utbyttet på 2.6 , så er det en mega "urealisert" gevinst i denne , blir nok bare større fremover ?
Bömbers
12.03.2019 kl 15:50 1850

Begynner å bli en veldig hyggelig urealisert beholdning :) En god dag og fremtid for Elkemaksjonærene!
Record
12.03.2019 kl 15:49 1856

Denne kar raskt gå like mange Kr som % i dag ? Vent å se ?

Holder 30+ helt hjem så er ikke 40,00 så veldig langt unna....tvi tvi.
canarias
12.03.2019 kl 15:35 1918

Der var vi på 30 tallet, 40 neste, her vil store aktører snart komme tungt inn.
GRATULERER ALLE ELKEM AKSJONÆRER

virker råsterk!

sikkert flere fond som vil inn før himmelferden begynner for fullt :D
NilsAB
12.03.2019 kl 15:12 1984

Elkem er i fin form, den sedvanlige ettermiddagsduppen nesten uteblir, og vi har ett bra volum. Tenker at Bulls kommer med kjøpssignal i dag.
ynot
12.03.2019 kl 14:31 2059

Hvis du hadde brydd deg med å lese mine innlegg så har jeg påpekt at jeg har sittet og sitter med Elkem-aksjer.
(Jeg har til stadighet tatt deg i å diskutere uten å ha lest motdebattantens innlegg)
Da den nådde 29,90 så solge jeg en lot, fordi jeg hadde og har troen på at 30 er tung å bryte.
Enkelt og greit.
Resten beholder jeg sannsynligvis gjennom utbytte, så får vi se hvordan det går.
Er det noe å mase om?
Du burde i alle fall ikke si noe som lenger over på tråden ikke en gang vi bekjennegi om du sitter med Elkem eller ikke!
(Eventyrhandel? Du vet hva man sier: På seg selv kjenner man andre).

RT: 29,665 +3,09%

Record
12.03.2019 kl 12:35 2220

Nå kan vi vist snart få rimelige aksjer igjen :-)
Rart at denne formen kan repeteres i det uendelige på en handels plattform der manipulasjon er helt ulovlig ?
Men på den andre side, uten denne handelen , hadde nok mitt snitt hvert adskillig høyere ?
Hammers
12.03.2019 kl 11:47 2284

Godt gjort at du klarte å lempe ut "noen aksjer på 29,90 tallet i dag" (SELVSAGT på dagens høyeste) når du har vært så negativ som du har den siste tiden. Hvor kom DE aksjene fra? Fant du dem i en skuff under opprydding?
Bli heller litt seriøs her inne. Det er uansett ingen som har et FNUGG av interesse av å høre om dine eventyrhandler!

Hilsen Hammers
3ade
12.03.2019 kl 11:37 2309

hahahaha ikke noe sjokk at ynot aka Eddie the Eagle er tilbake når det svinger litt igjen i Elkem.
Eddie, inn på bunn ut på toppen. Mer treffsikker enn en tomahawk.......

Det sies at en god latter forlenger livet å for det takker jeg deg ynot.Salah
12.03.2019 kl 10:36 1069

Hvem er det du prøver å lure? Gått mye? Den har vel gått på bakgrunn av tall?!!
ynot
12.03.2019 kl 10:34 1076

Ble litt vel svingete og fikk høydeskrekk.
Synes den har gått vel mye på kort tid nå.
Lempet ut litt på 29,90-tallet.

RT:29,560 +2,73%
rammern
12.03.2019 kl 10:07 1145

Det tekniske har Hammers begrep om .
Jeg ser mest på det fundamentale og litt magefølelse
rammern
12.03.2019 kl 10:05 1154

Ta det rolig , mange svinger i en løype .
Hammers
12.03.2019 kl 10:03 1163

Etter mitt syn ikke så viktig om vi får se 30 i dag. Det viktige er om kursen ender dagen på et høyt nivå.
Det tekniske bildet begynner å se utrolig spennende ut etter siste ukes korreksjon.

Hilsen Hammers......som sier "Hyggelig, Nils"!
Redigert 12.03.2019 kl 10:05 Du må logge inn for å svare
NilsAB
12.03.2019 kl 09:58 1175

Jau ?
Tror jeg kan takke Hammers for det. Har stor respekt for hans kommentarer og betraktninger...
Redigert 12.03.2019 kl 09:59 Du må logge inn for å svare
Record
12.03.2019 kl 09:51 1206

Det blir nok å gå opp & ned , men at denne vil få øket etterspørsel fremover må det vel være liten tvil om ?
Synd at de fjernet tikkeren , skulle gjerne sendt en mail til de som trykket den ned ?
canarias
12.03.2019 kl 09:48 1216

Drar vi rett gjennom 30 nå på direkten? Knallsterk i dag